• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Bu arada genel uykudan serzeniş olmuş. Ben uyuturken hep aynı müzikleri açıyorum. Bir uyku listesi yaptım. Tabi açınca direk uyumuyor ama inanın uyumasına çok yardımcı 1 saatte uyutuyorsam müzikle yarım saatte uyuyor gibi düşünün. Bunların dışında bazen ne yaparsam uyumuyor o zaman bebek arabasıyla gezdirip uyutuyorum.

Birde ben 1 haftadır bebeğime 2 günde bir 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorum acaba bir zararı olur mu? 1 hafta sonra 5 aylık olacak. Bu zamana kadar gaz damlası bile vermedim ama bu gaz ve kaka olayı beni o kadar yordu ki bu çözüme başvurdum ama yine de içten içe suçlu hissediyorum

Benim ilk bebeğimde oldu.. Herşey çok normaldi odadaydık doğumdan 5saat sonra bebeğim kendini sıkmaya başladı sonra morardı aniden hemen aldılar 2-3 gün gözetim altında tutular .. Ama çevremde birinin kayıbı oldu aynı olaydan ozaman durumun çokta basit bişey olmadığını anladım.. Çok geçmiş olsun tez zamanda toparlasın bebişş
Amin inşallah, bebeğinizi de Allah korumuş.

Genelde sezeryan doğumda oluyor. Benim normal doğumda oldu gözlem altında 3-4 saat tuttular sonrasında nefes alış verişi normale döndüğü için geri bana verdiler. Arkadaşımın bebeği sezeryan esnasinda yaşamıştı bu sebeple biraz hastanede yatmıştı. Bebeğin tolere etmesine göre değişiyor
Umarım çabuk çıkar. İlk torun ve heyecanla bekleniyordu.

Bu arada genel uykudan serzeniş olmuş. Ben uyuturken hep aynı müzikleri açıyorum. Bir uyku listesi yaptım. Tabi açınca direk uyumuyor ama inanın uyumasına çok yardımcı 1 saatte uyutuyorsam müzikle yarım saatte uyuyor gibi düşünün. Bunların dışında bazen ne yaparsam uyumuyor o zaman bebek arabasıyla gezdirip uyutuyorum.

Birde ben 1 haftadır bebeğime 2 günde bir 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorum acaba bir zararı olur mu? 1 hafta sonra 5 aylık olacak. Bu zamana kadar gaz damlası bile vermedim ama bu gaz ve kaka olayı beni o kadar yordu ki bu çözüme başvurdum ama yine de içten içe suçlu hissediyorum
Gaz damlası vermedim derken veren anneler sanki yanlış yapıyor demişsiniz gibi algıladım. Her bebegın gaz sancısı boyutu şiddeti farklıdır. Vermediğinize göre bebeğinizin gazı fazla yok ki ihtiyaç duymamışsınız. Diğer türlü gazı olan bebek sabahlar ağlar her dakika ıkınır gözünüzün önünde ve sizde anne olarak buna çare ararsınız. Çok şükür tıp gelişti ve bir sürü bitkisel şurıp ve gaz damlası var bebeğin ağrısını dindiren gazını çıkarmasına yardımcı olan. zeytinyağını doktorlar kabızlığı olan bebeklere tavsıye edıyır gaza iyi geldiğini duymadım

Gunler nasil geciyo hic anlamiyorum kcoa yazi bitirdik 2 haftaya okullar aciliyo🫠 kavimler göçü başlıyor yani 😁 evden cikmasi o kadar zor oluyo ki okul cantasi kendi cantam beslenme cantasi puset vs o yolu bebek arabasiyla git orda bekle geri gel 4 kat geri cik aksm olunca yine ayni terane bu gunlerde gecer be gecer dimi kizlar 😁😂
Kolaylıklar diliyorum, o günler de geçecek emin ol 😅 ben 4. Ayi görür muyuz diyordum gördük 🤣 gaz sorunumuz geçti mi hayır 🤣🤣🤣 hedefimiz 6. Ay 😂
Bugun bebeği bağırta bağırta temizlik yaptım kızlar🙈😂 gerçekten buuu nedir arkadaşlar yaa 5ay olacak elektrik süpürgesi açmayı bırakın yakında evin içinde nefes bile almıcaz uyusun diye.. bi defa daha anladım ben evleree temizliğe bile giderim gerekirse çocuk bakmak çok zorr, temizlikte beni hiç yormadı bebek dışında herşey tam kafa dağıtmalık bana şuan🙈😃
Gündüz uykusu maalesef herkeste aynı sanırım, adım atamıyoruz evde 😓
Benimki annem kardeşim falan bizdeyken onlara alıştı kucaktan kucağa geziyordu ev kalabalık olunca ben yorulmuyordum ama başbaşa kalınca anladım. Üç gündür yasakladım eve kimseyi almıyorum eğitim veriyorum bakalım terbiye edebilecek miyim 🤣
Canım tek olunca da kucak kuşu olabiliyorlar örnek benimki 🤣 resmen oturunca başlıyor çığlığa. Kanguruyu bi denemiştim olmamıştı haftasonu bir daha deneyeceğim bakalım. Bel ağrısı oldu bende sağ taraf pert…

Evet ama gram enerji vermiyor imom kullanıyorum lacmixi doğumdan sonra kullamıştım zararlı olmasa uyanıp enerji içeceği içicem yani 😅 öyle bisey bide uykusuzluğa dayanamıyorum
Hamilelikte multivitamin kullanmama rağmen b12 düşük cikmisti. Ek b12 almıştım. Öyle bisi olabilir mi? Bi kan tahlili yaptir istersen bu kadar etkileme sebebi o olabilir. Tabi demir vs de düşük olunca terlerde sürünüyor insan. Çok geçmiş olsun, insallah hemen enerjine kavuşursun.
Uykusuzluk beni de süründürüyor 😓

Bugun bebeği bağırta bağırta temizlik yaptım kızlar🙈😂 gerçekten buuu nedir arkadaşlar yaa 5ay olacak elektrik süpürgesi açmayı bırakın yakında evin içinde nefes bile almıcaz uyusun diye.. bi defa daha anladım ben evleree temizliğe bile giderim gerekirse çocuk bakmak çok zorr, temizlikte beni hiç yormadı bebek dışında herşey tam kafa dağıtmalık bana şuan🙈😃
Ay bende😃 şu an resmen söyleniyor ama ha uyudu ha uyuyacak ha beslemesi derken en son dün aşı oldu dedim bu iş böyle olmayacak 🤣

Kolaylıklar diliyorum, o günler de geçecek emin ol 😅 ben 4. Ayi görür muyuz diyordum gördük 🤣 gaz sorunumuz geçti mi hayır 🤣🤣🤣 hedefimiz 6. Ay 😂

Gündüz uykusu maalesef herkeste aynı sanırım, adım atamıyoruz evde 😓

Canım tek olunca da kucak kuşu olabiliyorlar örnek benimki 🤣 resmen oturunca başlıyor çığlığa. Kanguruyu bi denemiştim olmamıştı haftasonu bir daha deneyeceğim bakalım. Bel ağrısı oldu bende sağ taraf pert…
Ayyy gecmedi miiii🫠 gazla bizde cok ugrastik ya geçti şükür simdi gak guk kendi cikartiyo allttan ustten 😂 bi anda geciverdi inşallah sizinde hemen gecer

Temizlik işi sıkıntı gerçekten, ben çok huzursuz oluyorum etraf dağınık ve tozluyken ama baktım yapmaya çalışırken de çok yoruluyorum, yorulmayı bırak ha şu ha bu derken çocukları da erteliyorum kendimi de. Artık kabullenme yoluna gitmem lazım, olduğu kadar demek istiyorum, en azından belli bir süre. Bu temizliğin biteceği yok hayatta, aslında seiyorum da temizlemeyi ama sakinken böyle kafam rahat olacak akşama kadar etrafı temizleyeyim. Ortalığı şöyle bir toparlarsam şükrediyorum şimdilik, napayım. En önemli şey bana göre yemek, onu yaptıysam aç kalmayacaksak tamam diyorum.

Temizlik işi sıkıntı gerçekten, ben çok huzursuz oluyorum etraf dağınık ve tozluyken ama baktım yapmaya çalışırken de çok yoruluyorum, yorulmayı bırak ha şu ha bu derken çocukları da erteliyorum kendimi de. Artık kabullenme yoluna gitmem lazım, olduğu kadar demek istiyorum, en azından belli bir süre. Bu temizliğin biteceği yok hayatta, aslında seiyorum da temizlemeyi ama sakinken böyle kafam rahat olacak akşama kadar etrafı temizleyeyim. Ortalığı şöyle bir toparlarsam şükrediyorum şimdilik, napayım. En önemli şey bana göre yemek, onu yaptıysam aç kalmayacaksak tamam diyorum.
Bende aynı şekilde salladım mecburen bazen yine huzursuzlanıyorum ortamdan ama kendime ve çocuklarıma zarar veriyorum dağınıklığı toplasam yeter.. En önemli evet yemek bulaşık mutfak oldu ilk önceliğim onda da kolay şeylere kaçıyoruz ama mecbur..

Arkadaşlar merhabaa umarim hepiniz ve bebisler cok iyidir. Makale calismam icin gerekli anketi doldurursaniz cook sevinirim💖
Bebek Tatil Deneyim Algısı
Bu anket, bebeğin tatil deneyimi algısının destinasyonu tekrar ziyaret etme üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, elde edilen veriler, bu etkide rol oynayabilecek aracı (hedonik iyi-oluş) ve düzenleyici (ebeveyn tatil kaygısı) değişkenleri test etmek için kullanılacaktır. Toplanan veriler bilimsel araştırma amacıyla kullanılacak ve hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmayacaktır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz! Anketi doldurursaniz ve tanidiginiz çocugu olan kisilere de gönderirseniz çok sevinirim🌺

Hanımlar Merhaba nasılsınız mama sandalyesi alanınız oldu mu büyük oğlunla aralarında bayağı bir yaş farkı olduğu için ben oğlumun her şeyini dağıtmıştım şimdi düşünüyorum nasıl bir şey alsam diye

Hanımlar Merhaba nasılsınız mama sandalyesi alanınız oldu mu büyük oğlunla aralarında bayağı bir yaş farkı olduğu için ben oğlumun her şeyini dağıtmıştım şimdi düşünüyorum nasıl bir şey alsam diye
Mama sandalyesi arkadaşım verecek o yüzden almadım, bence çevrede en çok bulunabilir şey mama sandalyesi daha hamileyken 3 kişi mama sandalyesini sana verelim dediler. Sizde bir sorun eğer çevrenizde varsa almayın🌸 bunun dışında ayaklarını dayamasi için yer olması önemli onu biliyorum

Ben dün aldım Chicco marka magic modeli. Yenidoğandan itibaren kullanılabiliyormuş sırt ayarı falan var biraz yatırıp koydum bebeğimi çok sevdi tavsiye ederim

Benim de 1 ay kaldi. Zor olmustur 😔
Benim şuan 3 saat süt iznim var o yüzden şimdi başlayıp denemek istedim yapamazsam ücretsiz izin seçeneğini düşüneceğim. Annem bakıyor 12.30 da emzirmek için getiriyor 13.30 da malam bitiyor. Onlar 14.30 a kadar bekliyorlar sonra beraber eve geliyoruz 🫠 o yüzden bugün iyiydi ama tabi annem her gün getirmekten yorulur mu süreç hep böyle iyi mi ilerler emin değilim ☹️ siz nasil yapacaksınız bir planlama yaptınız mı

Hayırlı olsun hem siz hem bebeğiniz için 🙏
Teşekkür ederim 🙏 aslında biraz iyi de geldi yalan söylemeyeyim son günlerde bebeğime karşı biraz daha ilgisizleşmeye başlamıştım. İşe gitmek beni sıfırladı gibi oldu, bu sayede ilk gün ki gibi heyecanla ve sevgiyle ilgilenip baktım 🌸 ama annem öğlen getirmeyi bırakırsa o zaman zorlanabilirim

Teşekkür ederim 🙏 aslında biraz iyi de geldi yalan söylemeyeyim son günlerde bebeğime karşı biraz daha ilgisizleşmeye başlamıştım. İşe gitmek beni sıfırladı gibi oldu, bu sayede ilk gün ki gibi heyecanla ve sevgiyle ilgilenip baktım 🌸 ama annem öğlen getirmeyi bırakırsa o zaman zorlanabilirim
Olur öyle. Anneler de insan, biz de insanız😇evet getirebilirse anneniz gerçekten muhteşem olur. Büyüdükçe, oyun oynamaya başladıkça daha da kolaylaşır.

Back
X