- 26 Eylül 2018
- 612
- 1.867
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.401
Ay ben de öyleydim ama kendi çocuğun çok farklı oluyor değişik bir içgüdü geliyor anneme bile vermeye çekinirdim ilk günler. Tabi tecrübelerinden faydalanmak da güzel oluyor bakımla ilgili bilgiler öğreniyorsunO kadar doğru diyorsun ki tek başına her şeyin üstesinden gelinir mi gelinir. Gel gör ki ben basit bir tecrübesiz değilim ben baya bir kere bile yeni doğmuş bebek tutmuş değilim. Yeğenim doğduğunda onu alıp tutamadım çok küçük bu diye. Üstüne bi de çok panik bir yapım olduğu için birine muhtaç hissediyorum en azından ilk zamanlar için.
Ben de owli demiştim ama bilmediğim kaçırdığım daha iyi toparlayan bir şey olursa diye fikirlere de açığım leydimBeni de telaşı sardı.
Kaç aylık hamile olduğumu, ne zaman doğuracağımı bilmeyen ilgilenmeyen kadın, bir haftadır doğum ne zaman diye ısrarla soruyor. Gelip bende kalmanın planını, hazırlığını yapıyor bence
Taranta Sanırım senin attığın owli yi alacağım ben. Ama beden belirlemek için haftamın biraz daha ilerlemesini bekliyorum.
Ben o moda girersem yani yeni doğum yapan gruplara bakarsam anksiyeteden uyuyamam.Kızlarrrr mayıs annelerine göz attım bi eşlerden kayınvalidelerden ailelerden şikayet çok var dogum sonrası yaşanan sorunları konuşmuşlar. Allahım bize kolaylık versin sabır versin bebişlerin elden ele gezmeleri mi dersiniz sürekli öpmelerimi bakalım biz neler konuşucaz
Benim aile de bebek yok ilk bebiş olacak eşimin ailesinde çok var
Sağol canım benimPlesenta iyi derken canım aşagıdamıydı gelişimde mi sorun vardı
Güzel haberler vermene çok sevindim daim olsun bende haftaya gidiyorum nasip olursa bakalım kaderim nasil bir dogumdan yana olacak
Ayy benim annem gelse çok iyi olacak ne kadar tecrübe edinsekte hala sanki ilk çocuğummuş gibi hissediyorumBen o moda girersem yani yeni doğum yapan gruplara bakarsam anksiyeteden uyuyamam.
Başıma gelecek senaryo şu, hem annem hem kayınvalidem aynı zamanda geliyor 10 saat mesafeden. Annem evdeki kedi köpeklere, tüy uçuşmasına, çocuğun uyuduğu odaya girmelerinden söylenecek. Kayınvalidem de sürekli neyi nasıl yapacağımı söyleyecek. Biliyorum kendimi hazırladım. Ben de sıkıntıyla eşime patlayacağım ve evde herkes mutsuz olacak. Sağlık olsun bakalım.
Hiç kimsesi olmayanlar nasıl baş ediyorsa yeterki başa gelsin insan herşeyin üstesinden de geliyor valla . Annem vefat etti ablamlar da uzaklar kayınvalidem de olmasaydı tek başımayım dogumdan sonra eeee oda olmasa yada herkesten uzak olsam yine mecbur tek başınasın o yüzden sadece karışan olmasın kâfiBenim kv.m iyidir anlaşırız, lafları diktir falan ama idare ediyoruz birbirimizi alıştık, tek güzel huyu asla uğraşmaz, bakmak istemez ki söyler de ben elegimi astım herkes baksın çocuğuna bana güvenmeyin diyor, oğlumda da hastaneden çıktığım gün yemeğimi corbami kompostomu hazirlamisti biz geldik oda yemekleri getirdi çeşit çeşit sağolsun yiyene kadar oğlumu tuttu etti, iki saat oturdu gitti, ne aç mı der ne tok mu der sen hallediyorsun zaten bana vazife değil diyor.
Annemle zaten görüşmüyoruz oğlumda gelmişti iki gün sonra gitti ama sonra ipler koptu artık, gelmeyecek, kimse yok anlayacaginiz, halledilmeyecek şeyler değil yalnızlıktan da gocunmayin, birisi olacaksa da gocunmayin.. Yorgun, gergin olacaksınız zaten, gelen olursa bırakın çocuğunuzu bir saat dinlenin, kendinizi parcalamayin gittiklerinde zaten tek başınıza bakacaksiniz
Şuan çok paniğimSen doğum konusunu buraya da aç, yakında ilk çocuk olanların en büyük derdi olacak, ben de son dönem uyku uyuyamamistim, ya anlamazsam diye
Doktora ne zaman gittin en son, dinlenince nasıl oluyor, bir de süre takibi önemli bak düzenli ritmik sancılar mi, doğum sanncisi düzenli olarak aralığı azlaiyor, ağrı gelir bir saat sonra tekrar gelir bı süre sonra kırk dk olur bı sure sonra 20dk olur ama düzenli bir şekilde siklasir siklastikca şiddetlenir, bence birşey yoktur, enfeksiyon bakıldı mi yakın dönemde o da sebep olabilir, bunlarin dışında ağrım baya var oturmakta zorluk cekiyorum bende 32.haftadayim, agirlastikca ağrı da artıyorŞuan çok paniğiminceden bel ağrısı var kasıklara vuran. Acaba kasılma mı yoksa normal bir ağrı mı asla anlayamıyorum
Ay ben de öyleydim ama kendi çocuğun çok farklı oluyor değişik bir içgüdü geliyor anneme bile vermeye çekinirdim ilk günler. Tabi tecrübelerinden faydalanmak da güzel oluyor bakımla ilgili bilgiler öğreniyorsun
3ünde doktor kontrolünde her şey normaldi. 1000lik augmentin antibiyotik kullanıyorum bu arada. 5inde sabah idrar yapamama ve böbrek ağrısı oldu gece acilde idrar bakıldı tertemiz çıktı gönderdiler. Dün yanma kaşıntı başlayınca doktor mantar olduğunu varsayarak (her antibiyotik kullandığımda olur) telefonda vajinal fitil verdi gynomax xl. Dün gece ilk defa kullandım sabah peçeteye sildikçe kan geldiDoktora ne zaman gittin en son, dinlenince nasıl oluyor, bir de süre takibi önemli bak düzenli ritmik sancılar mi, doğum sanncisi düzenli olarak aralığı azlaiyor, ağrı gelir bir saat sonra tekrar gelir bı süre sonra kırk dk olur bı sure sonra 20dk olur ama düzenli bir şekilde siklasir siklastikca şiddetlenir, bence birşey yoktur, enfeksiyon bakıldı mi yakın dönemde o da sebep olabilir, bunlarin dışında ağrım baya var oturmakta zorluk cekiyorum bende 32.haftadayim, agirlastikca ağrı da artıyor
Ben 20 yaşında anne oldum her türlü bakımlarını kendim yaptım akşamları eşimden destek aldım sadece. İnsan evladına kendi bakmak istiyor zaten. En iyi sen anlıyorsun bakışından duruşundan hareketinden. İlk banyosu dahil kimseden destek almadık eşimle beraber yaptık. Hiçte tecrübeli değildim yeğenim falanda yok. İçgüdüsel bişey kediler gibi doğar doğmaz o bebeğin her türlü bakımı için bi güç geliyo sanki. Bu arada sezeryan doğum yaptım ve hatta 1.5yıl arayla peşpeşe iki sezeryan doğum yaptım ve her ikisindede destek almadım. Avantajlarıda var karışan yok kendi bildiğini rahatça uygulayabiliyorsun kolayca bi düzen kurabiliyorsun bebeğinin huyuna göre. İnsan bir şey için destek arıyorsa oda evin temizliği yemeği için oluyor. Misafirin gelmediği sürece oda hallediliyor bi şekilde. Zaten ilk çocuksa evi dağıtan edende olmazO kadar doğru diyorsun ki tek başına her şeyin üstesinden gelinir mi gelinir. Gel gör ki ben basit bir tecrübesiz değilim ben baya bir kere bile yeni doğmuş bebek tutmuş değilim. Yeğenim doğduğunda onu alıp tutamadım çok küçük bu diye. Üstüne bi de çok panik bir yapım olduğu için birine muhtaç hissediyorum en azından ilk zamanlar için.
Sen tebiren sabah yavaş yavaş bı doktora git, ağrın artarsa sabahı da beklemeden git, birşey olmaz inşallah da tedbirden zarar gelmez3ünde doktor kontrolünde her şey normaldi. 1000lik augmentin antibiyotik kullanıyorum bu arada. 5inde sabah idrar yapamama ve böbrek ağrısı oldu gece acilde idrar bakıldı tertemiz çıktı gönderdiler. Dün yanma kaşıntı başlayınca doktor mantar olduğunu varsayarak (her antibiyotik kullandığımda olur) telefonda vajinal fitil verdi gynomax xl. Dün gece ilk defa kullandım sabah peçeteye sildikçe kan geldibence tahriş kaynaklı oldu fitil kullanırken zorladım çünkü biraz ben ona bağlıyorum. sabahtan beri de yatıyorum bel ağrım var ama ritmik değil bence en korktuğum şey doğum sancısı çekip anlamamak çünkü ben de evde yalnızım sürekli şehir dışında eşim iş dolayısıyla. Araba evin altında ama mümkün değil bu göbekle kullanamıyorum sağıma soluma dönemiyorum bile. Hastane de epey uzak eve. Sağ salim zamanında doğuralım hepimiz inşallah bunlar da geçsin gitsin
Kendi çocuğun olunca kimseye vermek bile istemezsin canını yakarlar diye, merak etme hemen adapte olunuyor o evrede
Oğlumun ilk banyosunu yaptırırken ben annemden daha rahattım annem basına dökerken ay may diyor bende dedim sen 4 cocuk büyüttüğüne emin misinBanyosunu yaptırırken çok zorlanırım muhtemelen iç güdüsel ilerleyebilir miyim bilmiyorum işte. Ben aslında tecrübelerini de istemiyorum . Yemek yapsa, ilk haftalar ben iyileşene kadar bebeği tutsa bana yeter ama bizimki biraz şey, fazla hevesli çok iyi niyetli ama çok karışacağını düşünüyorum. İnşallah öyle olmaz
O zaman açıkça söylersin ben iyiyim alıştım diye, hep başında duracak hali yok ya gider kendi evine iyiyim diye ima eder durursunBen de bundan korkuyorum. O güdüsel analık gelirse ve anlaşamazsak diye. Espiri yapıyor bazen doğurunca size vermicem gidin gezin bakarım ben diyince içten içe rahatsız oljuyorum
Az değil aslında her eczanede bulunuyor bittikçe alıyorum ben deAaa daha düşük hali de varmış demek ki. Galiba düşük dozu az bulunuyor bu ilacın sanki öyle bir şey demişti kadın doğum doktorum.
Ben 20 yaşında anne oldum her türlü bakımlarını kendim yaptım akşamları eşimden destek aldım sadece. İnsan evladına kendi bakmak istiyor zaten. En iyi sen anlıyorsun bakışından duruşundan hareketinden. İlk banyosu dahil kimseden destek almadık eşimle beraber yaptık. Hiçte tecrübeli değildim yeğenim falanda yok. İçgüdüsel bişey kediler gibi doğar doğmaz o bebeğin her türlü bakımı için bi güç geliyo sanki. Bu arada sezeryan doğum yaptım ve hatta 1.5yıl arayla peşpeşe iki sezeryan doğum yaptım ve her ikisindede destek almadım. Avantajlarıda var karışan yok kendi bildiğini rahatça uygulayabiliyorsun kolayca bi düzen kurabiliyorsun bebeğinin huyuna göre. İnsan bir şey için destek arıyorsa oda evin temizliği yemeği için oluyor. Misafirin gelmediği sürece oda hallediliyor bi şekilde. Zaten ilk çocuksa evi dağıtan edende olmazbebeğin 2 saatlik uykusunda halledilir herşey. Kendine yüklenme sadece mükemmel olmaya çalışma yeter.
Bebek yıkamayı bez değiştirmeyi youtube dan izlemiştik hamileyken. İçgüdülere bide böyle teknik bilgi eklemiştikGaza geldim eşime dedim şimdi yanımızda kimse olmasa mı acaba diye. Sen bilirsin dedi. Hayırlısı ile o günler gelsin de süper kahraman olayım iddiam yok perişan olmayayım bana yeter
Gelip de kokuşulacağına gelmeden söyle gelmesin diye. Gelinler hep kötü boşversene.Bakılmak için değil, Kv den kaçmak için dahi anneme gidememAnnemin ciddi hastalıkları var. Evin içinde, bir odadan diğerine zor geçiyor. Buna rağmen sana gelip kalacağım desem, gelme demez ama beni sıkıntı eder. Kızım geldi bakamıyorum diye. Ona maddi manevi külfet olmak istemiyorum.
Gözümü karartıp, eşime lohusayken kimseyi istemiyorum. Annen de dahil diyecegim. İns ne demek istediğimi anlar ve annesine mani olur.
Hamileliğin ilk ayları ondan sebep ciddi sorunlar yaşadım. Bu sefer kaderimi kimsenin eline bırakamam. İstemediğim şeyi açıkça diyeceğim. Allah beni eşim dahil kimseye muhtaç etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?