2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ay ben de öyleydim ama kendi çocuğun çok farklı oluyor değişik bir içgüdü geliyor anneme bile vermeye çekinirdim ilk günler. Tabi tecrübelerinden faydalanmak da güzel oluyor bakımla ilgili bilgiler öğreniyorsun

Ben de owli demiştim ama bilmediğim kaçırdığım daha iyi toparlayan bir şey olursa diye fikirlere de açığım leydim

Ben o moda girersem yani yeni doğum yapan gruplara bakarsam anksiyeteden uyuyamam.

Başıma gelecek senaryo şu, hem annem hem kayınvalidem aynı zamanda geliyor 10 saat mesafeden. Annem evdeki kedi köpeklere, tüy uçuşmasına, çocuğun uyuduğu odaya girmelerinden söylenecek. Kayınvalidem de sürekli neyi nasıl yapacağımı söyleyecek. Biliyorum kendimi hazırladım. Ben de sıkıntıyla eşime patlayacağım ve evde herkes mutsuz olacak. Sağlık olsun bakalım.

Plesenta iyi derken canım aşagıdamıydı gelişimde mi sorun vardı
Güzel haberler vermene çok sevindim daim olsun bende haftaya gidiyorum nasip olursa bakalım kaderim nasil bir dogumdan yana olacak
Sağol canım benim
Yok şükür plesanta ile alakalı bir sıkıntı yoktu genel olarak bilgi verdi konuştu
Hadi inşallah sende güzel haberlerle gelirsin canım

Ayy benim annem gelse çok iyi olacak ne kadar tecrübe edinsekte hala sanki ilk çocuğummuş gibi hissediyorum
kayınvalidem gelmez o biraz yaşlı ve rahatsız ama hamilelikte burdaydı her elti evinde bir şeyler konuşur dururdu allahtan gitti valla ben stresten kime patlardım bilmiyorum ama zor dönemler geçirirdim ondan eminim

Kızlar aklimdayken küçük bı tavsiye vermek istedim size uyarmi bilmiyorum ama ben hastane çantama bı miktar badem, hurma ve bı minnak kavanoz tahin de koydum, tahin acayip süt getiriyor, hurma ve badem de anlık enerji ihtiyacı için ve yine süt icin, isterseniz siz de deneyin, doğumdan sonra güç falan kalmıyor yemek falan oturup yiyene kadar elinizin altında hemen atıştırmalık iyi oluyor, oğlumda eşim sonradan istedim getirdi keşke en başından çantamda olsaymis dedim ve bu sefer ilk onları hatırladım

Hiç kimsesi olmayanlar nasıl baş ediyorsa yeterki başa gelsin insan herşeyin üstesinden de geliyor valla . Annem vefat etti ablamlar da uzaklar kayınvalidem de olmasaydı tek başımayım dogumdan sonra eeee oda olmasa yada herkesten uzak olsam yine mecbur tek başınasın o yüzden sadece karışan olmasın kâfi

Sen doğum konusunu buraya da aç, yakında ilk çocuk olanların en büyük derdi olacak, ben de son dönem uyku uyuyamamistim, ya anlamazsam diye
Şuan çok paniğim inceden bel ağrısı var kasıklara vuran. Acaba kasılma mı yoksa normal bir ağrı mı asla anlayamıyorum

Şuan çok paniğim inceden bel ağrısı var kasıklara vuran. Acaba kasılma mı yoksa normal bir ağrı mı asla anlayamıyorum
Doktora ne zaman gittin en son, dinlenince nasıl oluyor, bir de süre takibi önemli bak düzenli ritmik sancılar mi, doğum sanncisi düzenli olarak aralığı azlaiyor, ağrı gelir bir saat sonra tekrar gelir bı süre sonra kırk dk olur bı sure sonra 20dk olur ama düzenli bir şekilde siklasir siklastikca şiddetlenir, bence birşey yoktur, enfeksiyon bakıldı mi yakın dönemde o da sebep olabilir, bunlarin dışında ağrım baya var oturmakta zorluk cekiyorum bende 32.haftadayim, agirlastikca ağrı da artıyor

Banyosunu yaptırırken çok zorlanırım muhtemelen iç güdüsel ilerleyebilir miyim bilmiyorum işte. Ben aslında tecrübelerini de istemiyorum . Yemek yapsa, ilk haftalar ben iyileşene kadar bebeği tutsa bana yeter ama bizimki biraz şey, fazla hevesli çok iyi niyetli ama çok karışacağını düşünüyorum. İnşallah öyle olmaz

3ünde doktor kontrolünde her şey normaldi. 1000lik augmentin antibiyotik kullanıyorum bu arada. 5inde sabah idrar yapamama ve böbrek ağrısı oldu gece acilde idrar bakıldı tertemiz çıktı gönderdiler. Dün yanma kaşıntı başlayınca doktor mantar olduğunu varsayarak (her antibiyotik kullandığımda olur) telefonda vajinal fitil verdi gynomax xl. Dün gece ilk defa kullandım sabah peçeteye sildikçe kan geldi bence tahriş kaynaklı oldu fitil kullanırken zorladım çünkü biraz ben ona bağlıyorum. sabahtan beri de yatıyorum bel ağrım var ama ritmik değil bence en korktuğum şey doğum sancısı çekip anlamamak çünkü ben de evde yalnızım sürekli şehir dışında eşim iş dolayısıyla. Araba evin altında ama mümkün değil bu göbekle kullanamıyorum sağıma soluma dönemiyorum bile. Hastane de epey uzak eve. Sağ salim zamanında doğuralım hepimiz inşallah bunlar da geçsin gitsin

Ben 20 yaşında anne oldum her türlü bakımlarını kendim yaptım akşamları eşimden destek aldım sadece. İnsan evladına kendi bakmak istiyor zaten. En iyi sen anlıyorsun bakışından duruşundan hareketinden. İlk banyosu dahil kimseden destek almadık eşimle beraber yaptık. Hiçte tecrübeli değildim yeğenim falanda yok. İçgüdüsel bişey kediler gibi doğar doğmaz o bebeğin her türlü bakımı için bi güç geliyo sanki. Bu arada sezeryan doğum yaptım ve hatta 1.5yıl arayla peşpeşe iki sezeryan doğum yaptım ve her ikisindede destek almadım. Avantajlarıda var karışan yok kendi bildiğini rahatça uygulayabiliyorsun kolayca bi düzen kurabiliyorsun bebeğinin huyuna göre. İnsan bir şey için destek arıyorsa oda evin temizliği yemeği için oluyor. Misafirin gelmediği sürece oda hallediliyor bi şekilde. Zaten ilk çocuksa evi dağıtan edende olmaz bebeğin 2 saatlik uykusunda halledilir herşey. Kendine yüklenme sadece mükemmel olmaya çalışma yeter.

Sen tebiren sabah yavaş yavaş bı doktora git, ağrın artarsa sabahı da beklemeden git, birşey olmaz inşallah da tedbirden zarar gelmez

Kendi çocuğun olunca kimseye vermek bile istemezsin canını yakarlar diye, merak etme hemen adapte olunuyor o evrede

Ben de bundan korkuyorum. O güdüsel analık gelirse ve anlaşamazsak diye. Espiri yapıyor bazen doğurunca size vermicem gidin gezin bakarım ben diyince içten içe rahatsız oljuyorum

Oğlumun ilk banyosunu yaptırırken ben annemden daha rahattım annem basına dökerken ay may diyor bende dedim sen 4 cocuk büyüttüğüne emin misin ay 20 yıl gecti üstünden napiyim diyor

Ben de bundan korkuyorum. O güdüsel analık gelirse ve anlaşamazsak diye. Espiri yapıyor bazen doğurunca size vermicem gidin gezin bakarım ben diyince içten içe rahatsız oljuyorum
O zaman açıkça söylersin ben iyiyim alıştım diye, hep başında duracak hali yok ya gider kendi evine iyiyim diye ima eder durursun

Gaza geldim eşime dedim şimdi yanımızda kimse olmasa mı acaba diye. Sen bilirsin dedi. Hayırlısı ile o günler gelsin de süper kahraman olayım iddiam yok perişan olmayayım bana yeter

Gaza geldim eşime dedim şimdi yanımızda kimse olmasa mı acaba diye. Sen bilirsin dedi. Hayırlısı ile o günler gelsin de süper kahraman olayım iddiam yok perişan olmayayım bana yeter
Bebek yıkamayı bez değiştirmeyi youtube dan izlemiştik hamileyken. İçgüdülere bide böyle teknik bilgi eklemiştik tavsiye ederim. Hemşirelerin ebelerin bir sürü videosu var. Kim destek olacak olursa olsun bi anne baba olarak doğruyu iyiyi bilelim yinede birde yanında biri olunca baba devre dışı kalıyor. Ama kimse olmayınca baba destek olmaz zorunda kalıyor ve bebekle daha hızlı bağ kuruyor. Buda çok önemli bence. Çünkü biz karnımıza düştüğü andan itibaren bağ kuruyoruz ama babalar iletişim kurdukça zaman geçirdikçe bağ kuruyorlar. Her aşamaya dahil etmeliyiz keyifle.

Gelip de kokuşulacağına gelmeden söyle gelmesin diye. Gelinler hep kötü boşversene.
İlk evliliğimde lohusayken ayrılma kararı almıştım tövbeler olsun anlatmiyim şimdi. Belki herkes doğurur bebeleri büyütürken uykusuz geceler yaşarız belki o zaman anlatırım dkfjfj
Yani velhasılı gelmesinler eğer faydalarının dokunmayacağını düşünüyorsanız çekinmeyin ben hallederim diyin. Gerçekten kimsenin gönlünü hoş edecek vakit değil bu zamanlarımız. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…