- 8 Ağustos 2011
- 12.671
- 15.060
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.481
Aile hekimi 1 eylüle göz randevusu verdi.Canım bu dediğim göz tarama, yeni doğanlarda yapılması gereken rutin bir muayene biliyorsun. Sen gözündeki Çapak dolayısıyla soruyorsan bu şekilde mi olur bilmiyorum
Misal ben kızımı her sene okul açılmadan göze muayene ettiririm. Bu sene bi türlü randevu bulamıyorum.Yarın aile hekimine gidicez rutin tahliller var yapılsın diye. Onu da soracağız. Hani yeni sistem geldi ya, aile hekimleri branş bölümlere rezerv kontenjandan muayene olusturma imkanı verildi. Belki o şekilde randevu alabiliriz.
Biz Kartal Şehir Hastanesi’nde yaptırdık. Oradaki sistem şöyle. Çocuk Dr u üstünde “göz ölçüm odasından randevu alınız” yazılı bir kağıt verdi, onunla gittim, direkt tarama için randevu verdiler.
Sadece yenidoğan ve küçük bebelere bakan bi bölümdü.
Gündüz uykusu kucak ve memede bizimde.Teşekkür ederim cnm. Bugün çocuk doktoruna randevumuz var onuda göstereyim. Büyük oğlumda vardı aslında R leri söyleyemiyo 9 yaşında aldırdık onunkini ama düzelmediartık ağzı dili alışmş R lere Ğ diyor hala. Gerçi benden ve halasından başka kimse farketmiyor. Buny erken hallettireyim istiyorum. Ondada emme problemi yoktu bundada. Ondan çk üstüne düşmediler demekki. Hatta 6-7 yaşında söylediler diğeri için dilaltı bağı var diye.
Yemin ederim normalde görsem ne saçma icat acemi anneleri kandırmak olsn millette para gani neye harcıycaklarını şaşırıyo derdim amaaaaa ne gerekli şeymiş yahuherşeyi kınayıp büyük konuşmamak lazım
Sarılık olayınu atlattıktan sonra uyandırmayı bıraktım ben. Bazen 3 saat bazen 6 saat uyuduğu oluyor gece. Gündüz bu kadae uzun uykusu yk.
O yüzden kanguru sordum, marka model var mı kullandığınız memnun kaldığınız.Ay valla Allah yardımcınız olsun benlm bu sadece ama hiçbir şey yapamıyorum söze helal olsun.Henüz daha ev içi kanguru kullanmadım ama okul zamanı geliyor o zaman gerekecek gibi. Abilerinin beslenmesiydi kahvaltısıydı yemeğiydi saatli olmak zorunda.dursada durmasada uyusada uyumasada yapılacak bunlar. Formalar yıkancak ütülencek başlıyor bnm maraton..
FgjnjkNo nogg bir daha uyuyan bebeğe dokunulmazz
Kızım uyusana altın temiz karnın tok diyorum gülüyor birde edepsiz gelde kız şimdi buna
Momfortbaby ergonomik kanguru benimki. Yenidoğan aparatıda var. Arkadaş verdi bana ama 2 numaramda bende bunun aynısı vardı uzuun süre kullanıp satmıştım. Çok rahat bi kanguru. Sanırım bu marka kapandı sahibinin elinde aldılar boşanırken diye hatırlıyorum. Solomobaby olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Ama ikinci elden bakılabilir çk sağlam çk rahat bişey.Gündüz uykusu kucak ve memede bizimde.
O yüzden kanguru sordum, marka model var mı kullandığınız memnun kaldığınız.Ay valla Allah yardımcınız olsun benlm bu sadece ama hiçbir şey yapamıyorum söze helal olsun.
Fgjnjkbu da öyle bir gülücük atıyor her şey sıfırlanıyor o zaman
Bana da geldi. Kimlikle bankadan paranı alabilirsin diyor. Eğer tam iki ay olduysa önceki ayın parasını da çekebilirsin. Hesapta yatan paranın miktarını sorgulamak için uygulamayı indirebilirsin.Eki Görüntüle 3637223 Kızlar böyle bi mesaj geldi yatmış mı yani ne demek istiyor
Selam kızlar
Bayadır gelemedim buralara sizleri çok özledim
Az önce çok korktuğum bir şey yaşadık size yazmak istedim. Kayınvalidem kızımı aldı spor yaptıralım dedi ağlata ağlata kollarını gerdirdi arkadan kollarıyla bacaklarını birleştirdi falan sesimi çıkarmadım. Sonrasında ayaklarından tuttu yukarı kaldırdı baş aşağı salladı silkeledi ayaklardan tutarak. Bir bağırışım vardı korkudan inanamazsınız o kadar şok oldum ve korktum ki hâlâ elim ayağım titriyor. Eşim ağzını açmadı bile. Annem her çocuğa yapar öyle dedi sustu.
Bir sorun yaratır mı ne diyorsunuz?
Ay ben de tam bunu atacaktım bana da geldi bence de yatmış demek oluyor çünkü onaylanmıştı benimkiEki Görüntüle 3637223 Kızlar böyle bi mesaj geldi yatmış mı yani ne demek istiyor
Tamam canım bakayım aynen çünkü üç aydan önce önermiyorlar ya ama ben artık kullanmak istiyorum çünkü çok yoruldum sürekli kucakta meme hiçbir şey yapamıyorum en azından kangurudayken işimi hallederim o da uyurMomfortbaby ergonomik kanguru benimki. Yenidoğan aparatıda var. Arkadaş verdi bana ama 2 numaramda bende bunun aynısı vardı uzuun süre kullanıp satmıştım. Çok rahat bi kanguru. Sanırım bu marka kapandı sahibinin elinde aldılar boşanırken diye hatırlıyorum. Solomobaby olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Ama ikinci elden bakılabilir çk sağlam çk rahat bişey.
Bana da geldi de, bikac gün önce kontrol etmiştim yatmıştı zaten, bı kontrol et sende ilk ogrwtmenim ailemde görünüyorEki Görüntüle 3637223 Kızlar böyle bi mesaj geldi yatmış mı yani ne demek istiyor
Evet ben bugün aldım kızlarEki Görüntüle 3637223 Kızlar böyle bi mesaj geldi yatmış mı yani ne demek istiyor
Uygulamayı indirdim de bulamadım tekrar bakayım canım ilk çocuk benim o yüzden tek alacağım sanırımDoğum yardımı
Bana da geldi. Kimlikle bankadan paranı alabilirsin diyor. Eğer tam iki ay olduysa önceki ayın parasını da çekebilirsin. Hesapta yatan paranın miktarını sorgulamak için uygulamayı indirebilirsin.
Bizim 41 günlükken çekildi doktorumuz sıkıntı değil çektirebilirsin dedi çok şükür bişey de çıkmadıKızlar kalça usg için bize 9 gün sonraya gün verdiler bebek 50-55 günlükken çekiliyor dediler bizim 53 olacak o gün. Hala çekmeyenler varsa diye.
Bir de tecrübeli anneler gece beslenmeleri ne zaman azalıp bitecek acaba kesintisiz uykuya hasret kaldım hamileliğimden beri 3 4 saat olsa en azından. Bünyem hala alışamadı sen gel 30 yıl boyunca 10 saat mışıl mışıl uyu şimdi de ah ah.. bebeğim önce 2 saatte bir devamında saatte bir uyanıyor emmek için sonra da zor dalıyor yıldım vala. İlk günler gece uykusuna hemen geçerdi emdikten sonra. şimdi ona da ayrı mesai istiyor sallanmaya mı alıştı ne oldu. tövbe ne gece ne gündüz çok zor dalıyor uğraştırıyor her uykusu.
İki saatte bir uyandirmiyorsun dimi? Uyurken müdahale edersen daha çok kalkar o artık 3-4 hatta 5saate kadar beslenmeden uyuyabilir, müdahale etmene gerek yok, anca tam sindirim yapar zaten, sindirmeden sen kaldırıp yeni süt ekledikce mideye daha çok gaz da yapar iyice huzursuz olurKızlar kalça usg için bize 9 gün sonraya gün verdiler bebek 50-55 günlükken çekiliyor dediler bizim 53 olacak o gün. Hala çekmeyenler varsa diye.
Bir de tecrübeli anneler gece beslenmeleri ne zaman azalıp bitecek acaba kesintisiz uykuya hasret kaldım hamileliğimden beri 3 4 saat olsa en azından. Bünyem hala alışamadı sen gel 30 yıl boyunca 10 saat mışıl mışıl uyu şimdi de ah ah.. bebeğim önce 2 saatte bir devamında saatte bir uyanıyor emmek için sonra da zor dalıyor yıldım vala. İlk günler gece uykusuna hemen geçerdi emdikten sonra. şimdi ona da ayrı mesai istiyor sallanmaya mı alıştı ne oldu. tövbe ne gece ne gündüz çok zor dalıyor uğraştırıyor her uykusu.
Yok yok hiç uyandırmıyorum ben. Kendi kalkıyor zaten meme vermeden de durmuyor mecbur veriyorum. Dediğin gibi arka arkaya içtikçe daha çok gazı oluyor farkediyorum, gazı oldukça da daha sık kalkıyor. Ama gazını çıkarıyoruz kaka da yapıyor hala ıkınma modunda uykusunda bile. bitmek bilmeyen bir gaz meme döngüsü.İki saatte bir uyandirmiyorsun dimi? Uyurken müdahale edersen daha çok kalkar o artık 3-4 hatta 5saate kadar beslenmeden uyuyabilir, müdahale etmene gerek yok, anca tam sindirim yapar zaten, sindirmeden sen kaldırıp yeni süt ekledikce mideye daha çok gaz da yapar iyice huzursuz olur
Meme olayını düzenlemek lazım, işlenmiş süre yeni süt geldikçe şişer ne kadar gaz çıksa da şişkinlik yapar yani, o da rahatsızliktan daha çok emmek ister sakinleşmek için, ilk uyandiginda tekrar uykuya gecirebilsen biraz meme arasini açarsın aslında, dalmiyor mu geri?Yok yok hiç uyandırmıyorum ben. Kendi kalkıyor zaten meme vermeden de durmuyor mecbur veriyorum. Dediğin gibi arka arkaya içtikçe daha çok gazı oluyor farkediyorum, gazı oldukça da daha sık kalkıyor. Ama gazını çıkarıyoruz kaka da yapıyor hala ıkınma modunda uykusunda bile. bitmek bilmeyen bir gaz meme döngüsü.
Genelde ya ıkınarak tekmeler atarak uyanıyor ya da direkt ağzıyla aranarak. ikisinde de sonu ağlama krizi olunca sadece memede sakinleşiyor. Ne kadar ara koymam gerekiyor acaba saat olarak bilemiyorum. Gündüzleri 2 saat geçmeden vermemeye çalışıyorum oyalıyorum ama gece bu çok zorlaşıyor. Gece bi saat sonra uyandı diyelim çok çok ağlasa da vermemem mi gerekiyor.Meme olayını düzenlemek lazım, işlenmiş süre yeni süt geldikçe şişer ne kadar gaz çıksa da şişkinlik yapar yani, o da rahatsızliktan daha çok emmek ister sakinleşmek için, ilk uyandiginda tekrar uykuya gecirebilsen biraz meme arasini açarsın aslında, dalmiyor mu geri?
Bir saat aralıklar gerçekten az sindiremez şişer, bikac gün süreyi uzatmaya çalış o düzene alışır, şimdi böyle alıştığı için devam ettiriyor, bikac gün huysuzlansa da alışır, çok bagirirsa emzik dene uykuya dalınca çıkarırsın. Araları acmazsan seni daha çok zorlar, bir iki saat çok kısa çünkü, iyice doyduğundan emin olunca en az iki saat verme günden güne de süreyi uzatGenelde ya ıkınarak tekmeler atarak uyanıyor ya da direkt ağzıyla aranarak. ikisinde de sonu ağlama krizi olunca sadece memede sakinleşiyor. Ne kadar ara koymam gerekiyor acaba saat olarak bilemiyorum. Gündüzleri 2 saat geçmeden vermemeye çalışıyorum oyalıyorum ama gece bu çok zorlaşıyor. Gece bi saat sonra uyandı diyelim çok çok ağlasa da vermemem mi gerekiyor.
Bazen de emiyor uyutmam da bi saat sürdü diyelim sonrasında bi saat de uyudu. 2 saat önce emzirmiş oluyorum ama bi saat uyumuş oluyoruz. En sinir bozucu olan da bu.
Gündüz 2 saatten sık acıkıyorsa o şekilde acıktıkça besleseniz akşam uykusu uzar mı acaba? Ben gündüz 2 saatten dsha kısa aralıklarla emziriyorum cünkü daha uyanık ve aç oluyor ama gece 3-4 saat arası uyuyor, sonrasında da 2/3 saat uyuyorGenelde ya ıkınarak tekmeler atarak uyanıyor ya da direkt ağzıyla aranarak. ikisinde de sonu ağlama krizi olunca sadece memede sakinleşiyor. Ne kadar ara koymam gerekiyor acaba saat olarak bilemiyorum. Gündüzleri 2 saat geçmeden vermemeye çalışıyorum oyalıyorum ama gece bu çok zorlaşıyor. Gece bi saat sonra uyandı diyelim çok çok ağlasa da vermemem mi gerekiyor.
Bazen de emiyor uyutmam da bi saat sürdü diyelim sonrasında bi saat de uyudu. 2 saat önce emzirmiş oluyorum ama bi saat uyumuş oluyoruz. En sinir bozucu olan da bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?