2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
Kızlar bizde bizim bebeye değişiklik olsun bana da değişiklik olsun diye köye geldik 2 günlüğüne.Yok aynı herkeste mızmız herşeyden sıkılmaya devam.Kucaktan kucağa geziyor beyefendi yine mutlu değil😆 Her gören Allah yardımcın olsun diyip kucağıma bırakıp geçti😆
Bu hafta baya oturmaya başladık tabi düşüyoruz hâla ama baya dengesini oturttu.Emekleme konusu da İleri doğru bir adım atıyor düşüyor sonra dönüyor biraz geri gidiyor tekrar ileri yapıyor.Resmen 6. Ayda aşırı büyüdü ve gelişiyor çok duygulanıyorum her gelişimine ya🥹

bebeğinizi yatarak emziriyor musunuz? Ben artık o kadar yoruluyorum ki sürekli yatarak emzirmeye başladım. Benim için kolaylık oluyor. Ama bazı doktorlar zararlı falan demiş. 😳 kulak yoluna süt kaçarmış falan anlamadım kucağımda emzirsem sanki bebek dik mi oturuyor? Yine yatıyor.

bebeğinizi yatarak emziriyor musunuz? Ben artık o kadar yoruluyorum ki sürekli yatarak emzirmeye başladım. Benim için kolaylık oluyor. Ama bazı doktorlar zararlı falan demiş. 😳 kulak yoluna süt kaçarmış falan anlamadım kucağımda emzirsem sanki bebek dik mi oturuyor? Yine yatıyor.

Ay bunu ben de anlamadim kucakta da bebek yine yan yatıyor mantığı ne tam olarak acaba

Ay bunu ben de anlamadim kucakta da bebek yine yan yatıyor mantığı ne tam olarak acaba
Ben doktora gittiğimde çocuk muayene olurken dümdüz yatıyor ya ağlıyor diye biberon veriyordum. Doktor dedi ki kafa yukarda olmalı böyle yapma kulağı enfeksiyon olur. Kucakta bi tık kafa yukarda gövde aşağıda oluyor sanki bilemedim

Bu doktor açıklamıştı bebeği kucağa sırtüstğ yatırıp emzirmek ten bahsetmiş zararlı diye

Ben doktora gittiğimde çocuk muayene olurken dümdüz yatıyor ya ağlıyor diye biberon veriyordum. Doktor dedi ki kafa yukarda olmalı böyle yapma kulağı enfeksiyon olur. Kucakta bi tık kafa yukarda gövde aşağıda oluyor sanki bilemedim
Yatar pozisyonda emzirme (özellikle yan yatarak emzirme), anne için dinlenme imkânı sağladığı ve gece emzirmelerini kolaylaştırdığı için oldukça yaygın ve genellikle güvenlidir. Ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmezse riskli olabilir, bu yüzden bazı doktorlar uyarıda bulunur:

Endişe Konusu: Kulak yoluna süt kaçması
  • Kulak enfeksiyonu riski: Eğer bebek çok yatay pozisyonda, başı yeterince yükseltilmeden emzirilirse, süt orta kulağa kaçabilir. Bu da orta kulak iltihabı (otit) riskini artırabilir.
  • Ancak bu durum nadirdir ve genelde uzun süreli yanlış pozisyonda emzirme sonucu olur.

Güvenli emzirme için öneriler:
1. Bebeğin başı gövdesinden hafif yukarıda olmalı (hafif eğimli).
2. Burun ve ağız açıklığı net olmalı; yani bebek memeye gömülmemeli.
3. Anne uykuda kalacak kadar yorgunsa, bebeğin güvenliği için destekleyici önlemler alınmalı.
4. Yan yatarak emzirme sonrası, gaz çıkarma ihmal edilmemeli.

Sonuç:
Yatar pozisyonda emzirme zararlı değildir, doğru yapıldığında tam tersine faydalıdır. Hem anne dinlenir, hem de gece beslenmesi kolaylaşır. Önemli olan pozisyonun düzgün olması ve *bebeğin kulağına, burnuna, boğazına baskı olmaması*dır.

ChatGbt diyor 🤣

He eğimli duruyor doğru mantıklı geldi suan sjxbjd

Yatar pozisyonda emzirme (özellikle yan yatarak emzirme), anne için dinlenme imkânı sağladığı ve gece emzirmelerini kolaylaştırdığı için oldukça yaygın ve genellikle güvenlidir. Ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmezse riskli olabilir, bu yüzden bazı doktorlar uyarıda bulunur:

Endişe Konusu: Kulak yoluna süt kaçması
  • Kulak enfeksiyonu riski: Eğer bebek çok yatay pozisyonda, başı yeterince yükseltilmeden emzirilirse, süt orta kulağa kaçabilir. Bu da orta kulak iltihabı (otit) riskini artırabilir.
  • Ancak bu durum nadirdir ve genelde uzun süreli yanlış pozisyonda emzirme sonucu olur.

Güvenli emzirme için öneriler:
1. Bebeğin başı gövdesinden hafif yukarıda olmalı (hafif eğimli).
2. Burun ve ağız açıklığı net olmalı; yani bebek memeye gömülmemeli.
3. Anne uykuda kalacak kadar yorgunsa, bebeğin güvenliği için destekleyici önlemler alınmalı.
4. Yan yatarak emzirme sonrası, gaz çıkarma ihmal edilmemeli.

Sonuç:
Yatar pozisyonda emzirme zararlı değildir, doğru yapıldığında tam tersine faydalıdır. Hem anne dinlenir, hem de gece beslenmesi kolaylaşır. Önemli olan pozisyonun düzgün olması ve *bebeğin kulağına, burnuna, boğazına baskı olmaması*dır.

ChatGbt diyor 🤣
Gpt reis de açıklamış zaten wjbdjsjdj egimsiz kaldığı için demekki

kızlar bebeklerinizde kusma devam ediyor mu ya? ben çok sıkıldım artık kusmuk temizlemekten😬

kızlar bebeklerinizde kusma devam ediyor mu ya? ben çok sıkıldım artık kusmuk temizlemekten😬
Yani hemen hemen her kucağıma aldığımda bırp yapıyor azar azar fazlalıklar çıkıyor. Bütün tişörtler lekeli. Eşim de bende günde 2-3 tişört değişiyoz🤣
Bizim ki 7/24 memede. Öyle 3-4 saatte bir beslenme değil yani. Nerdeyse saat başı Meme diye ağlıyor 🤣

Benimki başından beri meme reddi yaşayan bebek biliyorsunuz. Ancak sersemken uzanır emerken uyur. Oturarak falan hiç emziremedim istemiyor. .

Yani hemen hemen her kucağıma aldığımda bırp yapıyor azar azar fazlalıklar çıkıyor. Bütün tişörtler lekeli. Eşim de bende günde 2-3 tişört değişiyoz🤣
Bizim ki 7/24 memede. Öyle 3-4 saatte bir beslenme değil yani. Nerdeyse saat başı Meme diye ağlıyor 🤣
kızımda bir yaşa kadar sürmüştü😅 biraz korkmuyor değilim şuan

iki gündür uykuları berbat baktım atak haftasındaymışız. 😞 sürekli uyanıyo dalamadı bu saat oldu sekizde yattı. dün gece fe öyleydi ve gece boyu böyle.
bugün uykusuzluktan bayılmışım yanımda yatırmıştm beşiğinde uyumadı bi türlü.
yataktan düştü sabah 😞 o kadar ağladım ki üzütümden. uyandığını hiç duymamışım kendini kaydıra kaydıra gitmiş.
düşme sesine uyandım.

Back
X