• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Yurutece koydum evi silip supurdum su camur gibi cikti 1 aydir silmiyodum hala agliyo bi de ilgilenmiyorum diye
Yemegini de unuttum pisirilmeyen bisey yapmam lazim hizlica hazirliycak meyveli yogurt olabilir hep ayni seyleri yiyo yavrucak brokoli verebilirim oglen ama tam bi gazman korkuyorum vermeye
Sen dediğim gibi yap önceden bi haşla dök suyunu sonra tekrar haşla. Brokoli çok faydalıymış c vitamini açısından. Gaz sancısı mı oluyor?

Sen dediğim gibi yap önceden bi haşla dök suyunu sonra tekrar haşla. Brokoli çok faydalıymış c vitamini açısından. Gaz sancısı mı oluyor?
Gazini gunduz hareket ederken rahat cikariyor ama gece uykusunu cok boluyo bazen sancilaniyo hala.
Tamam gaza geldim veriyim brokoliden az bisey bakalim

Ek gıda durumu nasıl? Seviyorsa ek gıdayı en başta bi mamadan uzaklaşabiliyorlar bizde de olmuştu aynısı. Bir de mamanın sıcaklığı. Diş döneminde daha serin şeyler istiyorlar ya eğer normalde ılık veriyorsan biraz oda sıcaklığında versen.
Ek gıda sevdiği bişeyse yiyor, biz bişeyler yerken de masamıza gelşyor kedi gibi biz de minik minik ekmek veriyoruz 😂😂
Mamayı zaten sıcak ılık asla içmiyor hep soğumuş şekilde veriyorum canım. Herhalde artık içmek istemşyor. İçmedipinde hemen tahıllı mamasına katıp veriyorum kaşıkla. Tahıllı mamayı biberona koydum yine içmedi, kaşıkla nam nam diye yedi. Kaşık istiyor çocuk :(

Ek gıda sevdiği bişeyse yiyor, biz bişeyler yerken de masamıza gelşyor kedi gibi biz de minik minik ekmek veriyoruz 😂😂
Mamayı zaten sıcak ılık asla içmiyor hep soğumuş şekilde veriyorum canım. Herhalde artık içmek istemşyor. İçmedipinde hemen tahıllı mamasına katıp veriyorum kaşıkla. Tahıllı mamayı biberona koydum yine içmedi, kaşıkla nam nam diye yedi. Kaşık istiyor çocuk :(
Of zor olur böyle kaşık kaşık

Bebelere kahvaltı ne verdiniz öğlen ne vereceksiniz kızlar menüleriniz belli mi bize de fikir olsun tükendim artık 🤣
bizim her sabah fiks, acikinca cok sinirli oluyor diye muffin var evde surekli sebzeli meyveli onu eline verip yerken yumurta yapiyorum. Yumurtasini yerken Avakado veriyorum bazen, ya da meyve
Oglen meyveli cevizli yogurt bazen chiali bazen irmikli
Aksam protein agirlikli ya kofte ya kuzu pirzola ya balik yanina sebze patates- makarna
Kızlar benimki biberondan bişey içmek istemiyoe su harici ya, aynı mamayı kaşıkla veriyorum yiyor ama içmek istemşyor dişten mi acaba
Biberon basligi kac numara, kasikla yiyorsa baslik az akitiyor olabilir gibime geldi
Yurutece koydum evi silip supurdum su camur gibi cikti 1 aydir silmiyodum hala agliyo bi de ilgilenmiyorum diye
Yemegini de unuttum pisirilmeyen bisey yapmam lazim hizlica hazirliycak meyveli yogurt olabilir hep ayni seyleri yiyo yavrucak brokoli verebilirim oglen ama tam bi gazman korkuyorum vermeye
Acaba benimkine de mi yapiyor ya, ben surekli veriyorum, kabizligina iyi gelir diye

bizim her sabah fiks, acikinca cok sinirli oluyor diye muffin var evde surekli sebzeli meyveli onu eline verip yerken yumurta yapiyorum. Yumurtasini yerken Avakado veriyorum bazen, ya da meyve
Aksam protein agirlikli ya kofte ya kuzu pirzola ya balik yanina sebze patates- makarna

Biberon basligi kac numara, kasikla yiyorsa baslik az akitiyor olabilir gibime geldi

Acaba benimkine de mi yapiyor ya, ben surekli veriyorum, kabizligina iyi gelir diye
3 numara ama evde başka biberonlar var mesela aventin suluğu çok akıtıyor ondan da içmedi, lansinohtan su veriyorum genelde mama koydum içmedi suyu içti. Çözemedim tam olarak. Ağzına değer değmez çekiyor genelde almak bile istemiyor

Pankek yapmıcam yemicek gene😁
😃 daha denemedim bende yüreğim kaldırmıyor pütürlğye geçemedik henüz 🤦🏻‍♀️
Oy işler bitmiş maşallah diyim bizimde öyle ev işi eziyet resmen nereye yetişeceğini şaşırıyor insan 🤦🏻‍♀️
Bu blw hiç bana göre değil pankek verdim eline sıcak bastı beni aldım geri😁 doktor minik minik parçalar koy önüne alsın yesin demişti gerçi. Şu burun tıkanıklığı geçse de balkona sersem aktivite örtüsünü dağıta dağıta oynasa
Bende cesaret edemiyorum ya ama artık başka bir şey kalmadı hem mama tarzı nereye kadar bebe bile sıkıldı yemiyor artık 🤦🏻‍♀️
Avakado-lor verdim 1-2 tatlı kaşığı kadar. bi de pankek yaptım iki üç parça yedi o kadar
Afiyet olsun yarasın kuzuya 🙏🏻
Öğlen de meyveli yulaf lapası yaparım
Akşam yumurtalı tarhana yaparım
Of bu taneli işi sıkıntı ya az yiyor böyle
Bende yulafla muz verdim yemedi ya bir sıkıntısı bar anlamadım sabahtan beri başıma ağrılar girdi sürekli ağlıyor mız mız hastalığından mıdır nedir tam da iyileşemedi daha bizimki 🤦🏻‍♀️ Canım ne sorcam sizin yumurtaya alerjiniz çıkmış mıydı bir ara sanki öyle bir şeyler olmuştu ara mı verip yeniden denediniz ya da yanlış mı hatırlıyorum acaba 🤔

Oy maşallah mufin kurtarmış sizi o zaman sizin öğünler güzelmiş bizimki de yese keşke mufin tarifin var mı daha önce vermiş miydin acaba kaçırdım mı bir bakayım hoşuna gider mi acaba gerçi cesaret edebilir miyim vermeye rahat kopuyor mu canım nasıl yiyor kuzu ☺️

Kızlar yaa 9 da yatırıyorum 8.30 da yatırıyorum ya yok yine aynı yine aynı. Saat başı uyanıyor ya. Bu bebek şimdiye kadar gece 1 maks 2 kere uyanıyordu. Son 2 haftadır belki daha fazla geceleri hep ayaktayız. Gece ağlıyor ağlıyor emiyor uyuyor. Etini kesiyorsun sanki öyle ağlıyor. Öğlen uykudan uyanma ağlaması değil. Sonra emiyor yine aynı. Mama veriyorum yine aynı. Yani memeden doymuyor desen mama veriyorum yine saat başı uyanıyor. Kafayı yememe çok az kaldı
Diş olabilir

Ay şunu farkettim ne kadar az kişi kalmışız hep 3/4 kişi sayfayı döndürüyor eskilerden çoğu kişi yok sürekli yazan yazmayan hep aklıma o zamanlar geliyor neree gittiniz bacılar gece mesaisi arkadaşlarım bile yuk artık 🥹😀
Zamanla biz de tarihin tozlu sayfalarına mı gömülcez gömülmeyelim ya yine gelin @zumrutyaz naptın canım nerelerdesin ev işlerini ayarlayabildin mi merak ettim seni @fnd_50 @misophonia_ naber canlar kuzular iyi mi 🌸 @Balbocegi9 canımcım nasıl gidiyor iş hayatın kuzucuğun alıştı mı ☺️🌸
warcrew warcrew sen bile giriş sıklığını bıraktığına göre yok mu oluyoruz noluyoruz bacım 🥹🤣🤣
Herkes bir kenarda bebişini büyütüyor ne güzel sağlıcakla büyüsünler arada gelin kopmayalım 🌸 Ay daha çok merak ettiklerim varsa etiketlerini unutmuşum yazamadım 🤣
Yav jabdjwndksd bak ilk ay burdaydim geve gündüz çünkü ipek uyuyodu sjbdjsbdjd e ben de uyuyodum gece boyu beynim açık giriyodum kk falan bi de gece ışığı açıktı telefon çok ipeğe gitmiyordu diye ajsbsjbdjd sonra İpek gece boyu uyumaya baslayinca ben de uyudum uykudan giremedim şimdi sorma ne ben bendeyim ne aklim iabsjsbdhshdhshdjd şimdi de uyumuyo diye ve gece ışık sıfır diye telefon ışığı uykusunu açmasın diye giremiyorum ausghwjejwhdjehdhdh geberik oldum geberik 🥲

Yaşadığım yerde mülteci yok denecek kadar az ama yaptırmayıp niye risk alayım? Bir kişi hastaysa ve o kişiye bir şekilde temas edersek ne olacak? Kızamık bir de basit bir şey değil hiç belirti vermeyip yıllar sonra insanı yataklara düşürüp öldürebiliyor. Kendi oğluma da yapmadım diye insanları risk altına sokan doktora da kocaman bir alkış(!)
Bence de doktorun böyle içerik için konuşması mantıklı gelmedi bana. Benim tek cekincem alerji muhabbeti onu da alerji doktoruna danisicam yok derse yaptirmicaz yaptiralim derse hastahanede gozetimde ama aşıyi vurup yatış mi veriyolar yani nasil gozlemleyecekler sonuçta bilemedim onun dışında aşılar önemli bence ya.. herkez vuruluyo zaten bize mi denk gelcek diye düşünürüz kesin bize denk gelir wishuwdkd

Valla canım benim de instagramda göre göre çocuğun her hareketine taktığım oluyor onlara bakınca çok belirti var yani heyecanlanması bile eotizm onlara göre 😀 ellerüni ayaklarını çok harelet ettiriyor öesela bizimki bi de annem kafa sallamayı öğretmiş kafasını sağa sola sallıyor google yazsam otizm belirtisi diyor. ama hiçç takmıyorum artık aşırı sosyal bir kelebek yabancılara ağlıyor benden akıllı valla. İlla fark edilir anneler anlar olsa diye düşünüyorum allah korusun miniklerimizi
Ben bakmıyorum öyle içeriklere ya insan çocuğu büyütürken o stresle bir şey anlayamiyor sevemiyoruz bile acaba bu hareketi şundan mi diye düşünmekten 🫠 aşırı fazla işaret yoksa gereksiz çünkü hepsi gelisimlerinin bir parçası 🥰 sağlıkla buyusunler kuzular

Bebelere kahvaltı ne verdiniz öğlen ne vereceksiniz kızlar menüleriniz belli mi bize de fikir olsun tükendim artık 🤣
Emziriyorum yeter ona çok bile aisbhwsjsbishdjsjd kahvaltı için icerigi temiz yimirta ve süt ürünü kesinlikle icermeyen şeyler bulursam yapicam yoksa malesef meyve verir gecerim 🫠 ipege göre bebe bisküvisi yapmayo düşünüyorum meyveli falan belki öyle geciririm

Kiz maşallah ne güzel yiyor 🧿🧿 ipeğe versem yemez herhalde bu kadar ajhshsbdjdnd miy miy geçen gün ilk defa kahve fincanı kadar yedi max onu gördük ve tek öğün yani o gün başka bir şey vermedim sjsbsjdjf

Kızlar benim bi konuya canım acayip sıkıldı şuan hiç iyi değilim…
Bebeğim göz teması kuran, çevreyi dikkatle dinleyen, keyifli, hareketli, yabancıyı ayırt edebilen bir bebek.
Ama bir el hareketi var bunu çok sık yapıyor bu aralar az olsa da bu devam ediyor. Baş parmağını bir yere dayıyor ve elini döndürüyor nasıl anlatayım pergel hareketi gibi.
Bunu genelde birşeye odaklandığında yapıyor mesela biberonla mama içerken biberona, oyun matını incelerken oyun matına, ya da kucağımızda bir yere bakarken dikkatlice o zaman…
Allah korusun ama otizm olma ihtimali var mı delirmek üzereyim şuan…
Bu benim 3 bebeğim 17 ve 11 yaşında iki çocuktan sonra piyangodan 3. Çıktı diyelim ilk ikisinde hiç bu kadar bu konu canımı sıkmamıştı ama bunda sanki ilk bebeğim gibi herşeyi unutmuşum 6 aylık oluyo 28 ekimde bende göz temasına taktım az bi bakıo hemen gözünü çekiyo ismine çok az tepki veriyo bende günlerce kafaya taktım tv falan izletmiyorum gözlemliyorum parka çıkarıyoruz görümcemin oğlu otizm 2 yaşına kadar sıkıntısı yoktu konuşudu birden bire sessizleşti içine kapandı şuan 11 yaşında Yani 6 aylıkken Hiçbir sıkıntısı yoktu o yüzden siz de Endişelenmeyin bir şey yoktur inşallah hepimiz Neden bilmiyorum Ama öbür Çocuklarım da böyle bir stres yaşamamıştım Ama bunda Ben de sizin gibi her şeyden bir şey çıkartır oldum

Back
X