• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Arkadaşlar oğlum 4 aylık sağlık ocağında hemşire muayene ederken bıngıldak kapanmış dedi biraz erken olmuş dedi, kafa çapı ölçtü normalmiş ama eve döndüm sonrasında internette okudum bişeyler bayağı kötü oldum bıngıldağı erken kapanan varmı aranızda
Bizim direk kapalı doğdu bıngıldağımız. Her 15 güne bir düzenli kafa çevresi ölçülüyor. Beyin cerrahi de aylık takip ediyor. Kafa çevresi düzenli büyüdüğü için bi sıkıntı yok dediler ki elle bulamadıkları bıngıldağı tomografide hem ön hem arka fontanel de minimal açıklık çıktı. Sağlık ocağı hemşiremize kalsak beynimiz gelişmeyecekdi ilk doğduğunda bana böyle söylemişti

Arkadaşlar oğlum 4 aylık sağlık ocağında hemşire muayene ederken bıngıldak kapanmış dedi biraz erken olmuş dedi, kafa çapı ölçtü normalmiş ama eve döndüm sonrasında internette okudum bişeyler bayağı kötü oldum bıngıldağı erken kapanan varmı aranızda
Biz 40 günlüktük. Sağlık ocağındaki hemşire bıngıldağı kapanmış dedi. Ben elimle yokladığımda açık gibi geldi ama yine de hemen koşa koşa doktora gittik. Doktor da baktı evet açık korkmayın dedi. Bazen bebek nefes alıp verirken ha da duruş pozisyonu kaynaklı düz olabiliyormuş orası. Kapanmış gibi hissediliyormuş. Bizimki küçük ama açık belki sizinki de öyleymiş. Doktor kapansa da kafa çapı büyümeye devam ettikle sorun yok dedi

Biz 40 günlüktük. Sağlık ocağındaki hemşire bıngıldağı kapanmış dedi. Ben elimle yokladığımda açık gibi geldi ama yine de hemen koşa koşa doktora gittik. Doktor da baktı evet açık korkmayın dedi. Bazen bebek nefes alıp verirken ha da duruş pozisyonu kaynaklı düz olabiliyormuş orası. Kapanmış gibi hissediliyormuş. Bizimki küçük ama açık belki sizinki de öyleymiş. Doktor kapansa da kafa çapı büyümeye devam ettikle sorun yok dedi
İnşallah bizde de sorun olmaz ya

Kızlar menenjiti yaptıran var mı dün ikisini aynı anda oldu bebeğim baxsero ağır geldi sanırım onun tarafı kırmızı oldu bebeğimin ateşi vardı gece calpol verdim şuan ateş yok ama bacağı acıyor ve çok huysuz neler yapılabilir 😔

Kızlar menenjiti yaptıran var mı dün ikisini aynı anda oldu bebeğim baxsero ağır geldi sanırım onun tarafı kırmızı oldu bebeğimin ateşi vardı gece calpol verdim şuan ateş yok ama bacağı acıyor ve çok huysuz neler yapılabilir 😔
Bizde de çok ateş olmuştu. Tüm gece inlemişti. Sabah kadar başında durduk. Ertesi gün gün boyu uyudu gece yine inlemeler. 2 gün 6 saate bir verdik calpol.

Ben Rotadan sonra alerjileri tetiklenen çok anne okuduğum için cesaret edemedim kızımda yaptırmaya o yüzden rota olmadı maalesef ileriki aylarda oluyorlarsa o zaman yaptıracağım. Dana etini kesince kan geçtiyse süper . Bana doktorlar her huysuzluğu her sıkıntıyı alerjiye yorma ufak belirtileri göz ardı edeceksin demişti sende kendini ay şunu yedim ondan mı oldu ay bu mu dokundu diye düşünüp kendini yıpratma
artık alerjik bebeklerde erken gıdalarda tanışmayı öneriyorlar doktoruna danışarak 4.5 5.aya doğru sebze tadımlarına geçebilirsin istersen
Keşke biz de yapmasaydık. Rotadan 10 gün sonra başladı bizim sorunlarımız. Önceden bilseydim yapmazdım. İkincisini yapmasak sorun olur mı aceba?

Bizim direk kapalı doğdu bıngıldağımız. Her 15 güne bir düzenli kafa çevresi ölçülüyor. Beyin cerrahi de aylık takip ediyor. Kafa çevresi düzenli büyüdüğü için bi sıkıntı yok dediler ki elle bulamadıkları bıngıldağı tomografide hem ön hem arka fontanel de minimal açıklık çıktı. Sağlık ocağı hemşiremize kalsak beynimiz gelişmeyecekdi ilk doğduğunda bana böyle söylemişti
Bu tarz şeyleri duymak beni çok rahatlattı 🫠

Merhaba kızlar🌸
Dişi çıkmaya başlayan bebiş var mı? Ne kadarlıkken çıkmaya başladı?
Bebeğim 20 temmuzda doğdu. Dünden beri sürekli elini ısırıyor diş kaşımaya çalışıyor. Tükürükleri çok arttı, ishal oldu. Ateşi de çıkacak gibi sanki hafif ısınıyor gibi geldi kafası. Sizlerde durumlar nasıl?💖

Merhaba kızlar🌸
Dişi çıkmaya başlayan bebiş var mı? Ne kadarlıkken çıkmaya başladı?
Bebeğim 20 temmuzda doğdu. Dünden beri sürekli elini ısırıyor diş kaşımaya çalışıyor. Tükürükleri çok arttı, ishal oldu. Ateşi de çıkacak gibi sanki hafif ısınıyor gibi geldi kafası. Sizlerde durumlar nasıl?💖
Benim bebeğim de 8 temmuzda doğdu bizde de salyası arttı elini yumruk yapıp ağzına sokuyor eli devamlı ağzında. Ama diş ateş yapmaz diye biliyorum. Kafa ısınması çoğu bebekte oluyor benim bebeğimin de kafası ara ara çok sıcak oluyor ama o evin sıcaklık derecesiyle de alakalı olabilir

Kızlar saçlarınız dökülüyor mu ? Benim hamilelikte inanılmaz çoğaldı ama şuan saçımı taramaya duşa girmeye korkıyorum böyle durumda olan var mı neler kullanıyorsunuz

Benimde normalde hiç dökülmezdi şimdi hatrı sayılır bi miktarda dökülme var.
Solgar brewers yeast, solgar gentle iron kullanıyorum multivitaminim bitti almayı da unutuyorum 1 aydır daha da arttı dökülme
Benim de inanılmaz derecede dökülmeye başladı son birkaç haftadır. Acaba bir sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım ki instagramda 4 aylık bebeği olan kadınların saçlarının hormon geçişleri nedeniyle dökülebileceğine dair bir video gördüm, uzman değil ama bizim gibi yaşayan biri çekmiş. Normal olduğuna kanaat getirip rahatladım bunu görünce. Ama vitamin eksikliğinden olabilir belki, bilemiyorum. Aksatarak da olsa iMom Latte içmeye çalışıyorum ben.

Bizim doktor iki menenjit aşısını bir arada yapmamıştı. Rota virüs ile Nimenrix menenjit aşısını birlikte yaptı. Diğerini üç dört gün sonra yapmıştı. Bexsero aşısı günü evden çıkmadan Calpol verin demişti, üç gün boyunca da Calpol vermemizi önermişti üç defa.

Bir de aşı yerine buz uygulaması yapın demişti. Buz çok soğuk geldiği için soğuk bezle kompres yapmıştım iki gün her altını açtığımda. Buz iyi gelebilir sizinkine de ama doktora sorma imkanınız varsa sorun isterseniz.

Sütüm az olduğu için süt+alerji maması şeklinde ilerliyoruz. Tesadüf eseri Ravla lohusa yağına denk geldim. Yorumlarda sütü az olanlar bunu kullandıktan sonra bebekleri kilo almaya başladığı yazıyordu. Sütü artırmıyormuş ama yağlandırdığı için bebekler kilo alabiliyormuş. Bugün elime geldi inşallah faydası olur bize.

Alerji mamasını kolay içebilsin diye de vanilya şurubumuzda bugün geldi. Arkadaşıma doktoru önermiş, Starbucksta satılıyormuş galiba ordan alırsın dedi. Ama satılmıyormuş. Arabica kafede satılıyordu sonra internetten araştırınca bu markaya denk geldim. Yorumları iyiydi. Mama kokusu konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlarım belki sizin için bir öneri olur. 90 ml için bir çay kaşığı kullandım normal önceden içtiği kadar içti bakalım nasıl ilerleyeceğiz.

Eklentiler

• IMG_6273.webp
    IMG_6273.webp
    83,1 KB · Görüntüleme: 16
Bu ara oğlum, frekansı karışmış radyo gibi devamlı cızırdıyor. :KK47:

Uyku hariç sürekli bi mızıldama halinde. Emmeyi bırakıyor ıııı ııhhhhh diyor, sonra kaldığı yerden emmeye devam ediyor. Kucağa gelmek istiyor. E aynı şekilde kucağımdayken de mızıldıyor. Bi memnuniyetsizlik, bi tatminsizlik.. :olamaz: En güzel dışarıda duruyor. Arabasına koy, sokak cadde gez dur.:KK55:

Diş etleri kabarmış. El devamlı ağızda, salya deseniz bozuk musluk gibi devamlı akıyor. Önlükler yetmedi, eski tshirtlerden yakalık yaptım. Su dişler patlasa da bi rahatlasam diyicem amaaaa… sırada 18 diş daha var :KK53:

ı love huni :KK45:

Son düzenleme:
Bu ara oğlum, frekansı karışmış radyo gibi devamlı cızırdıyor. :KK47:

Uyku hariç sürekli bi mızıldama halinde. Emmeyi bırakıyor ıııı ııhhhhh diyor, sonra kaldığı yerden emmeye devam ediyor. Kucağa gelmek istiyor. E aynı şekilde kucağımdayken de mızıldıyor. Bi memnuniyetsizlik, bi tatminsizlik.. :olamaz: En güzel dışarıda duruyor. Arabasına koy, sokak cadde gez dur.:KK55:

Diş etleri kabarmış. El devamlı ağızda, salya deseniz bozuk musluk gibi devamlı akıyor. Önlükler yetmedi, eski tshirtlerden yakalık yaptım. Su dişler patlasa da bi rahatlasam diyicem amaaaa… sırada 18 diş daha var :KK53:

ı love huni :KK45:
Bizi tarif ettin sanki tabi anlamsız ağlamalar bugün sabahtan beri en fazla yarım saat uyumuştur artık kollarım bile uyustu bende dişten şüpheleniyorum ya eli sürekli ağızda ve salya sürekli akıyor sürekli aglak dahs erken degilmi dîş için atak haftasıya atak olabilir mi

Bizi tarif ettin sanki tabi anlamsız ağlamalar bugün sabahtan beri en fazla yarım saat uyumuştur artık kollarım bile uyustu bende dişten şüpheleniyorum ya eli sürekli ağızda ve salya sürekli akıyor sürekli aglak dahs erken degilmi dîş için atak haftasıya atak olabilir mi
Bence diş. Hafif ishal de var. Kaka sayısında artıs yok ama kaka kıvamı daha cıvık ve sulu. O da diş dönemi olabilen bi şey.

Bi de iki kez çay kaşığının ucuyla calpol verdim. Şeker şerbet oldu çocuğum. 🥹 Bu 4. Ay Uyku gerilemesi yada atak olsa ağrı kesici etki etmezdi. Fizyolojik bi ağrı var ki, ağrı kesici işe yaradı.

Bence diş. Hafif ishal de var. Kaka sayısında artıs yok ama kaka kıvamı daha cıvık ve sulu. O da diş dönemi olabilen bi şey.

Bi de iki kez çay kaşığının ucuyla calpol verdim. Şeker şerbet oldu çocuğum. 🥹 Bu 4. Ay Uyku gerilemesi yada atak olsa ağrı kesici etki etmezdi. Fizyolojik bi ağrı var ki, ağrı kesici işe yaradı.
Ateşi yok ama Bende colpol vereyim mi acaba biraz iyi gelir mi

Back
X