- 8 Ağustos 2011
- 12.710
- 15.170
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.861
Sen daha iyi bilirsin ama pilates kilo verdirmez. Sıkıkaştırır seni ama bıraktıgın zaman aynı görüntüye dönersin.Beeeeen napayım peki kızlar. 86 ile doğuma girdim 77 o buldum doğum ilk haftalari şimdi ise 83 oldum. Nasıl oldu bilmiyorum. Pilatese başladım kurs olarak. Eski sporcu olmama rağmen squat çektiğim için bacak aralarim çok ağrıyor. 72 ile hamile kalıp ilk aylarda 64 olmuştum bide
Oyyy ! Geçmiş olsun. Yaşayan bilir. İllettirKızlar çok fena topuk dikeni ağrısı çekiyorum.Hiç basamıyorum.Hareket kısıtlılıpından dolayı bir ayda 5 kilo aldım.Çok mutsuzum
Geçmiş olsun canım. Benim bebeğimin de kalbi delik. Dr seninki gibi kötü konuşması ins bir seneye tamamen kapanırKızlar dualarınıza talibim biraz zor günlerden geçiyoruz. Bebeğimin kalbinde delik çıktı onun için doktor kötü konuşmadı ama bıngıldağımız kapalı doğduk kafa kemiklerimiz üst üste denk gelmiş önce nöroloji gördü beyin cerrahisine gönderdi bunlara ek uzamış sarılığımız var sebebi enzimlerinden biri eksikmiş genetik görecek dedi daha önce 3 bebeğimi kaybettim çok korkuyorum
Ah yavrum benimKızlar o kadar kötüyüm ki bebeğimin ateşi 38.2ye çıktı dün gece hastaneye geldik covid pozitif. Yatış verdiler. Yavrum kıpkırmızı mecali yok hiçbir şeye o halini gördükçe canımdan can gidiyor bisey olacak diye o kadar korkuyorum ki. Etrafında böyle bir durum yaşayan biri olan var mı
Benim de kilolu olmamda tüm kabahat annemin. 4.5 kg doğmuşum.Kınama beni çocukluktan beri böyle 1500 kg doğmuşum prematüre kendimi bildim bileli zayiftim
Gerekse mama kullanırsınız tabi. Ama Sütünü sağıp dolaba atmak için geç değil. Bence başla hemen.Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Annelik izni bitince ise başlayacak arkadaşlar var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bide tecrübeli anneler sizce mama başlamalı mıyım yavaştan bir ay surem kaldı. Sütümü sagip saklama kısmını bende çok istiyorum ama maalesef sütüm o kadar yok. Sizin tavsiyeleriniz ne olur?. Bebeğime yarım gün annem bakacak bir yaşına kadar.
Çok geçmiş olsun arkadaşım. Arka bıngıldak mı kapalı sadece yoksa üstteki de kapalı mı ?Kızlar dualarınıza talibim biraz zor günlerden geçiyoruz. Bebeğimin kalbinde delik çıktı onun için doktor kötü konuşmadı ama bıngıldağımız kapalı doğduk kafa kemiklerimiz üst üste denk gelmiş önce nöroloji gördü beyin cerrahisine gönderdi bunlara ek uzamış sarılığımız var sebebi enzimlerinden biri eksikmiş genetik görecek dedi daha önce 3 bebeğimi kaybettim çok korkuyorum
Rabbim bebeğine sağlıklı hayırlı uzun ömür bahşetsin İnşallah canım dua edeceğim hiç korkma insan korktuklarını çekiyor bazen Kendine. bol bol dua edelim Güzel düşünelim güzel olsunKızlar dualarınıza talibim biraz zor günlerden geçiyoruz. Bebeğimin kalbinde delik çıktı onun için doktor kötü konuşmadı ama bıngıldağımız kapalı doğduk kafa kemiklerimiz üst üste denk gelmiş önce nöroloji gördü beyin cerrahisine gönderdi bunlara ek uzamış sarılığımız var sebebi enzimlerinden biri eksikmiş genetik görecek dedi daha önce 3 bebeğimi kaybettim çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin Bir an önce toparlar inşallahKızlar o kadar kötüyüm ki bebeğimin ateşi 38.2ye çıktı dün gece hastaneye geldik covid pozitif. Yatış verdiler. Yavrum kıpkırmızı mecali yok hiçbir şeye o halini gördükçe canımdan can gidiyor bisey olacak diye o kadar korkuyorum ki. Etrafında böyle bir durum yaşayan biri olan var mı
Halledeceğiz elbirliği ile biraz çipiti Kankamla yazıştım da dar kıyafetler giymek lazımmış o yağ dengesini sıkıştırmak için onu deneyebilirsin Ben birkaç tane sıkılaştırıcı tayt aldım sanki hakikaten biraz daha toparladı gibi ya da onu giyince öyle gözüküyor Bilmiyorum ama iyi hissettirdi bana toparlanmış olan görüntü aynada60 kg ile hamile kaldım 76 ile doğuma girdim. Bugün 64.4 kilo çıktım. Eski pantolonlarımı deniyim dedim henüz giremiyorum içinegöbek gitti ama kalça var bende o gitmiyor
Aman Allahım gözlerim neler görüyorBen 40la hamile kaldım aşırı zayıftım herkes dalga geçiyordu sen cocuk doguramazsin diye 57yle dogurdum suan 50 kiloyum inşallah da vermem zayıfım diye aşırı linç yedim
Bir maşallahta sana gelsin. Şahanesiniz valla. O veya bu sebeplede olsa gebe kaldığın kilonun altıma düşmek diyete harfi harfine uyabilmek çok büyük başarı. Tebrik ediyorum.Ben yokum ya herkes online. Sayfalar ilerlemiş, kaynatıp durmuşsunuz köftehorlar
Okul açıldı iki gündür kekti poğaçaydı hamur işi yapıyorum. E yapınca da yiyorum. İpin ucunu kaçırmam ins
163 boy 80.4 kg la hamile kaldım. Gebelik şekeri diyeti sayesinde 7 kg aldım. Doğumdan bir ay sonra 76.5i gördüm. Yani eksiye düşmüşüm. Oğlum da yoğun bakımdaydı o ara, üzüntüden de yiyemedim pek. Yoksa diyet yapmadım hiç.
Bu sabah tartıldım. 77.7 çıktı. Ama beyaz un, şeker, karbonhidrat vs yemeğe başladığım için göbeğim şiş.
Aslında sezaryen göbeğim epey inmişti. Ama bu aralar korse de takmıyorum. Hoş kalan göbek için korse de ise yaramaz sanırım. Anca sporla gidecek. Onun için de 2-3 ay daha zaman var.
Bebeğim 2 aylık, son günlerde sütüm yetmiyor. Takviye olarak mamaya başladık biz. Hala emziriyorum ama günde 1 öğün de mama veriyorumHayırlı akşamlar arkadaşlar. Annelik izni bitince ise başlayacak arkadaşlar var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bide tecrübeli anneler sizce mama başlamalı mıyım yavaştan bir ay surem kaldı. Sütümü sagip saklama kısmını bende çok istiyorum ama maalesef sütüm o kadar yok. Sizin tavsiyeleriniz ne olur?. Bebeğime yarım gün annem bakacak bir yaşına kadar.
Kalbi için bize de doktor kilo alsın kilo aldıkça kapanır ben asla bebeğe hemen ameliyat anjiyo demem dedi. Arka bıngıldakta üstteki de kapalı doğdu çok şükür kafası gelişimiyle orantılı büyüyormuş ama kemikler üst üste denk gelmiş yarın çekebilirsem kemiğin resmini çekeyim atayım size. Nöroloji kötü konuşmadı üstteki bıngıldakta birazcık açıklık varmış beyin cerrahi de takip edeceğiz dedi bakalım duadan başka elimizden bişey gelmiyorGeçmiş olsun canım. Benim bebeğimin de kalbi delik. Dr seninki gibi kötü konuşması ins bir seneye tamamen kapanır
Bıngıldağı kapalı dediğin kafasının üstündeki mi, kafasının arkasındaki küçük bıngıldak mı ? Bi videoda izlemiştim. Bazı bebeklerde çok erken kapanabilir ama her zaman kötü bi anlama gelmez. Bu bebekler yakın Dr takibiyle sağlıklı büyüyüp gelişebilir diyordu.
Daha önce bebeklerimi kaybettim demişsin. Sanırım anne karnındaki kayıplar di mi ? Öyleyse güçlü dur. Çünkü bebeğin güçlü old için bu güne gelebildi.O, diğer bebeklerinden daha güçlü ve sağlıklı. İns dua edeceğim bebeğin için tamamen sağlığına kavuşsun. Ya Şafii ismi şerifini zikret bolca
Hem üstteki hem arkadaki kapalı doğmuşuz canım kemiklerimiz de üst üste denk gelmiş ama şükür ki tomografi sonucunda biraz da olsa açıklık görüldüÇok geçmiş olsun arkadaşım. Arka bıngıldak mı kapalı sadece yoksa üstteki de kapalı mı ?
Kalpteki deliklik için çoğu bebekte olduğu söyleniyor kendiliğinden kapanacaktır muhtemelen gönlünü ferah tut. Dualarım sizin için bu gece
Benim kızımın da anne karnında kafası hep geride çıkıyordu. Doğduğunda 33.5 cm ile doğmuş. Ama sorun yok genetik dediler. Bıngıldakla ilgili yorum yapmamışlardı. Ben sistemden baktım açıkmış. Bir ay aşıları için sağlık ocağına götürdüğümüzde hemşire eliyle yokladı ve bu çocuğun bıngıldağı kapalı dedi. Apar topar tekrar çocuk doktorumuza gittk eliyle baktı yooo açık dedi. Arkadaki çoğu çocukta kapalı doğuyormuş. Ya da hemen ilk haftalarda kapanıyormuş. Üstteki de açık merak etmeyin sadece küçük ama çocuğunuzun kafası da küçül dediler. Biz bir kaç gün sonra başka bi doktora gittik o da açık merak etmeyin bazen bebek nefes alıp verirken zor hissediliyor dedi. Ben şimdi sürekli elimle kontrol ediyorum yine de. 40 günlükken de kafa çevresi 36 cm e çıkmış. Doktor bıngıldak kapansa bile baş çevresi büyüyorsa sorun yok dedi. Sizin de açıklık çok şükür varmış bakKalbi için bize de doktor kilo alsın kilo aldıkça kapanır ben asla bebeğe hemen ameliyat anjiyo demem dedi. Arka bıngıldakta üstteki de kapalı doğdu çok şükür kafası gelişimiyle orantılı büyüyormuş ama kemikler üst üste denk gelmiş yarın çekebilirsem kemiğin resmini çekeyim atayım size. Nöroloji kötü konuşmadı üstteki bıngıldakta birazcık açıklık varmış beyin cerrahi de takip edeceğiz dedi bakalım duadan başka elimizden bişey gelmiyorevet çok güçlü bir oğlum var inanıyorum hepsini atlatacağız da ama işte anne yüreği anne olmak çok başkaymış
Hem üstteki hem arkadaki kapalı doğmuşuz canım kemiklerimiz de üst üste denk gelmiş ama şükür ki tomografi sonucunda biraz da olsa açıklık görül
Sen daha iyi bilirsin ama pilates kilo verdirmez. Sıkıkaştırır seni ama bıraktıgın zaman aynı görüntüye dönersin.
Önce kilo vermek gerek sanırım. Emzirirken diyet yapmak da doğru değil. Özellikle ilk altı ay sadece anne sütü verilirken..ama karbonhidratı azaltıp biraz kontrolü ele alabilirsin.
Oyyy ! Geçmiş olsun. Yaşayan bilir. İllettirAma emin ol şu an bu topikteki kimse çok hareketli bi yaşam sürmüyor. Beslenmene dikkat et biraz. Ve sosyal medyayı da azalt. İnsanlara yetersizlik hissi ve mutsuzluk aşılanıyor.
Geçmiş olsun canım. Benim bebeğimin de kalbi delik. Dr seninki gibi kötü konuşması ins bir seneye tamamen kapanır
Bıngıldağı kapalı dediğin kafasının üstündeki mi, kafasının arkasındaki küçük bıngıldak mı ? Bi videoda izlemiştim. Bazı bebeklerde çok erken kapanabilir ama her zaman kötü bi anlama gelmez. Bu bebekler yakın Dr takibiyle sağlıklı büyüyüp gelişebilir diyordu.
Daha önce bebeklerimi kaybettim demişsin. Sanırım anne karnındaki kayıplar di mi ? Öyleyse güçlü dur. Çünkü bebeğin güçlü old için bu güne gelebildi.O, diğer bebeklerinden daha güçlü ve sağlıklı. İns dua edeceğim bebeğin için tamamen sağlığına kavuşsun. Ya Şafii ismi şerifini zikret bolca
Ah yavrum benimçok geçmiş olsun. Ateşi çok yüksek değil ama küçük old için tedbiren müşahedeye almış olmalılar. Çünkü koronanın belli bi tedavisi yok.
Bebeğinden ayrı kaldıgın için üzüntünü anlıyorumama orada ateşe daha doğru ve hızlı müdahale edilir. İnan evde olsa daha beter yıpranırdın. Anne olarak bu durumları yönetebilmek çok zor. Allahım sıhhatle bebeğini sana kavuştursun. Duamdasın
Allah korusun kötü düşünme inşallah her muayeneden güzel haberlerle çıkacaksın. Çok geçmiş olsun, iyi haberlerini bekliyoruz
Of geçmiş olsun. Nasıl covid oldu ya? Şu an nasıl oldu ateşi , rabbim çocukları korusun
Amin canım sağol. Kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Sağma makinası aldım uzun zamandır. Bı hafta kadar kullandım ama sütüm az geliyordu. Bende bıraktım açıkçasıBenim de kilolu olmamda tüm kabahat annemin. 4.5 kg doğmuşum.
Kın kın kınama kısmı işin şakası. İns aldığın kilolar bebeğinin hürmetine sende kalır.
Gerekse mama kullanırsınız tabi. Ama Sütünü sağıp dolaba atmak için geç değil. Bence başla hemen.
Sütüm az gibi diyorsun ama şu an anladığım bebeğin sadece emiyor. Demek sütün yetiyor.Sütün sağdıkça artacak ayrıca.
Kardeşim de senin gibi yarım günle başlamıştı çalışmaya. Saatlerini bebeğin uyanma-beslenme durumuna göre ayarlamıştı. Emzirip gidiyordu. Bir öğün süt dolaptan kullanıyordu Kv si. Diğerine eve yetişiyordu. Şurada zaten 3 ay sonra ek gıda başlayacak.
Tüm ise donecek annelere Rabbim kolaylık versin
Lütfen kendine iyi bak ki bebişin için kuvvetli ol ateşin çıkmış ki haklısın ama bak hastanede merak etme orda güvende gözetim altında tutuluyor. Yarın daha iyi olacağına inanıyorum ben inşallahKuzum bilmiyorum ki çok sakınmadım ben açıkçası sakınan göze çöp batar diye düşündüm hep. Akrabalarım öpmese de rahatça kucağına aldı sevdi. Bi arkadaşım gelmişti ziyarete griptim gelemedim vs demişti sanırım grip değil covid geçirdi. Kimden geldi bilmiyorum artık önemi de yok canımdan can gidiyor kucağıma alıyorum ateş gibi. Benim de ateşim 38.5 çıktı düşüremediler serumla parolla idare etmeye çalışıyorum hala hastanede 24 saat ateşsiz görüp öyle taburcu etmek istiyoruz diyorlar
Tayt giydiğim zamanlar gözüme daha zayıf gözüküyorum ama tayt olduğu için ilizyon bence gerçi ChatGPT ye güvenirim genelde,uzun vadede haklı olabilir e giyelim o zamanHalledeceğiz elbirliği ile biraz çipiti Kankamla yazıştım da dar kıyafetler giymek lazımmış o yağ dengesini sıkıştırmak için onu deneyebilirsin Ben birkaç tane sıkılaştırıcı tayt aldım sanki hakikaten biraz daha toparladı gibi ya da onu giyince öyle gözüküyor Bilmiyorum ama iyi hissettirdi bana toparlanmış olan görüntü aynada
Karbonhidratsız hayat çok çirkinDemek sen basenden kilo almaya meyillisin. Karbonhidratı azalt olabildiğince.
Ilık bi duş aldır sonrası missKıza bebeğim 67 günlük bir haftadır sabahları sadece 3 4 dakika uyuyup uyanıyor ve bu yüzden akşama kadar inanılmaz yorgun oluyor altıdan sonra o kadar uykusuz oluyor ki gece uykusuna geçmekte zorlanıyor asla sabahları uzun uyutamıyorum nasıl uzun uyutabilirim sabahları
Emzirme yardımına nasıl başvurabilirimHalk Bankasına gidip kimliğinizle beraber 5000 tl doğum yardımı ücretini alabilirsiniz. Ayrıca Emzirme yardımı da var o da PTT ye yatıyor 1238 TL yine kimlikle beraber PTT den alabilirsiniz.
Geçmiş olsun canım kendini üzme kalbinde delikle Doğan çok bebek var ve kısa sürede kapanıyor diğer konuda bildim yok ama umarım hiç bişey çıkmaz sağlıkla büyütürsun bebeğiniKızlar dualarınıza talibim biraz zor günlerden geçiyoruz. Bebeğimin kalbinde delik çıktı onun için doktor kötü konuşmadı ama bıngıldağımız kapalı doğduk kafa kemiklerimiz üst üste denk gelmiş önce nöroloji gördü beyin cerrahisine gönderdi bunlara ek uzamış sarılığımız var sebebi enzimlerinden biri eksikmiş genetik görecek dedi daha önce 3 bebeğimi kaybettim çok korkuyorum
Geçmiş olsun rabbim şifa versin biran önce sağlığına kavuştursunKızlar o kadar kötüyüm ki bebeğimin ateşi 38.2ye çıktı dün gece hastaneye geldik covid pozitif. Yatış verdiler. Yavrum kıpkırmızı mecali yok hiçbir şeye o halini gördükçe canımdan can gidiyor bisey olacak diye o kadar korkuyorum ki. Etrafında böyle bir durum yaşayan biri olan var mı
Benim iznim bitti ama bebek 2.5 aylık daha bırakamadım heyet raporu aldım bu dönemi kapatacağım sanırım ikinci dönemde 6-7 aylık olmuş oluyor o zaman başlayacağımHayırlı akşamlar arkadaşlar. Annelik izni bitince ise başlayacak arkadaşlar var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bide tecrübeli anneler sizce mama başlamalı mıyım yavaştan bir ay surem kaldı. Sütümü sagip saklama kısmını bende çok istiyorum ama maalesef sütüm o kadar yok. Sizin tavsiyeleriniz ne olur?. Bebeğime yarım gün annem bakacak bir yaşına kadar.
Şuna kanaat getirdim ki, sağarak bebeğe süt vermek çok zahmetli. Zahmetli old kadar stresli de.Amin canım sağol. Kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Sağma makinası aldım uzun zamandır. Bı hafta kadar kullandım ama sütüm az geliyordu. Bende bıraktım açıkçası
İnan hiçbir faydası yok. Bence bu çikolata bagımlılıgı psikolojik. Psikolojik yeme bozukluğu gibi. Yani bir gofret de yesen aynı, 5 gogret de. Kavanozdan bi tatlı kaşığı yesen de aynı, kavanozu yarıya indirsen de. Tat değişmiyor. Daha fazla tatmin yada doyma olmuyor. Besin değeri zaten yok. Tahin helvası ise süt olsun diye mi yiyorsun? Yeme. Tahini kaşıkla ye su iç üstüne.Karbonhidratsız hayat çok çirkinaşırı yemiyorum ben daha çok çikilata hastasıyım hatta hamilelikten sonra abarttım 1 paket helvayı ve sürülen çikolata kavanozunu 1 hafta içinde bitiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?