2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ben boyunu hiç bilmiyorum doktorum söylemiyor, kızlar mesajları yakalayamadım birkaç kişi başka doktora git yazmış ben küçük bir ilçedeyim tek özel hastane onda tek kadın doğum doktoru var devlet iyi değil burada. Ondan gidemedim aynı doktordayıö. Toparlayacağız inş

Canım yeni okudum mesajları
İyisiniz inşallah
Sıkma canının kötü bir durum olsa söylerdi doktor bence
Daha zamanımız var o zamana kadar ilerleyecektir inşallah korkma sıkıntı da yapma canım benim

Benim bebeğimde önde gidiyor canım
Şeker yüklemesi yapmamıştım bugün yaptırdım rahatlayalım diye ve çok şükür çıkmadı
Sizde şeker var mıydı?

Bende diyetle başladım ama aç olduğum halde değerlerim yüksek çıkıyordu tokken arada yüksek oluyordu ama doktor durum kötü ilerlemesin diye insüline başlayalım dedi
Yine dikkat ediyorum tabi ama o kadar sıkmıyorum kendimi insülün ile zaten kontrol altında
Seninki de değerler normale düşmüş bir sıkıntı olmayacak inşallah dua edelim
Bu arada insülinü ne kadar kullanıyorsun kaç doz da

Canım kızlar bende protein kaçağı vardı. 24 saatlik idrar vermiştim 1 ay önce bugün yeniden tekrarladık ve 465 çıkmış
Moralim bozuldu tansiyonum çok şükür normal ama ileriki haftalarda yükselir mi acaba

Benim gece 4 ünite levemir sabah ve öğlen 4 novorapid akşam 6 novorapid şeklinde . Benim şekerim inanılmaz dengesiz birinci saatte çok yüksek ikinci saatte de hipoglisemi olacak kadar düşük çıkıyor bir defasında 52 şeker ile acillik oldum o kadar düşünün. O yüzden egzersiz +diyet+insülinle götürmeye çalışıyorum allaha şükür önceki halinden eser yok sadece ara ara yükseliyor o da gebelik haftası ilerledikçe istemesek de olacak bişey . Bebek büyüdükçe şekeri kontrol etmek zorlaşacak dozları arttıracaklar ne yazık ki

Kızlar bana çok güzel moral verdiniz çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
Canım merhaba ben de bazen 2 haftaya kadar geriden gitmenin olağan bir şey olduğunu duyuyordum bir gittiğinde bakarsın açık kapanmış olur gebelikte drların dedikleriyle iniş çıkışlar o kadar çok oluyor ki ama herkesin de bebeği sağlıkla doğuyor. Bu aralar yine de bebişine kilo aldırmak için avokado ye ve kefir iç bunlar çok öneriliyor doğrudan bebişe kilo yaparmış. Ben de başlayacağım şifa olsun minnoşlarımıza

Evet maalesef şekerim çok yüksek çıktı şeker yüklemesinde . Çok sevindim allah kimseye vermesin çok zor
Yaa öyle mi çok geçmiş olsun
Diyet yapıyorsunuzdur mutlaka eğer yeterli gelmediyse insülin başlamaları gerekir ve bence insülinden korkmayın
Çok okudum şekeri olanlarda bebek için gayet iyi bir şey
Benim bebeğim sizinkinden biraz daha kilolu korkmayın :)

İnsülin de kullanıyorum hatta kendim de yapmaya başladım bu konuda çok haklısınız insülin gerçekten hayat kurtarıyor. Aynı şekilde şeker yüklemesi de öyle genelde negatif bakılıyor ama ben yaptırmasaydım bilmeden bebeğime çok zarar verecektim

Evet kesinlikle haklısınız. Ben o suyu içemem diye günlük ölçüm yapıyordum ama bebek önde gidince çok korktum çok pişman oldum hemen yüklemeyi yaptırdım.
Çok şükür çıkmadı ama çıksa çok vicdan azabı çekerdim
Sizede tekrardan çok geçmiş olsun inşallahh en sıkıntısız şekilde bu dönemleri atlatacaksınız

Çok teşekkür ederim. İnşallah Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi

Aaa sen günde üç defa vuruyorsun
Ben sadece gece 10 da yapıyorum 5 novorapid
Arada yürüyüş vs diyet öncekinden fazla yapmıyorum ama dikkat ediyorum bakalım kontrol gününde neler söyleyecek doktor bekliyorum

Aaa sen günde üç defa vuruyorsun
Ben sadece gece 10 da yapıyorum 5 novorapid
Arada yürüyüş vs diyet öncekinden fazla yapmıyorum ama dikkat ediyorum bakalım kontrol gününde neler söyleyecek doktor bekliyorum
Novorapid öğün öncesi yapılıyor diye biliyorum levemir yapıyor olabilir misiniz ? Tabi doktorunuz daha iyisini bilir kuzenim de şeker hastası o da novorapid kullanıyor her öğünden önce. Bana da ilk başta gece 4 levemir başladılar yetmeyince kısa etkili novorapide geçiş yaptık . Ölçüm yapıyor musunuz aç tokluk birinci saat ve tokluk ikinci saat şeklinde? Bana liste yaptırıyorlar her kontrolde götürüyorum o listeyi

Evet canım yapıyorum ölçümü lisete şeklinde onu da götürüyorum benim liste
Sabah öğlen akşam ve gece aç sonra tok iken bir saat sonrasında tekrardan ölçülüp yazılacak ama ölçüm yapma günüm az verildi beş gün sadece oda doktora gitmeden beş gün öncesi yapılacak
Evet evet levemir tokluk olarak yapıyorum yemek yedikten sonra gece 10 da yanlış yazmışım ben

Evet iştahlar inanılmaz açılıyor daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyoruz.
Yürüme işini önce doktoruna danış bence

Senin bir tık daha düşük sanırım bana göre şeker düzeyin . Benim şeker yüklemesinde açlık bile 140 çıkmıştı . En ufak bir çikolata kaçamağında bile 190-200 lere çıkıyor direkt . O yüzden insülin şart oldu ve haftanın her günü her öğünden önce ve sonra ölçüm yapıyorum insanı o da çok yıpratıyor .

Ooo baya yüksek çıkıyormuş seninki canım
Bende açken ölçtüğümde 110 120 arası oldu en sonki ölçümlerde tok ise hep 80-90 larda fazla yersem yemek vs 100 ü iki defa buldu
Sanırım benim seninkinden biraz daha düşük seviyede
Olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun canım

Canım uzun olabilirsiniz ama kg farklı bir şey ben hiç kilolu bir insan olmadım. Eşim de kaç yaşına kadar hep zayıfmıs sonradan almış. Zaten bende zayıf doğmuşum. Genetik büyük çoğunlukla yani. Ve bebeğin pozisyonu bile etkiliyor bu ölçümleri. Hiç korkma. Kuruyemiş özellikle fındık ve ceviz, yumurta, avokado, muz, süt urunleri tüket. Et, balık,.tavuk ne seviyorsan daha çok tüket. Bak bende et ürünlerinin hiç biri yok mesela sadece köfte. Doktor bana bir multivitamin verdi onunla devam ediyorum.. Ama bebek alıyor bir şekilde. Takma kafana ve beslen, dua et. Bence hiçbir problem yok doktorun abartması yine söylüyorum. Geçmiş olsun tekrardan inşallah haftaya rahat bir nefes alacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…