• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
İçinde küçük paketler bar zaten tek doz günde 5 taneye kadar kullanabilirsin dedi doktorumuz .ben her salyası çok aktığında çok ağrısı olduğunu gözlemlediğimde veriyorum paletin ağzını açıp ağzına boşaltıyorum direk. Bazen ağzını açmıyor o ayrı mesele 🙃
Tamamdır. Ben de elimi yıkayıp dişine masaj yaparken dökmüştüm ama tanelerden pek hoşlanmadı

Günaydın canlar bu düz kafayı nasıl çözücez çok uzuluyorum canli destekle oturtuyorum kucakta geziyoruz bol bol karin istu egzersiz yaomaya calisiyoruz ortasi delik düz kafa yastigi kullaniyorum fakat geceleri uykusu surekli bolunuyor o yastikta gece kullanamiyoruz yan yatrmaya ozen gosteriyorum sirtina destekle baska yapabilcegim birsey var mi?
Merhaba canım benim oğlumda da var sağ tarafı basık belli oluyor bayağı. Kafa çapı büyüyüp yüzüstü etkinlikleri arttıkça düzelmeye başladı gibi eskiye göre değişim var. Doktor kontrolde hafif egiklik var dedi çünkü. Eskiden düz olduğu çok belliydi. 2 yaşına kadar düzelme devam ediyormuş doktoru öyle söyledi. Düz kafa yastığını ben de kullandım ama dönmeye başladığı için şuan kullanamıyorum çoğunlukla soluna yatirmaya özen gösteriyorum. Yüzde yüz düzelme olmaz ama dikkat ederseniz yüzde doksan gibi sonuç alırsınız demişti. Benim oğlumda yüzüstünde çok durmuyor time tummy yaptırırken de öyleydi hala öyle ama sık sık yere bırakıyorum ne kadar kalırsa dönüp durursa o kadar kâr ağlamaya başlayacağını anladığım an kaldırıp sakinleştirip tekrar koyuyorum yere. Oyuncaklarını yere koyuyorum azar azar her koyduğumda farklı oyuncak koyuyorum önüne. Bi kaldırdığımda altını degistiryorum bi kaldırdığımda kıyafetlerini diğer kaldırdığımda mama iciriyorum. Amaç kafasına olan baskıyı azaltmak ne kadar az sırt üstü yatarsa o kadar iyi

arkadaslar 4. ay atağızede olarak benzer durumu yaşayan herkese kolayliklar diliyorum:) bizde uyku düzeni bozulmadı komple kayboldu🥲 Gündüz uykuları kucakta 20 dakika en fazla, geceleri saat başı uyanma ve temas ile yeniden dalma.. bir gün iştahlı beslenirken diğer gün zorla beslenme.. Uyku öncesi ve sonrası ağlama. sürekli kucakta olma ama ayakta gezerken olacak, bende oturursam yine ağlama 😅 Gelisim olarak artik kafasini tamamen dik tutabiliyor ve dönebiliyor, sürekli agu gugu sesler çıkarıyor bağırırcasına( boğazi tahris olacak diye korkuyorum)ve etrafına ilgisi daha fazla arttı. Kahkahaları artti,surekli elleri agzinda. Salyalar derya deniz 😅 Sizler gece beslenmesini kac saatte bir yapiyorsunuz ? Ben hala 4-5 saat max en fazla..

Selam herkese. Arkadaşlar bu doğum yardımı parasını toplu alan var mı. Benim 4 ay yatmış ama gidip almadım daha. Öncekileri de verirler mi acaba

arkadaslar 4. ay atağızede olarak benzer durumu yaşayan herkese kolayliklar diliyorum:) bizde uyku düzeni bozulmadı komple kayboldu🥲 Gündüz uykuları kucakta 20 dakika en fazla, geceleri saat başı uyanma ve temas ile yeniden dalma.. bir gün iştahlı beslenirken diğer gün zorla beslenme.. Uyku öncesi ve sonrası ağlama. sürekli kucakta olma ama ayakta gezerken olacak, bende oturursam yine ağlama 😅 Gelisim olarak artik kafasini tamamen dik tutabiliyor ve dönebiliyor, sürekli agu gugu sesler çıkarıyor bağırırcasına( boğazi tahris olacak diye korkuyorum)ve etrafına ilgisi daha fazla arttı. Kahkahaları artti,surekli elleri agzinda. Salyalar derya deniz 😅 Sizler gece beslenmesini kac saatte bir yapiyorsunuz ? Ben hala 4-5 saat max en fazla..
Bizimki gece saat başı kalkıyor ve emzirmem lazım yoksa uyumuyor, bizimkinin uyku düzeni hiç olmadı ama şu birkaç gündür geceleri daha da kötü olmaya başladı, çok uykusuz ve yorgunum. Hep huysuz bi çocuktu hala da öyle. Uykusu olunca daha da çok mızırdanıyor ve uyumamak için direniyor. Herşeyden çabuk sıkılıyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık

Bizimki gece saat başı kalkıyor ve emzirmem lazım yoksa uyumuyor, bizimkinin uyku düzeni hiç olmadı ama şu birkaç gündür geceleri daha da kötü olmaya başladı, çok uykusuz ve yorgunum. Hep huysuz bi çocuktu hala da öyle. Uykusu olunca daha da çok mızırdanıyor ve uyumamak için direniyor. Herşeyden çabuk sıkılıyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık
Merhabalar . Benım bebeğim de 1 haftadır memeyi zorla alıyor anlamadım . Acıkıyor verıyorum ağzına memeyi iki fırt alıp sürekli etrafa bakıyo kucağımdan kendini geriye doğru atıyor. Sütümü biraz fincana sağdım onunla verdim yudum yudum içti hepsini .
Bu meme reddi mi yoksa dişleri şiş hep ondan dolayı bılmıyorum
Ve aynı sizin bebiş gibi 21.00 de gece uykusuna dalıyor ve saat başı uyanıp mem mem diye ağlıyor 🫠 ve memesiz uyumuyor

Kızlar bebişini sünnet ettiren varmı? Benim bebeğim 5 aylık oldu tam sünnet ettirdik pipisinin hem sünnet olan yerinde hemde kalan derisinde şişlik var normal mi? Bide sünnet sonrası sargılıydı ama bantı beze yapışmış bezini açınca bantta çıktı doktor sarmayin dedi bende karton bardak etrafına bebek pamuğu sarıp koydum sürekli değiştiriyorum bezini. Kremi var ama yarın kullanın dedi sünnet sonrası doktor sürmüş zaten

Karanlık sessiz bir ortam olmalı ki sütü içsin . O ortamı da sağlayamıyor insan hep haliyle
Aynen öyle canım bizimki de. Dışarda işim daha da zorlaşıyor ağlayarak memeden çekiliyor Bi taraftan da emmek istiyor. Emerken yanımda kimse konuşmayacak bende konuşmayacam yoksa ağlıyor. Etraf ilgisini çekiyor artık ondan memeden ayrılıp bakıyorlar bende bakmasına izin veriyorum sonra yine memeyi vermeye çalışıyorum, Bi döngüdeyiz bakalım

Kızlar bebişini sünnet ettiren varmı? Benim bebeğim 5 aylık oldu tam sünnet ettirdik pipisinin hem sünnet olan yerinde hemde kalan derisinde şişlik var normal mi? Bide sünnet sonrası sargılıydı ama bantı beze yapışmış bezini açınca bantta çıktı doktor sarmayin dedi bende karton bardak etrafına bebek pamuğu sarıp koydum sürekli değiştiriyorum bezini. Kremi var ama yarın kullanın dedi sünnet sonrası doktor sürmüş zaten
Geçmiş olsun. Bizde Sünnet düşünüyoruz. Sürecinizi anlatır mısınız ilk gün nasıl geçti? Dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı?

kolayliklar diliyorum sıkmayın canınızı, geçici bir süreç.. 4 aylik oldular bile gercekten zaman cabuk geciyor.. 🤍

arkadaşlar birde biz istanbulda yasiyoruz havalar yavaştan sogumaya basladi .. Sizler bebisler icin neler tercih ediyorsunuz kiyafet olarak ? Uyku tog tulum kullanmaya basladiniz mi? Kombi calistiririm yakinda ve hava nemlendirici almam lazim kullanip memnun kaldiginiz bir ürün var mı?

Geçmiş olsun. Bizde Sünnet düşünüyoruz. Sürecinizi anlatır mısınız ilk gün nasıl geçti? Dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı?
Teşekkür ederim. Düşünüyorsanız bebeğiniz daha fazla büyümeden yaptırın kesinlikle. Büyüdükçe hareketleri çoğaldığı için bakımı zor oluyor kısıtlamak zorundasınız yani.lokal anestezi ile oldu ilk gün korktuğum gibi geçmedi çok şükür ben gece sık sık uyanır diyordum kendi kendime ama uyanmadı 2 defa ben uyandırdım normalde gece altını değiştirmiyordum bezi çok dolu değilse. Ama bu gece özellikle uyandırıp değiştirdim bezini. İlk idrarını yaparken çok zorlandı bayağı ağladı ama yaptıktan sonra rahatladi sonraki saatler biraz daha sakin geçti gecede normal uykusuna yatti. Biraz şişliği ve kanaması oldu doktor ilk gün normal dedi şişlik lokalden dolayıymış bir kaç güne inecek inşallah oda

arkadaşlar birde biz istanbulda yasiyoruz havalar yavaştan sogumaya basladi .. Sizler bebisler icin neler tercih ediyorsunuz kiyafet olarak ? Uyku tog tulum kullanmaya basladiniz mi? Kombi calistiririm yakinda ve hava nemlendirici almam lazim kullanip memnun kaldiginiz bir ürün var mı?
Biz tog almadık daha canım ama uyku tulumları aldık ayaklı şuan onu kullanıyoruz

Ben yaptırdım 18 gün oluyor. Doktor bana sabah akşam pipisini bebe şampuanıyla yıkayıp yapışma olucak yerleri temizlememi söylemişti size de söyledi mi acaba her doktor söylemiyormuş sanırım
Bardak bizde yaptık ama pamuk koymadım yapışmasın diye bardağı bantla karnına sabitledim o kadar

Back
X