- 15 Eylül 2023
- 517
- 483
- 23
Hemşire daha önceki gittiğimizde aylık 600 1000 arası iyi demişti. Hatta gittiğimiz iki hafta arasında 200 gr almıştı, aylık 800 gr eder, ideal demişti. O yüzden öyle düşündüm.Maşallahen fazla 1 kilo alması gerektiğini biri mi söyledi senmi öyle düşündün? Bazen fazla almış diyip panikletebiliyorlar, sağlık ocağından öğrendiğim kadarıyla sadece anne sütü ile kilo alıyor ise sınırı yok ama mama ile alıyorsa sınırı var obeziteye doğru gitmemesi için dikkat etmek gerekiyormuş bunun sınırı ne bilmiyorum
Ama şöyle birşey de var ilk 3 ay aldıkları kiloyu hiçbir zaman almıyorlar helede anne sütü ile besleniyorsa büyüdükçe süt zar zor yetmeye başlıyor zaten ek gıdaya geçiliyor
Bir yaşından sonrada boyları uzayıp yürüyünce zayıflıyorlar yani şöyle düşünüyorum ben hep ilk aylar ne aldırabilirsek o kar tabi ilerde de abartamamak şartıyla kilo hiçbir yaşta iyi olmuyor
Doğru söylüyorsunuz. İlk aylar alması önemli bu durumda. Biz anne sütü ile devam ediyoruz ama sarılık döneminde birkaç kez mama kullandık. Dışarı çıktığımızda vs emziremeyeceğim durumda da mama verdik az da olsa. Çünkü bebeğimi mama meme dışında hiç bir şey sakinleştiremiyor. Ne zaman ağlasa emziriyorum çünkü başla türlü krize giriyor kızarıp morarıyor korkuyoruz. Sık sık beslenme sık sık gaz gaz olunca ağlama ağlayınca daha çok beslenme yine gaz döngüsüne girdik