- 20 Haziran 2012
- 5.024
- 4.343
- 448
Hadii ya ben 2 hafta önce kaldırmıştım 1 numarayı dediğin gibi çekemiyordu şimdi mama veriyorum daha iyi olmuş emmesiİlk başta ondan verdik. 45 dakika çekti çocuk bir ml oynamadı çıldıracaktım çocuk da aç kaldı. Sonra 2'yi denedim ondan da çekemedi. Kaldırdım philips'i.
Birkaç günlüktü denediğimizde. Şimdi çeker mi acaba bir deneyeyimHadii ya ben 2 hafta önce kaldırmıştım 1 numarayı dediğin gibi çekemiyordu şimdi mama veriyorum daha iyi olmuş emmesi
Evet az önce geldi bana daDoğum yardımı başvurunuzun durumunu Bakanlığımızın “İlköğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden uygulamasından takip edebilirsiniz. Doğum yardımı başvurusu Mayıs/2025 ödeme dönemi için kabul edilen ve hak sahibi olarak belirlenen kişiler kimlik numaralarını belirten belgeleri ile Halkbank şubesinden hak etmiş olduğu ödeme tutarlarını alabileceklerdir. B001
Size de böyle bir mesaj geldi mi hanımlar
ay şuan okadar ihtiyacım var ki o uyumasına mamaysa mana gerçekten iki çocukla ölüyorum bir de misafir vardı pert oldum.mama bebeklere ağır geliyor sindirmek için, ondan uzun uyuyorlar, süt biraz geçici, daha çabuk uyanıyorlar. ama bu mama doyuruyor, süt doyurmuyor demek değil. bebekler kolay sindiremediği için uykuya geçiyor. gebe eğitiminde hemşire demişti.
Bende öyleyim valla iki çocukla kafayı yiycem gerçekten şu sabaha karşı gaz işlemi ağlama seansı bizimfe can sıkıcı kızımda 7 gibi uyanıyor bebeğin sesine ve daha zaman geçmiyor telefon istiyor sürekli vermek istemiyorum benimle oyna diyor yetişemiyorum napacsğımı şaşırdım seni çok iyi anlıyorum gerçekten hepimize kolaylıklar diliyorum bende inşallah daha güzel günler gelecek rahatlayacağız umarımKızlar günaydın bize pek gün aymıyor daha doğrusu sabahın köründe gün ayıyor ama ben ayılamıyorum. Pek giremiyorum çünkü nasıl girebileyim iki çocukla kafayı yiyeceğim. Sanırım birçoğumuzun emzirme ve süt konusunda sıkıntıları var. Gercekten bütün çocuklar, bütün gebelikler, bütün emzirme sürecleri birbirinden farklıymış ki ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadığım şeyleri bu bebeğimde yaşıyorum resmen. Oğlumun reflüsü var, reflü yatağında uyumak istemiyor mememe yapışık uyumak istiyor kusuyor arada bu sefer de yeniden acıkıyor yedek süt sağamıyorum bu yüzden. Önemli değil de çok kusuyor sürekli uykusu bölünüyor üstünü değiştireyim, yok yatağına yatırmayı deneyeyim derken. Gece uyanınca abisi de uyanıp ağlıyor. Sabah 5-6 civarı da gaz çıkarma seansı başlıyor uyanıp ıkınıyor. ağlayıp tekrar abisini uyandırmasın diye dua ediyorum. Gün içinde uyurken abisi oyun oynarken ses yapıp uyandırıyor tam bir kabus gibi. Onun da uyku düzeni bozuldu öğlen birlikte uyurduk hep şimdi kendisi uyuyor saçma bir saatte. Geçen azarladım biriniz bitip biriniz başlıyorsunuz yeter artık diye vicdan azabından öldüm . Çok zor günler geçiriyorum, evden çıkamıyorum, tüm iş bana bakıyor yapamıyorum, banyo yaptığım gün şükrediyorum. ama neden kolaylaşmıyor git gide daha da zorlaşıyor bilmiyorumhepimize kolaylıklar dilemeye geldim.
Bende öyleyim valla iki çocukla kafayı yiycem gerçekten şu sabaha karşı gaz işlemi ağlama seansı bizimfe can sıkıcı kızımda 7 gibi uyanıyor bebeğin sesine ve daha zaman geçmiyor telefon istiyor sürekli vermek istemiyorum benimle oyna diyor yetişemiyorum napacsğımı şaşırdım seni çok iyi anlıyorum gerçekten hepimize kolaylıklar diliyorum bende inşallahKızlar günaydın bize pek gün aymıyor daha doğrusu sabahın köründe gün ayıyor ama ben ayılamıyorum. Pek giremiyorum çünkü nasıl girebileyim iki çocukla kafayı yiyeceğim. Sanırım birçoğumuzun emzirme ve süt konusunda sıkıntıları var. Gercekten bütün çocuklar, bütün gebelikler, bütün emzirme sürecleri birbirinden farklıymış ki ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadığım şeyleri bu bebeğimde yaşıyorum resmen. Oğlumun reflüsü var, reflü yatağında uyumak istemiyor mememe yapışık uyumak istiyor kusuyor arada bu sefer de yeniden acıkıyor yedek süt sağamıyorum bu yüzden. Önemli değil de çok kusuyor sürekli uykusu bölünüyor üstünü değiştireyim, yok yatağına yatırmayı deneyeyim derken. Gece uyanınca abisi de uyanıp ağlıyor. Sabah 5-6 civarı da gaz çıkarma seansı başlıyor uyanıp ıkınıyor. ağlayıp tekrar abisini uyandırmasın diye dua ediyorum. Gün içinde uyurken abisi oyun oynarken ses yapıp uyandırıyor tam bir kabus gibi. Onun da uyku düzeni bozuldu öğlen birlikte uyurduk hep şimdi kendisi uyuyor saçma bir saatte. Geçen azarladım biriniz bitip biriniz başlıyorsunuz yeter artık diye vicdan azabından öldüm . Çok zor günler geçiriyorum, evden çıkamıyorum, tüm iş bana bakıyor yapamıyorum, banyo yaptığım gün şükrediyorum. ama neden kolaylaşmıyor git gide daha da zorlaşıyor bilmiyorumhepimize kolaylıklar dilemeye geldim.
Lansinoh vermiştim bende ama meme reddi yaptı hızlı aktığı için tekrar avente döndüm 2 numaralı başlığı biraz iğneyle genişlettim içebiliyoBirkaç günlüktü denediğimizde. Şimdi çeker mi acaba bir deneyeyimbiberonun şekli falan da çok tatlıydı ama nasıl sinir olmuştum. Lansinoh kullanıyoruz şimdi lıkır lıkır içiyor.
Benim tomme tippe dire bir marka meme reddi yapmadı emiyor silikon uçla da olsa (tabi istekli değil okadar ama ) ben biberondan çok memnunum ağzına şıkır şıkır dolmuyor çektikçe geliyor öyle çok zor da gelmiyor tam idealLansinoh vermiştim bende ama meme reddi yaptı hızlı aktığı için tekrar avente döndüm 2 numaralı başlığı biraz iğneyle genişlettim içebiliyo
Ah canım seni çok iyi anlıyorum gün geçtikçe kolaylaşır diye beklerken tam aksi oluyor Allah yardımcın olsunKızlar günaydın bize pek gün aymıyor daha doğrusu sabahın köründe gün ayıyor ama ben ayılamıyorum. Pek giremiyorum çünkü nasıl girebileyim iki çocukla kafayı yiyeceğim. Sanırım birçoğumuzun emzirme ve süt konusunda sıkıntıları var. Gercekten bütün çocuklar, bütün gebelikler, bütün emzirme sürecleri birbirinden farklıymış ki ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadığım şeyleri bu bebeğimde yaşıyorum resmen. Oğlumun reflüsü var, reflü yatağında uyumak istemiyor mememe yapışık uyumak istiyor kusuyor arada bu sefer de yeniden acıkıyor yedek süt sağamıyorum bu yüzden. Önemli değil de çok kusuyor sürekli uykusu bölünüyor üstünü değiştireyim, yok yatağına yatırmayı deneyeyim derken. Gece uyanınca abisi de uyanıp ağlıyor. Sabah 5-6 civarı da gaz çıkarma seansı başlıyor uyanıp ıkınıyor. ağlayıp tekrar abisini uyandırmasın diye dua ediyorum. Gün içinde uyurken abisi oyun oynarken ses yapıp uyandırıyor tam bir kabus gibi. Onun da uyku düzeni bozuldu öğlen birlikte uyurduk hep şimdi kendisi uyuyor saçma bir saatte. Geçen azarladım biriniz bitip biriniz başlıyorsunuz yeter artık diye vicdan azabından öldüm . Çok zor günler geçiriyorum, evden çıkamıyorum, tüm iş bana bakıyor yapamıyorum, banyo yaptığım gün şükrediyorum. ama neden kolaylaşmıyor git gide daha da zorlaşıyor bilmiyorumhepimize kolaylıklar dilemeye geldim.
Kizlar haziranin 3 unde 2 aylik olacagiz bebegim hem mama hem anne sutuyle besleniyor ama uyanik oldugu zaman hep beslenmek istiyor baska turlu susmuyo asla evde tarttigimda 5.9 kilo cikiyo suan fazla mi obezite falan biseyler yaziyor korktum biraz
Ne güzel dua etmişsin Allah hepimize kolaylıklar verisnGece 1 di süt sağdım dün misafir vardı birde.. Sonra bebe uyandı sağdığım sütü verdim. Bezini değiştirdim 2 buçukta uyudum 5 buçukta kalktım.. Allah'ım sende bize bol sütler ver yavrularımızı kolaylıkla bollukla anne sütüyle emzirmemizi nasip et.. En başta can sağlığı tabii ki.. Emzirip gazını çıkarıp, bezini değiştirip 2 -3 saat uyuyan bebek olsunlar.. Aaa geceden yulaf, chia, keten tohumu süt ekleyip dolaba koymuştum sabah muz ekledim de onu yedim. Beni ayakta tuttu.
Hepimizin aklında kötü annelik dolanıyor bende öyle düşünüyorum ne kadar kötü bir anneyim bağırdım çağırdım diye bu şeytan vesvesesi dedi bir arkadaşım ne kadar haklı aslında neden kötü anne olalımki Hatice Kübra tongarı dinledim o dabu bağırmaların altında yatan sebebi anlatmıştı bir videosunda okadar üzüldümki kendime söz verdim birdaha yapmayacağım diye şimdi içimden sayı saymaya başlıyorum ve biraz sinirim bastırılmış oluyor off gerçekten ne zorKızlar bebeğim 3 buçuktan beri uyumuyor şimdi zorla uyutabildim ama yorgunluktan uykusuzluktan artık tahammülüm azaldı galiba. Uyumadı ağladı diye bağırdım eşimde uyanmıyor diye kapıyı falan çarptım şimdi de vicdan azabı çekiyorumben iyi bir anne olamadım galiba
İnşallah düzeleceği günü bekliyorum ben de yani zamanla düzeleceğini sanarken daha kötüye gitmek çok umutsuz hissettiriyor. Büyük çocuğa karşı ilgimin azalmış olması, onla ilgilenmek için zaman aralığı bulmaya çalışmak bu sefer de bebeğe karşı ilgisiz mi kaldım diye düşündürüyor. kendimi tamamen geçtim artık. İlk çocuk sonrası eski çocuksuz hayatımı özlerdim, şimdi tek çocuklu hayatımı özlüyorum ve böyle düşündüğüm için de kendime çok kızıyorum...Bende öyleyim valla iki çocukla kafayı yiycem gerçekten şu sabaha karşı gaz işlemi ağlama seansı bizimfe can sıkıcı kızımda 7 gibi uyanıyor bebeğin sesine ve daha zaman geçmiyor telefon istiyor sürekli vermek istemiyorum benimle oyna diyor yetişemiyorum napacsğımı şaşırdım seni çok iyi anlıyorum gerçekten hepimize kolaylıklar diliyorum bende inşallah
Allah bütün annelerin yardımcısı olsun canım işimiz gerçekten çok zor. Anne olmadan önce ne kadar zor olabilir ki diyordum oldum tamam zormuş ama ayaklandı, büyüdü, kolaylaşır gibi oldu dedim ikinciyi yapayım bu ne kadar zor olabilir ki dedim. Az evvel çorbanın sosunu yaktım :) tişörtüm kurumuş süt kokuyor, ütülenecek, yıkanacaklar dağ gibi birikti, evi b.k götürüyor. Bebek ağlıyor, abi oyun istediği için ağlıyor, ben sinirden ağlıyorum biri kamera koysa eve kondom reklamı niyetine izlerAh canım seni çok iyi anlıyorum gün geçtikçe kolaylaşır diye beklerken tam aksi oluyor Allah yardımcın olsunanlattıklarının aynısını yaşıyorum bende, 2 bebeğimede reflü tanısı kondu sürekli kusuyorlar ve kakaları taşıyor biri ne yapıyorsa diğeride aynısını yapmış oluyor biri ağlıyor sa öbürüde ağlıyor, dediğin gibi bende en son çıldırdım ne yemek yiyebiliyorum ne bir aktivitem kalmış en son olay beni delirtti bağırmaya ağlamaya başladım sesim tüm evlerden duyulmuş eşim başka bşr eve gitmiş ti koşarak eve gelmiş sesime akşama kadar yırtındım yapamıyorum artık diye onlarda çok korktular onlarda akşama kadar benle ağladı hepimiz oturduk apladık ağladıkça da daha çok kustular ve çok kötü vşcdan azabı çektim yaptığım şey için ama bendede sabır kalmadı artık wc ye bile gidiyordam en faxla 2 dk içinde çıkmam gerek hemoroid kabızlık çatlak ne ararsan da var ben içerş gelne kadar biri birini boğazlarken yakalıyorum neyapacağıx bende şaşmış durumdayım
Amin amin..A
Allah bütün annelerin yardımcısı olsun canım işimiz gerçekten çok zor. Anne olmadan önce ne kadar zor olabilir ki diyordum oldum tamam zormuş ama ayaklandı, büyüdü, kolaylaşır gibi oldu dedim ikinciyi yapayım bu ne kadar zor olabilir ki dedim. Az evvel çorbanın sosunu yaktım :) tişörtüm kurumuş süt kokuyor, ütülenecek, yıkanacaklar dağ gibi birikti, evi b.k götürüyor. Bebek ağlıyor, abi oyun istediği için ağlıyor, ben sinirden ağlıyorum biri kamera koysa eve kondom reklamı niyetine izlerkomşulara da çok mahçup oluyoruz. Sonra 'isyan etmeyeyim, bendeki derdi nimet sayanlar var yıllarca bebek kokusuna hasret çiftler var' diyorum şükrediyorum her halime. Şikayet edeceğim zaman da 'bu benim tercihim, benim seçimim onlar doğmayı seçmedi' diyorum. Bir nebze de olsa kolaylaşacağı günü bekliyorum allah sabır versin hepimize inşalşah
Aminn kendime kızıyorum ben de sabretmeyi öğrenmek lazım ben bi de tüp bebek annesiyim ne kadar uğraştım bunları düşünüp şükretmem lazım her günA
Allah bütün annelerin yardımcısı olsun canım işimiz gerçekten çok zor. Anne olmadan önce ne kadar zor olabilir ki diyordum oldum tamam zormuş ama ayaklandı, büyüdü, kolaylaşır gibi oldu dedim ikinciyi yapayım bu ne kadar zor olabilir ki dedim. Az evvel çorbanın sosunu yaktım :) tişörtüm kurumuş süt kokuyor, ütülenecek, yıkanacaklar dağ gibi birikti, evi b.k götürüyor. Bebek ağlıyor, abi oyun istediği için ağlıyor, ben sinirden ağlıyorum biri kamera koysa eve kondom reklamı niyetine izlerkomşulara da çok mahçup oluyoruz. Sonra 'isyan etmeyeyim, bendeki derdi nimet sayanlar var yıllarca bebek kokusuna hasret çiftler var' diyorum şükrediyorum her halime. Şikayet edeceğim zaman da 'bu benim tercihim, benim seçimim onlar doğmayı seçmedi' diyorum. Bir nebze de olsa kolaylaşacağı günü bekliyorum allah sabır versin hepimize inşalşah
Dediğin kişiye bakcam şimdi bence sadece bebek değil eşlere olan öfke de patlıyo hepsi üst üste gelinceHepimizin aklında kötü annelik dolanıyor bende öyle düşünüyorum ne kadar kötü bir anneyim bağırdım çağırdım diye bu şeytan vesvesesi dedi bir arkadaşım ne kadar haklı aslında neden kötü anne olalımki Hatice Kübra tongarı dinledim o dabu bağırmaların altında yatan sebebi anlatmıştı bir videosunda okadar üzüldümki kendime söz verdim birdaha yapmayacağım diye şimdi içimden sayı saymaya başlıyorum ve biraz sinirim bastırılmış oluyor off gerçekten ne zor
Çok haklısınız şükürsüzlük büyük hata. Şükretmeye başlayınca insanda bir kabulleniş ve sabır da hasıl oluyor geçecek inşallahAminn kendime kızıyorum ben de sabretmeyi öğrenmek lazım ben bi de tüp bebek annesiyim ne kadar uğraştım bunları düşünüp şükretmem lazım her gün
Simdi 2 kere emzirdim esime verdm uyutsun diye geldi doymamis emmeye calisiyo.diyoAy gerçekten çok kötü bir his . Benim de gündüz yüzüstü koyuyorum çok seviyor ama bazen işe yaramıyor sancısı varsa yatmayacağı varsa o da yaramıyor ama ben gündüz sık sık yüzüstü yatırıyorum
Benimki de aynı babasında meme arıyor o da geri getiriyor ama tok olduğundan eminim niye böyle bunlar anlamadımSimdi 2 kere emzirdim esime verdm uyutsun diye geldi doymamis emmeye calisiyo.diyosurekli emmek istiyo aclikla alakasi yok bunu anladim donemsel bence.
Saçmalama lütfen . Bende bugün bağırdım yeter uyu artık bende 1 saat uyuyayım dedim. Ben dün asla uyutamadım. Göğsümde uykuya dalınca kalsın barı burda biraz uyusun dedim saat 11 gibiydı sabah. Eşim içerde uyuyordu. Dalmışım koltukta çığlık sesiyle uyandım bebeğim düştü elimden koltuktan aşağı. Allahtan bohem tarzı koltuklar ve çok mesafe yoktu yerle. Başı şişti yan tarafına düşmüş doktora gittık vs çok şükür beyınde bişey yoktu düşmeye bağlı doku altı şişmeymiş. Ödüm koptu çok korktum ne kadar ağladım hatırlamıyorum. Ama o kadar uykusuzdum ki elimde değildi ister miydim böyle olsun. Üzme kendini hepimiz tükeniyoruz bazı anlarda ve patlamalar yaşanıyorKızlar bebeğim 3 buçuktan beri uyumuyor şimdi zorla uyutabildim ama yorgunluktan uykusuzluktan artık tahammülüm azaldı galiba. Uyumadı ağladı diye bağırdım eşimde uyanmıyor diye kapıyı falan çarptım şimdi de vicdan azabı çekiyorumben iyi bir anne olamadım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?