- 29 Haziran 2015
- 1.258
- 1.517
- 333
Teşekkür ederim. Bizimki de uyanıyor ama emin olamadım, kaç defa uyansa daha iyi olur, düşünüp duruyorum.Ben özellikle uyandırmıyorum kendi uyanıyor acıkınca.akşam 8-9 gibi uyutuyorum normalde gece 1-2 gibi kalkıyordu ama bu aralar 12 de kalkıyor emiyor sonra 3.45 gibi kalkıyor emiyor sonra 6 gibi. Bazen emmesi altını alması 7 yi buluyor öyle güne başlıyoruz bazen emip geri yatıyor 8.45 civarı uyanıyor
Evet işte ikilemde kaldım. Belli bir aydan sonra anne sütü tek başına kilo aldırmakta, yetersiz kalıyor, evet besleyici ama şu persentil değerleri gözümü korkutuyor. Bir gerçek var, mama hızlı kilo aldırıyor, persentilde de meme ve mama ile beslenenler ayrı temsil edilmiyor.Osman gönülal ı dinledim bu konuda doktora özellikle danışmadım bu ayda sabaha kadar uyumasında sakınca yok, kilo alımı iyiyae tabi değilse uyandırılabilir bence benim bebeğim çok kilo alıyor diyemem ama genede kendi kalkarsa emziriyorum yoksa uyandırmuyırum sabaha kadar emzirmediğimde oluyordu arada dediğin gibi ama uykulardan önce emzirmek gece emzirmek kilo yapıyor
Full anne sütü de bazı geceler mamayla destekliyorum bazı geceler memede uyuyakalıyor gerek kalmıyor değişiyor tabi benim bebenin de idrarlı bez sayısı biraz azalınca bide sırt ense aşırı terliyor 3-4 kaşık vermeye basladım bende emzirmeden sonra sıvı alımı yetersiz gibime geldiBenim abim gıda mühendisi eğer mama kullanıyorsan vermen gerekiyor mama suyun yapısını değiştirrir dedi eşide yenidoğan hemşiresi oda vermelisin dedi benimde neyalan söyliyim İçim rahat etmiyor terlediği günler aşırı sıcak havalarda bir çay kaşığı civarı veriyorum ben onun harici serinken terlememişse falan özellikle vermiyorum
Evet ama bence bebekten bebege değişiyor ya kilo işi kimisi çok tombik oluyo kimisi zayıf ben sadece akşamları genelde mama veriyorum ama aman aman değişiklik olması kilosunda organik mama oldugundan herhalde ya da benim bebe bana çekmiş ben de zayıfmışım bebekkenEvet işte ikilemde kaldım. Belli bir aydan sonra anne sütü tek başına kilo aldırmakta, yetersiz kalıyor, evet besleyici ama şu persentil değerleri gözümü korkutuyor. Bir gerçek var, mama hızlı kilo aldırıyor, persentilde de meme ve mama ile beslenenler ayrı temsil edilmiyor.
Evet o konuda haklısın mama kilo aldırıyor anne sütü okadar etkili kilo yapmıyor bende böyle düşünüyorum birde meme ile beslenen bebek her geçen ay daha az kilo alıyor dediğin gibi yeterli gelmemeye başlıyo ama mama hep artarak gittiği için 8-9 ay gibi mama alan bebeklerde fazla kilo alımı oluyor peki bebeğin kaç persentilde istersen takib yap bu ay oersentilde düşüyor mu yoksa stabil mi gidiyor bir eksiklik görürsen emme sıklığını artırırsın sonraki ayda zaten rk gıda ayıEvet işte ikilemde kaldım. Belli bir aydan sonra anne sütü tek başına kilo aldırmakta, yetersiz kalıyor, evet besleyici ama şu persentil değerleri gözümü korkutuyor. Bir gerçek var, mama hızlı kilo aldırıyor, persentilde de meme ve mama ile beslenenler ayrı temsil edilmiyor.
Ya ben uyandırıyorum valla.havalar çok sıcak ben dahi gece 2 defa su içmek için uyanıyorum içim yanıyor .ben bu kadar susamışken bebeğimde susuz kalmasın diye emzirip yatırıyorum.yoksa içim rahat etmiyorSadece anne sütü veren arkadaşlar bebeğiniz gece kaç kere uyanıyor, veya uyandırıyor musunuz beslemek için? Gece sütü kilo aldırıyor ya ondan soruyorum. Doktora danışan var mı bu konuda?
2 saatte bir uyaniyo ben hic uyandirmiyorum bazen 3 4 saatte uyuyabiliyo ama genelde gecede gundzde 2 saat uyuyup acikip uyaniyoSadece anne sütü veren arkadaşlar bebeğiniz gece kaç kere uyanıyor, veya uyandırıyor musunuz beslemek için? Gece sütü kilo aldırıyor ya ondan soruyorum. Doktora danışan var mı bu konuda?
Gün içinde uyuyamadi mi? Kv gelecekti sanırım düzeni bozulmustur miniğinBuara bizimkide bozzuldu hem uykuları garip oldu hem emmez oldu değişti bu ay herşey alt üst, gece 1 den 7 ye kadar uyutmaya çalıştık canım çıktı
misafir üstüne misafir geldi dün ilgilenemiyorumda bu süreçte uyku saatleri falan da kayıyor emzirmek için çabada gösteremiyorum hemen hergün misafirim olacak bu birkaç haft a çocuklarda haliyle etkileniyor dediğin gibiGün içinde uyuyamadi mi? Kv gelecekti sanırım düzeni bozulmustur miniğin
Ayy uğraşamazsin tabi uykusuyla ayri ilgilenmek lazim 2 cocukla misafir isi düsünemiyorum bile ben tek cocukla afakanlar basiyormisafir üstüne misafir geldi dün ilgilenemiyorumda bu süreçte uyku saatleri falan da kayıyor emzirmek için çabada gösteremiyorum hemen hergün misafirim olacak bu birkaç haft a çocuklarda haliyle etkileniyor dediğin gibi
Ben kabul etmiyorum misafir haftada bir kere gelecekse gelsin dedim eşime kendi de evdeyken önemli olan bebeğim kendi yakın arkadaşlarımda sorun yok da öyle akraba falan istemiyorum evdeAyy uğraşamazsin tabi uykusuyla ayri ilgilenmek lazim 2 cocukla misafir isi düsünemiyorum bile ben tek cocukla afakanlar basiyor
Ben de etmiyorum bebekli eve misafir gelinmesi adetini kim cikardiysa. Haftaya bi grup alcam artik cok laf soktularBen kabul etmiyorum misafir haftada bir kere gelecekse gelsin dedim eşime kendi de evdeyken önemli olan bebeğim kendi yakın arkadaşlarımda sorun yok da öyle akraba falan istemiyorum evde
Tabi ki. Kusura bakmayın biraz gec gördüm. Instagramda emzirenanne adıyla geçiyor. Yasemin Öztürkten destek aldım ben. Sağolsun çok yardımcı oldu.İsmini vermenizin bir sakıncası var mı ben de iletişime geçsem?
Amaç bebek görmekse orada görsünler benceBen de etmiyorum bebekli eve misafir gelinmesi adetini kim cikardiysa. Haftaya bi grup alcam artik cok laf soktularBence bebegi alip biz gitmeliyiz onlara sirayla
Çayla silinebilir diye biliyorum ama siz yine de araştırınMerhabalar anneler.Bebeğimin bir gözünde kızarma ve yaşarma var. Kaynamış soğumuş suyla sildim ama başka bir öneriniz var mı? Aile hekimine götüreyim dedim ama beni evhamlı bulacaklar diye bir gün daha bekleyeyim diyorum.
Ben misafir konusunu şöyle hallediyorum yiyecekleri komple dışarıdan alıyorum, gitmeden de servisleri onlara toplatıyorumBen kabul etmiyorum misafir haftada bir kere gelecekse gelsin dedim eşime kendi de evdeyken önemli olan bebeğim kendi yakın arkadaşlarımda sorun yok da öyle akraba falan istemiyorum evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?