• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Hemşire iz kalacak dedi ama sertlik için birşey dememişti demekki öyle oluyor

Valla ben aşırı dikkat ediyordum çok güzel besleniyorum et kıyma balık yumurta avakado lohusa yğı bestlak kuru dut tahin herşey yani.Ama yok almayınca almıyor hep 15 persentlde gidiyoruz.Saldım bende artık.
Aslında chatgptye sorduğumda normal aralikta cikiyor kilosu ama kilo alımı yavaş ilerliyor. Demek ki bizim bebisler böyle anca bu kadar kilo aliyor.

ya bizim verem aşısı olduğumuz yer aşırı sert sizin de öyle mi

Evet bende bugün fark ettim içerisi böyle minik bi sertlik var bide renk kaldı küçük iğne yeri belli
Doktor bize aşıyı olduğumuz zaman iki üç ay içinde sertleşir kabuk bağlar sonra da düşer korkma demişti. Muhtemelen sizinki de odur.

Canım ben bu işin beslenmeyle alakalı olduğu a inanmıyorum. Valla olursa oluyor olmuyorsa olmuyor
Aynen öyle eşimde bende zayıfmışız ben hamile kalana kadar 60 ı bile görmemiştim.Eşim evlendşğimizde 55 kiloydu yapımız bu çocuğu iri beklememek gerek 😆 Ben sadece ister istemez annelik içgüdüsüyle böyle abanıyordum ama baktım ki değişen birşey yok saldım dediğim gibi.
Aslında chatgptye sorduğumda normal aralikta cikiyor kilosu ama kilo alımı yavaş ilerliyor. Demek ki bizim bebisler böyle anca bu kadar kilo aliyor.
Persentil kaç sizin bizimkide normal diyor doktorda öyle dedi sadece düşük persentilden ilerliyor dedi.
Doktor bize aşıyı olduğumuz zaman iki üç ay içinde sertleşir kabuk bağlar sonra da düşer korkma demişti. Muhtemelen sizinki de odur.
Olabilir kabuk bağlayıp düştüğünü bilmiyordum

Kızlar bebisleriniz kilo alsın diye özellikle yediğiniz içtiğiniz şeyler neler ben genel olarak her şeyden yemege çalışıyorum salata hariç salatayla pek aram yok ama bebeğim çok az kilo alıyor. Yani ne yapmalıyım bilemedim mama da vermeye çalıştım sevmedi.
Benim kızım sadece anne sütüyle besleniyor. 1 kiloya yakın aldi gecen ay. Normal aldi sanirim, doktor ozel bir sey demedi. Ben acikcasi her şeyden yiyorum. Salata, et, çorba vs. Neredeyse her gün salata ve çorba olur. Haftada bir balık mutlaka yerim. Haftada 3 4 gün kuruyemis yiyorum. Bir de ben Neredeyse her gün dışarı çıkartıyorum çocuğu. Kanguruya alıp yakınlarda kahveci var gidiyorum, bir kahve içiyorum. Bence bu durum da etkiliyor hem çocuğu hem beni. Acik hava ona da bana da çok iyi geliyor, yürüyüş de yapmış oluyorum. Benim kizda doğduğundan beri reflü vardı, çok kusuyor. Ben gece hâlâ sut surekli veriyorum. Kızımın eli bu aralar sürekli agzinda. O sesi de duyup uyanıyorum surekli ve elini ağzına alacağına memeyi veriyorum ağzına. Hem sakinlesmis oluyor hem de iki yudum da olsa süt içmiş oluyor. Gece süt daha yağlı oluyor dolayisiyla kilo alımını da etkiliyor. Her ne kadar gece beslenmeleri çok kısa sürse de veriyorum. Gündüz de zaten ne zaman isterse veriyorum. Psikoloji çok önemli, dinlenme de. Ben lohusa yağı kullanıyordum ancak bir haftadır ilac kullanmaya başladığım icin dengem şaştı çok kullanamadım. Bir de süt ve süt ürünleri azaltıyorum. Onun dışında bu şekilde besleniyorum. Eğer doktor ozel bir sey demediyse bence takılmamaya çalışın.

Aynen öyle eşimde bende zayıfmışız ben hamile kalana kadar 60 ı bile görmemiştim.Eşim evlendşğimizde 55 kiloydu yapımız bu çocuğu iri beklememek gerek 😆 Ben sadece ister istemez annelik içgüdüsüyle böyle abanıyordum ama baktım ki değişen birşey yok saldım dediğim gibi.

Persentil kaç sizin bizimkide normal diyor doktorda öyle dedi sadece düşük persentilden ilerliyor dedi.

Olabilir kabuk bağlayıp düştüğünü bilmiyordum
Ilk hesapladiginda 15 demisti dogum haftasına göre hesapladiginda 20. Persentil civarında dedi. Aynen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz olmuyorsa da yapacak bisey yok.

Benim kızım sadece anne sütüyle besleniyor. 1 kiloya yakın aldi gecen ay. Normal aldi sanirim, doktor ozel bir sey demedi. Ben acikcasi her şeyden yiyorum. Salata, et, çorba vs. Neredeyse her gün salata ve çorba olur. Haftada bir balık mutlaka yerim. Haftada 3 4 gün kuruyemis yiyorum. Bir de ben Neredeyse her gün dışarı çıkartıyorum çocuğu. Kanguruya alıp yakınlarda kahveci var gidiyorum, bir kahve içiyorum. Bence bu durum da etkiliyor hem çocuğu hem beni. Acik hava ona da bana da çok iyi geliyor, yürüyüş de yapmış oluyorum. Benim kizda doğduğundan beri reflü vardı, çok kusuyor. Ben gece hâlâ sut surekli veriyorum. Kızımın eli bu aralar sürekli agzinda. O sesi de duyup uyanıyorum surekli ve elini ağzına alacağına memeyi veriyorum ağzına. Hem sakinlesmis oluyor hem de iki yudum da olsa süt içmiş oluyor. Gece süt daha yağlı oluyor dolayisiyla kilo alımını da etkiliyor. Her ne kadar gece beslenmeleri çok kısa sürse de veriyorum. Gündüz de zaten ne zaman isterse veriyorum. Psikoloji çok önemli, dinlenme de. Ben lohusa yağı kullanıyordum ancak bir haftadır ilac kullanmaya başladığım icin dengem şaştı çok kullanamadım. Bir de süt ve süt ürünleri azaltıyorum. Onun dışında bu şekilde besleniyorum. Eğer doktor ozel bir sey demediyse bence takılmamaya çalışın.
Çok güzel aciklamissiniz teşekkür ederim. Bende uygulamaya çalışayım. Evet kesinlikle psikoloji çok önemli ben çok cabuk stres oluyorum bu da sütümü etkiliyor olabilir bebeğime de geçiyor tabi benim bu halim. En güzeli dediğiniz gibi dışarı çıkıp hava almak.

Kızlar bizde hala dönme de yok. Sizinkiler dönmeye başladı mı?
Biz bugun 3 ay 20 gunluguz. Bizde donme var. Ozellikle sol tarafa surekli donuyor, cogu zaman altta kalan kolunuda kurtarip tam yuzustu oluyor. Bizde sorun yuzustu olmayi sevmiyor. Yuzustu durup etrafa bakinma huyu yok. Popoyu kaldirip kendini one ittirmek istiyor, zorlanip agliyor. Bugun belki 20 kez donmustur oyle sonra mizirdaninca ceviriyorum. Kahkaha atmalari birkac gundur basladi. Ayrica uzanip tutma olayi birkac sefer denk geldim. Normalde eline verirsen tutuyordu ancak oyun halisindaki cingiraklari kendi uzanip tutmaya basladi.

Çok güzel aciklamissiniz teşekkür ederim. Bende uygulamaya çalışayım. Evet kesinlikle psikoloji çok önemli ben çok cabuk stres oluyorum bu da sütümü etkiliyor olabilir bebeğime de geçiyor tabi benim bu halim. En güzeli dediğiniz gibi dışarı çıkıp hava almak.
Rica ederim. Insallah faydasi olur. Bence psikoloji hepsinden onemli. Zira hemen etkileniyor sütümüz. Ben biraz üzülsem etkilendiğini görüyorum. Her gün dışarı çıkmaya çalışın. Hem bebeğiniz etrafi görür ve alışır, hem de size iyi gelir. Başını tutuyorsa kangurudan dışarı bakacak şekilde koyun bebeğinizi. Benim kiz bu aralar arabayı istemiyor ama kanguruya o şekilde koyunca hiç sesini çıkartmadan duruyor saatlerce. Bence bu aylardaki bebekler etrafi izlemekten hoşlandığı icin bir nebze de olsa rahatlatır sizi. Evinizin etrafında bile biraz yürümek iyi gelir.

Kızlar bizde hala dönme de yok. Sizinkiler dönmeye başladı mı?
Benimkinde de yok, anca biz biraz destek verirsek donebiliyor. Sonrasinda da altta kalan elini henuz kurtaramiyor. Ama hic yatmak istemiyor deliricem yakinda, hep gezdirelim, ayakta tutalim ya da oturtalim istiyor.

Kızlaarr benim saçlarım öbek öbek dökülüyor... Ne yapacağız? Var mı başka dökülen?
Maalesef dökülüyor. Bağlayıp açınca bile bir sürü geliyo elime. Evin her yeri saç nefret ediyorum her yerden çıkıyor :( geçici bir süreçtir diye umuyorumm bir de bunun stresini yaşamak istemem

Kızlaarr benim saçlarım öbek öbek dökülüyor... Ne yapacağız? Var mı başka dökülen?
Hepimiz öyleyiz urban care peeling ve sampuanını kullanıyorun haftada bir ve sampuanıma e vitamini karıştırıyorum işe yarıyor mu hala asırı fazla dökülüyor ama yenilerin çıkmasına yardımcı oluyor

Back
X