2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Aa Süper eli kulagindadir 😂 ben de doğumdan bikac gün önce acayip bi dinginlik geldi, herşey gitti rahatladim falan demiştim 😂
Artık hiç bir belirtiye inanacak gibi değilim ya kandırılmış gibi hissediyorum kendimi akışına bıraktım 😂beklentiler yaralıyor sıfır beklenti sonsuz mutluluk

Bizi soracak olursanız; yıkılmadık ama ayakta da değiliz. 😅 şahsen gaz sancıları ile bol ağlamalı uzun yaz geceleri yaşıyoruz. Gaz damlaları, masajlar, emzirmeler, sallamalar vs pek de fayda vermiyor. Uykusuzluk beni vurdu. Ama bu da bi süreçtir. İlla geçecek. 🤲🏼
Kesinlikle canım hepsi geçiyor öyle çabuk büyücekki bu günlerini özleyeceksin tadını çıkart şimdi öptürmüyorlar bile anne yaa diye . Annelik çok tuhaf hep kendini yetersiz hissedeceksin içindeki eleştire sesi durdurman lazım

Çok sağol canım benim. Amin inşallah bir an önce sürecimiz kolaylaşır 🤲🏻❤️ eşim diyor ki ben ağlayınca çok güçsüzsün, hemen bırakıyorsun kendini. Onun mizacı sert biraz kolay dağılmaz. Güçlü olman lazım falan diye kızıyor bazen hatta. Ama benim içimde yasadiklarimi bilmiyor, aklımdan geçenleri, yetememe hissini, üstelik bedenen güçsüzlüğümü.. Annem diyor ki neden ağlayıp duruyorsun ağlama siz de böyle büyüdünüz. Bende yatar aglarmisim kardeşimle ilgilenmiyorsun benimle ilgilenmiyorsun hep onu seviyorsun. Kızıma böyle hissettirecegim diye ödüm kopuyor zor yani kadın olmak anne olmak vicdanının seni mahvetmesi zor. İnşallah bir an önce sürece cocuklarimiz da biz de adapte oluruz. Yoksa bu psikoloji mahvedecek beni, hiç gecmeyecekmis gibi hissettiriyor. 🤲🏻❤️🙄
İnşallah canım amin🤲🏻 erkekler bizim kadar duygusal değiller onlar daha mantıksal yaklaşıyorlar. Çevremdekiler büyüyünce hatırlamıcak bile diyorlar ama benim için şimdiki minnoş kalbi de çok önemli❤️‍🩹 yanlış tepki verip süreci baltalamak istemiyorum ekstra hassas davranmaya çalışıyorum ama tepkilerim yaklaşımlarım doğru mu onu bilemiyorum içgüdülerime göre hareket ediyorum umarım iyi gidiyoruzdur 😅
Kızlar bir sorum var. Benim sezeryan için takılan su geçirmez bant çıktı bugün. 5. Günde.
Kendiliğinden

Yerine yenisini takmam gerekir mi acaba, üstüne su gelse sıkıntı olur mu ki duşa girsem.

İnternette yıkanabilirisniz su gelebilir sadece kurutun demiş. Emin olamadım, tecrübesi olan var mıdır.
Benimkini 2. Gün taburcu olurken çıkardılar yenilemediler ıslanabilir ama kuru kalması gerekiyor dedi doktorum hergün banyo yapıyorum bi sıkıntı yaşamadım

Bizi soracak olursanız; yıkılmadık ama ayakta da değiliz. 😅 şahsen gaz sancıları ile bol ağlamalı uzun yaz geceleri yaşıyoruz. Gaz damlaları, masajlar, emzirmeler, sallamalar vs pek de fayda vermiyor. Uykusuzluk beni vurdu. Ama bu da bi süreçtir. İlla geçecek. 🤲🏼
Allah kolaylık versin leydicim🫂

İsim koydunuz mı peki 😂

Bugün tam olarak 4 haftalığız ve ilk atak geldi sanırım 😬 sabahtan beri bi huysuzluk huzursuzluk hakim bebişimde. Devamlı emmek istiyor ayrıca. Emzikte almıyor. Kollarım pert.. ama gülücükler anneyi tanımalar çok yakın 🫠🫠 heyecanlıyım
Aynı gün doğum yaptık biz dün akşam bizimki de öyleydi emzirerek sakinleştirebildim ancak bu sefer de fazla gelip kusmasından korktum😅

Dünden beri her fırsatta yürüyorum, vajinaya doğru sürekli vuran bir ağrı var, karnımda hep kaskatı ama hala düzenli sancı yok. Sen nasılsın var bir belirti falan?
Bende aynıyım şu an da sizin gibi karnım kaskatı oluyor ve kasıklarıma doğru kasılıyorum yani ben 39 a kadar doğurdum doğurdum sonrası artık Allah’a kalmış 😂😂 3400 tü 37. Hafta da o yüzden erken doğurmam lazım diyorum kendi kendime çünkü 3500 üzerinde vajinal doğum artık zorlaşır

Biz ilk iki gün mama verdik ama memeden emerken veriyordum eve gelince kolostrumu sağdım verdim sonra sağım yaptıkça sütüm geldi mamayı kestik ama işte kilo alımı baya az bende senin gibi emdikten sonra doymazsa sağdığım sütlerden veriyorum ama doktorumuzun söylediği gibi son sütü alamadığı için kilo alımı da az olmuş.
Sizin 1 aylık olmuş bence geçmiştir doğum kilosunu ya 15 günde 120 gr kesin almıştır inşallah endişelenme canım🙏🏻🫠
Evet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğiz

Göğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.

Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim :(
Bende mastit oldum antibiyotik aldım canım sürekli sağım yapıyorum ve emziriyorum. Çok sıkıntılı bir durum Allah kimseye yaşatmasın valla çok zormuş 🫠🫠

Enfeksiyon oluşmadı ama kalan kısım da düşmedi. Sanırım Dr yakacak öyle düşecek gibi bakalım pazartesiye kadar bekliycem
Bizim de aynı, hatta çok az ıslaklık şeklimde taze kanama oldu, doktoru bdkleyelim dedi. Bozuk para büyüklüğünde kanama olursa o zaman k vitamini yaparız dedi. O kalıntıyı yok etmek için de dediğiniz gibi yakılması gerekebiliyormuş nitrat çubuğuyla galiba.

Bu arada göğüs ucu kremi olarak lansinoh ile başlamıştım ama b-good care ile sevam ediyorum, daha iyi gibi geldi bana. Sürdüğüm anda bile acısını alıyor sanki. Lansinoh kadar elbiseleri de mahvetmiyor yağdan. Hemşire önermişti, doğallığını çok ayrıntılı araştıramadım ama iyi gelmesi açısından Tavsiye ederim.

Bende aynıyım şu an da sizin gibi karnım kaskatı oluyor ve kasıklarıma doğru kasılıyorum yani ben 39 a kadar doğurdum doğurdum sonrası artık Allah’a kalmış 😂😂 3400 tü 37. Hafta da o yüzden erken doğurmam lazım diyorum kendi kendime çünkü 3500 üzerinde vajinal doğum artık zorlaşır
Aynı durumdayız. Yapmadığım şey kalmadı. Bekliyorum artık

Bende burdayım hala yılan hikayesine dönen doğumum ve ben 😅ay beklemek ne kadar zormuş aklını takmadan rutinine devam etmek lazımmış bilemedim 😅 .bütün belirtilerim gitti oturuyorum öle hala doğurmadın mı diyenleri dövesim var onlar yüzünden gereksiz stres oldum
İlki hamileliğimde 41 e kadar beklemiştim
Çıkılmayan merdiven yapılmayan pilates ve oksitosini arttırmak için koca karınla yapılan aşklar 😂 gelmeyen gelmiyor 😂
Ama hep sağlıklı , en acısız şekilde kavuşma dilemiştim çok şükür iki sezaryanımda az hasarlı geçti 🙏🏼
Senin içinde en kolay en acısız en güzel kavuşma diliyorum 💕😇
Bu sıcaklarda Allah kolaylıklar versin 🙏🏼
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun faydasını gördün mü?
Havalar azcık serin olsa bebek arabasına koyup fıkfık gezsek onlarda rahat edecek bizde ama hava çok sıcak bebişlerde ne yapsınlar bunalıyorlar 😓
Ama geçecek 😂😬
Evet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğiz
Kaka yapan bebek büyür diyorlar kandırıyorlar mı beni 😂 yediği yarayan bebek kaka yaparmış 🤪
Bu arada göğüs ucu kremi olarak lansinoh ile başlamıştım ama b-good care ile sevam ediyorum, daha iyi gibi geldi bana. Sürdüğüm anda bile acısını alıyor sanki. Lansinoh kadar elbiseleri de mahvetmiyor yağdan. Hemşire önermişti, doğallığını çok ayrıntılı araştıramadım ama iyi gelmesi açısından Tavsiye ederim.
Gümüş yada plastik kalkan kullanıyor musun?
Sürtünme ve baskıda yarayı tetikliyor 😢
Bunda olmadı ama ilkinde yarık şeklinde yara olmuştu kantaron yağı ile toparlanmıştı
Çok geçmiş olsun acil şifalar 🙏🏼

Back
X