- 2 Haziran 2022
- 356
- 307
- 53
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.541
Benim maşallah gaz üstüne gaz yapsada yine aynıBenim oğlumda bazen böyle yapıyor ama sonrasında hep ya gaz çıkarıyor ya kaka yapıyor
Canım şu anda sleepy ben aldım tanesi 2.50 falandı hepsiburada da minies de aynı fiyatı. Ben minies dense sleepy tercih ediyorum daha kaliteli aynı fiyatBi bez muhabbeti geçmiş yetişememişim migrosun kendi markası var minies ilk çocuğmda da bunu kullandım hem fiyat olarak uygun içeriği temiz parfüm vs yok en önemlisi de sızdırmıyor gerçekten tavsiye ederim
Ben de chatGPT’ye sormuştum, İlk üç ay normalmiş.Kızlar bebeğim arada şaşı bakıyor normal mi
Merhaba. Çok teşekkürler. Benzer sorunlar yaşıyoruz. Bizim doktor 120 de içse verin der ama fazlası zorluyor çocuklarımızı. Deneyerek öğreniyoruz. Umarım sağlıkla büyür yavrularımızMama ve meme beraber gidiyoruz biz. Benlm oğlumda hep günlük alması gereken sınırda kg alıyor ve mama verdiğim halde bence kg ya çok takılmamak lazım çocuk aç değilse sorun yok. Mesela bazen emiyor kusuyor bazen emiyor yetmiyor mama veriyorum verdiğimde yetmiyor. Ben 1 aynkadar kaşık biberonla verdim ama artık meme reddi olmayacağı için biberona döndük ki zaten güzel emem meme seven bir bebekse memeyi öncelik alıyor. Ne kadar mama alıyor bizim kş de ne kadar verirsem yani emdi 60 kesin veriyorum 90 denedim ona da okey 120 versem belki onu da alacak ama midesine çok geliyor kusuyor reflüsünü tetikler fazla mama artık çok çok mama vermiyorum. Çişli bez sayısı da okeyse meme bile yeter. Doktorlar bizi sürekli bir şey için yoruyor yani gelişiminde problem yoksa aylık yapması gereken şeyleri yapıyorsa ben artık kiloya takılmıyorum. Çünkü bu bizide yoruyor sürekli bi kıyaslama vs. Her çocuk kendi özelinde farklıdır. Sen yeterli beslediğine eminsen çok takılma. Sütün kalitesi içinde tahin, dut kurusu yulaf ve yulaf sütü artı takviye edici gıdalar kullanabilirsin çocuk doktoruna danışıp
Normal gayet normal, henüz odaklanmada falan sorun yaşıyorlar, zamanla geçiyorKızlar bebeğim arada şaşı bakıyor normal mi
Yani mama verdiğiniz için memeye ilgisi azaldı diye mi düşünüyorsunuz? Ben de endişeliyim, bazen dediğiniz gibi yapıyor kavga ediyor adeta ama mama vermediğim zamanlarda da yapıyordu bazen aynısını. Genellikle gaz sancısından oluyordu bu. Bakalım umarım birakmazlar anne sütünü.Ben mama meme veriyorum önce emziriyorum sonra alırsa mama veriyorum fakat şuna dikkat ettim sürekli memedeyken ağzından çıkarıp tekrar alıyor ağzına ve bağırıyor memeyle kavga ediyor adeta mama da bu olmuyor . Fakat benim sütüm az olduğu için mecburi takviye veriyorum
Valla sanki biraz azalttı gibi o yüzden mama seviyesini çok düşürdüm ne kadar ağlasa da zorla meme veriyorumYani mama verdiğiniz için memeye ilgisi azaldı diye mi düşünüyorsunuz? Ben de endişeliyim, bazen dediğiniz gibi yapıyor kavga ediyor adeta ama mama vermediğim zamanlarda da yapıyordu bazen aynısını. Genellikle gaz sancısından oluyordu bu. Bakalım umarım birakmazlar anne sütünü.
İnşallah memeye iştahı artar. Bebeklerimiz aynı gün doğmuş galiba, 53 günlükValla sanki biraz azalttı gibi o yüzden mama seviyesini çok düşürdüm ne kadar ağlasa da zorla meme veriyorum
Benim de aynıBir sorum daha olacak kızlar, benim bebeğimin şakakları biraz basık duruyor alnının yanları. Kafa şekli anormal mi acaba diyorum sizin bebişlerin nasıl
Benimki de bakıyor EFEKAN YAPMA ÖYLE diyorumKızlar bebeğim arada şaşı bakıyor normal mi
Bu çok tehlikeli, normal yatakta bile tehlikeliyken reflü yatağı açılı, çocuk kafasını kaldıramaz ve tükürüğü boğazına kaçabilir süt de çok kolay kaçar. Bu şekilde yatırmayın zaten açılı yatak gaz çıkarmada düz yatırmak kadar etkili olmaz.Gece ilk uykusunda reflü yatağında birşey örtmeden yüz üstü yatırıyorum 1-2 saat sonrada sırt üstü çeviriyorum o zamana kadar gazını çıkarmış derin uykuya geçmiş oluyor uyuyor baya
Oğlum da gazı varken memeyle savaşıyor. Yüzüme gözüme yumruk geçiriyor.Yani mama verdiğiniz için memeye ilgisi azaldı diye mi düşünüyorsunuz? Ben de endişeliyim, bazen dediğiniz gibi yapıyor kavga ediyor adeta ama mama vermediğim zamanlarda da yapıyordu bazen aynısını. Genellikle gaz sancısından oluyordu bu. Bakalım umarım birakmazlar anne sütünü.
Böyle yapınca emzirmeye ara verip ağızdan gaz çıkarıyorum, sonra yatırıp gaz masajı çıkmazsa biraz hop hop gezdiriyorum rahatlayınca devam ediyorum emzirmeye.Ben mama meme veriyorum önce emziriyorum sonra alırsa mama veriyorum fakat şuna dikkat ettim sürekli memedeyken ağzından çıkarıp tekrar alıyor ağzına ve bağırıyor memeyle kavga ediyor adeta mama da bu olmuyor . Fakat benim sütüm az olduğu için mecburi takviye veriyorum
Bunu yaptığında genelde bizde gaz sıkışması oluyor ağızdan çıkarıp gaz masajı yapıyorum pırtlayınca fışkırma duruyor emzirmeye devam ediyorumKızlar galiba benim bebeğimde de reflü var. Normal kusma gibi değil de sütü emdikten sonra ağzından bazen fışkırarak geri çıkarıyor. Yani ama kusma değil berrak süt geri çıkıyor. Bu reflü değil mi? Bi de reflü yatağım yok başının altına hafif yastık koysam fayda eder mi çünkü emzirme yastığının üstünde uyuyor bazen beşiktekinden daha huzurlu ve uzun oluyor
İlk 2 sene yastık önerilmiyorKızlar galiba benim bebeğimde de reflü var. Normal kusma gibi değil de sütü emdikten sonra ağzından bazen fışkırarak geri çıkarıyor. Yani ama kusma değil berrak süt geri çıkıyor. Bu reflü değil mi? Bi de reflü yatağım yok başının altına hafif yastık koysam fayda eder mi çünkü emzirme yastığının üstünde uyuyor bazen beşiktekinden daha huzurlu ve uzun oluyor
Emzirmeden sonra gazını çıkarıyorum zaten omuzdan diğer omuza alana kadar ağızdan çıkıyor gazı. Sonra sırt üstü yatırıyorum altını değiştireyim diye löp soldan akıyor süt. Tam gazı mı çıkmıyor ondan da emin olamıyorum ama bir kere sesi duyunca tamam çıktı gaz diyorum kafam karıştı bayaBunu yaptığında genelde bizde gaz sıkışması oluyor ağızdan çıkarıp gaz masajı yapıyorum pırtlayınca fışkırma duruyor emzirmeye devam ediyorum
Çok alçak bir yükseklik oluyor ama yastık gibi pek değil. Biliyorum yastık istenmiyor da düz yerde de rahatsız hareketler yapıyor ç kafasını sağa sola çeviriyor sürekliİlk 2 sene yastık önerilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?