2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Okuyorum genelde yazmasam da doğumdan sonra da gruba girmek olmaz dedim bizden bir tık önce deneyimliyorsunuz her şeyi takip ediyorum o yüzden koltuk muhabbetleri de eğlencesi oluyor ajsjjdjs
Bir an ne koltuğu diye 5dk civarı düşündüm achownonoenoojjowjo katılabilirsin puskevit bacim da sonradan katıldı iyi ki katılmış, sen de gel

Uyku konusunda bizim de var sıkıntılar ama şu an normal hanımlar, daha yeni üç ayları çıkacak. Zaman içinde daha düzene otururlar. Bir de naçizane deneyimim şu yönde, çocuğu ne kadar kendi başına uyutmaya yönlendirsen de eğer hazır değilse çocuk daha çok sana düşüyor. Tam tersi çocuğu gerektiğinde kucağa almaktan, memede uyutmaktan sakınmazsan o çocuk da daha çabuk dışarı yöneliyor. Ben ilkinde çok kitap okudum, hep özgüven, bağımsız çocuk yetiştirme, kendi kendilerine birley ler yapsın, mıntessori vs üzerinde duruyorlar ama çocuk hazır olmadan bunları yaptırnaya kalkınca sonuç hepten kötü oluyor. Önemli olan çocuğu tanıyıo ona göre hareket etmek. Çocuk hazır olunca sinyal veriyor zaten. Ben ilk çocuğumda çok bilinçliyim, çok kitap okudum diye seviniyordum ama şimdi çocuğum büyüdükçe kendi hatalarımı görüyorum. En basitinden o okuduğum kitaplarda uyku olayı o kadar basit anlatılmış ki sanırsın çocuğu besle yatır mışıl mışıl uyusun. O yüzden ilk çocukta ben bu uyku konusunda şok olmuştum. Yani hastalık yok hasta var diyor ya doktorlar. Burada da esas olan bebek, yani kitap yok bebek var diyorum. Hepsi farklı

Selam kızlar
Benim deli kızdan dolayı biriktirip okuyorum pek yazamiyorum. Söyle emip uyuyan uyanınca sessiz sakin duran bebe olsaydı da bol bol kaynatsaydım. Sürekli kucakta mızmız huzursuz…. Gaz sancılarımız devam ediyor. Kaka bir gün yapıp bir gün yapmamaya başladı. Yaptigi gun, gun boyu o ana kadar huzursuzluk, ağlamalar, yaptigi an ise tepesine kadar çıkıyor. Rezilliğimiz diz boyu. Ev işi yemek vs hak getire, gün nasıl geçiyor anlamiyorum. Aksam eşim geldiğinde kızı ona bırakıyorum hemen bi toparlama ortalığı, belki bi supurge ve hızlı yemekler -fırına tavuk atma vs gibi-
Benim sizlere bazı sorularım olacak.
  • 2. Ay aşısında kaç gün banyo yaptırmayın denildi?
  • gündüz asla derin uykuya geçmiyor hemen gözünü aciveriyor ve hemen pışpışlamaz isem uyanıyor ve yeniden uykuya geçmiyor , bu yüzden mecbur yanında bekliyorum. Nasıl derin uykuya geçirebilirim?
  • deneyimli anneler benim kıza beşik almamistik, bayramda memlekette annem komşudan beşik getirtmiş sanki daha rahat uykuya daldı geceleri. Aceba alsam mı? Yoksa para harcama boşa zaten 2 aylık olmuş, 1 ay kullanmayacak bile mi dersiniz?

Kızlar bebişim aşı oldu bugün bir ağladı ki sormayın sürekli uyuyor ateşi 36.9 şu an aşı olan oldu mu ateş düşürücüyü kaçta verdiniz verdiyseniz
Benımm bebiş de bugün aşı oldu ama verem aşısını haftaya olacak. Dediğin gibi çok uykulu , sıçraması ve içli içli ağlaması oluyor. Ben ateş düşürücü vermedim. Takipteyim ama

3 gün banyo yapmıyor.

3 gün banyo yaptırmayın dediler bugün
Bebişler derin uykunun yolunu henüz bilmiyorlar bağımsız uykuya dalma becerileri yok nasıl uyudularsa o desteği istiyorlar uykunun devamı için ben de ilk 20 dakika bırakamıyorum sonra dalıyor zaten uyuduğu da en fazla 40 dk
Yatak konusunu bilmiyorum canım benimki beşiğin içindeki babynestte uyuyor artık sığmıyor ben de direkt yatağa yatırmaya başlayacağım

Aşıdan sonra hemşire bize 3 gün banyo yok dedi

İlk 4 ay derin uykuya geçmezlermiş, dinlediğim kadarıyla 4. Ay büyük bir uyku gerilemesi olur sonra uykular dizene girmeye başlayacak şuan çoğumuzun sorunu yatırınca pat kalkması 10 dk kuş uykusu uyuması bide bebeğin yapısıda etkili tabi

Beşiği sen kendi durumuna bebeğine göre ayarlayabilirsin beşiksiz büyütmek zor neyalan söyliyim beşiksiz büyüttüm birini zorlandım ama şimdi beşik aramıyor
Gene beşik almamıştım sallananlardan bahsediyoeum komşum halime acıyıp demir beşik getirdi benim bebe yatmıyor ama gece koyuyorum sadece

Nasilsiniz hanimlar ? Ben okul ev arasi gidip gelmektn hic bisey yapamiyorm mubarek ne etkinlik yaptilar gitmesen olmaz gitsek sefil olup geliyoruz haftaya okul kapanck inşallah dinleniriz
Aşı günüydü bugün yavrum ateşlendi geç uyudu eşim ilgi istiyor ben uyku istiyor kaça bölüneceğimi şaşırdım

Kızlar belki bencillik gibi olacak ama 1 haftadır kayinvalidemi ziyarete geldim orda kalıyorum. Aslında her şey güzel bebekle de ilgileniyorlar ama bebek gece ağlayınca koşarak gelmesi beni çok sinir ediyor ya da sabahları ben biraz daha uyuyayım diye bebek uyanınca gelip alıyor. Gerçekten ben dinleneyim diye yapıyor bir artniyeti yok ama ben sabah almasına o kadar sinir oluyorum ki sanki bebeğim elimden alınmış gibi hissediyorum. Hani bebek uyandıktan 1 saat sonra olsa ben zaten geri uyumak istediğimden destek isterim ama o gelip alınca çok rahatsız oluyorum hatta normalde uyuyacak olan ben sinirimden uyuyamıyorum. Söyle almasın diyeceksiniz ama bebek ilk doğduğunda kimseye vermemiştim, kucağa aldıklarında sürekli öyle tutmayın böyle yapmayın diye çok şey yapmıştım. Birde sabah vermesem bu sefer alınıp hiç almayadabilir. Biraz alıngan birisi. Bana ne güzel alıyorlar yardımcı oluyorlar falan diyin yoksa hiç sakin hissedemeyeceğim. Dinlenmek yerine daha çok stres yuklendim

Ayy bence ne güzel yapıyor ya hem senin dinlenmeni önemsiyor hem torunununa hevesi var iki açıdan da sevinmeli ve gözün kapalı bebeği vermelisin sonra da mışıl mışıl on numara bi uyku çekmelisin sonuçta 7/24 kvde değil ki çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…