2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Kızlar benim tahlil sonuçlarımı yorumlar mısınız? Doktorum daha bana dönüş yapmadı. Şekerim var onun için endokrinden randevu aldım ama diğerleri ne demek hiç anlamadım. Kıpkırmızı olmuş sonuçlar. Yardım ederseniz sevinirim.

Eklentiler

• IMG_5189.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 103
Çok geçmiş olsun İnşallah hemen düzelir rahat edersin

Tokken ölçülen 1 saatte ki değerler hep 100 üstü ve her öğünde yüksek çıkıyor Muş seninki

10 günlük kontrol listemi ekledim bak , nadiren oynamalar da olsa geneli bu şekilde çıkıyor
Bende ki liste geçen haftalarda böyleydi ve buna bakılarak insüline başlamıştım

Eklentiler

• IMG_3873.webp
    51,8 KB · Görüntüleme: 85
Geçmiş olsun canım bende çok sık idrar yolu enfeksiyonu oldu gebelikte, endişe etme en çok antibiyotik tek doz şase veriyor.
Aaa ben de ne zaman sırt üstü yatsam belim kilitleniyor hareket edemiyorum en rahat sola yatmak, sağa yatınca vuruyor sürekli
Demir düşük sanırım hgb az, idrar yolu enfeksiyonu var, ph 3,8 olan intim yikama jeli kullanın ben sebamed kullanıyorum . Geçmiş olsun

Hanımlar ben bu deprem olayından sonra dayanamadım hazırladım çantayı cok şükür. kafam rahat olsun istedim. Çantaya koyduklarımi ekliyim fikir olur sizede belki. Eksiğim varsada söyleyin ekliyim ilk acemilikle bukadar yaptım

-Hemşireye -
Alt - üst patiklı zarf yakalı takım
İç zıbın
Eldiven
Şapka
Çorap
2 bez
Penye Battaniye

-
Yedek bebek kıyafet-
2 müslin battaniye
1 kalın battaniye
5 ağız mendili
10 bebek bezi
4 İç zıbın
1 yedek takım
1 tulum
2 alt açma
Pişik kremi
Biberon, emzik
Mama
Islak mendil

-
kendime-
2 pijama
1 gecelik
3 çorap
2 emzirme sütyeni
3 Kulot
2 atlet
1 paket depend
6 uzun ped
Gümüş kapak
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Süt pompası
Taç, toka
Diş fırçası
Macun
Makyaj malzemesi
Tarak
Terlik
Hırka
Çıkış eşofman
Havlu
Anne çantası

Kirli poşeti
Puset
Kolonya

Havlu peçete
Kapı süsü, balon vs

Eklentiler

• IMG-20250426-WA0000.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG-20250426-WA0001.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 78
Tokken ölçülen 1 saatte ki değerler hep 100 üstü ve her öğünde yüksek çıkıyor Muş seninki

Bende ki liste geçen haftalarda böyleydi ve buna bakılarak insüline başlamıştım
Olması gereken açlık en fazla 100 tokluk birinci saat 140 altı ikinci saat 120 altı. Ben bu listeyi kontrol ettirdiğimde büyük ilerleme kaydetmişsin demişti doktor. 1. Saatteki değerler aslında yüksek değil birkaç tanesi sınıra yakın sadece . Senin listende de sabah açlıkların baya yüksek onlar sanırım gebelik şekerinde asıl baz alınan değerler. Endokrin uzmanı bana sabah açlıklar önemli olan demişti . Öğlen değerlerin gayet iyi senin de . Bide ölçümlerini tamamen aç olduğunda yapmaya gayret göster örneğin akşam yemeğinden en az iki saat önce gıda alımını kes canımız bişeyler çektiği ve sürekli atıştırdığımız için açlık değeri aslında gerçekten açken alınan değer olmuyor ölçünce yüksek çıkıyor bu da insanı yanıltıyor doktorlar da yüksek olduğunu düşünüp doz artımına gidiyorlar . Ölçümlerini verdikleri saatlerde yapmaya dikkat edersen senin önemli bir şeker problemin olduğunu düşünmüyorum ben tamamen aç olduğum ve gıdayı kestiğim halde zor kontrol altında tutuyorum senin birkaçı hariç değerlerin gayet iyi diyetle rahatla halledilir

Hayırlı olsun bende kaydedeyim de eksillerim benim var bebişin tamam çok şükür valiz orta boy yetiyor degil mi sadece şunu çok duydum ilk dogdugunda çok üşüdükleri için ben orta kalınlıkta bi battaniye de koymayı düşünüyorum

Benim de bayağı eksiğim varmış tamamladım onları da. benim orta boy valize sığdı Ben 2 tane Müslin battaniye aldım Bir tanesini pusetin üzerine atarım diye düşündüm bir tane penye battaniye aldım O da biraz kalınca Bir de kalın bir battaniye daha aldım yeter insallah

Tam 3 saat Ütü yaptım ağız mendillerine kadar ütüledim ilk defa zevk alarak Ütü yaptım ama 3 saat beni gerçekten yordu Nevresim takımlarını falan battaniyelerini de ütüledim.

Kendime kıyafet alırken de ütü gerektirmeyen kıyafetlere bakarım genelde

Kızlar şeker yüklemesinde biraz yüksek çıktı doktorum dahiliye ile görüş dedi böyle durumlarda ne oluyor yaşayan var mı ben çok korkuyorum

Ellerine saglık orta kalınlıktaysa yeter bence battaniye ütü işi hamilelikte daha sorun sırt bel agrısı problem ben henüz valiz hazırlamaya geçmedim birkac haftaya aradan çıkarırım diye düşünüyorum zaman daralıyor
Ayy bende ütü istemeyen kıyafetler alıyorum çoğunluk ama ana olunca kayınvalidemin dedigi maraton da gibi koşacaksın ama neden yorulduğunu anlamayacaksn öyle güzel bir duygu diyor hadi bakalım 2 ay sonra bizim eşgalleri merak ediyorum

Ütüyü oturarak yapayım dedim rahat edemedim Ayağa kalkıyorum arada bir dinlenmeye geçiyorum falan derken 3 saat sürdü 6

Ben de birkaç hafta içinde yaparım diye düşünüyordum daha hazırlamaya niyetlenmemiştim ama depremde çok korktum o an İnsanın beyni duruyor evin içinde yere mi çömeliyim telefona mı koşayım ona bile karar veremedim o yüzden hazırlayayım çıksın aradan dedim Bir de biraz daha hamlamadan çıktı çok şükür aradan

Eklentiler

• IMG_7758.webp
    37 KB · Görüntüleme: 82
Ben de aldım. Krem rengini. Gerçekten çok kaliteli.

Geçen çarşıdan çift kat battaniye yapayım diye müslin kumaş aldım. Metresi 150 tl civarı. Aşağı yukarı aynı fiyata geliyor. Kenarlardan artan kumaşla ağız bezleri diktim. Kendim bi şey yapmak olmak hoşuma gitti. Ama zeypba nın fiyatı gayet makul

Eklentiler

• IMG_5378.webp
    67,8 KB · Görüntüleme: 72
Canım listemiz sayılarına kadar aynı neredeyse maşallah ben de bugün yıkadım kuruyunca ütüleyip yerleştireceğim. Sadece göğüs pompası ile ilgili tecrübeli bir ebe dinlemiştim demişti ki, ilk günler gelen süt (kolostrum mu neydi) çok yoğun yapıda, onu sağarsanız sağdığınız alete yapışacak bir miktarı ve araya gidecek. Süt değerli olduğu için ilk günler gerekirse elle sağın. Ondan dolayı pompayı evde bırakacağım ben. Bir de eşine kıyafet, pijama, diş fırçası vs unutma :)

Ben şundan aldım içi elyaf dolgulu çok çok beğendim ilk alan benim heralde fiyatı çok iyiydi geldiğinde kalitesine aşırı şaşırdım tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_6549.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 67
Leydiciğim ne kadar benziyor zevklerimiz. Birkaç konuda daha benzetmiştim, gecelik pijama ve oversize giyim mesela.

Eklentiler

• Screenshot_2025-04-26-15-21-10-717_trendyol.com.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2025-04-26-15-20-55-129_trendyol.com.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 67
Ütü yapacaksan o gün hiçbir iş yapmayacağın güne denk getir. Ben o gün sabahtan bayağı koşuşturmuştum akşam ütüyü de yapayım çıksın aradan dedim ve çöktüm resmen.

Göğüs pompasını da koydum ama hiç duymamıştım böyle bir şey gerekirse ben de bırakırım evde.

Eşime Kıyafet falan almak hiç aklıma gelmemişti kendi donunu kendi hazırlasın O da kaç gündür uğraşıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…