- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.147
- 498
İlk 15 gün her fırsatta ayırdılar bizi diye ağladımHamilelik çok güzeldi. Son haftalarda ayrılmanın hüznü çökmüştü. Dokuz aydır ikimiz takılıyorduk baş basaydik. Herkeslerden saklıyordum oğlumu
Dyson v12 var bende memnunum ama doğumdan sonra açmıyorum bile neredeyse robotu çalıştırıyorum sürekliSlm kizlar ben ocak annesiyim. Size birazcik alakasiz bir sey soracagim. Benim dik suourgem var ama hic memnun degilim o yuzden yenisini almak istiyorum. Bunda da ayni sorunu yaşamamak icin sizlere sorayim dedim var mi tavsiye edeceginiz marka. Malum evde bebisim var artik temizlik daha zor ve iki bucuk yasinda da büyüğüm var. Tavsiyesinolan varsa paylasirsa cok sevinirim. Hepinize kolay dogumlar diliyorum
Hımm bende özlemedim valla ama başa gelen çekiliyor o huzursuzluk nerde baslayacahı belli olmayan o sancı ayyyKarın ağrım geldi (hiç özlememişim) kasıklarımda ağrı başladı ve kanın rengi kahverengiden kırmızıya döndü o sebeple klasik reglimin ilk günü gibi
Dısarıda 2 saatten fazla beklemez çözüldükten sonra ve sağım yapıldıktan sonra ve tekrar ısıtılmaz çözdürdükten sonra hatta benmari usulü değil direk buzdolap kısmına koyup çözdürmek yada oda sıcaklıgında çözdürmek tercih edilmeli yazıyor ilk 12 ay kitabında + olarak süt kalmadı kaynar suda çözdürüldü ise de (benmari usulü yani) diğer yöntemler ile de çözdürüldüysede bebeğe verileceği zaman oda sıcaklıgında olmalı yazıyorKızlar dondurucudan benmari ile çözdürdüğümüz anne sütünü bi kısmını içti bebek kalanı oda sıcaklığında kalıyor ya. Sonra içirmeden biraz yine ısıtmak istiyorum biberonu sıcak suya oturtup. İki kez ısıtma işlemi zararlı oluyor mu? Oda sıcaklığında ki haliyle içiriyorum şuan ama ılık olsa daha güzel midesine iyi gelir diye düşündüm.
Bı daha üniversite zamanına kadar Allah ayrılık vermesin. Kuzular bizle olsun.İlk 15 gün her fırsatta ayırdılar bizi diye ağladım
Canım benim çok sevindim adına. Bu süreçte sende toparlandın şimdi onunla güzel vakit geçirirsin.Kizlar bebegimi yogun bakimdan çıkarıp ikimizi ayni odaya alıyorlar cok sukurdarısı hastaneden cikip evimize gitmeye
Valla haftaya kızımı balete ben götürmeye başliycam sütü sağıp bırakıcam. Şimdiden heyecanlıyım. Onlar dersteyken biz bayanlarla kahve faslı falan yapıoz. Çıkınca çocuklar biraz takılıyor dağılıyoruz. 2 saat evden uzaklaşmak iyi gelecek .h
cok sevindimmmmm bundan bir ay sonrasını soylim mi sana bebegi ve kızı babaya bırakıp yarım saatliğine bile olsa evden kaçmakşaka bir yana kavustunuzzz enerjin burdan bilr belli oluyor
Çözüldükten sonra 2 saat diye bilmiyordumDısarıda 2 saatten fazla beklemez çözüldükten sonra ve sağım yapıldıktan sonra ve tekrar ısıtılmaz çözdürdükten sonra hatta benmari usulü değil direk buzdolap kısmına koyup çözdürmek yada oda sıcaklıgında çözdürmek tercih edilmeli yazıyor ilk 12 ay kitabında + olarak süt kalmadı kaynar suda çözdürüldü ise de (benmari usulü yani) diğer yöntemler ile de çözdürüldüysede bebeğe verileceği zaman oda sıcaklıgında olmalı yazıyor
bizim yoğun bakım hemşireler şöyle söyledi buzluktan inen süt soğuk suda ya da dolabın alt kısmında eriyecek üç gün içerisinde de tüketilecek bir poşette normal içtiğinden fazla olduğu için ben bölerek biberona alıyorum biberonu ısıtıcıda işitip veriyorum kalanı daha sonra veriyorumÇözüldükten sonra 2 saat diye bilmiyordum
Yoğun bakımda hemşirelerin bize anlattığı şöyle;
Oda sıcaklığında 4 saat, dolapta 4 gün, derin dondurucuda eskiden 4 ay dı artık 6 ay oldu saklama süresi dediler. Benmari usulü ile veriyoruz dediler. Bebek onu 4 saate kadar içebilirmiş. Sağım yapıncada bekletmeden süt poşetine koyup donduruyorum. Farklı zamanlarda sağılanları birleştirmeden tarih saat yazıyorum. Sonra içireceğim zaman yine günün saatine uyumlu olan sütleri denk getirmeye çalışıyorum.
Neye göre karar veriyolar bilmiyorum ama hastane farkı mı doktor farkı mı yoksa çocuğun doğum kilosu sarılık risk vs mi etkiliyor bilmiyorum ama biz en başından beri 3 saatte 1 kalkıyoruzBayanlar şimdi kuzumu 2 saatte bir emziriyorum. 6 gün oldu doğalı. Sarılık riski ortadan kalktı mı acaba. Çünkü uykusunu bölüp zorla uyandırmak istemiyorum zaten zor dalıyor. En azından 3 saat uyuyorsa bırakmak istiyorum. Net bilgi alamadım ya.
Ben geçen hafta kızımla çıktım bu hafta tek çıktım ahh çok iyi geldiValla haftaya kızımı balete ben götürmeye başliycam sütü sağıp bırakıcam. Şimdiden heyecanlıyım. Onlar dersteyken biz bayanlarla kahve faslı falan yapıoz. Çıkınca çocuklar biraz takılıyor dağılıyoruz. 2 saat evden uzaklaşmak iyi gelecek .
ay insALLAH canim . cok sukur ya gercekten zormuş. kadin doğuma git gel, yogun bakıma git gel .onu orda birak falan piskolojimi bozmuştu. simdi de sınırlı bir kızla ugrasiyoruz uyku sıfırh
cok sevindimmmmm bundan bir ay sonrasını soylim mi sana bebegi ve kızı babaya bırakıp yarım saatliğine bile olsa evden kaçmakşaka bir yana kavustunuzzz enerjin burdan bilr belli oluyor
uykusuzluk dışında iyiyizay insALLAH canim . cok sukur ya gercekten zormuş. kadin doğuma git gel, yogun bakıma git gel .onu orda birak falan piskolojimi bozmuştu. simdi de sınırlı bir kızla ugrasiyoruz uyku sıfırama olsun yanımda ya alışacagiz siz nasilsiniz ?
İlk 10 gün devam ediyor. Sonra azalıyor risk.Bayanlar şimdi kuzumu 2 saatte bir emziriyorum. 6 gün oldu doğalı. Sarılık riski ortadan kalktı mı acaba. Çünkü uykusunu bölüp zorla uyandırmak istemiyorum zaten zor dalıyor. En azından 3 saat uyuyorsa bırakmak istiyorum. Net bilgi alamadım ya.
Bugün nasipse yatışım yapılıyor suni sancı verecek olmaZsa sezeryan çok heyecanlıyım kavuştay olabilir bugün
Her seferinde doktorumuz rengi dönmeye meyilli bozmayın diyor. Valla psikolojim bozuldu. Kan uyuşmazlığı da yok. Kan grubunu da benden almış risk yok denecek kadar az .Neye göre karar veriyolar bilmiyorum ama hastane farkı mı doktor farkı mı yoksa çocuğun doğum kilosu sarılık risk vs mi etkiliyor bilmiyorum ama biz en başından beri 3 saatte 1 kalkıyoruz
Canım 15 günken bile doktorumuz risk devam ediyor dedi , degerin iyice dusmesi gerekiyormusBayanlar şimdi kuzumu 2 saatte bir emziriyorum. 6 gün oldu doğalı. Sarılık riski ortadan kalktı mı acaba. Çünkü uykusunu bölüp zorla uyandırmak istemiyorum zaten zor dalıyor. En azından 3 saat uyuyorsa bırakmak istiyorum. Net bilgi alamadım ya.
Her seferinde doktorumuz rengi dönmeye meyilli bozmayın diyor. Valla psikolojim bozuldu. Kan uyuşmazlığı da yok. Kan grubunu da benden almış risk yok denecek kadar az .
Bence bu sarılık değeri yorumu bebekten bebeğe ve doktor yorumuna göre değişiyor galiba.Canım 15 günken bile doktorumuz risk devam ediyor dedi , degerin iyice dusmesi gerekiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?