2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Beni tarif etmişsin bendesenin durumundayım ama bilmiyorum bebeğe geçermi sanki vücut zararlı olan şeyleri sğte geçirmez diye düşünğyorum bende ağzıma sürmediğim şeyleri hapır hupur yiyiorum
İnşallah öyledir 😅 birde yemeği de çok yiyorum ama bu abur cubura nerden yer kalıyor da yemek istiyorum anlayamadım

Tv ile aynı odaya koymayın diyorlar ama öyle cıldırırım danırım ilk kızımda da annem baktı hep tv ile idi sorun yaşamadık ama bilemiyorum biz de tv ile büyüdük sıvalı odada mecbur aynı oda idi bazen biz çok mu abartıyoruz diye düşünüyorum
Arkası dönük olsa bile etkiliyor diyenler var ☹️ bende bilmiyorum sanki bazen çok şey istiyorlar. Bende bebeğin yanında bazen telefonla çok oynadığımı fark ettim ama hep acaba etkiliyor mudur düşüncesi oluyor insan kendini kötü hissediyor. Gece uyurken bugün telefona sınır koyacağım abur cubur yemeyecegim diyerek uyudum bakalım yapabilecek miyim 🙃

Kızlar bebeğim 54 günlük ve göbek fıtığı olduğunu öğrendik, doktor çok küçük ve kendiliğinden kaybolur canını da yakmaz dedi bi uygulama vs önermedi. Hiçbir şey yapmadan beklicez mi yani şimdi

Çok geçmiş olsun ishal hiç kolay değil ki antibiyotik falandamı vermedi enfeksiyon için
Cok tesekkur ederim 🙏 Bulanti kesici yazmis sadece. Sütümun içeriginde bir sıkıntı var bence su an, bebegim hic bu kadar aglamazdi atak haftasi dedigimde bile.

Bugun poliklinige gidicem insallah gecer de cocugum da rahatlar

İnşallah öyledir 😅 birde yemeği de çok yiyorum ama bu abur cubura nerden yer kalıyor da yemek istiyorum anlayamadım
Bence emzirdiğimiz için böyle oluyoruz iştahımız açılıyor şekerli şeyler canımız istiyor emzirme bitince geçecek umarım😌
Kızlar bebeğim 54 günlük ve göbek fıtığı olduğunu öğrendik, doktor çok küçük ve kendiliğinden kaybolur canını da yakmaz dedi bi uygulama vs önermedi. Hiçbir şey yapmadan beklicez mi yani şimdi
Çok geçmiş 💐 olsun göbek fıtığı olanlara hep aynı şey söylendiğini duydum bende

Tv ile aynı odaya koymayın diyorlar ama öyle cıldırırım danırım ilk kızımda da annem baktı hep tv ile idi sorun yaşamadık ama bilemiyorum biz de tv ile büyüdük sıvalı odada mecbur aynı oda idi bazen biz çok mu abartıyoruz diye düşünüyorum
Ben tv seyrettirmiyorum. Küçük bir düzene kadar salondaydım ama tv yi ben seyrettim, sıkılmamak için, o da geceleri😅ben de çocuklara açmıyorum. Büyük 4 yaşına gelene kadar açmadım, şimdi küöük 3 yaşında, ona da 3 , 5 4 gibi açarım, o da en fazla yarım saat. Tablet yok evde. Telefon da vermiyorym, büyük 3. sınıfta, bu sene bilgisayardan faydalı oyunlar açmaya başladık, İngilizce vs, onun yaşında da birbuçuk saat en fazla.

Biz tv ile büyüdük evet ama bizim zamanımızda programlar daha düzgündü ve biz sokağa çıkıp oynuyorduk. Şimdi çocuklar hem şanslı, hem şanssız.

Ay böyle TV'nin yanındayız bebekle dedim de sabahtan akşama kadar açık değil tabii 😄 gündüz hiç açmıyorum akşam da haberler, maç vs. oluyor sadece

Bence emzirdiğimiz için böyle oluyoruz iştahımız açılıyor şekerli şeyler canımız istiyor emzirme bitince geçecek umarım😌

Çok geçmiş 💐 olsun göbek fıtığı olanlara hep aynı şey söylendiğini duydum bende
Umarım geçiyordur benim komşum küçük oğlu 7-8 yaşında ve ondan sonra kalmış onda o aserme isteği jdbdndndjdj ara ara geliyomuş hala...

Hanımlar dün kontroldeydik malesef sarılığımız tam anlamıyla geçmedi 7,8 çıktı değer .uzamış sarılık dedi doktor ve 2 hatta 3 ay sürebilir dedi .emziriyorum ama yavrumun gözlerinde hala o sarılığı görmek canımı sıkıyor.sanırım ekstra yapılcak bişey de yok sadece emzirmek gerekli bol bol.

Hanımlar dün kontroldeydik malesef sarılığımız tam anlamıyla geçmedi 7,8 çıktı değer .uzamış sarılık dedi doktor ve 2 hatta 3 ay sürebilir dedi .emziriyorum ama yavrumun gözlerinde hala o sarılığı görmek canımı sıkıyor.sanırım ekstra yapılcak bişey de yok sadece emzirmek gerekli bol bol.
Çok geçmiş olsun, bu kadar uzayabileceğini bilmiyordum.

Ay böyle TV'nin yanındayız bebekle dedim de sabahtan akşama kadar açık değil tabii 😄 gündüz hiç açmıyorum akşam da haberler, maç vs. oluyor sadece
Ben sabah Müge anlıyla başlıyorum güne arkasından işte benim stilim sonra biraz youtube derken akşam oluyor 🤣🤣

Değeriniz düşük yakında temizlenir gözünden de. Kaç günlük şu an? Bizim de bu gün sarılık kontrolümüz vardı 41 günlüğüz eğer 10 un üzerinde çıksaydı yine uzamış sarılık teşhisi koyulup damardan kan alacaklardı ama 9 çıktı değeri artık haftalık kan takibini bıraktılar

Bizim hala sarilik var bizimde uzadı sıkma canini tehlikeli bisey olsa doktor soylerdi gecer inşallah ❤️

Geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırsınız 💐

Anneler bugün 1 ayımızı doldurduk. 🙏 Sağlık ocağı kontrolümüz vardı. Kızım doğumdan sonra sarılık olmuş birkaç gün sonra 400 gr kadar vermişti. İlk doğum kilosuna göre 900 gr kadar almış ama sarılık olduğu döneme göre değerlendirince 1300 gr almış oluyor. Ben yanlış mı hesaplıyorum sizce? 1300 gr olarak düşününce çok geldi bana. En fazla 1 kg almalı gibi düşünüyorum ben.

Anneler bugün 1 ayımızı doldurduk. 🙏 Sağlık ocağı kontrolümüz vardı. Kızım doğumdan sonra sarılık olmuş birkaç gün sonra 400 gr kadar vermişti. İlk doğum kilosuna göre 900 gr kadar almış ama sarılık olduğu döneme göre değerlendirince 1300 gr almış oluyor. Ben yanlış mı hesaplıyorum sizce? 1300 gr olarak düşününce çok geldi bana. En fazla 1 kg almalı gibi düşünüyorum ben.
Maşallah 🧿 en fazla 1 kilo alması gerektiğini biri mi söyledi senmi öyle düşündün? Bazen fazla almış diyip panikletebiliyorlar, sağlık ocağından öğrendiğim kadarıyla sadece anne sütü ile kilo alıyor ise sınırı yok ama mama ile alıyorsa sınırı var obeziteye doğru gitmemesi için dikkat etmek gerekiyormuş bunun sınırı ne bilmiyorum
Ama şöyle birşey de var ilk 3 ay aldıkları kiloyu hiçbir zaman almıyorlar helede anne sütü ile besleniyorsa büyüdükçe süt zar zor yetmeye başlıyor zaten ek gıdaya geçiliyor
Bir yaşından sonrada boyları uzayıp yürüyünce zayıflıyorlar yani şöyle düşünüyorum ben hep ilk aylar ne aldırabilirsek o kar tabi ilerde de abartamamak şartıyla kilo hiçbir yaşta iyi olmuyor

Back
X