İki ay olacak ben doğum yapalı ne laf anlatabiliyoruz ne söz belki bizimki çok küçük diye böyle 15 aylık sizinki daha büyük yavaş yavaş anlar ama bende rezil haldeyim zaten bebek durmıyor abisi bulduğu yerde gözünü oyuyor sobanın demirini aldı kaç kere kafasına indirmeye allah koruaun geri dönüşüde olmazdı son anda maninoldulk kumanda yla sürekli vuruyor çıplık kıyamet ağlıyor Bugün misafirim geldi hazırlık yapana kadar canım çıktı üç saniye arkamı dönmeme gelmiyor çocuk dayağı yemişAy kızlar aynı dertten muzdaribiz. Pazartesi doğum yaptım, kızımı kucağıma aldım sağlıkla çok şükür. Oğlumla aralarında tam 25 ay var. Bir yandan çok merak edip sevmek istiyor. Bir yandan da ansızın gelen duygu dalgalanmaları, elindekini fırlatma vs. Çok dikkat etmeye çalışıyoruz kıskanmasın diye ama belki de bu kadar çok dikkat ettiğimiz için bi farklılık sezip farklı düşüncelere kapılıyor bilmiyorum. İlk 2 gün daha zordu ama gitgide alışacak herhalde..
Offf tüh yaa. Evet küçük olduğu için anlaması daha zor muhtemelen. Bizimki de etrafa birşeyler fırlatıyor, bebeği sevmenin dozunu kaçırıyor ayarı yok, kafasını okşayacağım derken biraz fazla sıkıyor, kucağına alıp taşımak istiyor ve 2 yaş sendromunda olduğundan bişeyi tutturdu mu acayip bezdiriyor. Umarım hiçbir sıkıntı olmadan çözülür bu problem zaman içinde.O zamana kadar gözümüz hep üzerinde olacak mecbur.İki ay olacak ben doğum yapalı ne laf anlatabiliyoruz ne söz belki bizimki çok küçük diye böyle 15 aylık sizinki daha büyük yavaş yavaş anlar ama bende rezil haldeyim zaten bebek durmıyor abisi bulduğu yerde gözünü oyuyor sobanın demirini aldı kaç kere kafasına indirmeye allah koruaun geri dönüşüde olmazdı son anda maninoldulk kumanda yla sürekli vuruyor çıplık kıyamet ağlıyor Bugün misafirim geldi hazırlık yapana kadar canım çıktı üç saniye arkamı dönmeme gelmiyor çocuk dayağı yemiş
Ben avent ile anne sütü arada veriyorum. Genelde uykuluyken veriyorum ki anlamasınBiz bu ara 5. Hafta atagiyla uğraşıyoruz pek giremiyorum
Hem emzirip hem mama kullananlar mamayi biberonla mi veriyorsunuz? Ben de nadiren de olsa biberonla anne sütü vermek istiyorum ama memeyi birakir diye çok korkuyorum o yüzden hic denemedim. Philips avent yenidogan biberou var evde, arada kullansam zarari olur mu sizce
Bende avent var 2 numaralı başlığı takıyorum yenidoğan yavaş akışlı. Bunla verince meme reddi yoktu ne zaman 3 numarasını taktım hızlı geldi o zaman meme reddi olmuştu. 2 numaraya dönünce memeye de döndüHangi başlığı aldınız
Ya bebek tam emmiyor ki yetsin ve artsın iki dakika zorumla emiyor en fazla 5-6 dakika memede tutabiliyorum sonra da zaten mama istiyor boşa saatlerce uğraşıyorum tutturmakla sonra memede tutmakla ardından mama ile felan yok yani güzel emse bir 5-10 dakika bari doyar gibi olsa sonra bidaha emziririm ama yok üstüne mama içince yatıyor iki üç saat sonra kalkıyor budefa memeler yine ön süt dolmuş oluyor yağlı ya ulaşmıyor ki ön süt de su gibi birşey sadece şişkinlik yapıyor çocuğa yani ancak mamayı bırakması lazım ki ve memeyi iyi emmeli ki saat başı emzireyim yağlı süte ulaşsın yoksa böyle 2-3 saatte bir mama içmiş olunca memeler boşalmıyor ön süt doluyor yani hiç sütüm akmadı mesela birini emzirirken diğerinden akıyormuş öyle diyorlar bir damla dahi olsa yok benim öyle birşey mesela birkaç kere emzirmeyle bıraktım deneme amaçlı dedim çiş yapacak mı 3-4 saat emzirme ile uğraştım tabi yine 2-3 dakikalık emmeler oldu ama altını açıyorum bez kupkuru budefa üzülüp aç çocuk diyorum işte zorlamanın alemi yok sanırım bazennolmayonca olmuyor
Her emzirme sonrası mama veriyorum sağım yapsam bile biberon vermeden önce ilk meme verip öyle biberon veriyorum philips avent ile meme reddi yaşamadım çok şükür arada o markanın emziğinide veriyorumBiz bu ara 5. Hafta atagiyla uğraşıyoruz pek giremiyorum
Hem emzirip hem mama kullananlar mamayi biberonla mi veriyorsunuz? Ben de nadiren de olsa biberonla anne sütü vermek istiyorum ama memeyi birakir diye çok korkuyorum o yüzden hic denemedim. Philips avent yenidogan biberou var evde, arada kullansam zarari olur mu sizce
Ben uygulamasiz yaptım umarım olmuştur olmadıysa sonra yine yaparımAradım, doğum parası yardımı kısmından yapılabilirmiş 2025 doğumlu olduğu için her türlü yeni yardımdan faydalanılacakmış. Ios ve android güncel sürümlerden yapmak gerekiyormuş.ssusam
Olmasaydı uyarı verirdi bence, olmuşturBen uygulamasiz yaptım umarım olmuştur olmadıysa sonra yine yaparım
Evet alerjide mujus olabiliyor iyi yapmışsınız çorbayı bırakıp süt alerjisi çok yaygın. Muadil bir prebiyotik önerirler eczaneler.Hanımlar, hem anne sütü hem mama destekli gidenler özellikle bebeğinizin kakasında mukus sümüksü bir yapın farkediyor musunuz. Üç gündür kakası mukuslu ve akşamları sancılı geçiyor. Süt çorbası içmiştim iki gün acaba benden mi kaynaklı dedim. Bıraktım hemen süt çorbasını içmeyi. Yoğun bakım sürecinde kullanılan antibiyotikler de bağırsaklara zarar vermiştir. Bir probiyotik damla da bulamadım. Doktor yazdığı piyasada yokmuş. Bu kaka olayı canımı sıkıyor. Memede uyuma olayını hiç saymıyorum bile.
Sma alıyorlar genelde diye biliyorum ben aptamil aldım ama gerek kalmadı şu anKızlar merhaba, dün sezeryan doğum yaptım sütüm yok. Gelene kadar mama kullanacağım. Hangisini alayım araştırıyorum ama çok kararsız kaldım.
Çok çok geçmiş olsun. Gönlünü ferah tut lütfen. İnşallah düşmüştür değerler ve yatışa gerek kalmaz..Evet alerjide mujus olabiliyor iyi yapmışsınız çorbayı bırakıp süt alerjisi çok yaygın. Muadil bir prebiyotik önerirler eczaneler.
Sma alıyorlar genelde diye biliyorum ben aptamil aldım ama gerek kalmadı şu an
M Minnosumm sen bence sağım ile anne sütü ver sağıp bir görmen lazım sütünü. Bana doktor çizelge verdi. 10 da sağ 12 de sol 14 de sağ 16 da sağ göğüs olarak sağ bir gün sonunda sol tarafın ortalamasını al atıyorum solu 4 kere sağdın 180 çıktı ortalama 45 . 2 saatte bir besliyorsan 40 3 saatte bir veriyorsan 60 olmalı ortalama 45 idi emzir sonra 15 mama ver dedi. Bu şekilde devam edersen sorun olmaz dedi mama meme karışıkı.
Ben sağıp sağdığımı bazen büberonla veriyorum bazen emziriyorum duruma göre karışık gitmesine rağmen meme reddi şimdilik olmadı. Yavaş akışlı sanırım benimki de Dr brown kolik karşıtı biberon
Acelya A sen küçüğü iş yaparken sling ile kendine bağlasana ben bir kaç kere yaptım işe yarıyor hem uyuyor hem de diğerinden dayan yemez
Artık kendime geliyorum benim crp değerim 5 in altı olması gerekirken 160 çıktı. Vajinal akıntı ama böyle günde 4 kere üst baş değiştirecek yeniden lohusa kilodu giyecek kadar köpüklü sarı kahverengi sulu bişi bir anda bosalıyordu bir de karın bölgesi ağrı ile gittim. Böbrek pankreas karaciğer tüm batın baktılar kist taraması yaptılar böbrekten olabilir dediler ama rahime de bulaşmış galiba dediler vajinal doku ve sürüntğ aldılar bir sürü test yaptılar. Serum verdiler yarın düşmezse hastaneye yatış yapılacak 5 gün kadar. Düşmezse endoskopi be kolonoskopi ile orada da kist taraması yapılacak çünkü kanserde de crp 100 üstü oluyormuş. Tam bulamadılar sebebini böbrekten olabilir dediler. Yarın ola hayır ola diyorum bakalım dua edin
Okadar vaktim olmuyor sağacak bir de memede durmuyor ki biraz emse rahatlıycsm üç dakika beş dakika zorlaEvet alerjide mujus olabiliyor iyi yapmışsınız çorbayı bırakıp süt alerjisi çok yaygın. Muadil bir prebiyotik önerirler eczaneler.
M Minnosumm sen bence sağım ile anne sütü ver sağıp bir görmen lazım sütünü. Bana doktor çizelge verdi. 10 da sağ 12 de sol 14 de sağ 16 da sağ göğüs olarak sağ bir gün sonunda sol tarafın ortalamasını al atıyorum solu 4 kere sağdın 180 çıktı ortalama 45 . 2 saatte bir besliyorsan 40 3 saatte bir veriyorsan 60 olmalı ortalama 45 idi emzir sonra 15 mama ver dedi. Bu şekilde devam edersen sorun olmaz dedi mama meme karışıkı.
Ben sağıp sağdığımı bazen büberonla veriyorum bazen emziriyorum duruma göre karışık gitmesine rağmen meme reddi şimdilik olmadı. Yavaş akışlı sanırım benimki de Dr brown kolik karşıtı biberon
Acelya A sen küçüğü iş yaparken sling ile kendine bağlasana ben bir kaç kere yaptım işe yarıyor hem uyuyor hem de diğerinden dayan yemez
Artık kendime geliyorum benim crp değerim 5 in altı olması gerekirken 160 çıktı. Vajinal akıntı ama böyle günde 4 kere üst baş değiştirecek yeniden lohusa kilodu giyecek kadar köpüklü sarı kahverengi sulu bişi bir anda bosalıyordu bir de karın bölgesi ağrı ile gittim. Böbrek pankreas karaciğer tüm batın baktılar kist taraması yaptılar böbrekten olabilir dediler ama rahime de bulaşmış galiba dediler vajinal doku ve sürüntğ aldılar bir sürü test yaptılar. Serum verdiler yarın düşmezse hastaneye yatış yapılacak 5 gün kadar. Düşmezse endoskopi be kolonoskopi ile orada da kist taraması yapılacak çünkü kanserde de crp 100 üstü oluyormuş. Tam bulamadılar sebebini böbrekten olabilir dediler. Yarın ola hayır ola diyorum bakalım dua edin
Zor oluyor biliyorum ama işte kucağındayken falan da oluyor eller serbest olanlar ileOkadar vaktim olmuyor sağacak bir de memede durmuyor ki biraz emse rahatlıycsm üç dakika beş dakika zorla
Solu emzirirken sağa takıyorum uygun kıyafet olursa oynamıyorZor oluyor biliyorum ama işte kucağındayken falan da oluyor eller serbest olanlar ile
İki saatte bir kaç dk sağım yapmak gerekiyor bitene kadar mı? Ben 10 dk falan sertliği geçsin diye ikisini de sağıyorum sonra emziriyorum kaç cc olması lazım bi sağımda? Yettiğini anlamam için yaniEvet alerjide mujus olabiliyor iyi yapmışsınız çorbayı bırakıp süt alerjisi çok yaygın. Muadil bir prebiyotik önerirler eczaneler.
15 dk da 40 oluyorsa yeterli dediİki saatte bir kaç dk sağım yapmak gerekiyor bitene kadar mı? Ben 10 dk falan sertliği geçsin diye ikisini de sağıyorum sonra emziriyorum kaç cc olması lazım bi sağımda? Yettiğini anlamam için yani
Bunu ben de yapıyorum o zaman 5 dk sağıp veriyorumİki saatte bir kaç dk sağım yapmak gerekiyor bitene kadar mı? Ben 10 dk falan sertliği geçsin diye ikisini de sağıyorum sonra emziriyorum kaç cc olması lazım bi sağımda? Yettiğini anlamam için yani
Ben donduruyorum sağdığımı biberondan zor ayırdım dahaBunu ben de yapıyorum o zaman 5 dk sağıp veriyorum
Tamamen sağacaksan 15 dk dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?