• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Gaz problemi falan var mı o da emmesini etkiliyor çünkü gazı varken ittiriyor memeyi istemiyorlar genelde. Her çocuğun gelişimi aynı değil maalesef bende kilo almıyor diye üzülüyordum ama önemli olan gelişimi sadece kiloya bakmıyor doktor boyuna kafa çevresine ve o ay ki yapması gereken şeyleri yapmasına bakıyor. Sizde kiloyu çok takmayın bence gelişimi iyiyse siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuzdur beslemek için aç olduklarında zaten durmazlar ben onu test ettim.
Evet gazı varken de emmiyor neyse sağlıklı olsunlar da çok kilolu olmasınlar önemli değil ben de zayıfım zaten 😊

Selam hanımlar nasılsınızz bebişle ilgilenmekten giremiyorum buraya bugün 2.ay aşılarımızı olduk ateş takibindeyim inşallah çabucak geçer şu 2-3 gün, ve bebeğimin gözleri maviş döner mi renk sizce tecrübeli analarım ??😄❤️❤️
Eğer maviş varsa ailede dönmeyebilir. Benimkinin de maviydi şimdi yavaş yavaş dönüyor koyu yeşil şu an ama kahve olacak galiba 😄
Bu çocuk aşılarıyla alakalı karşıma bazı kötü şeyler çıkıyor daha doğrusu iddialar diyeyim çünkü kanıtlanmış zararlı diye bir açıklama yok fakat tecrübeli ebeveynlerin ciddi iddiaları var korkutmak istemiyorum kimseyi ama duyan var mı?

Bize doktor lokal da tahlil istemiyoruz dedi. Krem ile uyuşturacaklarmış birde zamanında geldiniz pipi ucu kapanmaya başlamış ilerde sorun olurdu idrar yolu enfeksiyonu olurdu dedi
Çok büyük yaşlarda yaptıran da var ama her zaman erken halledilmesi tavsiye ediliyor. İyileşti mi bebişin maşallah bitti gitti işte 🧿

Biz bugün 3.ayımızı doldurduk.. rotavirüs aşısı oldu ve Salı günü sünnet olacak🥹 5400 olmuş hep sınırda kg alımı..mamayı 120 ye çıkardı doktor 8x120 diyor ama 24 saatte 8 beslenme ben yapamıyorum siz yapabiliyor musunuz? Max6 oluyor
Rotavirüs aşısı fiyatı sabit değil mi?

Eğer maviş varsa ailede dönmeyebilir. Benimkinin de maviydi şimdi yavaş yavaş dönüyor koyu yeşil şu an ama kahve olacak galiba 😄
Bu çocuk aşılarıyla alakalı karşıma bazı kötü şeyler çıkıyor daha doğrusu iddialar diyeyim çünkü kanıtlanmış zararlı diye bir açıklama yok fakat tecrübeli ebeveynlerin ciddi iddiaları var korkutmak istemiyorum kimseyi ama duyan var mı?
İnstagramda aşı karşıtı ciddi bir lobi var ben de onları görünce çok tedirgin oldum hatta baya erteledim aşıyı. Sonunda aşısızlık riskini alamayacağıma karar verdim. Birkaç arkadaşıma sordum herkes aşı yaptırmış, bir sorun yaşamadıklarını söylediler. Ben de olumsuz düşünmemeye çalışıyorum şifa olur inşallah aşıları 🙏🏻

İnstagramda aşı karşıtı ciddi bir lobi var ben de onları görünce çok tedirgin oldum hatta baya erteledim aşıyı. Sonunda aşısızlık riskini alamayacağıma karar verdim. Birkaç arkadaşıma sordum herkes aşı yaptırmış, bir sorun yaşamadıklarını söylediler. Ben de olumsuz düşünmemeye çalışıyorum şifa olur inşallah aşıları 🙏🏻
Ya inşallah. Ben de yaptırmamak daha büyük risk diye düşünüyorum böylesine hastalığın içinde. Tabi insan aklı bu kurtlar kaynadı durdu. Dün uyumadan önce instagramı kaydırıp dururken karşıma tatsız şeyler çıktı. Onun da etkisiyle gece korkunç rüyalar gördüm 😏

Bende baya erteledim yaptırıp yaptırmama konusunda çok kararsızdım. Eşimle oturduk düşündük yarın birgün yaptırmadığınızdan dolayı şu oldu denirse o zaman daha çok pişman oluruz ya şafi diyelim şifa niyetiyle yaptıralım dedik yaptırdık. Çok şükür ne ateş oldu ne huzursuzluk oldu sadece aşı yapılırken ağladığıyla kaldı o kadar

Kızlar acill…
Doğumda hepatit b aşısı olundu. Ben bugğn 2. Ay aşılarını yaptırdım 3 aşı. Aşı takvimine baktığımda hepatit b 1.ayın sonunda ikinci dozu yapılıyormuş. Ama asmden bana hiçbir bilgi verilmedi. Sizler yaptırdınız mı hepatit b 2.dozu
Aşı takvimi değişti artık 1. Ayda aşı yok

Selam hanımlar nasılsınızz bebişle ilgilenmekten giremiyorum buraya bugün 2.ay aşılarımızı olduk ateş takibindeyim inşallah çabucak geçer şu 2-3 gün, ve bebeğimin gözleri maviş döner mi renk sizce tecrübeli analarım ??😄❤️❤️
Bunu ben de merak ediyorum bizimkinin gözü koyu gri bu sıralar giydiği kıyafetin rengine dönüyor sanki çok güzel bir rengi var keşke değişmese ama gri gözlü kimse görmedim😂 abisinin simsiyahtı hala öyle🤍

Teşekkür ederim bizimki ilk ay çok aldı ama ikinci ay çok az kilo aldı özellikle atak dönemlerinde hiç yemek istemedi. Keşke huzursuzken memede dursaydı en azından bol bol emerdi.
Benim bebeğim de ilk ay 600 700gr alırken ikinci ay 1700gr aldı bence bebekten bebeğe farklı literatürde ilk 3 ay 1 kilo alır diyor ama ek gıdadan sonra alanlar da oluyor. Üzmeyin kendinizi

Kızlar stresin üzüntünün sütü bu denli etkilemesini beklemezdim 🥺
Eşimi işten çıkarmışlardı kendimiz iş kuralım istiyor. Bebek giyimi dikip e ticaret üzerinden satalım dedik. Dikişten anlıyorum, e ticaret tecrübemiz de var. Dükkan bulalım makine bulalım vs derken dün artık kafama dank etti ve bir stres patlaması yaşadım. Başkasının işinde çalışanlar bile ilk 3 ay izinli olurken ben daha bebeğim yeni 2. Ayını doldurmuşken yoğun bir iş temposuna adım atacağım. Eşim ayak işlerini halledecek ben dikiş dikeceğim şirketi kurup satacağız ve tüm gelir kaynağımız buna bağlı olacak. Evdeyken bile 2 aylık bebeğimle ilgilenmekten hiçbir şeye zaman kalmazken bir de böyle bir işe adım atmak ve üstelik 2 aylık bebeğimi de bu ortamda tutup bir yandan ona bakmam lazım. Omuzlarıma ağır geldi resmen düşününce... Üzerine bir de eşim annesine gitmek istedi kalktık oraya gittik orda da demesin mi ben sana işçi buldum annem bu işleri biliyor o da dikecek... Kayınvalidem aşırı baskın dediğim dedik bir insan. Ben şirket kuracağımızdan haberleri bile olsun istemezken eşim anlatmış beraber iş yapalım demiş. Beraber iş yapmaya kalkarsak kayınvalidem oturduğu yerden emirler yağdıracak her şeyi kendisi yönetmeye kalkacak ve hiçbir yardımı da dokunamayacak biliyorum. Eşimle birlik olup beni çalıştıracaklar bir yandan da bebeğime bakacağım bu süreçte 🙄 Omuzlarıma bir yük daha eklendi, o an gülümsedim umursamadım sessizce konu kapansın diye bekledim. Eve dönerken de annenle iş yapılmayacağını sen bilmiyor musun dedim. Bana 'ego yapmanın ne anlamı var bazı şeyleri çok büyütüyosun gereksiz stres yapıyorsun' dedi. +bir stres daha ekledi.
Üzerine bir de bebeğim açlıktan ağlarken kayınvalidem emziği tutup kavun suyuna batırıp bebeğimin ağzına tıkmasın mı... Ben yapma diyemeden oldu bitti hiç iyi yapmadın ama 2 aylık bebek şekere mi alıştırılır dedim, her şeyin tadını alsın benim çocuklarım hiçbir şey yemiyor çok zorluk çekiyorum dedi. 3 şansın vardı bunun için 3 çocuğun vardı neden yapmadın o zaman benim çocuğum senin oyuncağın mı deneme tahtan mı?
Elim ayağım titredi başım döndü artık o an stresten kafa yorgunluğundan.
Bebeğimi aldım emziriyorum ama kıpır kıpır yapıyor 45 dk memede durdu ve kıpırtısı hiç bitmedi. Baktım süt yok. Dedim 45 dk emdi ya bitirdi heralde, zorla bıraktırdım memeyi. İçeri gidince de eşime kalkalım mı ikinciye acıkmadan eve gidelim çok uzun emiyor bunaldım dedim. Eve geldik tekrar emzirdim baktım yine süt yok aynı şekilde. Bugün emziriyorum tekrar acıkıyor hemen. Az önce süt sağdım 2 memeden toplam 35 ml süt çıktı... oysaki daha 3 gün önce tek memeden 100 ml süt sağmıştım.
Asıl şimdi lohusa psikolojinde gibiyim. İyi değilim. Eşim çalışmıyor, yokluk içinde iş kuralım istiyoruz ama benim çalışmam gerekiyor bu işte de. Bebeğime yetemiyorum hiçbir şeye yetişemiyorum. Eşimin her şeyi batmaya başladı. Ailesiyle geçen sene ciddi kavgalar etti aylarca görüşmedi derken şimdi aralarından su sızmıyor ve bu sefer de ben kaldıramıyorum bu sahteliği. Stres yapmayayım takmayayım akışına bırakayım diyorum ama bu sefer de sütümün azalmasına taktım ona üzülmeye başladım. Kısır döngü içindeyim.
Şu an sadece içimin ferahlamasına rahatlamasına ihtiyacım var. Benim için dua eder misiniz 🥺🩷

Benim bebeğim de ilk ay 600 700gr alırken ikinci ay 1700gr aldı bence bebekten bebeğe farklı literatürde ilk 3 ay 1 kilo alır diyor ama ek gıdadan sonra alanlar da oluyor. Üzmeyin kendinizi
Benim de sizinkinin tam tersi oldu. Teşekkür ederim bu ayın gazlı atağı vs çoktu diğer ay daha çok alır inşallah diyorum bakalım 😊

Kızlar bebeğim 2 buçuk aylık 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi 3 4 saat emzirmemiştim sonra sağdım makineyle ki makine çok güçlü iki memeden 10ml anca çıktı , yeme içmem çok iyi hurma su tahin , pekmez , kuruyemiş sürekli tüketiyorum. Benimle bu durumda olan var mı varsa napıyo arttırmak için

Eklentiler

• 1000035798.webp
    1000035798.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir emiyor ya da mama alıyor ?
Benim bebeğimin acıkma süresi uzun geliyor mesela 2 de emdiyse veya mama aldıysa 6 ya kadar ağlamıyor ya da uykudan uyanmıyor normal mi bu durum yenidoğan zamanı gibi 2 saatte bir kaldırmıyorum bende eğer uyuyorsa :/ kafama takıldı sizde durumlar nasıl

Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir emiyor ya da mama alıyor ?
Benim bebeğimin acıkma süresi uzun geliyor mesela 2 de emdiyse veya mama aldıysa 6 ya kadar ağlamıyor ya da uykudan uyanmıyor normal mi bu durum yenidoğan zamanı gibi 2 saatte bir kaldırmıyorum bende eğer uyuyorsa :/ kafama takıldı sizde durumlar nasıl
İlisme çocuğa 😂 normal canım normal gece uyandırma 4-5saate kadar uyur artık, zaten sürekli yapmaz, o da değişir, uyuyorken uyusun, benim bir hafta on gün öyleydi, şimdi Allah ne verdiyse 🤦🏻‍♀️😂

Kızlar bebeğim 2 buçuk aylık 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi 3 4 saat emzirmemiştim sonra sağdım makineyle ki makine çok güçlü iki memeden 10ml anca çıktı , yeme içmem çok iyi hurma su tahin , pekmez , kuruyemiş sürekli tüketiyorum. Benimle bu durumda olan var mı varsa napıyo arttırmak için
Benimde böyle bu yüzden sağmayı bıraktım resmen psikolojim bozuluyordu. Doktor hiçbir sağım makinası bebek kadar güçlü çekemez demişti bebek doyuyorsa meme boşalıp doluyorsa tamam demişti ekstra mama da veriyorum ama

Back
X