• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Artık bı sorun olmaz demı?15 saat gectı,oynuyor iyi ama yinede işte diken üzerindeyim canım ya :(
Geçmiş olsun canım. Ben önlem amaçlı tomografi çektirmiştim, riske atamadım.
Aslında en mantıklısı ama doktora dedım siz nedıyorsunuz dedım (nobetcı cocuk doktoruna goturduk aksam) bence bıseyı yok cok korkmus sadece kusma olursa hemen devlete gıdın dedı.bende tamam dedım ama tabı ıcım ıcımı yıyor halen

Artık bı sorun olmaz demı?15 saat gectı,oynuyor iyi ama yinede işte diken üzerindeyim canım ya :(

Aslında en mantıklısı ama doktora dedım siz nedıyorsunuz dedım (nobetcı cocuk doktoruna goturduk aksam) bence bıseyı yok cok korkmus sadece kusma olursa hemen devlete gıdın dedı.bende tamam dedım ama tabı ıcım ıcımı yıyor halen
Çok şükür hiçbir şeyi yok bence canım sıkma artık canını

Cnm cok gecms olsun birdahada olmasin insallah😒 o oturaklar masada tezgahta falan artk cok tehlikeli cnku bebislerimz cok harekenlendi buyuduler. Insallah agrisi falan kalmamistir minik kuşun 🙏

Yok canim zannetmiyorum, gecmis bitmis olsun, en kotusu bu olsun🙏 yakalamissin zaten ayagindan son anda, bayaa hafifletmistir o

Kızlar selam nasılsınız? yürüme arkadaşı yada tutunup kalkabileceği sağlam aktivite masası öneriniz varmı kullanıp memnun kaldığınız?

Bu arada bebişi çift dilli yetiştirmek konusundaki düşünceleriniz neler? Ben ingilizce öğretmeniyim acaba opol(one parent one language) yöntemiyle mi gitsem diyorum ya da şimdilik sadece belli zamanlarda mı kullansam ingilizceyi bilemedim. En etkilisi sürekli maruz kalması şeklinde düşünüyorum ama ne kadar başarabilirim emin değilim bu konuda :(

Kız seninki hem yürüme arkadaşı hem araba değil miydi sanki?
Öyle ama tam güvenceli değil bence kayıp düşebiliyor bçyle aehpa tarsı bir şey daha güvenli olabilir dite düşündüm bir de oyuncaklı falan. Aslında şu aktivite masaları güzel etrafında döner koltuklu hem ayakta duruyor hem geziyor masa etrafında ama 10-15 bin civarı fiyatlar

Eklentiler

• 1000042909.webp
    1000042909.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 5
Bu arada bebişi çift dilli yetiştirmek konusundaki düşünceleriniz neler? Ben ingilizce öğretmeniyim acaba opol(one parent one language) yöntemiyle mi gitsem diyorum ya da şimdilik sadece belli zamanlarda mı kullansam ingilizceyi bilemedim. En etkilisi sürekli maruz kalması şeklinde düşünüyorum ama ne kadar başarabilirim emin değilim bu konuda :(
Birkaç doktor konuşma gecikmesi olabilir diyordu sanki ama bence evde de tamamen konuşulursa olur herhalde. Daha konuşmaya başlamadıkları için çokta yorum yapamayacağım 😀 ama bebişin çok şanslı çok ciddi avantaj diye düşünüyorum hangi yöntemi uygularsan uygula :)

Gecikiyormuş konuşması ben baya araştırdım. Hatta arkadaşımın oğlu 2 yaşında İngilizce kelimeleri var ama Türkçe cümle kuramıyor ve kelimesi aşırı az. Onları da anlamıyorsun. Doğduğundan beri yabancı bakıcısı var

Öyle ama tam güvenceli değil bence kayıp düşebiliyor bçyle aehpa tarsı bir şey daha güvenli olabilir dite düşündüm bir de oyuncaklı falan. Aslında şu aktivite masaları güzel etrafında döner koltuklu hem ayakta duruyor hem geziyor masa etrafında ama 10-15 bin civarı fiyatlar
Benim oğluş hayatta durmaz. Par yatağını indirdim alt seviyeye ve oyun çitine tutunup kalkıyor. Koltuklara kalkmasını da engellemiyoruz dibinde duruypruzhep düşerse tutalım diye

Benim oğluş hayatta durmaz. Par yatağını indirdim alt seviyeye ve oyun çitine tutunup kalkıyor. Koltuklara kalkmasını da engellemiyoruz dibinde duruypruzhep düşerse tutalım diye
Şu koruyucular var ya onlardan alsam diyorum ama çok müdahalede de bulunmak istemiyorum. Ay hareketlendikçe sorumluluk artıyor ya 😀

Evet bunun dogrusu nedir ya, ben nasil olsa kreste orda burda ingilizce ogrenicek diye evde sadece Turkce konusuyorum, ama disarda arkadaslarimla ingilizce konusuyorum ona da maruz kaliyor mesela, direkt bilingual mi yetismis oluyor, yoksa onunla konustugum dil mi bunu belirliyor?
Benim oglum evin sehpalarini o is icin kullaniyor😂 bir de dj seti var ya fisher pricein ondan aldik ona da tutunup kalkiyor

Evet bunun dogrusu nedir ya, ben nasil olsa kreste orda burda ingilizce ogrenicek diye evde sadece Turkce konusuyorum, ama disarda arkadaslarimla ingilizce konusuyorum ona da maruz kaliyor mesela, direkt bilingual mi yetismis oluyor, yoksa onunla konustugum dil mi bunu belirliyor?

Benim oglum evin sehpalarini o is icin kullaniyor😂 bir de dj seti var ya fisher pricein ondan aldik ona da tutunup kalkiyor
Sehpalar mantıklı 😀 düştüğü oluyor mu önlem hep yanında tetikte olmak mı 😀

Sehpalar mantıklı 😀 düştüğü oluyor mu önlem hep yanında tetikte olmak mı 😀
Gecen dudagi sisti🥲 surekli dusuyor, evde bir yuvarlak bir de kare sepha var, altinda bezleri var mesela yuvarligin bezleri aliyo cikartiyo atiyo, yuvarlagin etrafinda donuyor, dusunce de diger dedigin aktivite seysinden farkli olmuyor, ayni sekilde cani yaniyor, bende ondan da var, simdi ayakta durma aparatini cikartip masa yaptik, ama cok ilgilenmiyor mesela onla, bir yerlere tutunup kalksin ayakta dursun, elinde bir seyle disini kasisin istiyor, baska bir istegi yok😂 hep yaninda ve tetikteyiz maalesef cunku o kapilardan olmadi bizim eve ve nutfaga ve diger odaya gitmemesi lazim, cocuga uygun degil, ama mesela kendi odasinda biraz daha rahatiz cogu koseyi yumusak seylerle kapladik, dusup carpinca cani yanmiyor

Bu konuda benim de kafam karışık, bende Almanca öğretmeniyim, şimdiden mi başlasam yoka konuşması gecikirmi diye bende tedirgin oluyorum. Ama gün içinde mesela Türkçe ve almanca çocuk şarkıları açıp söylüyorum dinletiyorum şimdilik. Bi arastiricam. Bence belli bir yaştan sonra da öğrenebilir başka dil ama çocukluk çağında mesela ben almancayı 4 yaşında kreşte öğrenmeye başladım. Sonra 3 diğer dilleri de ilkokul lise döneminde, 5 dil biliyorum. Zamanla öğretirim diye düşünüyorum. Ama en güzel öğrenme yöntemi dile maruz kalma iletişim bakalım bizim bebikler napacak 😁

Back
X