• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Mama sandalyesi arkadaşım verecek o yüzden almadım, bence çevrede en çok bulunabilir şey mama sandalyesi daha hamileyken 3 kişi mama sandalyesini sana verelim dediler. Sizde bir sorun eğer çevrenizde varsa almayın🌸 bunun dışında ayaklarını dayamasi için yer olması önemli onu biliyorum
Çevreden öyle bir teklif gelmedi valla. Gelseydi değerlendirebilirdim 😊 biraz biraz baktım bugün. Kafam iyice karıştı 1000 telelerden 20 bin telelere kadar uçuyor fiyatları

Ben dün aldım Chicco marka magic modeli. Yenidoğandan itibaren kullanılabiliyormuş sırt ayarı falan var biraz yatırıp koydum bebeğimi çok sevdi tavsiye ederim
Güzel bir ürüne benziyor. Fiyatı yüksek geldi ama doğru ürüne baktıysam eğer. Daha düşük bütçeli bir mama sandalyesi almalıyım. Güle güle kullansın bebişşşş 💕💕

Teşekkür ederim 🙏 aslında biraz iyi de geldi yalan söylemeyeyim son günlerde bebeğime karşı biraz daha ilgisizleşmeye başlamıştım. İşe gitmek beni sıfırladı gibi oldu, bu sayede ilk gün ki gibi heyecanla ve sevgiyle ilgilenip baktım 🌸 ama annem öğlen getirmeyi bırakırsa o zaman zorlanabilirim
Havalar iyiyken getirebilir anneniz ama hava koşulları zorlaşınca getirmek zor olabilir. Çok şükür anneniz bakıyor, kafanız rahat. Bu çok büyük bir nimet. İyi ki varlar iyi ki

Benim şuan 3 saat süt iznim var o yüzden şimdi başlayıp denemek istedim yapamazsam ücretsiz izin seçeneğini düşüneceğim. Annem bakıyor 12.30 da emzirmek için getiriyor 13.30 da malam bitiyor. Onlar 14.30 a kadar bekliyorlar sonra beraber eve geliyoruz 🫠 o yüzden bugün iyiydi ama tabi annem her gün getirmekten yorulur mu süreç hep böyle iyi mi ilerler emin değilim ☹️ siz nasil yapacaksınız bir planlama yaptınız mı
Benim de 2-3 ay sut iznim kaldi sanirim ucretsiz almistim 3 ay. Annem bakacak oglen eve gelirim zaten 2.30da da çıkış bi yandan baslamak da istiyorum bunaldim bi yandan özleyeceğim 😞
Annenizin getirmesi guzel olmus zaten büyüdükçe de kolaylasacaktir diye düşünüyorum emzirme aralari acilacak ek gidalar falan derken ☺️

Ben dün aldım Chicco marka magic modeli. Yenidoğandan itibaren kullanılabiliyormuş sırt ayarı falan var biraz yatırıp koydum bebeğimi çok sevdi tavsiye ederim
Görsel atar mısınız ❤️ bende mama sandalyesi arayışındayım . Sağlam güvenlikli sırt desteği vs iyi bısey olsun istiyorum

Görsel atar mısınız ❤️ bende mama sandalyesi arayışındayım . Sağlam güvenlikli sırt desteği vs iyi bısey olsun istiyorum
IMG_1474.webp

Hamilelikte multivitamin kullanmama rağmen b12 düşük cikmisti. Ek b12 almıştım. Öyle bisi olabilir mi? Bi kan tahlili yaptir istersen bu kadar etkileme sebebi o olabilir. Tabi demir vs de düşük olunca terlerde sürünüyor insan. Çok geçmiş olsun, insallah hemen enerjine kavuşursun.
Uykusuzluk beni de süründürüyor 😓
Yeni girebildim kıslar hayat beni çok yordu 🤣 valla demir kesin yerlerdedir takviye alıyorum ama depolarım boş oluyo genelde gebelikte damardan almıştım ama doğumla bir hepsi gitti tabi b12de igne olarak vuruluyodum yani bana ilaçlar pek etki etmiyo nedense kan tahlili yaptıracagım tabi de şu magnezyumu duyuyorum kaç gündür yorgunluğa birebir diyolar

Hanımlar Merhaba nasılsınız mama sandalyesi alanınız oldu mu büyük oğlunla aralarında bayağı bir yaş farkı olduğu için ben oğlumun her şeyini dağıtmıştım şimdi düşünüyorum nasıl bir şey alsam diye
Babyflex mama sandalyesi var tüm özelliklere sahip bide çok şık görünüyor fiyat olarak da uygun geldi bana ben ondan almayı düşünüyorum bu ay 6 aylık olcak bebito baslıcaz ins tadımlara

Babyflex mama sandalyesi var tüm özelliklere sahip bide çok şık görünüyor fiyat olarak da uygun geldi bana ben ondan almayı düşünüyorum bu ay 6 aylık olcak bebito baslıcaz ins tadımlara
Aaa bugün gördüm evet civilde 4.500 tlydi. Bende az önce sipariş geçtim başka bir marka e bebekten. Baby plus mama love. Ona da benzettim aslında. Bize haftaya tadımlara üç gün kuralıyla başlayalim dedi doktorumuz. Tam 5 aylık oluyoruz.

Aaa bugün gördüm evet civilde 4.500 tlydi. Bende az önce sipariş geçtim başka bir marka e bebekten. Baby plus mama love. Ona da benzettim aslında. Bize haftaya tadımlara üç gün kuralıyla başlayalim dedi doktorumuz. Tam 5 aylık oluyoruz.
Benimki erken doğum o yüzden biraz beklemek isredim açıkcası ben ama mama sandalyesini henüz almadım da çok şık buldum masayı 😅

Çalışmaya başlayanlar olmuş. Ben de pazartesi itibariyle başlıyorum tamamen. Öğlen 13 gibi evdeyim ama 6 saat kadar emziremeyeceğim. Kafamın takıldığı canımı en çok sıkan konu bu. Biraz süt biriktirdim ama yetersiz. Yine biriktirmeye çalışacağım. Sağım yapma imkanım yok gibi. Deneyimi olan ya da çevresinden dolayı bilen var mı sütüm çok azalır mı? Bebek küçükken çalışmaya başlayınca uzunca zaman emzirebilmek mümkün oluyor mu?

Bu arada uykular bizim için de çok sıkıntı. 4 ayı doldurduğumuzdan beri uyumuyor. Öncesinde de çok uyuyan bir bebek değildi zaten. Gündüz uyku işaretlerini kaçırmıyorum, bir saat uyutmaya çalışıyorum uyku gözlerinden akıyor uyumuyor pes ediyorum. Bazen başarıyorum 15 dk sürdüğü oluyor. Bazen kendisi kucakta uyuyuveriyor. Hiç uyumadığı günler oluyor. Geceleri ise hep yanımda olmak istiyor yatağına bırakınca ağlıyor yine yanıma alıyorum. Sırtım belim tutularak yarı uyur yarı uyanık sabahı buluyorum ve bu şartlarda işe başlıyorum. Burada okuduklarımı görünce içime su serpildi yine de. 4 ay uyku gerilemesi diye kime söylesem ben uyduruyormuşum gibi yüzüme bakıyor. Benim beceremediğimi düşünmeye başlamıştım.

Çalışmaya başlayanlar olmuş. Ben de pazartesi itibariyle başlıyorum tamamen. Öğlen 13 gibi evdeyim ama 6 saat kadar emziremeyeceğim. Kafamın takıldığı canımı en çok sıkan konu bu. Biraz süt biriktirdim ama yetersiz. Yine biriktirmeye çalışacağım. Sağım yapma imkanım yok gibi. Deneyimi olan ya da çevresinden dolayı bilen var mı sütüm çok azalır mı? Bebek küçükken çalışmaya başlayınca uzunca zaman emzirebilmek mümkün oluyor mu?

Bu arada uykular bizim için de çok sıkıntı. 4 ayı doldurduğumuzdan beri uyumuyor. Öncesinde de çok uyuyan bir bebek değildi zaten. Gündüz uyku işaretlerini kaçırmıyorum, bir saat uyutmaya çalışıyorum uyku gözlerinden akıyor uyumuyor pes ediyorum. Bazen başarıyorum 15 dk sürdüğü oluyor. Bazen kendisi kucakta uyuyuveriyor. Hiç uyumadığı günler oluyor. Geceleri ise hep yanımda olmak istiyor yatağına bırakınca ağlıyor yine yanıma alıyorum. Sırtım belim tutularak yarı uyur yarı uyanık sabahı buluyorum ve bu şartlarda işe başlıyorum. Burada okuduklarımı görünce içime su serpildi yine de. 4 ay uyku gerilemesi diye kime söylesem ben uyduruyormuşum gibi yüzüme bakıyor. Benim beceremediğimi düşünmeye başlamıştım.

Hayırlı olsun öncelikle. Uyku sorunları ortaya çıkabilir. Öğlen uyanınca tekrar uyutmayı deneyin, uyumazsa çok sorun etmeyin, bebekler biraz da anneyi hissedip ona göre davranır. Mesela benim tuvalete gitmem gerekiyorsa ve emziriyorsam, yolcu işi yapıp hemen yatağına koyunca uyanıyor, her seferinde böyle:)
Akşam da bir süre onun yattığı odaya kendinize yatak yapın, ne zaman neden uyanıyor anlamaya çalışın. Uyandığı gibi kucağa alınıp ihtiyacı giderilip uyuduğunda yatağıba konursa o da inş alışır bu düzene. Kendi odanıza almayın, hem rahat edemezseniz hem de uzun yıllar süren bir alışkanlığa kapı açılır. Çocuk odanızı bırakmadıkça istemeden öfke duyarsınız. Kolaylıklar diliyorum hepimize

Aynı durum arkadaşım 4 Aydan sonra uyku çok zorlaştı ondan öncede dediğin gibi çok uyuyan bir bebek benimkide değildi.. 10 nisan da 5 olacak halya düzelmedi.. Kime dediysem unutuluyor herhalde geçmiş zaman 4 Aydan bahsetmıyorlar hiç.. Bende yanıma alıyorum ezerim dıye kıvrılıyorum bir koşeye heryerim ağrıyor sabah zor basıyorum ayağımın üzerine 🙈🙈

Hayırlı olsun öncelikle. Uyku sorunları ortaya çıkabilir. Öğlen uyanınca tekrar uyutmayı deneyin, uyumazsa çok sorun etmeyin, bebekler biraz da anneyi hissedip ona göre davranır. Mesela benim tuvalete gitmem gerekiyorsa ve emziriyorsam, yolcu işi yapıp hemen yatağına koyunca uyanıyor, her seferinde böyle:)
Akşam da bir süre onun yattığı odaya kendinize yatak yapın, ne zaman neden uyanıyor anlamaya çalışın. Uyandığı gibi kucağa alınıp ihtiyacı giderilip uyuduğunda yatağıba konursa o da inş alışır bu düzene. Kendi odanıza almayın, hem rahat edemezseniz hem de uzun yıllar süren bir alışkanlığa kapı açılır. Çocuk odanızı bırakmadıkça istemeden öfke duyarsınız. Kolaylıklar diliyorum hepimize
İstediği sürekli emiyor olmak 🙂 sürekli ama.
Emziriyorum bırakıyor ha tamam diyorum yatağına dikkatlice koyuyorum bir süre bekliyorum bazen elimi üzerinde tutuyorum vs tam yatağıma geçiyorum ağlamaya başlıyor yine yanıma alıyorum. O hissetme durumu gerçekten var. Lavaboya her gittiğimde çığlıkla uyanıyor 😊
Bebeğim bir süre daha benimle aynı odada olmak zorunda. Bunu hem tercih ediyorum hem de yeni bir oda yapma imkanımız yok maalesef.
İnşallah. Kolay gelsin hepimize.
Aynı durum arkadaşım 4 Aydan sonra uyku çok zorlaştı ondan öncede dediğin gibi çok uyuyan bir bebek benimkide değildi.. 10 nisan da 5 olacak halya düzelmedi.. Kime dediysem unutuluyor herhalde geçmiş zaman 4 Aydan bahsetmıyorlar hiç.. Bende yanıma alıyorum ezerim dıye kıvrılıyorum bir koşeye heryerim ağrıyor sabah zor basıyorum ayağımın üzerine 🙈🙈
Evet sanki ben durumumu bahane etmek için dört ay atağı diye bir şey uydurdum 😃 Bizim de üç ayda başladı okuduğum kitaplar yazılar izlediğim videolar vs hiç fayda etmedi. 4,5 aylığız uykumuz hep dert. Bugün bir tek değişim var ama güneşli günler mi acaba diye heyecanlanmayacağım bu kez. Ne zaman sevinsem bir şey oluyor çünkü 😊
Ben doğduğundan beri geceleri yatarak emziriyorum. Alıştık bu şekilde 😊

Bende şaşırdım üç gündür ateşim vardı ama grip sanmıştım antibiyotik vermişlerdi oğlumda dün ateşlenip öksürünce doktoru test yaptı sonuç pozitif. Benden bulaşmış yani çocuğa da. Dünden beri kendimi yedim ya kıyamam daha minicik. İlaç sadece Calpol kullanıyor ateş için bende Parol ve antibiyotik

Merhaba benim de bebeğim 45 günlük covid pozitif şuan hastanede yatıyoruz ateşi 38.2yi gördü nasıl oldunuz nasıl işledi süreç

Bizde ayni durumdayız. Biz bir ishal olduk yediğimiz bisey mi dokundu derken kızımın ateşi çıktı covid çıktı onda da. Sonra ben hastalandım baya titreme üşüme şu anda boğazımda öksürük olarak kaldi. Kizim 2 gün keyifsizdi bir gece ateşli geçti öksürme pek olmadı cok şükür atlatti. Benimde ilk covidime benziyordu üşüme titreme yasamam ama daha hafif yani grip gibi geçiyoruz artık cok sukur covid isminin korkusu kalmış yalnizca

Merhaba benim de bebeğim 45 günlük covid pozitif şuan hastanede yatıyoruz ateşi 38.2yi gördü nasıl oldunuz nasıl işledi süreç

Back
X