2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Sütüm yetmiyor kızlar. İlk günden beri günde 30-60 cc mama desteği veriyorduk bebiş büyüdükçe bu 90 cc 2 kez gibi olmaya başladı geri kalan sürelerde emxiriyordum. İki gündür bir şey oldu aşırı azaldı sütüm, mama verip sağım yapıyorum örneğin önceden o memeden 40 cc geliyorsa şu an 10-15 cc ancak geliyor. İki memem uzun süre emzirmediğim halde 30 cc doldurmuyor. Çocuk sürekli huzursuz. Hiç mamadan sonraki sakinliği huzuru o etrafa bakınmayı yaşayamıyor memede ilk günden beri. Ya ağlıyor ya kavga ediyor ya da yorulup uyuyor. 15-20 dk sonra da aynı döngü. Ben ne yapacağım, süt alsın çok istiyorum çok üzüldüm

Mutlaka yapıyorsunuzdur yinede söyleyeyim :)
Süt artırıcı şeyler yemeye çalışın.
Dereotu çok etkili, bol su, yulaf, kuru meyveler, kuruyemişler ve ebebek de satılan anne biraları bana çok yaramıştı tavsiye ederim

Karbonhidratsız hayat çok çirkin aşırı yemiyorum ben daha çok çikilata hastasıyım hatta hamilelikten sonra abarttım 1 paket helvayı ve sürülen çikolata kavanozunu 1 hafta içinde bitiriyorum
Sağlık ocağı hemşiresi hamileyken tavsiye vermişti kendini çok aç bırakma , karbonhidrata ve şekere düşme onun yerine her odaya kuru kayısı , erik , incir fln koy demişti.
Tavsiyesi bana iyi geldi , fayda etmez gibi geliyor ama iki incir yiyince o tatlı isteğim gidiyor

Üzülme demek biraz bencilce olur belki ama önce moral motive …
Benim 2. doğumum ve kendi bünyem için söylemek gerekirse su ve aşure bende bomba etkisi yaratıyor .. Suyu tabi 3 lt aşayı düşürmemeye gayret gösteriyorum , yağlı ve doyurucu olması adına da eldeki ve evdeki imkanlarla kuruyemiş depolamaya çalışıyorum .
Memeyle kavga etmeyen bebek yoktur bazen doyan bebekte memeyle oynar , kendince kavga da yapar . Göğüs ucunu sıktığında sütünün durumu damla olarak mı çıkıyor yoksa fışkırıyor mu ?

Rota aşısını yaptıran var mi kizlar ? Varsa nasil gecti surec
Hiçbir etkisi yok . Ağzından verilen 3/4 damlalık bişey .. Lakin ilk 5/10 dk kusmamaya gayret edilmeli .
Basit gibi görünen ama ilerle Allah göstermesin virüse kapılma durumunda min seviyede atlatılmasını sağlıyor .. Hele bi de evde okula giden kardeş faktörü varsa

Ben takviye vermiyorum sonrasındaki durgunluğunu bilmiyorum ama bizimkide sürekli aranıyor , versem bütün gün memede durur
Emzirip evden çıktık , kızımı okuldan aldık dönüşte eve zor attık kendimizi çığlık kıyamet
Sütün artması için bana verilen tavsiye boool su ve sürekli emzirme

Kızlar iyi geceler biz taburcu olduk ateşi çok şükür düştü ama bu seferde idrar yolu enfeksiyonu için ikinci kez kültür çalışıyorlar. İlkinde biraz üreme olmuş doktor da dışardan bulaş olup olmadığını ayırt etmek için tekrar bakalım dedi. Kız bebeklerde idrar toplamak gerçekten daha zor. Eğer üreme olursa damar yolundan antibiyotik verilecekmiş. Yarın sabah belli olacak ona göre bir şey çıkarsa tekrar hastaneye gideceğiz. Bunlar kanı zor aldılar damar yolunu nasıl açacaklar hiç bilmiyorum inşallah bir şey çıkmaz

Rabbim korusun şifa versin, hicbirsey çıkmaz inşallah canım benim, bebiş nasıl??

Rabbim korusun şifa versin, hicbirsey çıkmaz inşallah canım benim, bebiş nasıl??

Daha iyi kuzum 24 saat 38 üstü ateş görmeyince bıraktılar doktor burdan başka bir enfeksiyon kapmasını istemiyorum tutmayacağım dedi. Yarın duruma göre tekrar gelirsiniz dedi. Yorgun düştü muhtemelen bugün daha fazla uyudu. Ama beslenmesi düzeldi çok şükür. Şimdi elimde ateşölçer tetikteyim antibiyotik korkutmuyor ilk alan benimki olmayacak ama kan alma damar yolu açma işleri içimi paramparça ediyor. Çocuğu iki damla kan almak için 1 saat o ateş içinde ağlattılar. Ellerinde damarları görmek için cihaz varmış kullanmadılar. En son pediatri koridorunda kendine güvenen var mı diye bağırıyordu hemşire. Eşim bağırıp çağırınca cihazla baktılar damarlara sonra incecik çatallı bir damar bulup zorla alabildiler. Melekleri yardımcısı olsun yaz bebeği oldu hastalık görmez diye sevinmiştim işte nerden ne geleceği belli olmuyor maalesef

Geleceği varsa pamuklara sar fanuslarda sakla, gelir bulur, rabbim şifa versin, en beteri onun canının yandığını görmek zaten

Kızlar iyi geceler bizim yarın işi günümüz ve ben biraz tedirginim ve korkuyorum . Aşı öncesi ve sonrası yapmamı tavsiye ettiğiniz bir şey var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…