Hımm bende bunu bilmiyordum kitapta yazandan değişikmiş sen Doktor'un hemşirelerin nasıl dediyse onu yap o zaman canımÇözüldükten sonra 2 saat diye bilmiyordum
Yoğun bakımda hemşirelerin bize anlattığı şöyle;
Oda sıcaklığında 4 saat, dolapta 4 gün, derin dondurucuda eskiden 4 ay dı artık 6 ay oldu saklama süresi dediler. Benmari usulü ile veriyoruz dediler. Bebek onu 4 saate kadar içebilirmiş. Sağım yapıncada bekletmeden süt poşetine koyup donduruyorum. Farklı zamanlarda sağılanları birleştirmeden tarih saat yazıyorum. Sonra içireceğim zaman yine günün saatine uyumlu olan sütleri denk getirmeye çalışıyorum.
Allah bir avazda kurtarsın. Bana sona doğru suni sancı da verdiler. Söyledikleri kadar kötü değil. Yani alsında hiç kötü değildi. Bana çok zor gelmedi. Hatta doğumu hızlandırdı. Zaten sancılar arasında mola oluyor. Molalar sayesinde dayanabiliyorsun. Bir de mümkünse sancı sırasında pilates topunun üstünde daire çiz. Beni çok rahatlatmıştı. Tam açık olduktan sonra yarım saat içinde 3 ıkınmada doğdu. Sakin olmaya çalış. Ben çok acele ettim, belki acele etmesem daha az yırtıkla atlatırdım. Kontrollü olmak önemli.Bugün nasipse yatışım yapılıyor suni sancı verecek olmaZsa sezeryan çok heyecanlıyım kavuştay olabilir bugün
Teşekkür ederim canım bilgilendirmen için. Zaten kıyamıyorum uyandırıyorum. Çoğunlukla kendisi alışmış kurulu saat gibi kalkıyor. Alıştı kuzum.Bence bu sarılık değeri yorumu bebekten bebeğe ve doktor yorumuna göre değişiyor galiba.
Bizim 5. Gün değerimizi ve kilo alışımızı görünce yırtık sanırım demişti doktor.
15. Günde gittiğimizde değeri 11.8 olmasına rağmen kilo alımından ötürü bunu normal karşıladı ve anne sütü ile beslenen bebeklerde bazen geç atılıyor sorun yok dedi hatta ben panik olup burada sormuştum size niye hala yüksek diye .
int araştırdım ve bir kaç arkadaşım da aynı şeyi bebeklerinde yaşamış anne sütü sarılığı oluyormuş ki ben o gün ölçelim sarılığı da demeseydim ölçmeyecekti bile sarılık değerini.
Daha sonra 20. Gün gibi abimin( o da doktor ) bebeği aşırı sarı bulması sebepli bizi gerdi ve ara bi kontrole gittik değeri 5.7 falandı ama yüzünden tamamen gitmesi ve vücuttan atılması bazen 4. Ayı bulur dedi ve sakin olmamız gerektiğini bunun çok normal olduğu söyledi. Ki kuzenimin çocuğunun da tamamen atılması 4. Ayı bulmuş.
Ama sanırım bebeğin doğum kilosu, kaybettiği kiloyu alma ve üzerine ekstra koyma süresi hareketli ve aktif olması sarılık riskinde farklı yorumlanmasına sebep oluyor :/ o sebeple bence siz doktorunuzu dinleyip 2 saate devam edin isterseniz. Zaten büyük ihtimal 15. Günde sizi 3 saate çıkaracak.
Ay hadi hayırlısı olsun hakkında inşallahBugün nasipse yatışım yapılıyor suni sancı verecek olmaZsa sezeryan çok heyecanlıyım kavuştay olabilir bugün
ben de dyson v11 var 2023 kasımda aldım, daha üst modelleri vardı ama 2. Superge olacağı için v11 total clean versiyonunu seçtim başlıklarından ötürü. Daha önce bosch evcil hayvan için olan versiyonu almıştım daha ucuz ve bosch ne kadar kötü olabilir diyip ama gerçekten aşırı kötüymüş boşuna param ziyan oldu. Alacaksanız bence mutlaka dyson alın ya da o ayarda bir şey alın derim bosch o reklamlarına kanmayın.Slm kizlar ben ocak annesiyim. Size birazcik alakasiz bir sey soracagim. Benim dik suourgem var ama hic memnun degilim o yuzden yenisini almak istiyorum. Bunda da ayni sorunu yaşamamak icin sizlere sorayim dedim var mi tavsiye edeceginiz marka. Malum evde bebisim var artik temizlik daha zor ve iki bucuk yasinda da büyüğüm var. Tavsiyesinolan varsa paylasirsa cok sevinirim. Hepinize kolay dogumlar diliyorum
Ay benim de öyleydi, başını beğenmiyordu ve o gögsümden fışkırarak geliyordu ben de uzunca süre o memeden vermedim her gün sağdım. Şimdi büyüyünce daha fazla süt sevdiği için o mememi de emmeye başladı şimdide soldan daha az yoğun süt geldiği için onu pek sevmiyor gün ve gün değişiyor huyları hiç dert etmeyin zamanla onu da emerBenim oğlum sağ göğüsten emmiyor. Savaşıyor emmemek için evde gezerek emzirebiliyorum. Geceleri çok zor oluyor emdirmek.
İnşallah geçer gecenin üçünde evde gezerek emdirirken yakında huni takicam kafaya.Ay benim de öyleydi, başını beğenmiyordu ve o gögsümden fışkırarak geliyordu ben de uzunca süre o memeden vermedim her gün sağdım. Şimdi büyüyünce daha fazla süt sevdiği için o mememi de emmeye başladı şimdide soldan daha az yoğun süt geldiği için onu pek sevmiyor gün ve gün değişiyor huyları hiç dert etmeyin zamanla onu da emer
Ben 39'dayım. Ben de regl ağrısıyla uyandım. Tekrar uyudum. Şimdi uyandım geçmiş ağrım. Ama kan falan yok. Belki nişan gelmiştir sizin? Kan parlak renkli mi pembe mi? Doktorunuza yazın ihtiyaten
kanama varsa hemen doktora gidin. beklemeyin kasılma vs .
Kızlar buraya yazdıktan bi kaç saat sonra doğum yaptım. Sancım yoktu başta regl ağrısı gibi ağrı vardı. O arada duşa girdim hemen. Doktoruma yazdım. Eşyalarımı hazırladım. O arada sancılar gelmeye başladı ufak ufak.Sonrasında sancılar pik. Zaten o ağrılardan anlamamak mümkün değilmiş. Bi kaç saat sonra bebiş kucağımdaydı bin şükür. Hep kova burcu olsun istiyodum, doktorum bi hafta sonrasına gün veriyodu. Oğlum kendiliğinden kovanın son günü gelmeyi tercih etti :)))Canım şimdi nasılsın. Kan koyu renkli ve regl gibi yoğun değilse nişanın bozulmuş benimde öyle olmuştu gece 3 de nişan bozuldu 1 saat sonrasında sancılar başladı hafif hafif giderek şiddetlendi. Nisan geldikten 1 hafta sonra doğum yapanlar da var endişe etme. Ama doktora gitmediysen bi git bence
Maşallah canım aklımdaydın girip bakmaya fırsat bulamadım hiç. Çok sevindim oğlunla mus mutlu bir hayat geçirin inşallahKızlar buraya yazdıktan bi kaç saat sonra doğum yaptım. Sancım yoktu başta regl ağrısı gibi ağrı vardı. O arada duşa girdim hemen. Doktoruma yazdım. Eşyalarımı hazırladım. O arada sancılar gelmeye başladı ufak ufak.Sonrasında sancılar pik. Zaten o ağrılardan anlamamak mümkün değilmiş. Bi kaç saat sonra bebiş kucağımdaydı bin şükür. Hep kova burcu olsun istiyodum, doktorum bi hafta sonrasına gün veriyodu. Oğlum kendiliğinden kovanın son günü gelmeyi tercih etti :)))ladin19 canım 18 Şubat
Kesinlikle katılıyorum. Ben de aynı kafayla aldım o kadar pişmanım ki biraz daha kullanayım eskiteyim ilk işim dyson almak olacak.ben de dyson v11 var 2023 kasımda aldım, daha üst modelleri vardı ama 2. Superge olacağı için v11 total clean versiyonunu seçtim başlıklarından ötürü. Daha önce bosch evcil hayvan için olan versiyonu almıştım daha ucuz ve bosch ne kadar kötü olabilir diyip ama gerçekten aşırı kötüymüş boşuna param ziyan oldu. Alacaksanız bence mutlaka dyson alın ya da o ayarda bir şey alın derim bosch o reklamlarına kanmayın.
Benimki de sağ sol farketmez 2 gündür kavga ediyor memeyle. Kafayı yiyecem. Uykusuzluk bi taraftan gaz sancısı bi taraftan bide bu çıktı şimdiBenim oğlum sağ göğüsten emmiyor. Savaşıyor emmemek için evde gezerek emzirebiliyorum. Geceleri çok zor oluyor emdirmek.
Çok şükür sen de kavuştun bebene. Daha doğurmayan var mi ki?Kızlar buraya yazdıktan bi kaç saat sonra doğum yaptım. Sancım yoktu başta regl ağrısı gibi ağrı vardı. O arada duşa girdim hemen. Doktoruma yazdım. Eşyalarımı hazırladım. O arada sancılar gelmeye başladı ufak ufak.Sonrasında sancılar pik. Zaten o ağrılardan anlamamak mümkün değilmiş. Bi kaç saat sonra bebiş kucağımdaydı bin şükür. Hep kova burcu olsun istiyodum, doktorum bi hafta sonrasına gün veriyodu. Oğlum kendiliğinden kovanın son günü gelmeyi tercih etti :)))ladin19 canım 18 Şubat
SudocremKızlar pişik değil de kızarıklık için hangi krem iyi geliyordu sudocrem mi? Yada hangisini kullanmak gerek ? Mustela pişik önleyici kullanıyorum ama kızarıklık için ne süreyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?