2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    117
Kızlar kundak tipi uyku tulumu kullanan var mı? Nasıl bırakıcaz? Kızım tulumsuz uyumuyor :(
Ben önce gündüz uykularında tek kol dısarda kundak yaptım normal kundak ile uyuyunca tamamen cıkardım bir hafta sonra uykuları iyice gelip gözleri kızarınca yatırdım kundaksız uyku arkadası ile uyku arkadaslarını tutarken elleri oyalanmıs oluyor zaten kendilerini rahatsız etmemiş oluyorlar

Kızlar merhaba. Kızım tam 4 buçuk aylık doğum kilosu 3.460dı ilk ay 1 kilo aldı ama sonra gittikçe kilo alımı yavaşladı. Bu ayda sadece 200 gr almış. Buradan ravla yağını önermiştiniz bir şişe bitirdim faydası olmadı. Bugün ilk defa sütümü sağdım 60ml geldi çok üzüldüm. İki haftadır çok yoğundum yeterli beslenemedim suyu da az içtim elbette etkiler ama bu kadar da çok etkileyeceğini düşünemedim. Doktora dün gitmiştik mamayı önermedi biraz daha takip et dedi. Sizce ne yapmalıyım mamaya azar azar başlamalı mıyım yoksa başka bir yol mu denemeliyim

Birde sağdığım sütü avent biberonla vereyim dedim yenidoğan döneminde kullanmıştık 2 numara başlıkla şimdi almadı emziği de bıraktı tekrar döndürebilmem için tavsiyeniz var mı

Ben önce gündüz uykularında tek kol dısarda kundak yaptım normal kundak ile uyuyunca tamamen cıkardım bir hafta sonra uykuları iyice gelip gözleri kızarınca yatırdım kundaksız uyku arkadası ile uyku arkadaslarını tutarken elleri oyalanmıs oluyor zaten kendilerini rahatsız etmemiş oluyorlar
Uyku arkadaşı olarak ne verdiniz? Emzik kullanıyor musunuz?

Kızlar merhaba. Kızım tam 4 buçuk aylık doğum kilosu 3.460dı ilk ay 1 kilo aldı ama sonra gittikçe kilo alımı yavaşladı. Bu ayda sadece 200 gr almış. Buradan ravla yağını önermiştiniz bir şişe bitirdim faydası olmadı. Bugün ilk defa sütümü sağdım 60ml geldi çok üzüldüm. İki haftadır çok yoğundum yeterli beslenemedim suyu da az içtim elbette etkiler ama bu kadar da çok etkileyeceğini düşünemedim. Doktora dün gitmiştik mamayı önermedi biraz daha takip et dedi. Sizce ne yapmalıyım mamaya azar azar başlamalı mıyım yoksa başka bir yol mu denemeliyim

Birde sağdığım sütü avent biberonla vereyim dedim yenidoğan döneminde kullanmıştık 2 numara başlıkla şimdi almadı emziği de bıraktı tekrar döndürebilmem için tavsiyeniz var mı
Sütünüz sağmaya alışık değilse daha az çıkar, bebeğiniz çok daha fazlasını emiyordur ama sütü artırmak için power pumping methoduyla sağım yapabilirsiniz doktorunuz önermediyse mama başlamayın sütünüz daha da azalır

Ravla yağı bende de bir işe yaramadı.aşırı düzenli de kullanamadım ondan da olabilir bilmiyorum.Ben en çok power pompingden fayda gördüm ama az geldikçe strese girmeyin zamanla çoğalacaktır biraz akışına bırakmak en iyisi ancsk o zaman süt artıyor bence.Biz avent 4 numaraya geçmiştik 3 aylık oldduğunda şuan o bile zorluyor yani.Güncel kilonuz nedir bizde sarece anne sütüyle gidiyoruz ama hep az aldı herkes zayıf diiyp duruyor benimde moralim bozuluyor

Merhabalar herkes iyidir be bebişler iyidir inşallah. Benim oğlan ömrümü yedi. 4 aylık olduk atakları kolikleri bitmiyor. Şükür bugünlere sevebiliom artık. Arada 5 10 dk sakinliği oluyor. Ablasının mezuniyetine de gittik. Buda benim kuzum. 🧿🧿

Eklentiler

• 1000125859.webp
    1000125859.webp
    46,9 KB · Görüntüleme: 60
  • 1000126954.webp
    1000126954.webp
    74,7 KB · Görüntüleme: 61
Uyku arkadaşı için en az 6 aylık olması gerekmiyor mu? Şimdi yatağında bebek hariç hiçbir şey bulunmamalı, ağzını burnunu tıkar diye allah korusun.

Merhabalar herkes iyidir be bebişler iyidir inşallah. Benim oğlan ömrümü yedi. 4 aylık olduk atakları kolikleri bitmiyor. Şükür bugünlere sevebiliom artık. Arada 5 10 dk sakinliği oluyor. Ablasının mezuniyetine de gittik. Buda benim kuzum. 🧿🧿
Ya ben seni yerim maşallah çok tatlı 🧿🧿🧿🧿

Emzik kullanıyorduk ama geçen hafta birden bire ikiside bıraktı emziği kundak ile birlikte emziklerde gitti 😊 uyku arkadası ben pek çok şey denedim ama benim kızlar kitikate'in müslin kazlarını çok sevdiler bende uzun zamandır uyku tutumunun yanında koyuyordun onları kokularını alsınlar diye şimdi sarmaş dolaş uyuyorlar 🤣

Uyku arkadaşı için en az 6 aylık olması gerekmiyor mu? Şimdi yatağında bebek hariç hiçbir şey bulunmamalı, ağzını burnunu tıkar diye allah korusun.
Evet o şekilde genel bir öneri var fakat uyku tulumunun içindeyken zaten dönmeleri mümkün olmuyordu gündüzleri tulumsuz uyurken kontrollü şekilde koyduğumda soru yasamadılar doktorumuza sorduğumda geçen kontrolumızde temiz bir kundak koydu yüzlerine ve ikiside ellerini kullanarak kafalarını sağa sola oynatarak kurtulabildiler ve elleriyle nesneleri aktif şekilde tutabiliyorlar bunuda yapabildikleri için sorun olmayacagını soyledi biz yine kontrollü şekilde devam ediyoruz ama şuana kadar bir sıkıntı yaşamadık

Merhabalar. Dediğiniz gibi bazen işlerimiz var diye gecistiriyoruz bende o zaman sütümün azaldığını farkettim düzenli yememiz lazım öğlen yemeğini atlamamaya çalışın. Ara ogun de yapın. Ben düzenli yediğimin de sutumun arttığını farkediyorum. Kiziminda kilo alimi yavasti gecen haftalarda bizde mama vermeye çalıştık sevmedi icmedi. Kilo olarak alt sınırda değilseniz tabi doktorunuzun ne dediği de önemli emzirmeye devam edin. Sagmakta sütü arttiriyormus diyolar ama bilmiyorum şu an etki eder mi. Denemekte fayda var.

Oyy maşallah yakisikliya bizim bebisler büyüyorlar artık. Bende bugün kızımı severken aynısını dedim tam sevilcek zamanları 🥹

Kızlr bebişi desteksiz uyutan var mı? Olmuyorrr 🫠🫠 Meme veya kucakta hafif sallayarak uyutabiliyorum.Eskiden ayakta uyutuyordum ahh ne zordu en azından o geçti diyorum.
desteksiz uyumuyor ya emzik alıyo uyku arkadaşı var. bazen poposunu da pış pışlıyoruz :)
Mama agırlıklı bebegi beslenen arkadaslarım , demir baslayan var mı aranızda
ben sipariş verdim gelecek başlıcaz.
emzik ve müslin örtüye düğümler attım yüzünü falan kapatmasın diye. ellerinin arasına veriyorum mıncıklıyo sarılıyo bazen elimi tutuyor

Kızlar bizde çok fena ağlama krizleri var 1 haftadır yaklaşık. Uykuya direniyor. Ağlayarak uyuyor zorla. Uyandığında da ağlıyor. çıldırmalarım geliyor az kaldı aklımı deliricem 😅

Kızlar bizde çok fena ağlama krizleri var 1 haftadır yaklaşık. Uykuya direniyor. Ağlayarak uyuyor zorla. Uyandığında da ağlıyor. çıldırmalarım geliyor az kaldı aklımı deliricem 😅
İki gündür bize de gündüz uykuları için yatağa bıraktıgımda yüzüstü yatıyorlar gündüzleri üç dak. Sonra kahkahalar eşliginde çığlıklar yükseliyor odadan bir giriyorum ikiside sırt üstü dönmüş bunun mutluluğunu yasıyorlar 🤣🤣🤣 10 dk da geçilen uyku oluyor sana yarım saat ☺

Bizde fenayız bugün.Tam bitti düzeldi derken geceler gündüzler ikiside berbat şuan.4 te 5 te kalkıyor geir uyumyyor.Gündüz bugün max uykumuz 25 dk.chatgbt 4. Atak diyor bana 19. Hafta atağıymış daha ne zaman diğernden çıktık buna giridk allahımmm

Back
X