Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.

Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli.
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …

Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.

Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.

Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim.

Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.