- 22 Mayıs 2023
- 2.516
- 7.146
- 88
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #6.561
Belirtin ne ki kuzumKızlar gebelikte vajinal enfeksiyon geçiren oldu mu? Belirtiler nasıl?
Enfeksiyon mu geçiriyorum kanamadan kalan bir şey mi anlayamıyorum daha önce hiç vajinal enfeksiyon geçirmedim. Randevuma 10 gün var acil gitmeli miyim anlayamıyorum.
Canım sadece akıntı rengiyle şüphelendim ağrım sızım yok henüzBelirtin ne ki kuzum
2 gün önce bende de oldu sol tarafta. Baya da sürdü sonra geçti sol veya sağ kasık ağrısı normal canım. Karın gerilmesiyle oluyor.Kızlar sol tarafımda ağrı var 4-5 saattir yaşayan var mı bu durumu acaba
Doktorlar kanama olmadığı sürece bi sorun yoktur diyorlar genelde. Sürekli bende de ağrılar oluyor ama artık bebişlerimiz hızlı hızlı büyüdükleri için ağrılar da normal diye düşünüyorum. Benim bebiş biraz sol tarafta duruyor ve genelde ağrılar hep solda oluyor. Bazen bıçak batması gibi, bazen hafif bir regl sancısı gibi, bazen gerilme oluyor. İçini ferah tut ve kendini yorma. Yorgunluk da kötü etkiliyorKızlar sol tarafımda ağrı var 4-5 saattir yaşayan var mı bu durumu acaba
Geçen hafta rutin kontrolde doktor ağrı yanma vs var mı diye sordu. Son 1 ayda 2-3 kez yanma hissi yaşadım sadece ve kısa süreliydi. Doktor idrar tahlili istedi, enfeksiyon varmış. 2. aydan beri günde 2.8 lt su içmemi söylemişti ve 3 lt içiyorum zaten her gün. Tahlil sonucumu görünce de su tüketimini arttır diye üstüne basa basa söylediği bir ses kaydı göndermiş. Tahminimce her az su içtiğim zamanlarda enfeksiyon belirti gösteriyor. Bundan sonra günde 3.5 lt su ile devam edeceğim sanırım hayatımaKızlar gebelikte vajinal enfeksiyon geçiren oldu mu? Belirtiler nasıl?
Enfeksiyon mu geçiriyorum kanamadan kalan bir şey mi anlayamıyorum daha önce hiç vajinal enfeksiyon geçirmedim. Randevuma 10 gün var acil gitmeli miyim anlayamıyorum.
Benimde takibimi yapmadı henüz ama seninkine üzüldüm suçsuz yere olmuş benim ki gidip söylediğim halde ignem olduğu halde yapamam bakamam doktorun gitmiş doktorun yok dedi bana şaka gibi ilçe sağlığa gidip duzelttirdim, şimdi gebelik takibi için gideceğim, bı iğneyi yapmadı bana inanmazsin 'e malzemeleri bana sorar devlet' falan diye saçmaladı enjeksiyonum var pamukta var diyorum yok doktorun yok ben bakamam benim sorunum değil dedi gıcik, sizinki inşallah hallolur sucsuz olmuş ben direkt kendim şikayet ettim ilçe sağlığa benimde sorunum değil çünkü doktorun gitmesi
Tabi canım o ne saçma iş benim de doktorum yoktu uzun süredir başka doktor da gelmedi onun yerine, diğer doktorlara kaydımı açtırıp bakıyordu sana da yapabilirdi o şekilde isteseydi. Ugrasmak istememiş basindan atmaya çalışmış iste.Benimde takibimi yapmadı henüz ama seninkine üzüldüm suçsuz yere olmuş benim ki gidip söylediğim halde ignem olduğu halde yapamam bakamam doktorun gitmiş doktorun yok dedi bana şaka gibi ilçe sağlığa gidip duzelttirdim, şimdi gebelik takibi için gideceğim, bı iğneyi yapmadı bana inanmazsin 'e malzemeleri bana sorar devlet' falan diye saçmaladı enjeksiyonum var pamukta var diyorum yok doktorun yok ben bakamam benim sorunum değil dedi gıcik, sizinki inşallah hallolur sucsuz olmuş ben direkt kendim şikayet ettim ilçe sağlığa benimde sorunum değil çünkü doktorun gitmesi
Valla aynı durum bende de var üstelik ben gebeliğimi önce asmde teyit ettirmeme rağmen. Bende de hep karın ağrısı mide bulantısı vs vs girilmiş gebelik yok. Aile hekimim de girebilirdi sanırım çünkü öksürüğüme kadar girmişİyi geceler tatlı annelergeçen gün e nabizdan gebelik haftasina bakılıyor denmişti burada bende baktım ama gebelige dair bir bilgi girilmemiş. Özel hastanede takibim yapılıyor ve akıllı asistandan baktığımda tanıları hep karın ağrısı, mide bulantısı, düzensiz adet vs vs diye girmişler bu konuya sinir oldum Allah korusun dışarıda tek başımayken acil bir durum yaşasam bişey olsa devlet hastanesine goturseler yanlış bi ilac uygulansa falan diye aklıma neler geldi biraz da kuruntu yaptım tabi ama başımıza ne gelicek bilemeyiz.
Önceki gebeliğimde daha 7. Haftadan aramışlardi beni sağlık ocağından bu defa daha hic aramadılar aklıma o geldi. Doktorum gebe diye işlememişki sisteme nereden bilsin sağlık ocağı hemşiresi gebe olduğumu.
Bugün gittim hem ilacımı yazdirayim hem oraya da kaydımı yaptırayım diye.
Hemşire bildirimimi yaptı ama geç bildirdiği için performans düşüklüğü diye bir ceza yedi sistemden kızın maaşından 3000 tl kesinti olacakmış. Çok üzüldüm Hemşire için onun bi suçu yok çünkü bilseydim daha erken giderdim. Aile hekimimle görüştü düzeltilme şansı varmış sanırım bakalım perşembe günü kontrolüm var gidince doktoruma da soylicem birdahaki muayenelerimde tanı neyse onu girsinler ne saçma bisey.
Canım birSelam arkadaşlar nolur bilen yazsın çok üzgünüm sürekli ağlıyorum. Daha önce bir kürtaj geçirdim. Şimdi ise 5+2 hamileyim yine ama kese etrafında kanama alanı var. Dışarıya da kanamam başlamıştı progestan kullandım geçti ama içerdeki kanama geçmiyordün kontrole gittiğimde kese görünüyor ana yolk sac yok henüz çok riskliymiş ümitlenme ama beklicez dedi 10 gün daha doktorum. Sizce nolur yolk oluşur mu başına aynı şeyler gelen var mı çok ihtiyacım var yardıma
Canım bir kaç hafta daha bekle bende de kese beşte bebek yedide gözüktü kanama alanım onuncu haftada geçti dışarıya gelmiyordu ama kese etrafında vardı progestan kullandım Allahtan ümit kesilmezSelam arkadaşlar nolur bilen yazsın çok üzgünüm sürekli ağlıyorum. Daha önce bir kürtaj geçirdim. Şimdi ise 5+2 hamileyim yine ama kese etrafında kanama alanı var. Dışarıya da kanamam başlamıştı progestan kullandım geçti ama içerdeki kanama geçmiyordün kontrole gittiğimde kese görünüyor ana yolk sac yok henüz çok riskliymiş ümitlenme ama beklicez dedi 10 gün daha doktorum. Sizce nolur yolk oluşur mu başına aynı şeyler gelen var mı çok ihtiyacım var yardıma ultrason görüntümü de ekliyorum buraya
Yaptırdım canım ben geçen hafta. Dün cikti sonucu onun da aradılar sıkıntı yokmus şükür.Selam kızlar bir hafta sonra üçlü test yaptıracağım aranızdan yaptıranlar oldu mu
Ben geçen hafta yaptırdım ama sonucu için gitmedim henüzSelam kızlar bir hafta sonra üçlü test yaptıracağım aranızdan yaptıranlar oldu mu
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah süreçleri kolaylıkla sağlıkla geçer. Geldi mi hep üst üste gelir.Kizlar merhaba
Cuma gunu serklaj operasyonum gerceklesti.Hic anlatilan kadar kolay gecmedi20 25 dk surecek dediler hep 1 saat surdu ciktigimda sonda yeri cok yanma yapiyordu. Dikis agrilari fena. Birde o gun koruma amacli 2 tane progestan igne yapildi o da kalcamda odem yapip sisirdi. Sag tarafima yatamiyorum, yuruyemiyorum. Onun agrisida eklendi ustune.Daha yeni yeni toparliyorum. Esim harici annem bakimima yardim edecekti ctesi gunu domuz gribi oldu operasyon gunude birlikteydik hastanede. Yetmezmis gibi evde su tesisati patladi. Banyo kirildi her yer batik durumda tek sevindigim sey bebek iyi onun harici hersey berbat.Nasil bu kadar aksilik beni buluyor anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?