2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Kızlar biz az sürünerek az emekleme pozisyonunda istediğimiz yere gidiyoruz ya 🥹 Çok duygusalımmm.Ne ara büyüdüler ♡
Bu arada hergün ağladığı durmadığı için ağlıyorum ve psikolojim hiç iyi değil 🥴 Ama böyle gelişimler gördükçe diyorum ki bitecek bunları öğrendiği için belki de sıkıntılı.İnşallah öyledir yani ahhahahahahaahah.
Atağımız bitecek ykında ve ekime kadar göstermiyor inşallah böyledir ve artık bir nefes alırım.Bu arada ben ek gıda için birşeyler atrım diyordum buraya ama ek gıdayı nasıl hazırlıyorum nasıl yiyoruz nasıl temizliyoruz hepsi kaos ondan adam akıllı bir öğünde hazırlayamıyorum genelde muhallebi çorba olarak geçiyor.
Kahvaltıda genelde yumurta avokado yiyor bazen muhallebi ve akşama doğru çorba ara öğünlerde de yoğurt varsa yoğurt ve bi sonraki öğünde meyve yiyor.Lor ve labne yapmaya başlayacağım bugün onları da ekleyeceğim kahvaltıya.Birde eğer akşam bebeyi yatırdıktan sonra vaktim olursa bebe bisküvisi yapacağım.
Ben birde blw başlamak istiyorum yni kendisi alıp elliyor yemek istiyor böyle pankek yapıp vermek istiyorum ama eşim cesaretimi kırdı biraz korktum açıkçası.Ama bebe asla kaşıkla yemek istemiyor kendisi yrmek istiyor.Var mı blw yapan?

takip ettim 48 saati de geçtik problem yok inşallah bundan sonra da bişey olmaz.
yastıkları itekliyo malesef. kendi beşiği dışında her yer tehlikeli uyumayacağımdan eminsem yatakta yatırıyorum. yoksa beşiğinde.

allah korusun yani gün içinde o kadar dikkat ediyorum bayılmışım sızmışım resmen artık düştüğünde.
park yatağı anne yanı tarafı inmiş olarak kullanıyorduk sabit değildi ama itekler kendini açar arayı diye artık kapatıyorum beşiğin kenarını
Dediğiniz durumu geçen hafta yaşadım açtı araya sıkışmış gece vakti tam yere düşecekken mızırdanmasıyla o arada kolunu tuttumsa çektim.Bende kapıyorum artık ve full beşikte yatırıyorum.

Bebek ekmeği tam olarak ne oluyor? Kendiniz mi yapıyorsunuz
etimekler var ya onlara benziyor. kıtır ekmek gibi
eti nin bebek ekmeği diye satılıyor.
Kızlar biz az sürünerek az emekleme pozisyonunda istediğimiz yere gidiyoruz ya 🥹 Çok duygusalımmm.Ne ara büyüdüler ♡
Bu arada hergün ağladığı durmadığı için ağlıyorum ve psikolojim hiç iyi değil 🥴 Ama böyle gelişimler gördükçe diyorum ki bitecek bunları öğrendiği için belki de sıkıntılı.İnşallah öyledir yani ahhahahahahaahah.
Atağımız bitecek ykında ve ekime kadar göstermiyor inşallah böyledir ve artık bir nefes alırım.Bu arada ben ek gıda için birşeyler atrım diyordum buraya ama ek gıdayı nasıl hazırlıyorum nasıl yiyoruz nasıl temizliyoruz hepsi kaos ondan adam akıllı bir öğünde hazırlayamıyorum genelde muhallebi çorba olarak geçiyor.
Kahvaltıda genelde yumurta avokado yiyor bazen muhallebi ve akşama doğru çorba ara öğünlerde de yoğurt varsa yoğurt ve bi sonraki öğünde meyve yiyor.Lor ve labne yapmaya başlayacağım bugün onları da ekleyeceğim kahvaltıya.Birde eğer akşam bebeyi yatırdıktan sonra vaktim olursa bebe bisküvisi yapacağım.
Ben birde blw başlamak istiyorum yni kendisi alıp elliyor yemek istiyor böyle pankek yapıp vermek istiyorum ama eşim cesaretimi kırdı biraz korktum açıkçası.Ama bebe asla kaşıkla yemek istemiyor kendisi yrmek istiyor.Var mı blw yapan?
bizimki de gidiyor ve çok hızlı, ama istediği yere değil bilinçsiz gidiyor 😅
blw yapmıyorum ben hiç de sevmem 🙈 kızıma da yapmamıştım biraz büyüdükçe ben yedirirken kendi almasına da izin vermiştim çok şükür şuan yemesi de iyi kendisi de yiyor uzun bir zamandır.
yine öyle yapacağım. ama şöyle kaşıkla almaktan sa elimle verdiğim şeyleri daha rahat yiyo bu da 🤷🏻‍♀️
kahvaltıda her zaman yumurta vermeye çalışıyorum ben. gerisi değişiyor yanında.
yemek de ayrıca düşünmek çok zor artık bize ne yapıyorsam baharatsız tuzsuz yapıp veriyorum ona da

tontişimin kahvaltısı 🤗
hepsinin yarısını yedi biraz toktu.
labneli bebek ekmeği
tuzsuz zeytinler
kapya biberli omlet
Maşallah ne güzel hazırlıyorsunuz. Bizim daha böyle değil ya. Az az yiyior acaba benmi tam üstelemiyorum. Bu cumartesi doktor kontrolü var bakalım ne dicek. Öğün öğün hazırlamaya başlarım bende. Şuan hep kafama göre. Yoğurt sebze meyve verdim hep.
Og organikten bebek irmiği tarhanası falan sipariş verdim.
8da46b36-59cf-4a9d-b1a0-a41a22cc0f1b.webp

Maşallah ne güzel hazırlıyorsunuz. Bizim daha böyle değil ya. Az az yiyior acaba benmi tam üstelemiyorum. Bu cumartesi doktor kontrolü var bakalım ne dicek. Öğün öğün hazırlamaya başlarım bende. Şuan hep kafama göre. Yoğurt sebze meyve verdim hep.
Eki Görüntüle 3630208
biz çok erken tadıma başlamıştık hatırlarsanız siz yeni başladınız sayılır gelirsiniz bu noktalara ☺️ 7. ay içinde ben biraz artık pütürlü , yedi bitince katı yemeye başlasın istiyoruö gecikince püre bırakmak çok zor oluyo çünkü.
aslında çok ekstra bişey de yapmıyorum artık biz ne yiyorsak yiyo gibi tuzsz baharatsız yapıyorum bize de.

Ayy kızlar nasılsınız? Uzun zamandır gelemedim buralara hep aklımdaydınız ama bir türlü vakit olmadı umarım herkes çok ama çok iyidir. Şimdi son girdiğimden beri okumadığım 20 sayfayı bi okuyup geleceğim.

etimekler var ya onlara benziyor. kıtır ekmek gibi
eti nin bebek ekmeği diye satılıyor.

bizimki de gidiyor ve çok hızlı, ama istediği yere değil bilinçsiz gidiyor 😅
blw yapmıyorum ben hiç de sevmem 🙈 kızıma da yapmamıştım biraz büyüdükçe ben yedirirken kendi almasına da izin vermiştim çok şükür şuan yemesi de iyi kendisi de yiyor uzun bir zamandır.
yine öyle yapacağım. ama şöyle kaşıkla almaktan sa elimle verdiğim şeyleri daha rahat yiyo bu da 🤷🏻‍♀️
kahvaltıda her zaman yumurta vermeye çalışıyorum ben. gerisi değişiyor yanında.
yemek de ayrıca düşünmek çok zor artık bize ne yapıyorsam baharatsız tuzsuz yapıp veriyorum ona da
Yani bende eliyle kendi yemesinden ziyade katı yemesi için istiyorum.Cidden yemek düşünmek zor kendimiz bitti bide bu bücürler başladı 🤣

Avokadoyu cam rende de rendeleyip verdim böyle yumuşak kremsi yapısı oldu bir kaşık yoğurt bir kaşık avokado böyle ayrı ayrı verdim o kadar güzel yedi ki çok sevdi
Avokadoyu yoğurda katınca yememişti Ayrı ayrı sevdi sade Zeytinyağı peynir koymadım

yumurta yemiyodu hafif kayısı kıvamında gibi olunca yedi. İyi pişirdim ama kaskatı değildi. Öyle yeseler sakıncası olur mu acaba? Lor ile beraber hoşuna gitti.

Avokadoyu cam rende de rendeleyip verdim böyle yumuşak kremsi yapısı oldu bir kaşık yoğurt bir kaşık avokado böyle ayrı ayrı verdim o kadar güzel yedi ki çok sevdi
Avokadoyu yoğurda katınca yememişti Ayrı ayrı sevdi sade Zeytinyağı peynir koymadım

yumurta yemiyodu hafif kayısı kıvamında gibi olunca yedi. İyi pişirdim ama kaskatı değildi. Öyle yeseler sakıncası olur mu acaba? Lor ile beraber hoşuna gitti.
afiyetler olsun
yumurtanın en ideal kıvamı kayısıdır. fazla piişmişi zararlıdır tadı da bozulur en doğru şekilde vermişsiniz.
avokadoyı bende denemek istiyorum bi fırsat olmadı.

bebeğinizi yatarak emziriyor musunuz? Ben artık o kadar yoruluyorum ki sürekli yatarak emzirmeye başladım. Benim için kolaylık oluyor. Ama bazı doktorlar zararlı falan demiş. 😳 kulak yoluna süt kaçarmış falan anlamadım kucağımda emzirsem sanki bebek dik mi oturuyor? Yine yatıyor.

Ay bu doktorun da kel halini biliyorum ya bu saç ekilmiş halini görünce bi komiğime geliyor hiç ciddiye alamıyorum adamı 🤭
iki gündür uykuları berbat baktım atak haftasındaymışız. 😞 sürekli uyanıyo dalamadı bu saat oldu sekizde yattı. dün gece fe öyleydi ve gece boyu böyle.
bugün uykusuzluktan bayılmışım yanımda yatırmıştm beşiğinde uyumadı bi türlü.
yataktan düştü sabah 😞 o kadar ağladım ki üzütümden. uyandığını hiç duymamışım kendini kaydıra kaydıra gitmiş.
düşme sesine uyandım.
Off biz de yaşadık öyle talihsiz bir olay. 2 gün önce hazırlanıp dışarı çıkacağız kızım hazırlandı bebeği ona verdim ben hazırlanayım diye. o da anakucağına koymuş ama kemer takmamış 2 saniyeliğine aynaya bakmak için kafasını çevirdiğinde bizim kuduruk kendini kaldırıyor ve alnı seramiğe denk geliyor düşüyor. yırttı kendini artık nasıl acıdıysa. Kızım da ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Baba geldi sinirlendi bi çocuğa sahip çıkamıyorsunuz diye. Bi taraftan oğlanı pış pışlıyorum. Bir taraftan kızıma üzülme bilerek yapmadın diye teselli veriyorum bir taraftan da herbokolog kocama çemkiriyorum. Soğukkanlı olmak zorundayım çünkü arada kızım kaldı. Kan revan içinde kaldım. Çok şükür oğlan da bişey olmadı da rahatladım

aslında destek de vardı yanlarında ama işte geri geri emeklemeyi öğrendiği için destekleri geride bırakıp gitmiş açık alana. en iyisi hiç yatırmamak bu sabah da yüzüstünden sırtüstüne dönmeyi öğrendi hiç durası yok artık sadece ya yerde ya kucakta ya beşiğinde
Ay yüzüstünden sırtüstüne dönemediği için saat başı kalkıyor rezil olduk biz 2 haftadır 😅 yatağa koyuyorum hemen dönğypr yüzüstüne. Sonra da geri dönemeyince çıldırıyor. Öğrenecek dimi bir gün onu da
Dünberi kulağını çekiyor hafif ateş var 38 oluyor acaba geçen gün burada da konuşulmuştu yatak emzirme kten orta kulak enfeksiyonumu oldu

38 i geçmeyen ateş olabilirmiş diş döneminde. 38 i geçerse enfeksiyon düşünülebilir. Dr ile iletişime geçersiniz.

Merhaba kızlar 6 aylık bebeğim var. Sezaryen ile zor bir doğumum oldu. Doğumdan beridir prezarvatif ile korunuyorduk bugün ilişki sonrasu yırtıldığına şahit olduk ve lohusalık kanamam 3 ay sürdü şuan ise hala adet olmadım. Bebeğimi düzenli olarak emziriyorum ek gıdaya yeni başladık ancak emzirme aralığı 4 saati hiç geçmedi. Ne yapmalıyım? Acil dönerseniz sevinirim
Ne sormaya çalıştığını anlasak yardımcı olacağız da valla anlamadım. Emzirme aralığı ile prezervatif yırtılması ne alaka

Selam kızlar biz ilk dişimizi çıkardık darısı diğerlerinin başına.
Bugün ne yaşadık anlatayım kısaca. Yaklaşık 1 aydır yumurta sarısını yediriyordum 2 gün önce beyazı ile birlikte pişirip verdim bişey olmadı. Bugün de ayrım yapmadım pişirdim 1 kaşık ya yedi ya yemedi yarım saat sonra çenede kızarıklık ile başladı 1 saate tüm vücudunu sardı hastaneye götürdüm iğne yaptılar eve geldim duş aldırım ilacını sürdüm uyudu zaten iğne uyku yaparmış. Bize 9. Aya kadar yumurta akı verme dedi.

Eklentiler

• IMG_2484.webp
    IMG_2484.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2483.webp
    IMG_2483.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 14
Bugün ne yaşadık anlatayım kısaca. Yaklaşık 1 aydır yumurta sarısını yediriyordum 2 gün önce beyazı ile birlikte pişirip verdim bişey olmadı. Bugün de ayrım yapmadım pişirdim 1 kaşık ya yedi ya yemedi yarım saat sonra çenede kızarıklık ile başladı 1 saate tüm vücudunu sardı hastaneye götürdüm iğne yaptılar eve geldim duş aldırım ilacını sürdüm uyudu zaten iğne uyku yaparmış. Bize 9. Aya kadar yumurta akı verme dedi.
Çok geçmiş olsun. Bebişere bşr şey olmasın 💙💙❤️

Ay bu doktorun da kel halini biliyorum ya bu saç ekilmiş halini görünce bi komiğime geliyor hiç ciddiye alamıyorum adamı 🤭

Off biz de yaşadık öyle talihsiz bir olay. 2 gün önce hazırlanıp dışarı çıkacağız kızım hazırlandı bebeği ona verdim ben hazırlanayım diye. o da anakucağına koymuş ama kemer takmamış 2 saniyeliğine aynaya bakmak için kafasını çevirdiğinde bizim kuduruk kendini kaldırıyor ve alnı seramiğe denk geliyor düşüyor. yırttı kendini artık nasıl acıdıysa. Kızım da ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Baba geldi sinirlendi bi çocuğa sahip çıkamıyorsunuz diye. Bi taraftan oğlanı pış pışlıyorum. Bir taraftan kızıma üzülme bilerek yapmadın diye teselli veriyorum bir taraftan da herbokolog kocama çemkiriyorum. Soğukkanlı olmak zorundayım çünkü arada kızım kaldı. Kan revan içinde kaldım. Çok şükür oğlan da bişey olmadı da rahatladım
çok geçmiş olsun sizin kızın olaya dahil olması ekstra kötü olmuş kıyamam nasıl vicdan yapmış.
babalar bazen özellikle bu durumlarda kapatılsın ya 🤦🏻‍♀️ babasının tepkisi nasıl canını yakmıştır yavrunun.
Ay yüzüstünden sırtüstüne dönemediği için saat başı kalkıyor rezil olduk biz 2 haftadır 😅 yatağa koyuyorum hemen dönğypr yüzüstüne. Sonra da geri dönemeyince çıldırıyor. Öğrenecek dimi bir gün onu da

38 i geçmeyen ateş olabilirmiş diş döneminde. 38 i geçerse enfeksiyon düşünülebilir. Dr ile iletişime geçersiniz.
valla bizim bazen şans eserii yerde dönüyor ama yatakta henüz şahit olamadık ama zsten yatakta yüzüstüne dönse de akıl edip geri dönmüyor öylr bekliyo vr uyanıyo malesef 😬
Ne sormaya çalıştığını anlasak yardımcı olacağız da valla anlamadım. Emzirme aralığı ile prezervatif yırtılması ne alaka
bunu ben de anlamadım 🧐
geçmiş olsun dikkatiniz sayesinde erkenden yakalamışsınız.
yumurta akı önceden yani en azından 9 sene önce bir yaştı. şimdilerde sarı alerji yapmazsa ver diyorlar ama temkinli olmak lazım demekki

çok sıkıldım artık yenidoğan gibi uyanmaktan.
sekizde yatıyor 11 gibi, 3 gibi ve 6 gibi uyanıyor.
6 da uyanınca tekrar çok zor dalıyo bir saati buluyo.
gece uyandığında da öyle aham şaham bi mama yemesi yok ben delirecem artık uykusuzluktan.
işe de başlıyorum pazartesi 😭

Çok çok geçmiş olsun. Benim kizin da sut ve süt ürünlerine alerjisi çıktı. Once yoğurt verdiğimde yoğurdun değdiği yerler kızardı ve hafif sivilce gibi oldu ama birkaç saat sonra geçti. 15 gun kadar sonra labne verdim onda da aynısı olunca doktor 1 ay yasak dedi sut ve sut urunleri. Bizim de en sevdiğimiz şeyler hep süt ürünleri, geçecek insallah. Sizinki çok daha kötüymüş ve Allah tan erken teşhis edilmiş. Çok çok geçmiş olsun. Bir doktor arkadaşımla konuşurken bu mevzular geçmişti. Onun yeğenine de yumurta alerjisi varmis. Bunlar araştırılmalı diyordu, hemen her çocukta bir alerjik ürün varmis bu dönemde ve hic normal degil diyordu. Gerçekten öyle. Bizde ya da büyüklerimizde hic yok böyle şeyler. Hakkımızda hayırlısı. Sağlıkla büyütelim bebiktolarımızı.🧿🍀🤗💙

Öğrenir öğrenir merak etmeyin :) Bizimki her iki tarafa da dönebiliyor çok şükür. Ve yuz ustu ya da yan uyuyor ve çok komik oluyor ya 😂
10 gün kadar evvel baba dedi. Ay çok duygusallaştık 🥲 bababa mamama mememe bebebe böyle seyler söylüyor ve hiç susmuyor 😂 Bir de inanılmaz babaci oldu şimdiden. Geçenlerde gece uykusunda ama uyanmış sut verip tekrar uyutacagim. Eşim geldi odaya bizim kiz da gördü onu ama eşim gelip kucağına almadi diye bir çığlık bir aglama. Aman Allah'ım. Dedim, al ya git ne yapıyorsan yap bu çocuğu. Bende sadece süt var geri kalan her sey babada anlaşılan. Arada bir üzülmüyor değilim. :/

Eki Görüntüle 3630208
Acaba bebe bisküvisi ben de mi alsam yoğurt yemiyor içine koyarım. Kendim yapmaya vaktim de halim de yok bu marka da çok güvenilir geliyor .

Acaba bebe bisküvisi ben de mi alsam yoğurt yemiyor içine koyarım. Kendim yapmaya vaktim de halim de yok bu marka da çok güvenilir geliyor .
Bugün dr randevumuz vardı aldığım ürünleri sordum kullanabilirsin dedi. Bencede organik bir marka kendi sitesinden alın en uygun fiyata satıyor. Ve çok güzel paketli geldi bak foto paylaşayım.
IMG_0132.webp
IMG_0133.webp
IMG_0134.webp

Back
X