• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bak stres yapma yeme içme konusunda. 400 ml az gibi geldi bana ama bebeğe göre değişir. Suyu çay kaşığıyla vermeyi denesene bi. Ben yastığa yatırıyorum öyle veriyorum oyun yapa yapa içiyor biraz. Suyu seviyor sanıyordum püskürtmeyi seviyormuş😄 zaten yapıyorsundur belki ama yemek yemeyi keyifli hale getirmek lazım benim yaptıklarımınyazayım belki faydası olur
O yerken ben de bişeler atıyorum ağzıma çiğneme hareketini abartılı yapıyorum
Hareketli bi müzik açıyorum otobüsünntekerleği yuvarlak gibi happy song gibi
Eline diş kaşıyacağı bişe veriyorum
Ek gıdasına dokunmasına izin beriyorum
Mama sandalyesinin masasına bi kaşık döküyorum o onla oynarken yediriyorum
Dilinin altına koymaya çalışıyorum kaşıkla
Sıkıldığı yerde asla zorlamıyorum kaldırıyorum
Bi de pütürlü istemiyorsa blender dene denemediysen. Önermiyorlar ama yabancılar 6-7 de pürüzsüz, 7-8-9 az pütürlü, 9-10 ve sonrasında daha pütürlü olarak veriyor benim insta ana sayfaya böyle düşüyor bilmiyorum doğru mu E elektroforez 😁
Sağol canım evet strese girdikçe geri çekiliyor sanırım el gıda bir şekilde gidiyor az da olsa ama mana olayımız sıkıntı yani ben yokken mama da içmediği için bırakacak kadar sütüm çıkmamaya başladı bu arada tavsiyelerin için teşekkür ediyorum 🙏🏻☺️ pütürlü benimki de sevmedi mama kıvamında gidiyoruz yada iyice ezdiriyoruz öyle hanımefendi tam bir gurme sevdiği bir şey yok tiksinerek yiyor yesede 🤣 ama 4. Aydan beri uğraşıyoruz bir türlü mama içmeye alıştıramadık 🤦🏻‍♀️
Benim süt 10-20cc çıkıyor fncndksksk ama arttırma gibi bi çabam yok ay sonuna kadar günde 1 sağmaya devam edicem sonra bırakıcam. Sık sağsam artsrdı ama çok yıpranıyorum benimki de 4. Aydan sonra reddetti ve sütüm de baya azalmıştı.
Hep mama veriyorum 120-150 ml değişiyor. 3-4 saatte bir içiyor. Yaklaşık 120-160ml de günlük su içiyor. Hesaplamadım ama kaç kere ne içtiğini.
Reddedince baya azalıyor gerçekten 😟 Ama mama ile çözdüyseniz çok şükür canım bizde mama reddi var bir türlü kabul ettiremedik 🤦🏻‍♀️

Ayy benim beynim beni terketmis😀😀 hemsire 28.11 yazmisti. Benim aklmda 28.10 kalms sen demesen bu ayin 28inde gidecektim hahaha😀😀😀 smdi sen deyince baktm ayy😀😀 bide sabah eşime diyorumki 28inde aşiya gdcez habern olsn 😝
Ahah kız hangimizinki yerindeki uykusuzluk yorgunluk stres 😃
Olur böyle şeyler kızlar aklıma gelmişken bizim 9. Ay aşısını doktorumuz yumurta alerjimiz olduğu için önermedi sağlık ocağı da hastanede yaptırın herhangi bir durumda müdahele edebilecek ekipmanımız yok demişti kendi doktorumuzda alerjiden dolayı yaptırmak istemiyoruz diye dilekçe vermemizi istedi 12. Ay da ben yaparım dedi alerjisi olan varsa haberiniz olsun 😊

Ayy benim beynim beni terketmis😀😀 hemsire 28.11 yazmisti. Benim aklmda 28.10 kalms sen demesen bu ayin 28inde gidecektim hahaha😀😀😀 smdi sen deyince baktm ayy😀😀 bide sabah eşime diyorumki 28inde aşiya gdcez habern olsn 😝
Ahhahshshshdhdhs olur öylr kız iyi ki fark ettik he cjkcdkkcckckckckc

maya91 maya91 hala bestlak kullanıyor musun ben İmom latte kullanıyordum bu aydan sonra da bestlak kullansam artar mı acaba göğüsler hep yumuşacık 5-6 saat sağıp emzirmesem bile sertleşmiyor artık 🙁
bana ebebeğin malt içeceği çook iyi geldii içip yat bak. soğan çok iyi arttırıyordu
bilmiyorum kaç ml içiyo bir kaç aydır sağmadım sanırım. ben de en son sağdığımda 30 ml zar zor çıkarmıştım. iki memeyi de sağınca 90 gördüğüm olmuştu bu 4 ay meme reddi döneminde ama nadir genelde 30-60 falan çıkıyodu onu da içmiyodu çöpe gidiyodu :D belki benim de sütüm azdır tüm gün evde emzirmeme rağmen çünkü kilo almıyo doğru düzgün ama mamayı falan da içmediği için saldım artık yavaş yavaş alıyo bişekilde hareketli sağlığı yerinde maşallah.
ama zaten 10 dk emse sonra damla damla geliyo ilk başta fışlayan memeden, o yüzden bence süt miktarın iyi gayet
ben de süt yeterli olmasına rağmen kilo alımımız yavaş ya mama asla istemedi. Doktor metabolizması hızlı çalışıyor dedi de 7 aylık oldu hala 7450 gram boya mı gdiyor anlamadım

Kızlar karadut, keçiboynuzu özü ya da pekmezi alıcam da aynı anda hem pekmez hem özünü almak istemiyorum. Chatgpt özleri öneriyor pekmez şekerli diye ama ona da pek güven olmuyor. Aa sorry diyebiliyor 😂 Doktoruna soran oldu mu hiç
Doktora sormadım canım ama araştırdım biraz kesinlikle soğuk sıkım öz

maya91 maya91 hala bestlak kullanıyor musun ben İmom latte kullanıyordum bu aydan sonra da bestlak kullansam artar mı acaba göğüsler hep yumuşacık 5-6 saat sağıp emzirmesem bile sertleşmiyor artık 🙁
Börülceeee🌸 ben de 5 ay sağdım hiç emmediği için hiç çok sütüm olmadı bi de düzgün beslenemedim tabi.
Ama börülce, soğan çok farkettiriyor. Bir de edelmeister diye alkolsüz bira var o çok arttırmıştı. Uzun süre bulamamıştım sonra sağmayı bıraktım zaten. #reklamdeğil. Börülceyi haşla soğanı doğra yağla limonla ye bi bakalım denemekten zarar gelmez.

Sana da yumurtanın beyazını da yedir alerji var mı takip et dediler mi? 8. Aydan sonra verebiliyormuşuz zaten beyazını. Bahaneyle beyazını ben yiyordum iki yumurta haşlarım artık😁

m
Bak stres yapma yeme içme konusunda. 400 ml az gibi geldi bana ama bebeğe göre değişir. Suyu çay kaşığıyla vermeyi denesene bi. Ben yastığa yatırıyorum öyle veriyorum oyun yapa yapa içiyor biraz. Suyu seviyor sanıyordum püskürtmeyi seviyormuş😄 zaten yapıyorsundur belki ama yemek yemeyi keyifli hale getirmek lazım benim yaptıklarımınyazayım belki faydası olur
O yerken ben de bişeler atıyorum ağzıma çiğneme hareketini abartılı yapıyorum
Hareketli bi müzik açıyorum otobüsünntekerleği yuvarlak gibi happy song gibi
Eline diş kaşıyacağı bişe veriyorum
Ek gıdasına dokunmasına izin beriyorum
Mama sandalyesinin masasına bi kaşık döküyorum o onla oynarken yediriyorum
Dilinin altına koymaya çalışıyorum kaşıkla
Sıkıldığı yerde asla zorlamıyorum kaldırıyorum
Bi de pütürlü istemiyorsa blender dene denemediysen. Önermiyorlar ama yabancılar 6-7 de pürüzsüz, 7-8-9 az pütürlü, 9-10 ve sonrasında daha pütürlü olarak veriyor benim insta ana sayfaya böyle düşüyor bilmiyorum doğru mu E elektroforez 😁
Evet , onu ben de goruyorum. Ya da hazir purelerin reklamlari da oyle. Bu arada ben de aynilarini yapiyorum, bugun daha anneme anlattim cubku annem sinir krizi geciyor benim yontemimle telefonda izlerken😂
biz az puturlu yerken birden yememeye basladi oglum, cunku onlari ben besliyordum. Sonra disardayken kavun denettim bigun elimdeydi, el atti yemeye basladi, hosumuza gitti. Evde de basladim oyle omlettir, pankektir, muffindir denetmeye. Kesinlikle dokunmak istiyor yemegine. Kofteyi daha cok tercih ediyor kiymali corbadan mesela.
Her yer cok batiyor, ben de sabahlari ve aksamlari onun kendisinin yemesine izin veriyorum, oglen yogurt zamani ben besliyorum. Tamamen blw yapmiyoruz ama, biraz zamanla gelisiyor degisiyor, mesela o omleti yerken ben kasikla avacado veriyorum agzina aralarda, ya da meyve falan.
Su siralar her yemegibi iki kati yapiyorum cubku once ben isiriyorum ay ne guzelmis bu diyorum agzimi sapirdatitorum, bazen babasina yediriyorum, sonra onune koyuyorum. Asla elimden yemiyor. Zaten hepsini de yemiyor, sandalyenin kenarlariba atiyor, yere atiyor. Sandalyeden alip tekrar onune koyuyorum.
Ben cok sikintili bir bebe oldugum icin yenek konusunda, agzimdan cikana da dikkat etmeye calisiyorum. Besinleri iyi kotu diye etiketlemiyorum simdiden ( cok zor, kendimi egitmeye calisiyorum aslinda😂)
Sevmedigini yemedigibi zorlamamaya calisiyorum
Agzini silmemeye calisiyorum batik bi halde takiliyoruz
Su 2 hesap bana cok yardimci oldu
Raysup.co
Nurturedfirst

bana ebebeğin malt içeceği çook iyi geldii içip yat bak. soğan çok iyi arttırıyordu

ben de süt yeterli olmasına rağmen kilo alımımız yavaş ya mama asla istemedi. Doktor metabolizması hızlı çalışıyor dedi de 7 aylık oldu hala 7450 gram boya mı gdiyor anlamadım
benimki de 7 ay 1 haftalık oldu 7030 gr daha. boyu da kısalmış :D sağlık ocağında 68 ölçülmüştü ben 67 ölçtüm evde

m

Evet , onu ben de goruyorum. Ya da hazir purelerin reklamlari da oyle. Bu arada ben de aynilarini yapiyorum, bugun daha anneme anlattim cubku annem sinir krizi geciyor benim yontemimle telefonda izlerken😂
biz az puturlu yerken birden yememeye basladi oglum, cunku onlari ben besliyordum. Sonra disardayken kavun denettim bigun elimdeydi, el atti yemeye basladi, hosumuza gitti. Evde de basladim oyle omlettir, pankektir, muffindir denetmeye. Kesinlikle dokunmak istiyor yemegine. Kofteyi daha cok tercih ediyor kiymali corbadan mesela.
Her yer cok batiyor, ben de sabahlari ve aksamlari onun kendisinin yemesine izin veriyorum, oglen yogurt zamani ben besliyorum. Tamamen blw yapmiyoruz ama, biraz zamanla gelisiyor degisiyor, mesela o omleti yerken ben kasikla avacado veriyorum agzina aralarda, ya da meyve falan.
Su siralar her yemegibi iki kati yapiyorum cubku once ben isiriyorum ay ne guzelmis bu diyorum agzimi sapirdatitorum, bazen babasina yediriyorum, sonra onune koyuyorum. Asla elimden yemiyor. Zaten hepsini de yemiyor, sandalyenin kenarlariba atiyor, yere atiyor. Sandalyeden alip tekrar onune koyuyorum.
Ben cok sikintili bir bebe oldugum icin yenek konusunda, agzimdan cikana da dikkat etmeye calisiyorum. Besinleri iyi kotu diye etiketlemiyorum simdiden ( cok zor, kendimi egitmeye calisiyorum aslinda😂)
Sevmedigini yemedigibi zorlamamaya calisiyorum
Agzini silmemeye calisiyorum batik bi halde takiliyoruz
Su 2 hesap bana cok yardimci oldu
Raysup.co
Nurturedfirst
Ben de aşırı yemek seçen biriyim kereviz ıspanakm enginar dışında yediğim sebze yemeği yok sanırım…
Umarım bebeklerimiz öyle olmaz 😊

Sana da yumurtanın beyazını da yedir alerji var mı takip et dediler mi? 8. Aydan sonra verebiliyormuşuz zaten beyazını. Bahaneyle beyazını ben yiyordum iki yumurta haşlarım artık😁
Yok ole bse demediler. Ama ben ara sira cok az minicik veriorum beyazini bisey olmadi simdilik 🙂 ( tavsiye degildir 😀)

Ahah kız hangimizinki yerindeki uykusuzluk yorgunluk stres 😃
Olur böyle şeyler kızlar aklıma gelmişken bizim 9. Ay aşısını doktorumuz yumurta alerjimiz olduğu için önermedi sağlık ocağı da hastanede yaptırın herhangi bir durumda müdahele edebilecek ekipmanımız yok demişti kendi doktorumuzda alerjiden dolayı yaptırmak istemiyoruz diye dilekçe vermemizi istedi 12. Ay da ben yaparım dedi alerjisi olan varsa haberiniz olsun 😊
Ben de cuma günü gidicem alerjiye ve kendi doktoruna ikisine de danisicam onu da 🥹

Ailenizde uzun boylu cok varsa belki biya gidiyodur bi de bu aylar çok hareketliler ondan da kaynaklanabilir belki 🥹 boyu uzun mu

Ben de sarebaby 1.0 tog aldım ama henüz kullanmadım terler diye
Ben 2.5 aldım direkt ajhshwhdiwhswugdjdhsidh evim soğuk malumunuz 🥲 suan geveler 18 e düşüyor galiba derece de avel geriden geliyo güvenmiyorum ona zaten uyku tulumu içine uzun kol body altina da incecik penye tayt donu var yumusak onu giydiriyorum bazen corapli bazen corapsiz znsnndndbdbd ana yüreğim el verdigi kadar işte sjbdjdjd kalin demeyin sakın ilk daha ev 21 dereceyken tek kisa kol zibin giydirdim içine ve soğuktu sırti falan. O yüzden böyle iyi oldu terlemiyo asla sirti falan da sıcak ama elleri ve yuzu buz gibi oluyo bilemedim :( petekleri açınca da ona göre giydiricem işte

Ben 2.5 aldım direkt ajhshwhdiwhswugdjdhsidh evim soğuk malumunuz 🥲 suan geveler 18 e düşüyor galiba derece de avel geriden geliyo güvenmiyorum ona zaten uyku tulumu içine uzun kol body altina da incecik penye tayt donu var yumusak onu giydiriyorum bazen corapli bazen corapsiz znsnndndbdbd ana yüreğim el verdigi kadar işte sjbdjdjd kalin demeyin sakın ilk daha ev 21 dereceyken tek kisa kol zibin giydirdim içine ve soğuktu sırti falan. O yüzden böyle iyi oldu terlemiyo asla sirti falan da sıcak ama elleri ve yuzu buz gibi oluyo bilemedim :( petekleri açınca da ona göre giydiricem işte
Terlemiyorsa sorun yok canım en güzelini yapmışsın, benim bebe uyurken kan ter içinde kalıyor ya özellikle kafası çok terliyor. Ev de çok soğuk değil kalorifer açık. Uzun kol zıbın+ uzun kol üst ve alt giydiriyorjm. Bazen içindeki zıbın kısa kol. Üzerini örtüyorum yatarken, zaten sarılıp yatıyoruz ondan sıcak oluyor

Back
X