2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92

Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor. 😣

Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor. 🤢

Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda … 🤢😵

Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı. 😣 Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.

Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum. :KK61:Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. 🤲🏼 Kalkıp namaz kıldım yattım.

Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.

Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem. 🤷‍♀️
Çok geçmiş olsun otları iyi ayıklamıyorlar bence de bir daha hiçbirimizin başına böyle bir şey gelmez inşallah 🙏🏻

Kadın doğum uzmanlarının hepsi çok ciddi geliyor bana zaten, genel olarak böyleler diye düşünmeye başladım:) Avicenna'daki önceki doktorum daha da ciddiydi, Whatsapp'tan bir şey sorduğumda tek kelime ile cevap verirdi. Filiz Hanım biraz daha konuşkan ve ilgili geldi bana aslında. Ama tabii sizin içinize sinmesi gerekir doktorunuzun. Oradaki tek kadın olarak o kaldı diye biliyorum, kadın doğum uzmanı olarak, ben o yüzden onunla devam etmiştim, biraz çekingenim çünkü. Diğer doktorlar da iyidir belki bilmiyorum.
Cinsiyetini filiz hanımda mı ögrendiniz 13+5 de gittim göremedi 14+5 de yeniden gittim balon patlatacağız diye biz çıktık kardeşime verdi sonra yine tam net 1819 da belli olur dedi yani yine net emin değiliz bilede alamadık detaylıyı bekliyoruz

Evet cockerımız var o da hatrı sayılır tüy döküyor evin her yerine girip çıkıyor özgürlükler kısıtlanamaz :D Goldenları çok severimmm. İşte dyson için muallaktayım çünkü Bissel ile ilgili daha iyi şeyler okuyorum . Ve fakat robot kesinlikle istiyorum eşim çıldırmazsa fikrimi sunacağım kabul etmezse de yatağın altını silsin :kahve:
Yaa bende cookerları çok severim kaç yaşında ?🫠
Bissel markayı biliyorum bende şimdi onun halı koltuk yıkama makinesine niyetlendim doğumdan önce alabilirsem çok iyi olacak😀
Benim de muhtemel durumum seninki gibi olabilir. Bu durumdan memnun değilim ama napayım şanssızız galiba güven konusunda :(
Şu anki doktoruma da tetanoz aşısı ile acil bir şey sormak istedim hastaneyi aradım kendisi bir operasyondaymış.
Kimisi mesajla hemen konuşup anlaşıyor mesela ama ben dumanla haberleşicem az kaldı.
Benim zorunluluktan dolayı oldu aslında zorunlu il değişikliği yaptık öyle olunca güvenip sevdiğim doktorumu bıraktım
Sonrasında gittiğimi sevemedim ama doğumumu yapan doktordqn çok memnun kaldım.Şimdi aynı yerde olsak yine o doktoruma giderim🫠
Bu gebeliğimde de iyi bir doktor bulamadım en son özelde gittiğim doktora ısındım ama sezeryan olacağım ve şehir hastanesinde sezeryanda çok iyi bir doktor var aklımı o da karıştırıyor.
Şimdi ikisine de gidiyorum bakalım ikisinden birinde yağacağım doğumu🫠
Bebişin kıyafetleri için dolabımız bayramdan sonra gelecek ama dediğin gibi kendi kıyafetlerimi hazırlamakta fayda var. Doğum çantasını hazırlasam da bir köşede dursa gerisi bi şekilde hallolur.

Aynen kuzucum destekleriniz için çok teşekkür ederim valla. Kendimi çok daha iyi hissediyorum kabullendim sanırım 😇

Kuzucum tilyam yanıtlamış ben yeni gördüm ama onun dediği gibi ilaca mutlaka devam et sezaryende kanama çok oluyor. Bi de bu demir deposu kolay kolay dolan bir şey değil malesef. Aylarca takviye kullanıyoruz 5-6 birin anca yükseliyor bazen. Sezaryende de kan kaybedeceğini varsayarasak aman ihmal etme. Hatta benim hemoglobin değerim de düşmüştü doktor benim ilacı iki taneye çıkarttı. Senin hemoglobin iyi Allahtan 😍

Gerçekten öyle her doktor böyle bi yönlendirme yapmazdı diye düşünüyorum. Zaten kendisinin bu sezaryeni rahatlıkla yapabileceğini söyledi. Sadece doğumu tek başıma yaptırmıyorum ekiple çalışıyoruz özel hastanede kaliteli ekip bulmak zor diye ekledi. Gece ekibi toparlamak çok zor oluyor dedi. O yüzden Hacettepe iyidir 😀 ayrıca da sonuna kadar buradayız inşallah 🤣 bu site candır 🤣🤣

Canım benim iki tane kedim var evde. Bir tanesi çok uzun tüylü. Evimde bir robot süpürge bi dyson var yine de kurutma makinen yoksa hiç bi anlamı yok. Kesinlikle kurutma makinesi de tavsiye ederim. Bebiş doğduktan sonra olabildiğince az tüy ile yaşamak için tüm mücadeleyi veriyorum şu an 🤣
Durumu da dünden bu yana uzun uzun düşündüm ve kabullendim gibi. En başından beri hayırlısı olsun diye dua ediyordum demek ki hayırlısı buymuş. En azından yine çok iyi bir doktora ve ekibe emanet edeceğim kendimi ve bebeğimi 🥰 destekleriniz çok kıymetli teşekkür ederim 🥰

Çok güzel çıkmış kuzum. Hba1c de 3 aylık şeker ortalaması gibi düşünebilirsin. O da çok iyi 🥰
Bende kurutma makinesi de var üçü iyi bir ekip işi çıkarıyor gerçekten 😀

Sağol canım tokluk sıkıntılı çıktı ama, kahvaltıda gözüm dönüyor benim baya bi yasak saydı bakalım hayırlısı 😇
Sana yükleme yapılmadı anladığım. Açlık- tokluk, bi de üç aylık şeker ortalamasına bakmış.

Hamilelerde tokluk şekerinin en fazla 140 olması beklenir. Seninki de 136. Sınırlar dahilinde. 👍🏻

Ben evde biraz peynir, domates salatalık, bir dilim tam buğday ekmeği, bir yumurta, 2-3 zeytin yiyorum da 120lerde çıkıyor.:KK14:

Sana da git kahvaltı et demişler. Sen de etmişsin.:p Yani abartmadan yemende sakınca yok. Dediği gibi bir sürü gıdayı yasaklayacak bi durum olsaydı, bununla yetinmez yükleme yapardı :KK39:

Kızlar dualariniza ihtiyacım var bebeğimle ilgili bı sorunum yok şükür ama zor gunler geçiriyorum ve geçireceğim de gibi dualarınıza beni unutmayın ❤️
Ah bacım, Rabbim yardımcın olsun 🤲🏼
Sıkıntılarına deva diliyorum. Rabbim gönlünü ferahlatsın 🤲🏼

Evet 32.haftadan itibaren 2 haftada bire düşürülüyor diye biliyorum. Ama ben hala 2 haftada bir başka bir doktora giderek desteklemeye çalışıyorum.
Benim randevularım doğuma kadar 6 haftada bir. Bir tek şimdi araya bir kontrol koydu bebeğin göbek çevresi düşük çıktığı için 3 haftada bir olacak yani bu seferlik.

Daha fazla randevu talep edeyim bari, içime sinmeyecek böyle.

Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek. 🤷‍♀️ Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz 🤲🏼

32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir. :KK51:

—————————————————————

Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli. 😣

Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92

Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor. 😣

Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor. 🤢

Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda … 🤢😵

Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı. 😣 Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.

Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum. :KK61:Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. 🤲🏼 Kalkıp namaz kıldım yattım.

Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.

Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem. 🤷‍♀️
Çok geçmiş olsun yaaa dokundu demek ki tüh nasıl korkmuşsundur gerçekten

Allah beterinden saklasın inşallah vakti zamanı gelince alırız kucağımıza da bebiklerimizi

Cinsiyetini filiz hanımda mı ögrendiniz 13+5 de gittim göremedi 14+5 de yeniden gittim balon patlatacağız diye biz çıktık kardeşime verdi sonra yine tam net 1819 da belli olur dedi yani yine net emin değiliz bilede alamadık detaylıyı bekliyoruz
Ultrasonda cinsiyet her zaman aynı haftada öğrenilemiyor, çocuğun pozisyonuna göre değişiyor ama biz net olarak Fetal DNA ile öğrenmiştik. Ama o zamanlar Tülin Hanım'a gidiyorduk, o 12. haftada tahmin yürütmüştü, gelişimi kız olacak gibi ama sadece tahmin ediyorum demişti, tahmini doğru çıkmıştı. Fakat dediğim gibi bebeğin duruşuna/gelişimine de bağlı galiba. Kuzenim de 21. haftada detaylı ultrasonda öğrendi ancak net olarak. Sağlıklı olsunlar da sabırla bekleyeceğiz artık umarım tüm adımları. Gönlünüzce olur umarım cinsiyeti de sizinkinin💕

Benim önceki doktorum çok güleçti de ne oldu? 5 dakikalık muayeneler , gelişigüzel bilgiler, biraz uzun soru sorsan sıkılmalar falan..İyi bir doktor olsun, işini yapsın, soğukkanlı olsun, beni olması gerektiği gibi doğurtsun yeter diye bakıyorum artık. Tabiki güleçlik bonus olur ama artık önceliğim değil.
Ben de size katılıyorum. İşini iyi yapan bir doktor olması yeterli.

Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek. 🤷‍♀️ Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz 🤲🏼

32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir. :KK51:

—————————————————————

Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli. 😣

Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92

Çok geçmiş olsun ladycim, bol bol su iç bugün, vücut atsın bütün toksinleri vücuttan.
Evet evet 3. Basamak hastane kuzucum. Mecburen hacettepeye tercih edeceğim. Nst güzel çıktı çok şükür hiç bi sorun yokmuş. Nst boyunca hareketleri say dedi doktorum. Hareketlerle de uyumlu çıktı. Göbeğime dokundu bak yumuşak hiç bir sorun yok dedi. Gerçekten sırt üstü yatınca yumuşaktı. Bu arada bebişin kafası aşağıydı. Ayaklar yukarıda. Duruş pozisyonuyla alakalı da hissetmen azalmış olabilir ama gayet hareket ediyor dedi. Hatta eşim beni şikayet etti. Kadınlar kulübüne takip ediyor o yüzden hareketleri kafasına taktı diye. Eşime de aşırı sinirlendim orda. Sanane nereyi takip edersem ederim bana iyi geliyor sonuçta burası diyemedim o an 🤣 doktorum da öyle siteleri takip etmek psikoloji açısından çok iyi olmayabilir önermem ama hareket önemli bir konu. Gelip baktırman çok iyi oldu içimiz rahatladı dedi

Hareketler az değilmiş aslında. Zaten gündüz hareketler çok az oluyor dün de öyleydi. Akşam hareketlenmişti. Bugün de yine gündüz hareket yoktu akşam 5gibi falan hareketler başladı. Doktorum da şöyle söyledi. Artık bebeğinizin de bi karakteri var demek ki gece kuşu olacak kendimizi hazırlayın dedi 🤣 bi de ultrasonda nerdeyse yarım saat baktı ve hareketlerini gözlemledik bazılarını hiç hissetmedim ama ultrasonda gördüm hareket ediyordu.
3. basamak hastanede için rahat olur kuzucum, hem kendi hastanen yabancıya da gitmiyorsun, oradaki doktora da alışmak için süren var.

Ben de evime en yakın olsun diye ve de doktorumun sevdiğimden hamile olmadan önce kontrole gittiğim doktora gidiyorum ama hastanede kapsamlı bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi yokmuş, öyle bir durum halinde sevk ediyorlarmış. Aksi bir durum olmadıkça bu saatten sonra hastane değiştirmem mantıklı mı bilemedim…

kızlar selam.. bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğin kafası 3 hafta ileride gidiyor kaygılanmalı mıyım bilemedim, benzer durum yaşayan var mı ?

İşte benim gibi, etli butlu, hamile gerçek bi kadın. 😍
IMG_5470.webp

Benim randevularım doğuma kadar 6 haftada bir. Bir tek şimdi araya bir kontrol koydu bebeğin göbek çevresi düşük çıktığı için 3 haftada bir olacak yani bu seferlik.

Daha fazla randevu talep edeyim bari, içime sinmeyecek böyle.

Bazı doktorlar bu kadar girmek iyi değil falan diye muayene aralıklarını fazla tutuyorlar ama ben çok güvenemiyorum açıkcası. Bana kalırsa aldıkları paradan tasarruf etme derdindeler. Özel poliklinikteki doktorum ayda bir çağırırken, özel bir hastanede çalışan benden birebir hiçbir çıkarı olmayan bir perinatolog maksimum 3 haftada bir çağırıyor her şey yolunda demesine rağmen. Yani bu yüzden diğer doktorumun samimiyetine güvenmiyorum. O 40.000-TL aldıysa burdan 15 muayene değil 8 muayene çıksın derdindedir. İnsanlar neler yaşıyor belirti de yoksa haberleri olmuyor muayene tarihi bekliyorlar. Yapılabilen her erken müdahale kader değiştirir. O yüzden 2 haftada bir olması gerektiğini düşünüyorum.

Benim özel hastanedeki doktorum ayda 1 muayenehanesi olan doktorum 3 haftada bir çağırıyor. Bende muayenehanedekinin kârı tamamen kendine o sebeple daha erken çağırdığını düşünüyorum. Devlete gittiğimde hiç söylemedi zaten bi daha ne zaman gideceğimi 😅 herkesin uygulaması farklı.

6 haftada bir randevu bana da biraz uzun geldi. Yurtdışında ise, onu bilemiyorum. Oralarda normal. Ama Tr’de devlet hastanesinde bile ayda bir randevuya çağırıyor. 32den sonra iki haftada bire düştüğünü duydum. Ama devlet hastanelerinde de bu var mı bilmiyorum. Haftaya randevum, sorar buraya yazarım.

Ben dönüşümlü hem kendi Dr uma hem Perinatolojiye takipli olduğum için son bir buçuk aydır iki haftada bir hastaneye gidiyorum. :eek:

Annem de dalga geçiyor benle, bari döşek at, orda yat, eve gel git zor oluyordur diyor. :-) (Muayenelerin çocuğu rahatsız ettiğini düşünüyor)

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba,
Benim de rahmimin sağında böyle ağrı mı diyim bası mı zonklama gibi hatta sağ ayağıma da vuruyor geceleri özellikle.

Plasenta da aşağıda o mu baskı yapıyor acaba benzer ağrı hisseden var mı ?

6 haftada bir randevu bana da biraz uzun geldi. Yurtdışında ise, onu bilemiyorum. Oralarda normal. Ama Tr’de devlet hastanesinde bile ayda bir randevuya çağırıyor. 32den sonra iki haftada bire düştüğünü duydum. Ama devlet hastanelerinde de bu var mı bilmiyorum. Haftaya randevum, sorar buraya yazarım.

Ben dönüşümlü hem kendi Dr uma hem Perinatolojiye takipli olduğum için son bir buçuk aydır iki haftada bir hastaneye gidiyorum. :eek:

Annem de dalga geçiyor benle, bari döşek at, orda yat, eve gel git zor oluyordur diyor. :-) (Muayenelerin çocuğu rahatsız ettiğini düşünüyor)
Teşekkürler ladyim sorabilirsen çok iyi olur, en azından bana bir fikir verir.

Ben yurt dışındayım ama özel hastaneye gidiyorum yani daha sık kontrol talep edersem bir şey dememeleri lazım gibi düşünüyorum ama gereksiz diyebilirler tabi. Haftaya Perşembe randevum var doktorla konuşacağım.

Bu arada ben daha hiç alışverişe başlamadım. Haftaya artık siparişlerimi vermeye başlayayım diye şimdi alacaklarımın listesini oluşturmaya başladım.

Temmuz sonu/Ağustos başı doğum gözüküyor, hastanede 3 gece kalınacak gibi duruyor, odalarda klima yok. Bebek için ne almak gerekir acaba yeni doğan olduğu için uzun kollu mu almalıyım ilk günler giysin diye. Bazı takımlarda hem uzun kollu tulum hem de kısa kollu zıbın var onlardan mı alsam? 3 gece için ne kadar kıyafet lazım olur sizce?

Back
X