- 19 Mayıs 2015
- 1.837
- 3.274
- 333
- 39
Ama yakında da çok sıcak olacak güneşin alnında durulmuyor ben hiç cesaret edemiyorum birlikte çıkmaya birine bakarken diğerine bakamıcam gibi geliyorGünaydın hanımlar,
Biz de bu aralar geceleri uykusuzuz. Henüz tam bir düzenimiz yok, akşam 7 gibi yatış moduna geçmesinden başka. Yatağa koyduktan bir süre sonra uyanıyor, gece boyu oyun oynuyoruz böyle, koy al, koy al şeklinde
Gündüz de uykusu tam sefil uykusu şeklinde, kolunda çanta gibi tutarsan güzel uyuyor
Fakat ben evde bunalmaya başladım. Küçük oğlum 3 yaşında, o da evde başka şeylere sarıyor. En zor şeylerden birisi bebekle ya da küçük çocukla, dışarı çıkmaktır. Onu al, bunu al, ay şunu mu unuttum bitmez. Dün evden uçarcasına çıktık, bebeği pusetine koydum, çığlık çığlığa, küçük oğlumu giydirdim çıkarttım derken, kendine bakamıyorum zaten bu arada, saçlarımı örülü tutuyorum, sürekli sürekli tara, düzelt işi çıkmasın diye, öyle çıktık. Dışarda örtüyle emzirdim, diğer oğlum da parkta oynadı filan derken iki üç saat geçti öyle.
Ben herhalde akşamdan yemek, kek falan hazırlayıp çantaya, doldurup sabah parka çıkacağım, öğlen uyku için geliriz çünkü küçük oğlum uyuyor henüz, akşama da yine çıkarız 6 7 ye kadar, yoksa evde afakanlar basacak bana.
Yakında var ise ücretli oyun parklarina gidebilirsiniz en azından büyük oyun oynarken kafanız rahat eder. Gerçi bende düşünüyorum 2-3 yaşlarında çocuğum olsaydı bebekle beraber çıkarken zorlanırdım. Çünkü o yaş grubu tam hareketli dönemde oluyor Allah korusun yola atlar vs ama gittikten sonra park kısmında rahat edebilirsiniz sadece yol biraz sıkıntı gibuAma yakında da çok sıcak olacak güneşin alnında durulmuyor ben hiç cesaret edemiyorum birlikte çıkmaya birine bakarken diğerine bakamıcam gibi geliyor
Benim 5 yaşında ama parkta da beraber oynayalım istiyor bir de İstanbul’un ortalama bir yerindeyiz telefonu mu çantayı mı küçüğü mü büyüğü mü kollayayım parkta. Arabam var aslında ama ikisi ile çıkmaya cesaret yok şu an zaten arabam biraz sorunlu dikkatim dağılır oğlan sürekli konuşur kardeşini tutmaz. Avm ye gitmek için kızı da alsam yanıma üçü ile özellikle kızla Avm ye giriş çıkışım 3-4 bini rahat geçer. Vallahi hepsi dert tek güvencem teras şimdi orayı cam yaptırıyorum en azından gider var suyla falan oynar orada güneş falan da alırlar katlanır camı açarım tüm günü bir şekilde orada geçiririz tüm oyuncaklarla falan salıncak da varYakında var ise ücretli oyun parklarina gidebilirsiniz en azından büyük oyun oynarken kafanız rahat eder. Gerçi bende düşünüyorum 2-3 yaşlarında çocuğum olsaydı bebekle beraber çıkarken zorlanırdım. Çünkü o yaş grubu tam hareketli dönemde oluyor Allah korusun yola atlar vs ama gittikten sonra park kısmında rahat edebilirsiniz sadece yol biraz sıkıntı gibu
Evet sıcaklar geliyor. Artık o gölgede oynar, ben de çardakta otururum diyorum. Evde daha zor, oğlum sıkılıp tehlikeli işler yapacak diye korkuyorum. Ev de dağılıyor. Bskalım nasıl olacak, birkaç aya büyüdüklerinde biraz daha rahat olur inşallah.Ama yakında da çok sıcak olacak güneşin alnında durulmuyor ben hiç cesaret edemiyorum birlikte çıkmaya birine bakarken diğerine bakamıcam gibi geliyor
Ay gerçekten tek çocukluklar çok şanslı ben şimdi diyorum ilk çocuğumda niye yoruldum diyormuşum niye uykusuzum diyormuşum ki o uyuyunca dinlenirmişim uyumasam bile kafam boş enazından arkadan başka çocuk yokmuş şimdi bebek uyusa bile zaten ne iş bitiyor ne çocuğun istekleri budefa analık işte vicdan tapıyorum onu ihmal ettim ilgileneyim diyorum biraz oynuyorum kızımla sonra bebiş kalkıyor ay yemek felan yapabilmek zaten hak getire genelde ya dışarıdan yiyoruz ya annemlerden istiyorum vallahiTek çocuklular şanslı, bebeği yanına arkadaş yapıp her yere giderler. Ben büyük oğlum 1.5- 2 yaşındayken müzelere, sergilere giderdim metroyla. Sırt çantamı asardım sırtıma gezerdik baston bebek arabasıyla, yağmur yağınca üstüne naylon geçirirdim, öğle ykusu evde hiç yoktu, dışarda öğlen arabada mışıl mışıl uyurdu.
Şimdi de parka giderim dediğim oturduğum sitenin parkı, uzaklara gitmem daha. Çocuk hiçbir şey olmasa temiz hava alır, yerlerde otursun biraz enerji atsın. Vallahi evde bana bile soldan soldan geliyorlar
BU ara surekli mesaide anladigim kadariyla eve gelince de dinlenmek istiyo ama bende dinlenmek istiyorum ben kacamiyorm ama o kacmayi basariyoSiz olmadan neden gidiyor ki bence biraz görev verin evde durmak zorunda kalsın ya da beraber dışarı çıkın. Anladığım kadarıyla 2 çocuğunuz var siz yenidogani alıp yürüyüşe çıkın eşiniz de büyük olana baksın. Yenidogan bebisler dışarıda genelde daha sakin oluyor, temiz hava size de iyi gelir
Hipp yok diye aptamil almış eşim bizim kız da onu içmemişti ve gazi artmisti. Biz de hemen gidip Hipp aldık geriBirsey sorcam yaa
Hipp mama kullanıyordum gaz yaptı gibi geldi kıvranıp duruyordu çünkü mamayi değiştirdim sma kullanmaya başladım ama ağlıyor mamayi içerken bitirmiyor tam sevmedi mi acaba bu durumu yaşayan var mı?
Emziriyorum ama yetmiyor tam doymuyor o yüzden mama kullanıyorum
2 cocukla disari cikmak sefere gitmek gibi ben hergn cikiyorm okul icin yarim saat onceden hazirlanmaya basliyoruzTek çocuklular şanslı, bebeği yanına arkadaş yapıp her yere giderler. Ben büyük oğlum 1.5- 2 yaşındayken müzelere, sergilere giderdim metroyla. Sırt çantamı asardım sırtıma gezerdik baston bebek arabasıyla, yağmur yağınca üstüne naylon geçirirdim, öğle ykusu evde hiç yoktu, dışarda öğlen arabada mışıl mışıl uyurdu.
Şimdi de parka giderim dediğim oturduğum sitenin parkı, uzaklara gitmem daha. Çocuk hiçbir şey olmasa temiz hava alır, yerlerde otursun biraz enerji atsın. Vallahi evde bana bile soldan soldan geliyorlar
Bizimki de öyle o kadar aşırı ağlıyor ki bi yeri acıyo herhalde diyoruz her seferindeBenim bebe altını değiştirirken çok kızıyor ağlıyor nadiren sessiz duruyor herkesin mi böyle acaba
Probiyotiği ben gece vermeye özen gösteriyorumProbiyotiği ne zaman veriyorsunuz? sabah d vitamini gaz damlası probiyotik çok geliyor çocuğa öğleden sonraya kaydırsam mı acaba fark eder mi
Evet ben mamma kullanıyorum, uyanıkken bizimki de yatmaz ama onda artık durmaya başladı. 9 gün sonra iki aylık olacak inşallah ve her geçen gün onda biraz daha fazla duruyo. Fazla dediğim en fazla 15-20 dk dırAnneler ana kucağı kullanan var mı? Babynest ve küçük beşiğimiz var salonda kullanmak için ama bizim bebiş uyanıkken yatak durmayı sevmiyor. İş yapmam hatta lavaboya gitmem bile mümkün olmuyor sürekli bebek kucağımda. Ana kucağı alırsam belki mutfakta iş yaparken va yanımda olur onda durur dedim. Mamma diye bir marka duydum ünlü markaya muadil. Kullanan var mı?
Bir de bu ana kucakları kaç ay kullanılıyor bilgisi olan var mı?
Ben kullanıyorum hem de trendyoldaki en ucuz markalardan birisini, bence ise yarıyor bebek uyumadigi zaman daha çok duruyor yemek yerken ona koyuyoruz. Çok fazla oyalamıyor ama yine idare eder. Ay olarak değil de kiloya göre kullanılıyor diye biliyorum. Hatta ben kendi ana kucağımı burdan birisinden ikinci el olarak aldım eğer çevrenizde temiz varsa o şekilde de alabilirsiniz. Bizimde babynest ve beşigimiz de var. Beşiği geceleri babynesti aralarda alt değiştirme esnasinda vs birde dışarı uzun çıkıyorsam o zaman uyuması için alıyorum cibinlik kısmı da olduğu için rahat oluyor, ana kucağı da yemek yerken iş yaparken vs kullanıyorum. Birde sling var ama bizim kız hiç ama hiç sevmediAnneler ana kucağı kullanan var mı? Babynest ve küçük beşiğimiz var salonda kullanmak için ama bizim bebiş uyanıkken yatak durmayı sevmiyor. İş yapmam hatta lavaboya gitmem bile mümkün olmuyor sürekli bebek kucağımda. Ana kucağı alırsam belki mutfakta iş yaparken va yanımda olur onda durur dedim. Mamma diye bir marka duydum ünlü markaya muadil. Kullanan var mı?
Bir de bu ana kucakları kaç ay kullanılıyor bilgisi olan var mı?
15 20 dk da yeter en azından duş alabilirimEvet ben mamma kullanıyorum, uyanıkken bizimki de yatmaz ama onda artık durmaya başladı. 9 gün sonra iki aylık olacak inşallah ve her geçen gün onda biraz daha fazla duruyo. Fazla dediğim en fazla 15-20 dk dırama gittikçe artacak sanırım. Kilo sınırı var aydan ziyade ama kaç kiloya kadar taşıyordu hatırlayamadım
Dediğiniz gibi yemek yemek çok sıkıntı. Eşimle sırayla yemek yiyoruz. Sıcak yemeğe hasret kaldık.Ben kullanıyorum hem de trendyoldaki en ucuz markalardan birisini, bence ise yarıyor bebek uyumadigi zaman daha çok duruyor yemek yerken ona koyuyoruz. Çok fazla oyalamıyor ama yine idare eder. Ay olarak değil de kiloya göre kullanılıyor diye biliyorum. Hatta ben kendi ana kucağımı burdan birisinden ikinci el olarak aldım eğer çevrenizde temiz varsa o şekilde de alabilirsiniz. Bizimde babynest ve beşigimiz de var. Beşiği geceleri babynesti aralarda alt değiştirme esnasinda vs birde dışarı uzun çıkıyorsam o zaman uyuması için alıyorum cibinlik kısmı da olduğu için rahat oluyor, ana kucağı da yemek yerken iş yaparken vs kullanıyorum. Birde sling var ama bizim kız hiç ama hiç sevmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?