2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Kızlar kv ile ilgili yazdıklarınızı okudum hepinize çok hak verdim valla lohusalıktan beri ben de nefret eder oldum sadece kv değil eşimin sülalesinden komple ay bide işin kötüsü 5dklık mesafede oturuyor eşime saygımdan zor tahammül ediyorum saçını başını yolcam en sonunda ben erken dogum yaptım martta dogdu bebisim hastanede yatarken geldiler ziyarete daha cocugu dogurmamsım sunu bunj yemezsen sütün gelmez görürsün demeler erken doguyo kuvozde kalcak diye diye sinirimi bozmalar hamileyken hafiften bi gıcık oluyordumda doğumdan sonra hiç katlanamaz oldum vallahi sesimi de çıkarmıyorum saygısızlık etmiyim diye şaka adı altında alttan alttan laf sokuyor sürekli sorsan da şaka yaptım kuzım diye gülüyor sinir şey dolmuşum bende bayagı valla bu erkek anaları niye böyle anlamıyorum

Allahimmm bi de şakaymış, ben eşim dahil evdeki herkese 90 gün şaka yapmayı yasakladım kimse buna sığınmasın diye
Bugün geldi kv, yine şunu yaptın mı bunu yap diyip duruyor, anne yap dedim yaptı olmadı aaa olmadı diyor sen giderken biz donuyorduk 24 saat bu kolik bebeyle ugrasiyoruz tabiki herseyi deniyoruz amuda kalk geçer deseler onu da yapariz ama olmuyor işte dedim
Bi de de bize her gün dışarı çıkar bebegi dedi, ağlama krizi biraz azalinda bugün de hazırladım hemen çıkalım dedim. Çıktık ve kız baya sessizleşti. Hemen ay sen eve girme bak mis gibi dedi. Anne dursa inan girmem ama durmuyor dedim. O sırada kiz ik mik yapiyordu, ay bu hali çekilir dedi. Bu halinde sorun yok katiliyor ama o zaman dışarda kendi başıma telaş yapıyorum. Bu tabiki benim abarttığımı düşündü, yine boş boş konuşuyordu ki bizim kız bi conger çıkardı. Kız mosmor bu ay alayim kucağıma diyor, dediği yer bogaz gibi rüzgarlı. Dursun dedim başka yere geçmeye çalıştım aldım kucağıma kız sakinlesti. Arabaya koyuyorum yine mosmor. Parka giremeden çıktık geri eve donduk

Hepsi bi çeşit bu kvlerin vallaha ağlanacak halime gülmece benimkide böyle bilmediği bk yok afedersin tamam tecrübe falan olabilir ama bi cocugu en iyi annesi bilir sonuçta
Bu arada ben kızıma sling aldım evde falan kullanmak için baya rahat ettim kahvaltımı falan daha rahat yapıyorum kolik bebekler içinde slingin anne karnında hissettirmesi sebepli rahatlattığını duymuştum bi deneyin isterseniz kriz zamanlarında iyi geliyormuş benim kızımda uyumadığında koyuyorum 3-5 is halledeyim derken hemen içinde uyuyor mızmızlanırsa da emzik veriyorum öyle idare ediyoruz

Yer yatağı çok iyi oluyor, çocuk ayrılık kaygısı yaşsmıyor, ben de şimdi çocuklatın odasında yatak var, oradayım, bebek de kendi beşiğinde, sğlayınca hemen alıyorum, biraz büyüyünce yer yatağı yapacağım yine.

Bende de bez sling var ama kullanamadım henüz. Kalça ultrasonunu bekliyorum.

Ben de üç oğlan annesiyim, nasıl olacağız bakalım

Beşikte uyanmıyorsa çok iyi ben oğlanı uyutur bırakırdım uyurdu ilk kız da öyleydi zor uyurdu kolikti ama beşikte idi bu beşikte yarım saati bile bulmuyor gece gündüz farketmiyor

Ben de üç oğlan annesiyim, nasıl olacağız bakalım
Üç çocukla kocayı unuttuk zaten adamlara da yazık …

Kayınvalide den dertliyim ben de bir de eşantiyon görümcem var iki hafta önce enfeksiyon sebebi ile hastanede yattım ya sütüm antibiyotikten dolayı azaldı hemen sen tüp midelisin kilo almamak için yemiyorsun ondan süt olmaz ben üç oğluma da mama vermedim mama verme emzir artar vs diye başladı artana kadar çocuk aç kalacak herhalde… en anne sensin tamam deyip geçmek istiyorum ama tattırmak da istemiyorum çünkü hiç uğraşılacak biri değil gereksiz geriyor insanı hep mağdur tartışıyor sonra ayılıp bayılıp kocasının çalıştığı hastanede bir serum bağlatıyor en mağdur o oluyor.

Üç ya da iki çocuklular yemek nasıl yapıyorsunuz ya da temizlik. Eşim ne süpürürse o valla. Tuvalet ve mutfak banyoyu uğradıkça siliyorum sofra kur kaldır da genelde eşimde gündüz 2 saatte bir emziriyorum bir de süt arttırmak için sağıyorum ardından 1 saat öyle bir saat uyutma ile geçiyor 4-5 aylık olsalar da oyalanacak bişiler olsa hazırlanıp dışarı ne ile çıkamıyorum bebekle turlamak için

Ayırırken mü yer yatağı iyi oluyot yoksa hepmi yatırmak iyi anlayamadım

Hepimiz aynı durumdayız sanırım bu konuda, bide sen sağım yapıyorsun
Bende eşime çocuklara baktırıp öyle temzilik ve yemek yapabiliyorum ve yemeği geçiştirme şansımız yok oğlum ek gıdaya geçtiği için günde 4 öğün yemek yiyor bend eemziriyorum mecbur düzgün yemek çıkması lazım sabahtan başlıyorum ki akşama bişeyler yiyebilelim ama bu yemek işi olmasa rahat edicem valla, temizliği böldüm ben bir gün mutfak koridor temizliyorum birgün oturma odası yatak odası diğer gün arka oda bu döngü de hep onudasabah yapıyorum eşim sabah evde olduğundan çoğunlukla bide akşam 6 dan sonra kafama yazma sarıp ritmik bir şekşlde ağlama dinliyorum ev alt üst oluyor ellemem mümkğn değil eşim gece geliyor ancak ozaman topluyorum ama adeta cenavara dönüşüyorum o saate kadar

Akşam nasıl oluyorsunuz bebekler sanki akşam dahamı huzursuz oluyor?
Akşam olmasın istyorum resmen yaa
Çook sakin biriyim çok sabırlıyım ama akşam ben ben olmakdan çıkıyor gündüz herşey idare ediliyor güzel akşam tam bir rezalet eşim eve gelincede kavga çıkarıyorum kendimi parçalayasım geliyor

Off çok kötü ben sabahları uyanamıyorum bir de yanından kalkınca bebek de kalkıyor diye ona temas ederek yatıyoruz uyanık olsak bile. Gece çok geç uyuyor sabah da allahtan 10 a kadar yatıyor ama 3 4 emzirme iki üç alt değiştirme vs bölük pörçük. Yenidoğan iken uyuyordu şimdi uyandıktan sonra uyumuyor da 15-20 dk o da kucağımda bırakıp gitme yok. Pusete koydum durmadı ben de slinge koyduk çorba ve fırın patates yaptım yanına da nugget kızartıcam bugün böyle geçecek. Ben de en kötü ihtimalle çorba yapıyorum her gün yanına bir pilav makarna da oluyor yanına artık ne olursa ya da olmazsa sadece çorba yiyin diyorum artık ya da makarna yanına hemen köfte kızartıp geçiyor.

Slingde de çok hareket edip kaydı ben mi bağlayamadım diyorum ama video ile aynı yaptım bir kaç kere daha yapmıştım ama bu sefer çok sıkı olunca alıyor diye biraz bol yaptım içinde döndü resmen. Ama uyudu da çorbayı karıştırırken o yüzden çıkarmıyorum uzandım o da uyuyor rahat mı rahatsız mı anlamadım.

Uyuma saatlerinde yalnız olmak çok zor Allah yardımcın olsun. Ben de akşam 6 dan sonra eşim geliyor ama ergen kızın deneme sonuçlarına ödevlerine mecbur ben bakıyorum emzirme sağım devam ediyor oğlan da kıskançlık yapıyor eşimle dönüşümlü onunla oyun oynuyoruz sonra uyutma savaşı başlıyor o arada eşim mutfağı salonu az toparlıyor oğlan da yatağa geliyor 4 kişi yatıyoruz oğlanı götürünce eşim de hemen sese rağmen uyuyor kalıyoruz bebemle ben.

Vallahi akşam daha huzursuzlar günün yorgunluğu artık daha az uyumaları ve oyalayavak bişi olmaması söyle 3-4 aylık olsalar oyun halısı cıngırak vs gider bir süre. Elektrik işi ana kucağında ve elektrikli beşikte durmadı normal beşikte de durmuyor. Analucağında ancak 15-20 dk o da günde 1 ya da 2 kere ama bırakıp gidilemiyor ancak tuvalete kadar. Akşama ben de o da yoruluyor bir de diğerleri gelince hiç istekleri bitmiyor kek istiyorlar boyama yapalım ödev yapalım alışveriş yapalım sürekli bişi istiyorlar akşam olsun ben de istemiyorum. Yemek kimse beklemiyor ama diğerleri olunca mecbur gibi. Gerçi her gün kahvaltı etsek de olur bir süre artık o noktadayım. 4-5 ay bana daha ideal geliyor oturmaya başlıyorlar hep emmiyorlar. Ufak tefek oyun oynuyorlar mama sandalyesine koyup mutfağa alabiliyorsun ama bu kızdan umudum yok onda da durmaz.

Ay gerçekten çok zor akşamlar kızlar bende Niran önce 5-6 aya ışınlanmak şstşyorum bu yenşdoğan zamanları okadar zor ki ne birşeyden anlıyorla rne gaz ve sancıları bitiyor ne doyduğunu anlıyorsun sabahtan beri benimki 2 saat uyumuş ya delircem ağlayıp duruyor açtır diye mama yaptım kaç kere boşunaaaa içti ve hala mızmızlığa devam of valla okadar yoruldum ki eşim gelse de biraz uyusam ama budefa meme diyecek emzir diyecek kızım da anne benimle oyna diyecek offf geçsin şu günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…