2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
kızlar selam.. bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğin kafası 3 hafta ileride gidiyor kaygılanmalı mıyım bilemedim, benzer durum yaşayan var mı ?
Benimki de ilerideymiş normal gittiğim takipli doktorum söylemedi bana geçen acile gittiğimde öğrendim. Haberin var mı bebeğin kafası büyük dedi yok söylemedi kimse dedim tamam o zaman dedi konuyu kapadı üstünde çok durmadı kaç hafta ileride olduğunu söylemedi ama eşimin kafası büyük ben de ona bağlayarak teselli buluyorum 😕

Kızlar sürenin kısalma sebebi haftanın ilerlemesi, 30dan sonra iki haftada bır gel dedi, tahliller için diğer hafta çağırdı gittim, tekrar iki hafta sonra gel dedi, 34muydu 36dan sonra miydi haftalık randevusz çağırıyorlarmis söyledi de unuttum, böyle böyle süreyi kisaltiyorlar (Şehir Hastanesi'ne gidiyorum, arada eşim için özele gidiyorum özelde de süreyi kisaltmislardi en son gittiğimde)

Sana yükleme yapılmadı anladığım. Açlık- tokluk, bi de üç aylık şeker ortalamasına bakmış.

Hamilelerde tokluk şekerinin en fazla 140 olması beklenir. Seninki de 136. Sınırlar dahilinde. 👍🏻

Ben evde biraz peynir, domates salatalık, bir dilim tam buğday ekmeği, bir yumurta, 2-3 zeytin yiyorum da 120lerde çıkıyor.:KK14:

Sana da git kahvaltı et demişler. Sen de etmişsin.:p Yani abartmadan yemende sakınca yok. Dediği gibi bir sürü gıdayı yasaklayacak bi durum olsaydı, bununla yetinmez yükleme yapardı :KK39:
Banada kahvaltıyı buna benzer söyledi sağol canım 💗

Benimki de ilerideymiş normal gittiğim takipli doktorum söylemedi bana geçen acile gittiğimde öğrendim. Haberin var mı bebeğin kafası büyük dedi yok söylemedi kimse dedim tamam o zaman dedi konuyu kapadı üstünde çok durmadı kaç hafta ileride olduğunu söylemedi ama eşimin kafası büyük ben de ona bağlayarak teselli buluyorum 😕

Benim de eşim büyük doğmuş, annesi kafası da büyüktü diyor :) belki ondandır. Yine de insan tedirgin oluyor her şeyden

Benim de eşim büyük doğmuş, annesi kafası da büyüktü diyor :) belki ondandır. Yine de insan tedirgin oluyor her şeyden
Aynen ben de eşimin bebeklik fotosunu görmüştüm kafası büyüktü 😅 Tarama testlerinde sıkıntı çıkmadıysa sorun yoktur inşallah sadece normal doğum olursa biraz zorlanabiliriz gibime geliyor 😁

Yaa bende cookerları çok severim kaç yaşında ?🫠
Bissel markayı biliyorum bende şimdi onun halı koltuk yıkama makinesine niyetlendim doğumdan önce alabilirsem çok iyi olacak😀

Benim zorunluluktan dolayı oldu aslında zorunlu il değişikliği yaptık öyle olunca güvenip sevdiğim doktorumu bıraktım
Sonrasında gittiğimi sevemedim ama doğumumu yapan doktordqn çok memnun kaldım.Şimdi aynı yerde olsak yine o doktoruma giderim🫠
Bu gebeliğimde de iyi bir doktor bulamadım en son özelde gittiğim doktora ısındım ama sezeryan olacağım ve şehir hastanesinde sezeryanda çok iyi bir doktor var aklımı o da karıştırıyor.
Şimdi ikisine de gidiyorum bakalım ikisinden birinde yağacağım doğumu🫠

Bende kurutma makinesi de var üçü iyi bir ekip işi çıkarıyor gerçekten 😀

Benimki 7 aylık bir yaramaz:rolleyes:Yani bebeler iki olacak, nasıl olacak bakalım :D O yüzden temizlik falan elimden geldiğince pratik ürünlere kaymak istiyorum. Bi de kurutucu dediniz yaa o da yok bende. Çamaşırları normal odaya asıyorum ben ama tüyü etkiliyor mu sizce?

Bir aydır eve dokunmamıştım saldım iyice baktım hava çok güzel sonra bir temizlik perisi oldum heryere giriştim sabah erken kalkıp tüm evi aklayıp pakladım ama belim çok fena aşırı ağrım var hele uzansam kalktığım zaman taş kesiliyorım resmen
Sürekli de eğilip kalktıp yere oturup silmekten vajina tarafında bir baskı oluyor arada
Yorulduğum zamanlarda asla bebiş hareket etmezdi ama bu sefer sürekli hareketli anlayamadım😀🤦🏻‍♀️

Hanımlar merhaba,
Benim de rahmimin sağında böyle ağrı mı diyim bası mı zonklama gibi hatta sağ ayağıma da vuruyor geceleri özellikle.

Plasenta da aşağıda o mu baskı yapıyor acaba benzer ağrı hisseden var mı ?

Ay kabızlıktanmış galiba 🤦🏻‍♀️

Ben 28. Hafta itibari ile çok alınganlaştım ya, her şeyin en kötüsünü düşünürken buluyorum kendimi, anksiyetem tutuyor resmen
:KK47:

Kızlar günaydın son iş günlerim çok şükür bu cuma izne ayrılıyorum bende artık beni de zorlamaya başladı çünkü gece ağrılardan uyuyamaz oldum sabah uyanıp okula gelmek zulüm oluyor maalesef 😒😒 Sizlere bişey sormak istiyorum sabahları coraspirin akşamda sulandırıcı iğne kullanıyorum 32. Haftada hapı keseceğiz dedi doktorum aramızda kullanan varsa onlar ne zaman bırakacaklar acaba hapı bilgi alabilir miyim. İğne doğuma kadar devam bu arada onu bırakmıyoruz
Bana henüz coraspini ne zaman bırakcağımızı söylemedi doktorum ama birkaç hafta erken bırakılıyor evet. Kan sulandırıcı iğne de doğumdan sonra 1 ay daha kullanılıyor
Kızlar 28. haftadan sonra doktor kontrolü sıklığınız ne oldu? Hala ayda 1 gibi mi?
3 haftaya düştü benim

Bir aydır eve dokunmamıştım saldım iyice baktım hava çok güzel sonra bir temizlik perisi oldum heryere giriştim sabah erken kalkıp tüm evi aklayıp pakladım ama belim çok fena aşırı ağrım var hele uzansam kalktığım zaman taş kesiliyorım resmen
Sürekli de eğilip kalktıp yere oturup silmekten vajina tarafında bir baskı oluyor arada
Yorulduğum zamanlarda asla bebiş hareket etmezdi ama bu sefer sürekli hareketli anlayamadım😀🤦🏻‍♀️

Bütün evi bir anda temizlemek çok yorucu olmuştur. Ben dün sadece banyoyu temizlerken yere eğildiğimde kuyruk sokumuma bir ağrı girdi yerden kalkamadım. O andan itibaren belim de tutuldu. Yani sonra karar verdim artık zorlamıcam her gün tek bir yeri silsem yeter :/ Tehlikeli haftalara giriyoruz aman ha :KK56:

kızlar selam.. bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğin kafası 3 hafta ileride gidiyor kaygılanmalı mıyım bilemedim, benzer durum yaşayan var mı ?

Ben de şuan acildeyim kasılma ile geldim bebek 30+5 normalde ama 33+5 ölçüm yaptılar kafası ve karnı büyükmüş ve boyu da uzunmuş bu bi sorun mu bilmiyorum ben de. Erkek kardeşim iri bi bebekti mesela kafası büyüktü.

Kızlar selam
Deterjan hangi marka tercih edeceksiniz
Siveno unibaby yorumlarda öne çıkmış sitelerde.
deneyen kullanan oldu mu
Ben Dalin granül sabun ve biraz camasir sodasini karistirdim çok güzel temizliyor oğlumda kullanmistim (arada dalan granül sabunda kullandım yine karıştırdım dalinle sodayla, lekeleri de güzel cikariyordu)

Ben de şuan acildeyim kasılma ile geldim bebek 30+5 normalde ama 33+5 ölçüm yaptılar kafası ve karnı büyükmüş ve boyu da uzunmuş bu bi sorun mu bilmiyorum ben de. Erkek kardeşim iri bi bebekti mesela kafası büyüktü.
Canım geçmiş olsun. 💐 ne oldu ? o_O

Acildeki ölçümler bana çok tutarlı gelmiyor. Genelde duyuyorum böyle aşırı bi fark old. İki haftalık bi ilerilik durumu olsa Dr un fark etmez miydi ? En son kontrole ne zaman gitmiştin ?
Kızlar selam
Deterjan hangi marka tercih edeceksiniz
Siveno unibaby yorumlarda öne çıkmış sitelerde.
deneyen kullanan oldu mu
Arkadaşlar temiz içerikli diye siveno tavsiye etti onu aldım. Ama kızımda hep dalan roxy kullanmıştım. Kokusu da çok güzeldi. :KK51:

Çocuğumun hediyeliklerini yaptım bugün bende 🥹 anneannesi almış mum tül:)

Eklentiler

• IMG_2936.webp
    IMG_2936.webp
    53,9 KB · Görüntüleme: 67
Kızlar ben dün biraz temizlik yapayım dedim aman aman da bir şey yapmadım ama biraz süpürgeyi abartmış olabilirim. Sonra gece yattım uyuyamıyorum bir acayip oldum. Ardından gece 2 gibi karnımda kasılma başladı ne tarafa yatsam geçmedi. Oturdum geçmedi 15 dakikada bir kasılıyor bazen daha bile kısa ama onun haricinde alt bölgemde sancı ağrı yoktu belimde vardı sadece. Herhalde zorladım dedim bekledim bekledim en son gece 4e geliyordu şehir hastanesi acile gittik. Sakin kalmaya çalıştım ama benden de ileri haftalarda olan bir sürü karnı burnunda gebe vardı hepimizi yanyana nstye bağlamışlar kimisi ağlıyor çok garip bir ortamdı 😔 Sonuç olarak bir şey çıkmadı nstde. Ama alttan baktırmak istemedim sadece ultrasonla baktı onda da sorun görmedi acaba yanlış mı yaptım bilmiyorum :( Eve geldik ben uyumaya çalışırken bile kasılıyordu nereden baksanız 4 saat bilfiil kasıldı. Şimdi uyanınca normalleşti biraz. Kendi doktoruma da yazdım muayeneye geleyim mi dedim o da bir sorun görmedilerse gerek yok dedi. Bu kadar sık kasılma olan var mıdır neden olmuş olabilir anlamadım.
Bugün ben de biraz yürüdüm yoruldum, eve gelince kasılmalar başladı. Dedim biraz dinleneyim ona göre giderim doktora. İki saat kadar sürdü düzenli aralıklarla ama acı miktarı çok değildi o yüzden çok endişelenmedim şimdi de geçti gibi zaten. Hıçkırıp duruyor bir saattir:)
Kızlar 28. haftadan sonra doktor kontrolü sıklığınız ne oldu? Hala ayda 1 gibi mi?
2 haftada 1 e düşüyor normalde. Ama benim doktorum herşey yolunda gittiği için bu sefer de dört haftada gel sonra ikiye düşürürüz dedi.
6 haftada bir randevu bana da biraz uzun geldi. Yurtdışında ise, onu bilemiyorum. Oralarda normal. Ama Tr’de devlet hastanesinde bile ayda bir randevuya çağırıyor. 32den sonra iki haftada bire düştüğünü duydum. Ama devlet hastanelerinde de bu var mı bilmiyorum. Haftaya randevum, sorar buraya yazarım.

Ben dönüşümlü hem kendi Dr uma hem Perinatolojiye takipli olduğum için son bir buçuk aydır iki haftada bir hastaneye gidiyorum. :eek:

Annem de dalga geçiyor benle, bari döşek at, orda yat, eve gel git zor oluyordur diyor. :-) (Muayenelerin çocuğu rahatsız ettiğini düşünüyor)
Genel olarak süreler aynı bence ben Kanadadayım 30 civarı iki haftada bire düşüyor 36 dan sonra haftada bire

Back
X