Kızlar stresin üzüntünün sütü bu denli etkilemesini beklemezdim
Eşimi işten çıkarmışlardı kendimiz iş kuralım istiyor. Bebek giyimi dikip e ticaret üzerinden satalım dedik. Dikişten anlıyorum, e ticaret tecrübemiz de var. Dükkan bulalım makine bulalım vs derken dün artık kafama dank etti ve bir stres patlaması yaşadım. Başkasının işinde çalışanlar bile ilk 3 ay izinli olurken ben daha bebeğim yeni 2. Ayını doldurmuşken yoğun bir iş temposuna adım atacağım. Eşim ayak işlerini halledecek ben dikiş dikeceğim şirketi kurup satacağız ve tüm gelir kaynağımız buna bağlı olacak. Evdeyken bile 2 aylık bebeğimle ilgilenmekten hiçbir şeye zaman kalmazken bir de böyle bir işe adım atmak ve üstelik 2 aylık bebeğimi de bu ortamda tutup bir yandan ona bakmam lazım. Omuzlarıma ağır geldi resmen düşününce... Üzerine bir de eşim annesine gitmek istedi kalktık oraya gittik orda da demesin mi ben sana işçi buldum annem bu işleri biliyor o da dikecek... Kayınvalidem aşırı baskın dediğim dedik bir insan. Ben şirket kuracağımızdan haberleri bile olsun istemezken eşim anlatmış beraber iş yapalım demiş. Beraber iş yapmaya kalkarsak kayınvalidem oturduğu yerden emirler yağdıracak her şeyi kendisi yönetmeye kalkacak ve hiçbir yardımı da dokunamayacak biliyorum. Eşimle birlik olup beni çalıştıracaklar bir yandan da bebeğime bakacağım bu süreçte

Omuzlarıma bir yük daha eklendi, o an gülümsedim umursamadım sessizce konu kapansın diye bekledim. Eve dönerken de annenle iş yapılmayacağını sen bilmiyor musun dedim. Bana 'ego yapmanın ne anlamı var bazı şeyleri çok büyütüyosun gereksiz stres yapıyorsun' dedi. +bir stres daha ekledi.
Üzerine bir de bebeğim açlıktan ağlarken kayınvalidem emziği tutup kavun suyuna batırıp bebeğimin ağzına tıkmasın mı... Ben yapma diyemeden oldu bitti hiç iyi yapmadın ama 2 aylık bebek şekere mi alıştırılır dedim, her şeyin tadını alsın benim çocuklarım hiçbir şey yemiyor çok zorluk çekiyorum dedi. 3 şansın vardı bunun için 3 çocuğun vardı neden yapmadın o zaman benim çocuğum senin oyuncağın mı deneme tahtan mı?
Elim ayağım titredi başım döndü artık o an stresten kafa yorgunluğundan.
Bebeğimi aldım emziriyorum ama kıpır kıpır yapıyor 45 dk memede durdu ve kıpırtısı hiç bitmedi. Baktım süt yok. Dedim 45 dk emdi ya bitirdi heralde, zorla bıraktırdım memeyi. İçeri gidince de eşime kalkalım mı ikinciye acıkmadan eve gidelim çok uzun emiyor bunaldım dedim. Eve geldik tekrar emzirdim baktım yine süt yok aynı şekilde. Bugün emziriyorum tekrar acıkıyor hemen. Az önce süt sağdım 2 memeden toplam 35 ml süt çıktı... oysaki daha 3 gün önce tek memeden 100 ml süt sağmıştım.
Asıl şimdi lohusa psikolojinde gibiyim. İyi değilim. Eşim çalışmıyor, yokluk içinde iş kuralım istiyoruz ama benim çalışmam gerekiyor bu işte de. Bebeğime yetemiyorum hiçbir şeye yetişemiyorum. Eşimin her şeyi batmaya başladı. Ailesiyle geçen sene ciddi kavgalar etti aylarca görüşmedi derken şimdi aralarından su sızmıyor ve bu sefer de ben kaldıramıyorum bu sahteliği. Stres yapmayayım takmayayım akışına bırakayım diyorum ama bu sefer de sütümün azalmasına taktım ona üzülmeye başladım. Kısır döngü içindeyim.
Şu an sadece içimin ferahlamasına rahatlamasına ihtiyacım var. Benim için dua eder misiniz

