• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Bugün 3 aylık kontrolüne gittik
Göz doktoruna gidip kontrol yapıldı
Çocuk doktoru artık kucağında oturmaya başlamalısın dedi , rota aşısının ilk dozunu oldu , buay 850 gr almış yeterli dedi
Menenjit aşılarına başlayabiliriz dedi ama kızımda 5 de başlamıştık kalsın dedi
B sini 3 doz , A sını yaşından önce olursa 2 doz yaşından sonra olursa 1 doz dedi ama 1 yaşın altında vakalar daha çok dedi
Başkada birşey demedi çocuk doktorları neden bukadar az konuşuyor sinir oluyorum
Aşılarla alakalı karar verdiniz mi ? Doktor roza aşısı ile ilgili anne sütü ile besleniyorsa kesinlikle yaptırın demiyorum size kalmış o dedi dünyanın en kararsız kişisine 😒 diğer özel olan aşı menenjitti dimi? Onunla ilgili de dediğiniz gibi yaşından önce sonra diye bilgi verdi

O hırıltılar benim bebeğimde de var doktora gitmeden önce serum kullanıp ardından aspiratörle çekiyordum ama bu kontrolde doktoruma bunu yaptığımı söylediğimde serum iyi ama aspiratörü kesinlikle önermiyorum dedi. O günden beri kullanmıyorum. Burundaki ince damarlara zarar verir basınç uygulanıyor falan dedi. Halbuki bütün sümükleri çekiyordum
Birinin yap dediğine öbürü ypma diyor, çok tıkanık olduğunda nefes alamıyor, boğuluyor, ağlıyor kötü olacağına temizlerim ben ya üzülüyorum haline

Aşılarla alakalı karar verdiniz mi ? Doktor roza aşısı ile ilgili anne sütü ile besleniyorsa kesinlikle yaptırın demiyorum size kalmış o dedi dünyanın en kararsız kişisine 😒 diğer özel olan aşı menenjitti dimi? Onunla ilgili de dediğiniz gibi yaşından önce sonra diye bilgi verdi
Evde anaokuluna giden kızım olduğu için rotayı yaptırdık daha risk grubunda
İlk kızım bağırsak tepkili alerjikti rota daha tepki verebilir diye yaptırmamıştık doktorda köyde değilsiniz , en kötü olursa gelirsiniz 3-4 gün hastanede serum takarız demişti. (İshal kusma yapıyor vücut su kaybediyor )
Rota aşısı 6-7 yaşına kadar çocuğu koruyor sonrasında bağışıklığı gelişiyor diye okumuştu ozaman.
Menenjit içinde 5 ayını bekleyeceğim aksilik olmazsa 🙏🏼
Kızımın doktoru harika bir kadın ama daha ona gidemedik doktor bu ara çok çalışmadı Yakınlardaki çocuk doktorlarına gittik
Ama 4.ay kendi çocuk doktorumuza gitmek istiyorum o daha yönlendirici olur.

Doktor bize sargıyı sabah çıkarın dedi bir daha gitmedik. Ben de eşime çıkarttım benim içim almıyor acıyacak diye yapamadım :( karton koymuyor bazıları benimki hala kartonlu ucunun beze değmemesini sağlıyorum ama ne zamana kadar karton kullanacağım hatırlamıyorum doktor anlatırken çok uykusuzdum. Bir de merhem size de vermiştir kaç saatte bir kullanıyorsunuz ?
Ay ben çıkartamazdım baya sarılıydı ağladı zaten ilk çıkartırken hafif yapışmıştı. Karton koymuyorum ben de sargı bezine merhemi sürüp üstüne kapatıyoruz her bez değişiminde sargı bezini yeniliyorum merhem sürüp. Pazartesiye kadar böyle yap pazartesiden sonra gerek yok dedi duşunu da pazartesiden sonra aldırabilirsin dedi

Çoklu gıda alerjisi diye geçiyor tam tespit edilen birşey yoktu
Vücudunda döküntü , kanlı mukuslu kaka , bitmeyen gaz ve ıkınma şikayetleri vardı
Bende birşey yemiyimde rahat etsin moduna geçmiştim
Ama benim yaptığım yanlışmış
İnş sizde yoktur birşey 🙏🏼 alerji dipsiz kuyu

Evet bizim bebiste de mukuslu kaka hiç geçmedi, arada kan oldu 2 kez. Gaz ve ıkınma hep var. Memede çok ağlıyor kaka yaparken

Kızlar bugün teyzemle konuştum da sütümün azaldığından bahsettim. İlk günlerdeki gibi çok gelmez zaten dedi. Seninki daha 2 aylık, 4 aylık falan olduğunda zaten sütün yetmez bebeğine, ek mama vermen gerekir dedi. Herkeste böyle mi oluyor acaba bu durum? Yoksa teyzem genel olarak yaşadığını gördüğünü mü anlatıyor acaba?
2 ay 10 günlük olduk yaklaşık 110 ml içiyor şu an süt
Evet ilk aylar bebek az yediği için genelde yetiyor 3. Ay itibariyle eğer sütün azsa yetmeyebiliyor. Kilo alımından belli oluyor zaten. Benim başından beri hep takviye yaptık ayrıca sütü sağıyorum vitamin kullanıyorum yine 50ml geçmiyor sağdığımda ama oğlum 150 ml mamayı bir dikişte bitiriyor mecbur kalırsanız mama da takviye edersiniz

Kuzum doktorum meyvenin de fazlası zarar şekeri yükseltir demişti. Hatta taze sıkılmış meyve sularının hepsi yasak mesela. Meyveleri abartmadan ye demişti.

kuzum şampuan ve deterjanlar için siveno marka aldım. En son indirimi vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Sürekli indirime giriyor ama hepsiburadada. İçeriği en temiz ürün buymuş baya araştırmıştım. Losyon yağ vb. Şeyler için de mustela alacağım 😍

tam yumurtlama günü hamile kaldım. Zaten başka da ilişki olmamıştı o ay. Cinsiyetimiz kız 😍
Merhaba siveni şampuan ve deterjan kokulu mu acaba

Güzel anneler merhabalar, ben eylül annelerinden geliyorum. Beneğimim bugün 1 aylık kontrolü vardı ve sadece 200 gram almış. Böyle bir durum yaşayan var mı? Süt sağma makinesi kullanıyorsanız hangi marka kullanıyorsunuz? Yardımınıza ihtiyacım var.😥

Güzel anneler merhabalar, ben eylül annelerinden geliyorum. Beneğimim bugün 1 aylık kontrolü vardı ve sadece 200 gram almış. Böyle bir durum yaşayan var mı? Süt sağma makinesi kullanıyorsanız hangi marka kullanıyorsunuz? Yardımınıza ihtiyacım var.😥
Benimki 3800 doğdu 3400 e düştü ve 1 aylık kontrolünde doğum kilosuna anca yetişmişti. 2 aylık kontrolünde normalde doğum kilosunun bir kg üstü olması beklenir ama olmadı yine 3. Ayında 5300 dü anne sütü ve mama ile gittiğimiz halde. Kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz sütünüz yeterli mi çişşli bez sayınız iyi mi ona bakın.ben mochi eller serbest mod olandan kullandım kullanım açısından rahat ama çekim gücü az gibi bence elektrikli olanlar daha güçlü çeker gibi geliyor.

Merhaba benim bebeğim 2.820 kg doğdu. 3.gün kontrolünde 2.640 kg düşmüştü. 25.gün kontrolünde 3.300 kg çıktı. Şimdi 70.gündeyiz 4.850 kg. Benim şahsi fikrim sütünüz varsa bol bol sağım yapın 2-3 saatte bir. Ben hiç doğru düzgün “beslenme amaçlı” emzirmedim. Hem küçük doğmuştu hem sarılık değeri yüksekti hastanede ilk iki gün mama takviyesi verdiler ama sütüm de vardı içime sinmedi. Eller serbest pompayla hep sağım yapıp içtiği miktarı tek tek takip ettim. Kilo başına 150 ile çarptığınızda gün boyu alması gereken miktarı buluyorsunuz. Yani örneğin benim bebeğimin şuan 750cc falan alması gerekiyor ortalama. 3-4 saatte bir besliyorum desem her öğünde 90-125cc vermem gerekiyor. Bu şekilde hesap yapın. Her iki meme için 15er dakika sağım yaptığınızda yağlı kısmı zaten kesinlikle elde etmiş oluyorsunuz. Çünkü ilk 10 dakika ön süt son 5 dakika yağlı süt arka süt gelir. Ve sağım makinesi masajla başlayıp artırarak aynı tempoda sağdığı için yağlı kısmı alıyor her türlü. Bunu zaten sütü dolaba koyduğunuzda ayrıştığında da üst kısımda yağ tabakası olarak görüyorsunuz.

Emzirdiğimizde uyuyakalabiliyor belki sadece çoğunlukla ön sütü alıyor. Onun da çoğu su olduğu için kilo alımına çok faydası olmuyor. Biberonla içebilene kadar mememi tutturup sondayla/şırıngayla ağzına verdik. Mememi emdiğini sanarken sağdığım sütü içerdi. Örneğin o dönemde öğün başı 40cc alması gerekiyorsa onu bitirene kadar verirdik. Hala da öyle hiçbir şekilde alması gerekenin altında kalmasına müsaade etmemeye çalışıyorum. İçmeye devam etmiyorsa bi alt değiştiriyorum biseyler yapıyorum tekrar biberonu veriyorum. Ben böyle böyle kilo aldırdım. Emzir diyenleri hiç dinlemedim. Memeyi sadece duygusal bağ amaçlı tok olduğunu biliyorsam ama huzursuzsa uyuyamamışsa vs verip emzik niyetine kullanmasına müsaade ediyorum.

Geçen gün üç gün kayınvalidemlerin yanına gidelim dedik kayınpederin yanında rahat sağamadığım için yada sağdığım sütü ısıtamadığım için gece emzirdim ve çocuk 2 saatte bir uyanmaya yada uyumamaya başladı. Çünkü doymadan yattı eminim. Biberonla 125 cc veriyorsam mememden bana kalırsa maksimum aldığı 90dır. Bunu başından beri böyle yapsam kilo alamazdı. Başka seçeneğim yoktu. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Bir de kafanıza yatarsa diye söylüyorum biberon philips avent kullanıyordum 1 aylıkken ememiyordu bile. Şimdi verdiğimde de yarım saatte anca içiyor. Gaz sıkıntısı yaşamaması için aslında doğru olan yavaş içmesi ama onda da çenesi yorulup uyuyakaldığı için ben delik açtım biberonun ucuna. Şimdi ters çevirdiğimde akmıyor ama içmek istediğinde yeterli miktarda ağzına geliyor ve bitirebiliyor biberonu. Mamajooda da aynı şeyi yaşadım. Umarım düzene sokarsınız bir an önce

Son düzenleme:
Benimki 3800 doğdu 3400 e düştü ve 1 aylık kontrolünde doğum kilosuna anca yetişmişti. 2 aylık kontrolünde normalde doğum kilosunun bir kg üstü olması beklenir ama olmadı yine 3. Ayında 5300 dü anne sütü ve mama ile gittiğimiz halde. Kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz sütünüz yeterli mi çişşli bez sayınız iyi mi ona bakın.ben mochi eller serbest mod olandan kullandım kullanım açısından rahat ama çekim gücü az gibi bence elektrikli olanlar daha güçlü çeker gibi geliyor.
Kendi uyandıkça 3 saatte bir 5 dk ancak emiyor 5 b z var

Kendi uyandıkça 3 saatte bir 5 dk ancak emiyor 5 b z var
3 saat normal aslında emme süresine bakma kimi çocuk 10 dk emer kimi 5 kimi 15 benim kş 15 dk emdiği halde mama alıyor birde düşün. Çişli bez sayısı yeterli 5/6 diyorlar zaten 24 saatte. Ama kilo için ön süt sonrası olan yağlı sütü alması gerekiyor belki onu alamıyordur sağım yapıp o sütü de sağım ile verebilirsiniz

Merhaba benim bebeğim 2.820 kg doğdu. 3.gün kontrolünde 2.640 kg düşmüştü. 25.gün kontrolünde 3.300 kg çıktı. Şimdi 70.gündeyiz 4.850 kg. Benim şahsi fikrim sütünüz varsa bol bol sağım yapın 2-3 saatte bir. Ben hiç doğru düzgün “beslenme amaçlı” emzirmedim. Hem küçük doğmuştu hem sarılık değeri yüksekti hastanede ilk iki gün mama takviyesi verdiler ama sütüm de vardı içime sinmedi. Eller serbest pompayla hep sağım yapıp içtiği miktarı tek tek takip ettim. Kilo başına 150 ile çarptığınızda gün boyu alması gereken miktarı buluyorsunuz. Yani örneğin benim bebeğimin şuan 750cc falan alması gerekiyor ortalama. 3-4 saatte bir besliyorum desem her öğünde 90-125cc vermem gerekiyor. Bu şekilde hesap yapın. Her iki meme için 15er dakika sağım yaptığınızda yağlı kısmı zaten kesinlikle elde etmiş oluyorsunuz. Çünkü ilk 10 dakika ön süt son 5 dakika yağlı süt arka süt gelir. Ve sağım makinesi masajla başlayıp artırarak aynı tempoda sağdığı için yağlı kısmı alıyor her türlü. Bunu zaten sütü dolaba koyduğunuzda ayrıştığında da üst kısımda yağ tabakası olarak görüyorsunuz.

Emzirdiğimizde uyuyakalabiliyor belki sadece çoğunlukla ön sütü alıyor. Onun da çoğu su olduğu için kilo alımına çok faydası olmuyor. Biberonla içebilene kadar mememi tutturup sondayla/şırıngayla ağzına verdik. Mememi emdiğini sanarken sağdığım sütü içerdi. Örneğin o dönemde öğün başı 40cc alması gerekiyorsa onu bitirene kadar verirdik. Hala da öyle hiçbir şekilde alması gerekenin altında kalmasına müsaade etmemeye çalışıyorum. İçmeye devam etmiyorsa bi alt değiştiriyorum biseyler yapıyorum tekrar biberonu veriyorum. Ben böyle böyle kilo aldırdım. Emzir diyenleri hiç dinlemedim. Memeyi sadece duygusal bağ amaçlı tok olduğunu biliyorsam ama huzursuzsa uyuyamamışsa vs verip emzik niyetine kullanmasına müsaade ediyorum.

Geçen gün üç gün kayınvalidemlerin yanına gidelim dedik kayınpederin yanında rahat sağamadığım için yada sağdığım sütü ısıtamadığım için gece emzirdim ve çocuk 2 saatte bir uyanmaya yada uyumamaya başladı. Çünkü doymadan yattı eminim. Biberonla 125 cc veriyorsam mememden bana kalırsa maksimum aldığı 90dır. Bunu başından beri böyle yapsam kilo alamazdı. Başka seçeneğim yoktu. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Bir de kafanıza yatarsa diye söylüyorum biberon philips avent kullanıyordum 1 aylıkken ememiyordu bile. Şimdi verdiğimde de yarım saatte anca içiyor. Gaz sıkıntısı yaşamaması için aslında doğru olan yavaş içmesi ama onda da çenesi yorulup uyuyakaldığı için ben delik açtım biberonun ucuna. Şimdi ters çevirdiğimde akmıyor ama içmek istediğinde yeterli miktarda ağzına geliyor ve bitirebiliyor biberonu. Mamajooda da aynı şeyi yaşadım. Umarım düzene sokarsınız bir an önce
Yorumunuz için teşekkürler hangi marka süt sağma makinesi kullanıyorsunuz?

Benim mememe kan oturdu. Sağım yaparken memeniz yara oluyor mu?

İlk zamanlar evet çok acırdı ama sağa sağa alıştım hiç yara olmadı. Ucunu doğru yerleştiremiyor olabilirsiniz. O yüzden biraz öne doğru eğilip memenizi sarkıtarak makineyi yerleştirmeyi deneyin. O deliğe tam ortalamanız gerekiyor. Başlarda can yakar ama sağdıkça alışacaksınız. Eğer ortalayamayıp kahverengi kısmı yani meme ucunu değil de çevresini denk getirirseniz acayip can yakar, yara yapar ve doğru sağım yapamazsınız. Memeniz boşalmaz süt az çıkar sonra memede birikir. Eliniz zamanla alışacak inanın çok pratik. Otomatik modda sağım yapın yani mesela Mochi üzerinden anlatacak olursam aşağıda eklediğim modda sağım yapıyorum. 1den başlıyor önce masaj moduyla ufak ufak çekiyor sonra 12ye kadar çıkıyor 3-4 dakika içinde ve daha uzun çekim yapmaya başlıyor sesten anlarsınız. Manuel 15e de çıkarabilirsiniz ama gerek yok. Bu şekilde canınız daha az yanar çünkü ilk dakikalarda meme ucunuz alışmış olur. Görseldeki gibi dik yerleştireceksiniz cihazı. Parçalarını doğru ve nizami taktığınıza emin olun. Makineyi çıkardığınızda meme ucunuz şişmişse doğru sağım yapmışsınızdır ama hala küçükse yani sağılmamış gibiyse parçaları yanlış veya ters oturtmuşsunuzdur. Sağdaki sayı dakikayı gösterir soldaki sayı çekiş gücünü. Eğer memenizde elinize gelen sertlik varsa süt birikmiştir/kanal tıkanmıştır. Afedersiniz inek sağar gibi öne eğilip memenizi aşağı doğru masajla açmanız lazım. Kullanmaya başlarsanız size daha rahat destek olurum

Eklentiler

• IMG_8854.webp
    IMG_8854.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 10
İlk zamanlar evet çok acırdı ama sağa sağa alıştım hiç yara olmadı. Ucunu doğru yerleştiremiyor olabilirsiniz. O yüzden biraz öne doğru eğilip memenizi sarkıtarak makineyi yerleştirmeyi deneyin. O deliğe tam ortalamanız gerekiyor. Başlarda can yakar ama sağdıkça alışacaksınız. Eğer ortalayamayıp kahverengi kısmı yani meme ucunu değil de çevresini denk getirirseniz acayip can yakar, yara yapar ve doğru sağım yapamazsınız. Memeniz boşalmaz süt az çıkar sonra memede birikir. Eliniz zamanla alışacak inanın çok pratik. Otomatik modda sağım yapın yani mesela Mochi üzerinden anlatacak olursam aşağıda eklediğim modda sağım yapıyorum. 1den başlıyor önce masaj moduyla ufak ufak çekiyor sonra 12ye kadar çıkıyor 3-4 dakika içinde ve daha uzun çekim yapmaya başlıyor sesten anlarsınız. Manuel 15e de çıkarabilirsiniz ama gerek yok. Bu şekilde canınız daha az yanar çünkü ilk dakikalarda meme ucunuz alışmış olur. Görseldeki gibi dik yerleştireceksiniz cihazı. Parçalarını doğru ve nizami taktığınıza emin olun. Makineyi çıkardığınızda meme ucunuz şişmişse doğru sağım yapmışsınızdır ama hala küçükse yani sağılmamış gibiyse parçaları yanlış veya ters oturtmuşsunuzdur. Sağdaki sayı dakikayı gösterir soldaki sayı çekiş gücünü. Eğer memenizde elinize gelen sertlik varsa süt birikmiştir/kanal tıkanmıştır. Afedersiniz inek sağar gibi öne eğilip memenizi aşağı doğru masajla açmanız lazım. Kullanmaya başlarsanız size daha rahat destek oluru
İnşallah ben de kullana kullana alışırım bebeklerimiz kilo alsın Allah razı olsun canım

Ay ben çıkartamazdım baya sarılıydı ağladı zaten ilk çıkartırken hafif yapışmıştı. Karton koymuyorum ben de sargı bezine merhemi sürüp üstüne kapatıyoruz her bez değişiminde sargı bezini yeniliyorum merhem sürüp. Pazartesiye kadar böyle yap pazartesiden sonra gerek yok dedi duşunu da pazartesiden sonra aldırabilirsin dedi
Dikişli mi yaptırdınız acaba sunneti

Back
X