2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Merhabalar hanımlar destekli uylu sorunu bizde de var uyku döngülerinde uyanıyorlar genellikle 30 40 dk arası uyanıyorlar geri daldırmak zor inanın bu sıcaklarda ayakta sallamak vallaha işkence. İkizlerin birinde bezinde pembelik gördüm zaten öok azalmıştı bez sayısı doktora a gittim bugün idrar ultasuon istedi idararı veremedik daha pazartesi ye kaldı sanırım. Dr oturmasına da bakalım dedi hiç oturamıyor kızlar benim kızım destekle evet ama desteksiz oturamıyor öne eğiliyor destekli de arkasına tamamen yaslanması lazım ikizi de oturamıyor ama çok fazla öne eğilmiyor o … dr nöroloji bi görsün dedi ama ben erken diyorum var mı bebeği benim gibi olan canım sıkıldı vallaha nöroloji filan diyince ya ne sorumu olur onu da bilmşyorum ilk kızım 6 aylık resim çektiğinde baktım baya desteksiz oturuyor bunlar erken doğunca mı bilmiyorum inşallah bir sorun yoktur çok korkarım böyle şeylerden de
Canım benim kızlar da öyle desteksiz oturmalarına baya var bence , seninkiler gibi aynı , sen deyince ben de endişelendim simdi

ah yavrum hiç mi yorulmadın ya.Bizde dün 1 buçuk saat falan uyuduk bölük pörçük.Sizinki daha da zormuş.Allah yardımcımız olsun

Bizde genelde 06:45 07:15 arası uyanıyoruz bebeğim hemen 1 saat içinde uyumak istiyor yni genelde 1 saat sonra uyutuyorum anca o kadar dayanıyor.Acaba gece uykusunu mu tamamlıyamıyor diye düşünüyordum bende.Son uykuyu erken yapıp erken kalkınca akşama kadar huzursuzlanmıyor mu peki? bizimki cozutuyor öyle birşey olursa.Henüz saatler oturmadı ama uykularımız hep 35 dk civarı uykuyu tamamlıyamıyoruz.Bazen de bakıyorum çok nadiren 1 saat uyuyor bizde şöyle sizin gibi 1 er saat uyusak aslımda daha dirençli olur.

bizde uyku döngümüzde uyanıyoruz.Geri yatırmaya çalışıyorum ama nafile.İnstagramda uyanmasına yakın gidip hafif dokunun gibi bir reels izledim denedim bazen işe yarıyor bazen yaramıyor tesadüf mü anlamadım.Bu arada bizde 6 ay 4 günlüğüz henüz desteksiz oturmuyoruz.Yanlış bilmiyorsam 9. Aya kadar normal karşılanıyor.Ki siz birde erken doğum yapmışsınız.Düzeltilmiş yaşlarına göre 6 aylıklarsa normal bence.Bizimkine deneme yaptırıyorum devriliyor hep😆 Bence endişelenmeyin.Her bebek aynı değil kızınız maşallah erken oturmuş.Bizim bebekte kudurukluğundan hep baş önde öne eğiliyor.Doktorunuz başka bir durum gördüyse bilemiyorum ama bizde böyleyiz yani
Ayy zorlanmam mı tatlım, bi de ev sıcak iyice dayanılmaz bir hal alıyor , sabrediyoruz mecbur napalım , bebek işleri zor da Allah can saglıgı versin

Selamünaleyküm kızlar hatirlarmisiniz bilmem benim ikizler 5 şubatta 32 +3 de doğdu 1500 gr biri 1800 gr biri
Şimdi 8 kg ve 7300 kg lar sizce iyimi

Canım benim kızlar da öyle desteksiz oturmalarına baya var bence , seninkiler gibi aynı , sen deyince ben de endişelendim simdi

Merhabalar hanımlar destekli uylu sorunu bizde de var uyku döngülerinde uyanıyorlar genellikle 30 40 dk arası uyanıyorlar geri daldırmak zor inanın bu sıcaklarda ayakta sallamak vallaha işkence. İkizlerin birinde bezinde pembelik gördüm zaten öok azalmıştı bez sayısı doktora a gittim bugün idrar ultasuon istedi idararı veremedik daha pazartesi ye kaldı sanırım. Dr oturmasına da bakalım dedi hiç oturamıyor kızlar benim kızım destekle evet ama desteksiz oturamıyor öne eğiliyor destekli de arkasına tamamen yaslanması lazım ikizi de oturamıyor ama çok fazla öne eğilmiyor o … dr nöroloji bi görsün dedi ama ben erken diyorum var mı bebeği benim gibi olan canım sıkıldı vallaha nöroloji filan diyince ya ne sorumu olur onu da bilmşyorum ilk kızım 6 aylık resim çektiğinde baktım baya desteksiz oturuyor bunlar erken doğunca mı bilmiyorum inşallah bir sorun yoktur çok korkarım böyle şeylerden de
Ben dün doktora sordum 6aylık olacağız ekgıdaya başlayacağız daha desteksiz oturmuyor dedim. Daha erken 8-9.ayda bekliyoruz dedi

Kızçelerim selaaam. Ekgıda muhabbetleri başlamış 😍 Benim instada kaydettiğim tarifler var onları paylaşabilirim sizinle, fikir olsun birbirimize. Biz daha 6aylık olmadık. Doktorum acele etme demişti, yavaştan aldım. Tatil için Bursadayım, rota aşısı için doktora götürmüştüm bu doktor da yoğurtla önden başla dedi. Kendi doktorum da sadece yoğurt verebilirsin şimdilik dedi. Günlük pastörize cam şişedeki sütle mayalamak istiyorum ama onu da bulması zor sanırım🥲 Bir de maya olarak activia yoğurdu önermiş bazı doktorlar seçilmiş yararlı bakteri kültürleri içerdiği için. Sizden zeytinyağı tavsiyesi istiyorum asıl. Çoğunuz başladınız ekgıdaya. Mutlaka koy pürelerin içine dedi iki doktor da. OG ve Ravla gözüme çarptı trendyolda

Merhaba arkadaşlar mart anaları grubundan geliyorum sizlere bir şey soracaktım
Atık 5 aylık sayılırız 5 gündür meme reddi yaşıyoruz şaşacak anne sütü alıyordu sağarak biberonla veriyorum biberonla da pek istekli değil ama bir şekilde alıyor onunla böyle bir sorunu yaşayıp bebesi geri dönen var mı acaba umut etmeye devam etmeli miyim 😩 zaman zaman bezlerimizde turunculuk da oluyor doktorumuz haftaya görmek istedi ama bu süreçte anne sütü devam etmek durumundayız bir de çok sıcak olduğu için günde 30 ml su verin dedi hiç bir şekilde de binmiyor ne yapacağımızı şaşırdık 🤦🏻‍♀️
Bende red vs olmadığı için cevap vermeyeyim dedim ama araya kaynamasin ben çok yanıt verince kaçmış canim 🥹 inşallah en kısa sürede döner bebişin eski rutinine ❤️ burda da vardi red yasayan bacikolar ama geri döndüler mi bilmiyorum 🫠

Bende red vs olmadığı için cevap vermeyeyim dedim ama araya kaynamasin ben çok yanıt verince kaçmış canim 🥹 inşallah en kısa sürede döner bebişin eski rutinine ❤️ burda da vardi red yasayan bacikolar ama geri döndüler mi bilmiyorum 🫠
Teşekkür ediyorum canım benim inşallah 🙏🏻 ❤️
Umarım yaşayanların da dönmüştür çok stresli ve zor bir durum gerçekten 😟

Benimkilerde desteksiz kısa süre duyabiliyorlar
Masallah guzel kilo almıslar canım, neyle besleniyorlar ek gıdaya gectin mi
Ek gıdaya gecmedik daha mama ile besleniyorlar yeni yeni ek gıdaya geçmeye başlayacağız inşallah.desteksiz oturma çok kısa süreli bizimde.

Merhaba, oğlumun bugünki kahvaltısı. yumurta yoktu evde yumurtasız menemen o yüzden.
bir dilim bebek ekmeğini ikiye bölüp yarısını menemenli yarısını labneli verdim

Eklentiler

• IMG_6579.webp
    IMG_6579.webp
    32 KB · Görüntüleme: 27
Merhaba, oğlumun bugünki kahvaltısı. yumurta yoktu evde yumurtasız menemen o yüzden.
bir dilim bebek ekmeğini ikiye bölüp yarısını menemenli yarısını labneli verdim
Bu kadar katı nasil yiyor maşallah.bizimki biraz puturlu olsun hemen tukuruyor muhallebi kivami aliyor sadece.

Kızlar sizin bebeler de sürekli mızmız mı? Her şeyden çok çabuk sıkılıyor ilk uyandığı yarım saat hariç gün içinde hep mızmız ağlamıyor ama ağlamaklı gibi :(((

Kızlar sizin bebeler de sürekli mızmız mı? Her şeyden çok çabuk sıkılıyor ilk uyandığı yarım saat hariç gün içinde hep mızmız ağlamıyor ama ağlamaklı gibi :(((
Malesef bizimki de aynı canım artık kucağa alıştılar ondan mı yoksa dişleri kaşınıyor ondan mı bende anlamadim 😩

Maşallah bu şekilde yiyebiliyormu

Bu kadar katı nasil yiyor maşallah.bizimki biraz puturlu olsun hemen tukuruyor muhallebi kivami aliyor sadece.
ilk başladığımızda püre şeklinde başladık alışınca
biraz pütüre geçtik ilk başta çıkardı taneleri ama sonra alıştı yiyor şuan.çok geçmeden pütürlü alıştırmak lazım yoksa kalıcı oluyor malesef bide hiç blender kullanmadık hep cam rende çatalla ezme kıvamında hepsi
hem de nasıl çok çabuk sıkılıyo her şeyden. yete koyuyoruz biraz oynuyo sıkılıyo kucakta sıkılıyo sıcak zaten. ana kucağında takılıyo sıkılıyo 😅

Malesef bizimki de aynı canım artık kucağa alıştılar ondan mı yoksa dişleri kaşınıyor ondan mı bende anlamadim 😩

ilk başladığımızda püre şeklinde başladık alışınca
biraz pütüre geçtik ilk başta çıkardı taneleri ama sonra alıştı yiyor şuan.çok geçmeden pütürlü alıştırmak lazım yoksa kalıcı oluyor malesef bide hiç blender kullanmadık hep cam rende çatalla ezme kıvamında hepsi

hem de nasıl çok çabuk sıkılıyo her şeyden. yete koyuyoruz biraz oynuyo sıkılıyo kucakta sıkılıyo sıcak zaten. ana kucağında takılıyo sıkılıyo 😅
Allahımmmm bunları duymak bana o kadae iyi geldi ki anlatamam.Bi farklı doktor daha bulup salı günü götürecektim bu çocuk bozuk diye 🤣İki saattir chatgptye soeuyorum neyi avr diye.5 aylık olduğundan beri höyle ve çok yoruldum oyalamak çok zor.Bakımmış temizlikmiş yemekmiş geçtim artık onlar umrumda değil sadece sussun ve o koltukta 5 dakikacık oturayım yok anacım ne mümkün.Sürekli kıpır heryerimi yoluyor çziiyor vuruyor bi sağa eğiliyor bi sola atlıyor.Emeklemesine de az kaldı baya ilerletti kendini.Yani sürekli ağladığı için bu sıcakta günde 4 kez kanguruyla dışarı çıkıyoruz.Yeterki ağlamasın diyorum ama yok yine mutlu değil eşşek.Kalabalık istiyor dedim bugğn hep beraber toplandıl ilk herkese atladı kim çağırsa zıplıyor ona 5 dakika sonra hepsini yoldu ağladı zırladı ne yemek yiyebildim ne oturabildim geri döndük.Gerçekten psikolojim bozulmuştu.Sizinkilerinde böyle olduğunu duymak vallahi moralimi düzeltti 🤣 Allahım yardım et bu annelere.
Ya birde sizin bebeğinizde sürekli yüzünüzü yoluyor mu heryerimiz çizik canımızı çok acıtıyor.

Birde uyuturken çok ağlıyor.Sizin bebeler nasıl?
Aslında çok iyiydi dalıyordu ayakta yürürken 5 gündür o işte bozuldu.

Allahımmmm bunları duymak bana o kadae iyi geldi ki anlatamam.Bi farklı doktor daha bulup salı günü götürecektim bu çocuk bozuk diye 🤣İki saattir chatgptye soeuyorum neyi avr diye.5 aylık olduğundan beri höyle ve çok yoruldum oyalamak çok zor.Bakımmış temizlikmiş yemekmiş geçtim artık onlar umrumda değil sadece sussun ve o koltukta 5 dakikacık oturayım yok anacım ne mümkün.Sürekli kıpır heryerimi yoluyor çziiyor vuruyor bi sağa eğiliyor bi sola atlıyor.Emeklemesine de az kaldı baya ilerletti kendini.Yani sürekli ağladığı için bu sıcakta günde 4 kez kanguruyla dışarı çıkıyoruz.Yeterki ağlamasın diyorum ama yok yine mutlu değil eşşek.Kalabalık istiyor dedim bugğn hep beraber toplandıl ilk herkese atladı kim çağırsa zıplıyor ona 5 dakika sonra hepsini yoldu ağladı zırladı ne yemek yiyebildim ne oturabildim geri döndük.Gerçekten psikolojim bozulmuştu.Sizinkilerinde böyle olduğunu duymak vallahi moralimi düzeltti 🤣 Allahım yardım et bu annelere.
Ya birde sizin bebeğinizde sürekli yüzünüzü yoluyor mu heryerimiz çizik canımızı çok acıtıyor.
yüzünü bacaklarını çok yoluyor kesmeme rağmen tırnaklarını o kadar sıkıyo ki kendini yoluyo. gözünü de yoluyo bazen ağlıyo acıtıp kalıcı hasar vericek diye korkuyorum ben.
bizimki de emeklemeye az kaldı gibi yerde baya konum değiştiriyo emekleme ile değil şuan sürünüyor ama gidiyo 😅
Birde uyuturken çok ağlıyor.Sizin bebeler nasıl?
Aslında çok iyiydi dalıyordu ayakta yürürken 5 gündür o işte bozuldu.
ağlamıyor ama tepiniyor😅 resmen dövüşüyoruz. dönüyo geri dönüyo ayakları sürekli tepişiyo. yüzünü yatağa gömmeye çalışıyo falan.

Back
X