Maşallah canım güzel büyümş bebişinBugün doktor kontrolüm vardı.
Şeker ölçümlerime göre diyetle devam edeceğim ilaç için şuan gerek yok takip edeceğiz dendi
28+1 oğlum 39 cm olmuş 1300 grçok yakışıklı pozlar verdi oğluşum. Yüzü dönüktü. Burnu aynı anasına çekmiş profilden poz verdi hokka gibi
Suyum fazla görünüyormuş gebelik şekeri olanlarda böyle oluyor dedi dr. Veee 1 ay heyet raporu aldım.28 aralık ta 32. Haftam da da çalışamaz raporu alacağım. Artık evdeyim yani çok zorlanıyordum bu ay banka da hamile kadına göre değil gerçekten iş hayatı. Stress sıkıntı.
İnş devam eden süreci güzel atlatırız.
Hepinize sevgiler
sezaryen için bi tarih söyledi mi canım?Bu arada Dr. doğum kesin sezaryen olacak dedi. Çünkü plasenta aşağıda hala yukarı çıkmamış. Ayrıca tansiyon şeker gibi risklerin var. Normal söz konusu olmaz dedi. Bide 1,5 saatlik bir mesafe var ev ile hastane arasında. Bursa ya şubatta nası olcak yollar bakalım hayırlısı.
Eğer deseydi sen yaparsın başarırsın. O zaman normal doğumu denemek isterdim. ama kısmet artık.
Şubatın ilk iki haftası ama tam tarih vermedi canım. Tahmini tarih 18 şubat ama o kadar durursa tabi dedi doktor.sezaryen için bi tarih söyledi mi canım?
1 hafta önden gidiyor ilk günden beri. Büyük bebek diyor. Ama bana öyle çok büyükmüş gibi de gelmedi. Boyu uzunmuş öyle diyor.Maşallah canım güzel büyümş bebişingelişimi hakkında ne dedi şekerin olmasına rağmen haftasıyla uyumlu gibi sanki kaç hafta çıktı ölçümlerde
Ben gerek olduğunu düşünmüyorum bebek için ek müslim örtü götürcem altına sermek için ama kendim için gerek yok zaten özel hastane temiz olduğunu düşünüyorumHanımlar hastaneye kendiniz ve bebek için nevresim yastık götürecek misiniz gerekli olur mu bilemedim
Ay bende götürmeyeceğim galiba,bebeğin zaten herseyi yıkanacak temiz gidecek,altına isimli bir battaniye serer yatırırım.üstünede zaten kendi battaniyeleri örtülür sorun olmaz.Ben gerek olduğunu düşünmüyorum bebek için ek müslim örtü götürcem altına sermek için ama kendim için gerek yok zaten özel hastane temiz olduğunu düşünüyorum
Doktorunuzu arayın hemen. Ben de geçen hafta aynı şeyleri yaşadım. Rahimde hipertonus varmış. Açılma vs yok ama erken doğum riski dolayısıyla utrojestan ve indometatsin kullandım. Yatak istirahati verdi. Şimdi iyiyim. Hemen tedbir alınabilir bir risk varsa. Ben de çok yormuşum kendimi.Canım daha 4 gün önce kendi kadın doğum doktorum 3 gün önce de hastanede baktılar enfeksiyon yok dediler. Herhangi bir koku akıntı kaşıntı vs de yok ki. Zaten öyle karnım sertleşiyor ağrı giriyor bi süre adım bile atamıyorum sonra geçiyor sonra gene giriyor. Ama genel olarak da bi dolgunluk hissi var.
Benimkinin de boyu 2hafta önde anası 160 babaya çekmiş zaar1 hafta önden gidiyor ilk günden beri. Büyük bebek diyor. Ama bana öyle çok büyükmüş gibi de gelmedi. Boyu uzunmuş öyle diyor.manken oğluum
Canım ben ayda 1 kere kendi kadın doğum doktoruma 1 kere de hastanedeki perinatoloji doktoruna hem vajinal hem karından muayene oluyorum. Enfeksiyon kontrolü, vajinal ultrason, karından ultrason bana hepsi yapılıyor yüksek riskli gebelik olduğu için. Her muayenede tartılıyorum, nstye bağlanıyorum, kan idrar bakılıyor vs vs. Yani Türkiye’deki muayenelerden çok farklı ve ayrıntılı. O anlamda senin dediğin gibi bir şey olsa zaten her türlü farkedilir. Benim o açıdan bir korkum yok burada her ay ebe de geliyor evimeDoktorunuzu arayın hemen. Ben de geçen hafta aynı şeyleri yaşadım. Rahimde hipertonus varmış. Açılma vs yok ama erken doğum riski dolayısıyla utrojestan ve indometatsin kullandım. Yatak istirahati verdi. Şimdi iyiyim. Hemen tedbir alınabilir bir risk varsa. Ben de çok yormuşum kendimi.
Kolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azındanBugün bir gaza gelip azcık üsten evi temizledim, dün de tüm gün dışardaydım şimdi bacaklarım öyle bir ağrıyor ki kızım da inanılmaz hareketli sanırım bana anne hareketlilik senden geçti az otur demeye çalışıyor. Allahtan kasılma falan yok inanılmaz panik olabilirdim
Kadınla papaz olma ortada kalırsın doğum sürecinde. Çırpmadan koyuversin boşver iyice ağırlaşınca kendin yapamayacan. Evde 2 erkek çok zor bacım. Kadın piyasası da karaborsa olmuş. Bulsan da Yeni bulduğun asgari ücretin çeyreği kadar para istiyor. Bir şey söyleyince de böyle kaçıyolar.Kolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından
Bugün temizlik günü demekki,bende kocam pazar kahvaltısı hazırlarken giriştim dip köşe temizledim,yatak nevresim değiştirip halılarıda verdim yıkamaya.ohhhhh kafam rahat yaptım kahvaltımı,bulasıklarıda kocama yıkıp sancım var diye yattımKolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından
dysonı kırdıysa boşver gitsin ya parçası çk pahalıKolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından
Kolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından
Valla kadın piyasası çok fena bana da 3 senedir gelen abla köyüne yerleşti şimdi arada birileri geliyo ama onlar geldikçe ben sinir krizi geçiriyorum. Bir de iki haftada bir almayayım diye her geldiklerinde haftada bir ikna çabası. Ama çalıştığım içinde vazgeçemiyorumKadınla papaz olma ortada kalırsın doğum sürecinde. Çırpmadan koyuversin boşver iyice ağırlaşınca kendin yapamayacan. Evde 2 erkek çok zor bacım. Kadın piyasası da karaborsa olmuş. Bulsan da Yeni bulduğun asgari ücretin çeyreği kadar para istiyor. Bir şey söyleyince de böyle kaçıyolar.
Ah aah hemşireemmKadınla papaz olma ortada kalırsın doğum sürecinde. Çırpmadan koyuversin boşver iyice ağırlaşınca kendin yapamayacan. Evde 2 erkek çok zor bacım. Kadın piyasası da karaborsa olmuş. Bulsan da Yeni bulduğun asgari ücretin çeyreği kadar para istiyor. Bir şey söyleyince de böyle kaçıyolar.
Ahahahdldş nasıl güldüm ben de hep ona yıkıyorum iyi yapıyorsun kız bravo sanaBugün temizlik günü demekki,bende kocam pazar kahvaltısı hazırlarken giriştim dip köşe temizledim,yatak nevresim değiştirip halılarıda verdim yıkamaya.ohhhhh kafam rahat yaptım kahvaltımı,bulasıklarıda kocama yıkıp sancım var diye yattımakşam yemeğinide ona yıkarsam tamam
Beybisu sadece dyson olsa iyi. Sehpamı kırdı lavabo süzgecini kırdı birçok şeyi kırılıyor evde bir iki gün sonra fark ediyorum olabilir kırılabilir insanlık hali biz de kırabiliriz ama bi haber ver dimi.hiçbir şekilde söylemiyor. (Üstelik ben normal süpürge vermiştim ona bir baktım birkaç aydır kullanıyor neyse dedim Bşy demiyim.) Ertesi gün evi kullandıkça fark ediyorum kırık döküğü sinir oluyorum. Bugün temizlik yaparken fark ettim birçok yeri yalapşap yapmış. İyice sinir oldum. Of senın kaynana da daha sinir bozucu evden göndermezsin ki bir şey de diyemezsin. Ya kırılıyor kopuyor ok bi mahcup olun ya. Bi dikkat edindysonı kırdıysa boşver gitsin ya parçası çk pahalıBenim kayınvalidem de almanyaya 5 günlük yanımıza gelmişti sağolsun dysonın sert zemin için olan aparatının lazerini kırdı gitti doğumdan 1 ay sonra gelecek yine bakalım ne kıracak. büyük kızım doğduğunda viledamı kırdı ocağımın tüm gözlerinin çakmaklarını bozdu klimayı bozdu gitti. bulgara gittiğimizde de kızımın bebek çantasının sapını kopardı. tuttuğu elinde kalıyor sağolsun
Annelik ne zor ya sürekli bir şeyleri planlamak zorunda olmak bile kafa yorucu. Her şeyi düşünmemiz gerekiyor. Erkek olmak vardı. Kafa rahat sadece para kazan başka hiçbir şey umurunda değilSelam kızlar dün kızım salona,yatağa vs her yere kustu balgam var göğsü hırıldıyor ama öksürük düne göre azaldı. çarşafları makineye attım yıkanıyor. gece atamadım ses olmasın diye öfff şu apartman kuralları beni bitiriyor. kızım babasıyla uyuyor şimdi öğle uykusunda ama beni dün gece mal etti. uyku düzenimin ve kendi uyku düzeninin içinden geçti neyse... Yarın farz oldu kreşle papaz olcam. sabah geç kalktım dengem şaşınca bi baktım babası çizgifilm açmış köşede ağnanıyor. kıyametler koptu tabii. mutfak öyle bir haldeydi ki kalp krizi için birebir. Neyse birazdan ben de bulaşık makinesi boşaltcam, çamaşır topla,as, yerleri süpür falan çok işim var öfff darlandım şimdiden.
Canım zor tabi ama iyisi de durmıyor ki zaten kapıyorlar. Eğer becerikli akıllı kadınsa ya biri yatılı alıyor ya sigortalı işe giriyor. Vasatlar kalıyor. İnan parasında değilim aptal yerine koymasınalr yeterValla kadın piyasası çok fena bana da 3 senedir gelen abla köyüne yerleşti şimdi arada birileri geliyo ama onlar geldikçe ben sinir krizi geçiriyorum. Bir de iki haftada bir almayayım diye her geldiklerinde haftada bir ikna çabası. Ama çalıştığım içinde vazgeçemiyorumçünkü sürekli benim yapma şansım hele bundan sonra hiç yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?