- Konu Sahibi denizzehra
- #3.121
Ağustos olduğuna emin misiniz temmuz olması lazım bu hafta içinMerhaba beni de ekleyebilir misiniz
Sat:26 Ağustos
11+5
2. hamilelik ilki kötü sonuçlandı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ağustos olduğuna emin misiniz temmuz olması lazım bu hafta içinMerhaba beni de ekleyebilir misiniz
Sat:26 Ağustos
11+5
2. hamilelik ilki kötü sonuçlandı
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinKızlar selammm bugün 11+2 olduk. Ultrasonda bebişimizin pipisini gördük![]()
Prilam bile kullanna ihtiyacı duymayacak bir bulantınız olduysa bence hafifliyor olması normaldir endişelenmeyin :)Ben hiç ilaç kullanmadım da bir anda azalması panikletti beni de bakalım yarın sabah öğrenicem inşallah her şey yolundadır da ben boşuna telaşlanmışımdır
Benim azaldı artık ama mutlaka her gün yokluyor. Yani bitmedi maalesefEvet ya ama en azından yerken rahatım karnım doyuyor vitamin alıyorum diyorumbende şimdi biranda yüklenmiyorum ama ilk 1 saatte yiyeceklerimi bitirmem lazım yoksa başlıyor zaten yiyemiyorum. Mandalina iyi geldi bugün denedim bide kraker deniyim bakalım hangisi daha etkili olacak. Ne kadar sürdü sizde
Hiç takılma. Ben de böyle bulantım birden bitti diye evham yaptım. Gruplarda benim gibi olan var mı diye sordum. İçim rahat etmedi doktora gittim ve ultrasonda bebek duruyordu. Zaten 2 gün olmadı sonra tekrar geldi mide bulantısı. Rahat olun arada gidip geliyor.Kızlar az önce yazdım da arada kaynadı acaba bulantısı 1-2 gün geçip sonra tekrar başlayan arkadaşlar var mı inişli çıkışlı olan? Benim 2-3 gündür bulantım olmayınca panik oldum devletten randevu aldım yarın sabaha çünkü özeldeki kontrolüme 3 hafta var ne bileyim tek belirtim oydu canım çıkıyodu kusmaktan ama o da elimden gidince pinpiriklendim bir anbelki de birkaç gündür sinüslerim tıkalı koku almıyorum diye bulanmıyodur yine de içim rahat etsin istiyorum
Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi yarın sabah güzel haberler alırız hastanedeBenim azaldı artık ama mutlaka her gün yokluyor. Yani bitmedi maalesef
Hiç takılma. Ben de böyle bulantım birden bitti diye evham yaptım. Gruplarda benim gibi olan var mı diye sordum. İçim rahat etmedi doktora gittim ve ultrasonda bebek duruyordu. Zaten 2 gün olmadı sonra tekrar geldi mide bulantısı. Rahat olun arada gidip geliyor.
Bende aynı hislerle randevumu bekleyemeden bugün doktorda aldım soluğu anlayabiliyorum sizi ama içiniz aktif kanama olmadığı sürece rahat olsun ben böyle düşünüyorum artık boşuna strese girmişim. Olumsuzu düşünmek ve seçmek daha kolay geliyor insana ama inancımızı bakış açımızı olmumlu şeylerle yer değiştirmektw bizim elimizde. Kafanız bulandığında kitap okuyun çok iyi geliyor sevgilerBirciftmavi evet doktorum da progestan yüzünden olduğunu söyledi ama ben biraz fazla inceliyorum çok fazla okudum bi sürü şey, hemen kafamda saçma sapan şeyler türedi, ondan rahat değilim. İlacı hem fitil olarak hem de iğne olarak alıyorum fitil günde üç, iğne günde iki tane.
Bende ağızdan alıyordun günde 1 tane benim. Yorulduğumda kasılmalarım oluyor diye verdi doktorum. Kullanım şeklini bana bırakmıştı ama bugün farklı bir doktor kesinlikle vajinal yoldan daha etkilidir dedi. Araştırdım gerçektende öyle. Fitil olarak devam ediyorumKızlar birşey soracağım burada okuduğum kadarıyla herkes progestanı fitil olarak alıyor bana doktorum ağızdan günde 3 kere dedi. Acilde başka bir doktorda kanama geçene kadar ağızdan kanama durunca fitil olarak alırsın dedi. Ama kendi doktorum detay vermedi. Benim gibi günde 3 kere ağızdan kullanan var mı?
Benim de göğüs hassasiyetim azaldı 9+5 teyim ve bulantım yok belirtilerim az şuanda bende gerginim pazartesi kontrolum var gün sayıyorumKızlar 10 haftalık gebeyim, yalnız bugün göğüs hassasiyetim azaldı gibi hissediyorum… Daha önceden bir kaybım var ve çooook gerginim bu sebeptenChat gpt bu haftalarda dalgalanma olabilir dedi ama bilmiyorum. Sizde benzer durumlar var mı?
Ben hiç ilaç kullanmadım da bir anda azalması panikletti beni de bakalım yarın sabah öğrenicem inşallah her şey yolundadır da ben boşuna telaşlanmışımdır
Selam canım yeni görüyorum, bana konuştuğum firmalar artık yurt dışına gönderilmediğini uçakla giderken sorunlar çıktığı için şirketlerin kendisini geri çektiğini anlattı. Yurt dışında yapan yer varsa ruhsatı yoktur ya da sonuçlarınızı inceleyen genetik bilim uzmanı bile değildir dedi bilgin olsun :)Panaroma, eurofins ve ataşehir genetik,
İlk ikisi biri abd biri Fransa’ya yolluyormuş, diğeri Türkiye’de yapılıyormuş.
Siz yaptıracak mısınız. Firma seçtiniz mi
Kızlar birşey soracağım burada okuduğum kadarıyla herkes progestanı fitil olarak alıyor bana doktorum ağızdan günde 3 kere dedi. Acilde başka bir doktorda kanama geçene kadar ağızdan kanama durunca fitil olarak alırsın dedi. Ama kendi doktorum detay vermedi. Benim gibi günde 3 kere ağızdan kullanan var mı?
Yalnız sizin tüp bebekse öncesinden bunların hepsine bakılması gerekiyordu zaten. Benimde tüp bebek ve tedavi öncesi hepsine baktılar o zaman bende öğrenmiştim tokspplazmaya bağışıklığım yokmuş bide kızamıkçık bağışıklığım yokmuş bunun içinde aşı olmadan başlatmadılar tedaviye hattaBen 6+5im bana kimse test yaptir demedi ben tup bebek tedavisiyle gebe kaldim bi 5+4 de keseye cagirdilar gittik ikiz dediler birde iki hafta sonra kalp atimina gel dediler onuda önumuzdeki hafta cuma gidecegim ben kendim hatirlatiyim bari saglik ocagina mi gideyim nasil yapayim
Ben fetal’i 10.haftada yaptıracağımMerhabalar arkadaşlar
denizzehra
Bugün 8+5 im kalp atışını duyduk.
Doktorumuz bize fetal dna için üç firmaya ait broşür verdi. Eurofins i önerdi Fransa markası. Türkiyedekileri önermedi. 12. haftada karar verirsek yaptıracağız. Ben eurofinsi aradım kdv hariç nakit ödersek 410 Euro. Kilo ve boy oranına göre 10. haftada da gönderebiliyormuşuz ama ben 12. haftayı bekleyeceğim doktorumla öyle karar verdik. Ama aklıma birşey takıldı. Eurofins teki adam detaylı bir şekilde anlattı fetal dna testi yapılırsa ikili dörtlü taram testlerine gerek yok dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz? Fetal Dna testi yapacak arkadaşlar ikili tarama testi yaptıracak mısınız? Birde hangi haftada yaptırmayı düşünüyorsunuz?