2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Kızlar merhabalar çoktandır giremiyorum nasılsınız nasıl gidiyo bebeklerle günler bebislere su vermeye başladınızmi kv bana sürekli su ver diyo ama mama vermedigim için su vermeyi uygun bulmuyorum suanlik
Vermiyorum 9unda 4ay olacak, uykum var uyutmaya çalışıyorum, uyursa şöyle iki saat horul horul uyusam

Vermiyorum 9unda 4ay olacak, uykum var uyutmaya çalışıyorum, uyursa şöyle iki saat horul horul uyusam
Aynen bende memede uyuttum kendimde daliyordum tam yatağına yaptırayım rahat rahat bı çay içeyim dedimki uyandı şimdi tekrar sallıyorum ama kavga kıyamet

Benim de boyum seninki kadar. Bebeğinin boyu kaç? Bizim gebelik takibinde de FL miz kısa çıkıyordu. 3. Ay kontrolünde 60 cm idi.4 aya daha giremedik bakalım kaç olacak.
Benim gebelik takibinde güya hep öndeydi ama erken doğumda mı bir şey oldu bilmiyorum artık Bizim 4 ay kontrolünde 63 çıktı. Yani ortalama oluyor. Doktor da hemen panikleme bazı aylar daha az uzar bazı aylar daha çok dedi. Sizinki daha iyi çıkar umarım

Benim de babaannem aynı böyle kısa ama babam amcam uzun böyle bir sürü örnek var neden hemen boyumdan vurdu bilmiyorum Seninki daha iyiymiş yani erkek ya insan en azından biraz uzun olsun istiyor Ama sonuçta sağlıklı olsun da boy olayı da nasip kısmet.
Aynen ben de oturmaya iyice alışsın diye bekliyorum çünkü aslında gece bakıyorum uyurken kafasını sağa ya da sola döndürüyor ama gün içinde sepetine veya yastığa yatırdığımda sırtüstü yatıyor ondan düzleşmiş gibi geldi. Şehir hastanesine gittim hani doktor belki yönlendirir şekil için ayrı bir bölüm varsa diye. Doktor da üstünde durmadı düzelir dedi. Bakalım düzelir inşallah. Acaba ayrı bir bölüm var mı gerçekten yoksa buna da genel çocuk doktorları mı bakıyor?

Kızlar merhabalar çoktandır giremiyorum nasılsınız nasıl gidiyo bebeklerle günler bebislere su vermeye başladınızmi kv bana sürekli su ver diyo ama mama vermedigim için su vermeyi uygun bulmuyorum suanlik
Ben sadece emziriyorum. Şimdiye kadar vermedim. Ek gıdaya geçene kadar da düşünmüyorum.

Kv bu konuda kıstas olamaz. Eğer Dr ver diyorsa senin de aklına yatarsa verirsin.
Ben bu sebeple çocuk Dr una gittim. Söyle gözünün ucuyla baktı. Normal dedi. Ve bana bi telefon verdi apar topar. Bunu ara dedi. Ben de hastanede bununla ilgili bölüm sandım. Aradım. Meğer Üsküdar’da bi özel merkezmiş. Kranial tedavi için kask üretiyorlar ya, öyle. Konuştuğum kişi dedi ki, biz ilk muayeneyi ücretsiz yapıyoruz. Bilgisayarlı 3 boyutlu tarama ile bebeğin başının ölçülerini belirliyoruz.. Hafif bi asimetri ise bazı egzersizler ve ödevlerle 6. Aya kadar düzelmeyi takip ediyoruz. Duzelme kafi değilse kask tedavisine geçiyoruz.

Ben 3. Aylıkken gitmiştim. Açık konuşmak gerekirse o zamandan bu yana epey düzeldi yüzünde asimetri vardı. Bu bir ayda tabi daha çok karın üstü durdu. Kucakta destekle oturuyor vs. Bu şekilde bebeğin dik durduğu süre arttıkça basının şekli de büyük oranda doğal formuna gelecek.

Eğer çıplak gözle gördüğümüz ciddi bir sekil bozukluğu varsa müdahale edilmeli. 4-12 aylar bu bakımdan çok önemli.

Devlette bununla ilgili bölüm var mı bilmiyorum bilen varsa bizi de aydınlatsın.

Dr verme dedi sadece süt iciyorsa kb her seferinde evet veriyorum diyorum çünkü büyük tepki veriyo vermedigimi duyunca

Geceden beri yeminle çıldırmamak için dua ediyorum allahım şu günleri bi an önce atlatalım. Geceden beri sürekli uyanma sürekli ağlama zombi gibiyim hayır neye ağladığını bilsem sustursam aç mı acaba dedim mama verdim hem mamayı içti hemde gece boyunca meme de durdu aramızda iki gün var sizde mi böylesiniz

Gece uyanır, emer biraz, yatar bir- bir buçuk saat sonra yine kalkar, arada 2-3saat uyur gözlerim yasarir, gündüz uyutsam.uyumaz yatırsam yatmaz, bıraksam cildiriyor

3 4 gündür bebeğim çok değişti . Uyku düzenş denen birşey kalmadı . Sürekli uyanıyor geri dalamıyor . Ağlıyor cırlıyor çok kötü bir şekilde . Artık dayanamadım annemin yanına geldim . Böyle zorlandığım günler hatırlamıyorum . Atak mı diş mi neyse biran önce bitsin .

Gece uyanır, emer biraz, yatar bir- bir buçuk saat sonra yine kalkar, arada 2-3saat uyur gözlerim yasarir, gündüz uyutsam.uyumaz yatırsam yatmaz, bıraksam cildiriyor
Ayy bizi anlatıyorsun resmen
Sebepsiz ağlıyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz

Arkadaşlar aranızda biberon reddi yaşayan var mı varsa nasıl aşacağım. İlkay biberon vermedim meme yaşarım diye daha sonra verdiğimde gayet güzel içiyordu. Ben de sağdığım sütü bırakıp bir şekilde dışarı çıkabiliyordum. Ya da biberonla süt alıp dışarı çıkıyordum. Ama şu an asla biberonla süt içmiyor çok acıksa bile içmiyor. Zaten daha sonrasında da ben kıyamıyor emziriyorum. Ne yapacağım bunu nasıl aşabilirim bilen var mı

Bu 4 ay uyku gerilemesini bi atlatalım. Sonunda uzun ve düzenli uykular var arkadaşlar. Bilimsel gerçek, kesin bilgi, yayalım.

Sezeryan olanlar sezeryan iziniz ne durumda benim hafif kabarık ve kızarık hala , kabarıklığın geçmesi gerekmez miydi hep böyle kalır mı acaba yoksa normal mi 3.5 ay oldu doğum yapalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…