2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    121
Hamilelik çok güzeldi. Son haftalarda ayrılmanın hüznü çökmüştü. Dokuz aydır ikimiz takılıyorduk baş basaydik. Herkeslerden saklıyordum oğlumu
İlk 15 gün her fırsatta ayırdılar bizi diye ağladım

Dyson v12 var bende memnunum ama doğumdan sonra açmıyorum bile neredeyse robotu çalıştırıyorum sürekli Rabbim onu akıl edenden razı olsun

Karın ağrım geldi (hiç özlememişim) kasıklarımda ağrı başladı ve kanın rengi kahverengiden kırmızıya döndü o sebeple klasik reglimin ilk günü gibi
Hımm bende özlemedim valla ama başa gelen çekiliyor o huzursuzluk nerde baslayacahı belli olmayan o sancı ayyy

Dısarıda 2 saatten fazla beklemez çözüldükten sonra ve sağım yapıldıktan sonra ve tekrar ısıtılmaz çözdürdükten sonra hatta benmari usulü değil direk buzdolap kısmına koyup çözdürmek yada oda sıcaklıgında çözdürmek tercih edilmeli yazıyor ilk 12 ay kitabında + olarak süt kalmadı kaynar suda çözdürüldü ise de (benmari usulü yani) diğer yöntemler ile de çözdürüldüysede bebeğe verileceği zaman oda sıcaklıgında olmalı yazıyor

h

cok sevindimmmmm bundan bir ay sonrasını soylim mi sana bebegi ve kızı babaya bırakıp yarım saatliğine bile olsa evden kaçmak şaka bir yana kavustunuzzz enerjin burdan bilr belli oluyor
Valla haftaya kızımı balete ben götürmeye başliycam sütü sağıp bırakıcam. Şimdiden heyecanlıyım. Onlar dersteyken biz bayanlarla kahve faslı falan yapıoz. Çıkınca çocuklar biraz takılıyor dağılıyoruz. 2 saat evden uzaklaşmak iyi gelecek .

Bayanlar şimdi kuzumu 2 saatte bir emziriyorum. 6 gün oldu doğalı. Sarılık riski ortadan kalktı mı acaba. Çünkü uykusunu bölüp zorla uyandırmak istemiyorum zaten zor dalıyor. En azından 3 saat uyuyorsa bırakmak istiyorum. Net bilgi alamadım ya.

Çözüldükten sonra 2 saat diye bilmiyordum
Yoğun bakımda hemşirelerin bize anlattığı şöyle;
Oda sıcaklığında 4 saat, dolapta 4 gün, derin dondurucuda eskiden 4 ay dı artık 6 ay oldu saklama süresi dediler. Benmari usulü ile veriyoruz dediler. Bebek onu 4 saate kadar içebilirmiş. Sağım yapıncada bekletmeden süt poşetine koyup donduruyorum. Farklı zamanlarda sağılanları birleştirmeden tarih saat yazıyorum. Sonra içireceğim zaman yine günün saatine uyumlu olan sütleri denk getirmeye çalışıyorum.

bizim yoğun bakım hemşireler şöyle söyledi buzluktan inen süt soğuk suda ya da dolabın alt kısmında eriyecek üç gün içerisinde de tüketilecek bir poşette normal içtiğinden fazla olduğu için ben bölerek biberona alıyorum biberonu ısıtıcıda işitip veriyorum kalanı daha sonra veriyorum

Neye göre karar veriyolar bilmiyorum ama hastane farkı mı doktor farkı mı yoksa çocuğun doğum kilosu sarılık risk vs mi etkiliyor bilmiyorum ama biz en başından beri 3 saatte 1 kalkıyoruz

Ben geçen hafta kızımla çıktım bu hafta tek çıktım ahh çok iyi geldi

h

cok sevindimmmmm bundan bir ay sonrasını soylim mi sana bebegi ve kızı babaya bırakıp yarım saatliğine bile olsa evden kaçmak şaka bir yana kavustunuzzz enerjin burdan bilr belli oluyor
ay insALLAH canim . cok sukur ya gercekten zormuş. kadin doğuma git gel, yogun bakıma git gel .onu orda birak falan piskolojimi bozmuştu. simdi de sınırlı bir kızla ugrasiyoruz uyku sıfır ama olsun yanımda ya alışacagizsiz nasilsiniz ?

uykusuzluk dışında iyiyiz

İlk 10 gün devam ediyor. Sonra azalıyor risk.

Neye göre karar veriyolar bilmiyorum ama hastane farkı mı doktor farkı mı yoksa çocuğun doğum kilosu sarılık risk vs mi etkiliyor bilmiyorum ama biz en başından beri 3 saatte 1 kalkıyoruz
Her seferinde doktorumuz rengi dönmeye meyilli bozmayın diyor. Valla psikolojim bozuldu. Kan uyuşmazlığı da yok. Kan grubunu da benden almış risk yok denecek kadar az .

Canım 15 günken bile doktorumuz risk devam ediyor dedi , degerin iyice dusmesi gerekiyormus

Her seferinde doktorumuz rengi dönmeye meyilli bozmayın diyor. Valla psikolojim bozuldu. Kan uyuşmazlığı da yok. Kan grubunu da benden almış risk yok denecek kadar az .

Canım 15 günken bile doktorumuz risk devam ediyor dedi , degerin iyice dusmesi gerekiyormus
Bence bu sarılık değeri yorumu bebekten bebeğe ve doktor yorumuna göre değişiyor galiba.

Bizim 5. Gün değerimizi ve kilo alışımızı görünce yırtık sanırım demişti doktor.
15. Günde gittiğimizde değeri 11.8 olmasına rağmen kilo alımından ötürü bunu normal karşıladı ve anne sütü ile beslenen bebeklerde bazen geç atılıyor sorun yok dedi hatta ben panik olup burada sormuştum size niye hala yüksek diye .
int araştırdım ve bir kaç arkadaşım da aynı şeyi bebeklerinde yaşamış anne sütü sarılığı oluyormuş ki ben o gün ölçelim sarılığı da demeseydim ölçmeyecekti bile sarılık değerini.

Daha sonra 20. Gün gibi abimin( o da doktor ) bebeği aşırı sarı bulması sebepli bizi gerdi ve ara bi kontrole gittik değeri 5.7 falandı ama yüzünden tamamen gitmesi ve vücuttan atılması bazen 4. Ayı bulur dedi ve sakin olmamız gerektiğini bunun çok normal olduğu söyledi. Ki kuzenimin çocuğunun da tamamen atılması 4. Ayı bulmuş.

Ama sanırım bebeğin doğum kilosu, kaybettiği kiloyu alma ve üzerine ekstra koyma süresi hareketli ve aktif olması sarılık riskinde farklı yorumlanmasına sebep oluyor :/ o sebeple bence siz doktorunuzu dinleyip 2 saate devam edin isterseniz. Zaten büyük ihtimal 15. Günde sizi 3 saate çıkaracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…