2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Kızlar selam,
bugün perinatoloji kontrolüm iyi geçti ama kan sulandırıcı olan ecoprin 100 mg dimi dedi hatırlamadığım için ve kendileri yazdıkları için doğrudur dedim ,tamam her gün aynı saatte almaya devam et dedi. Kendi kadın doğum doktorum dozu çok fazla 3 günde bir kullanmalısın kanama olabilir demişti. Bugün onlara bunu söyleyince hayır kesinlikle 36.haftaya kadar her gün al dedi. Ama işin acemice tarafı şu az önce ilaç dozuna baktım 150 mg yani 100 değil. Bu durumda kendi doktorumun dediğini mi yapmalıyım 3 günde bir alayım. Sonuçta perinatoloji tarafı 100 mg zannedip 150 mg yazmış. Kararsızım ya

Beni de telaşı sardı.

Kaç aylık hamile olduğumu, ne zaman doğuracağımı bilmeyen ilgilenmeyen kadın, bir haftadır doğum ne zaman diye ısrarla soruyor. Gelip bende kalmanın planını, hazırlığını yapıyor bence

Taranta Sanırım senin attığın owli yi alacağım ben. Ama beden belirlemek için haftamın biraz daha ilerlemesini bekliyorum.

Valla o konuda ben de başıma gelecekleri tahmin ediyorum da dur bakalım. Doğumdan sonra genel olarak kv yanımda olacak. Bazen spesifik konular açılıyor bebek bakımı ile ilgili kan beynime çıkıyor iniyor çıkıyor iniyor. Bol rezene bol papatya çayı stoklayayım diyorum

Ay vallahi Allah yardımcın olsun şuan kayınvalidem aşırı anlayışlı görünüyor bakalım dogumdan sonra biz neler yaşıycaz annen kalamaz mı Lady o atağa gecsin

Seninde Seninde Allah yardımcın olsun canımmm benim pek tahammül seviyem yok açıkcası ki lohusalık çok başka

Merhaba ben ecoprin kullanıyorum 81 mg benimki tüp bebekten dolayı 32.haftaya kadar kullanacağım

Ay vallahi Allah yardımcın olsun şuan kayınvalidem aşırı anlayışlı görünüyor bakalım dogumdan sonra biz neler yaşıycaz annen kalamaz mı Lady o atağa gecsin
Bakılmak için değil, Kv den kaçmak için dahi anneme gidemem Annemin ciddi hastalıkları var. Evin içinde, bir odadan diğerine zor geçiyor. Buna rağmen sana gelip kalacağım desem, gelme demez ama beni sıkıntı eder. Kızım geldi bakamıyorum diye. Ona maddi manevi külfet olmak istemiyorum.

Gözümü karartıp, eşime lohusayken kimseyi istemiyorum. Annen de dahil diyecegim. İns ne demek istediğimi anlar ve annesine mani olur.

Hamileliğin ilk ayları ondan sebep ciddi sorunlar yaşadım. Bu sefer kaderimi kimsenin eline bırakamam. İstemediğim şeyi açıkça diyeceğim. Allah beni eşim dahil kimseye muhtaç etmesin.

Ay yok anneciğin olmaz sağ olsunda sen de atlatırsın EvelAllah o günleri
İçine sinmeyen mutsuz olacagın kimse olmasın etrafında. Açık açık söyle moralin bozulmaktansa inan kimse yanında olmasın daha iyi
Bi söz okudum çokta mantıklı geldi
Hamile olmaktanda
Anne olmaktanda
Bebek bakımından da zor birşey var ise oda
Etrafımızdaki çok bilen profesörlerle ugrasmaktır.

Selam canım normalde 100 kullanıyordun bu son gidişinde mi 150 yazmış orayı tam anlayamadım yarın bi arayıp teyit ettir istersen. Ben de 150 lik kullanıyorum coraspini çoğu gebeye veriyorlar, hatta tüp bebek yaptırana direkt sorgusuz sualsiz başlıyorlar doktorun kaygısı garip geldi bana

Rezene zaten stoklayin, doğumdan hemen sonra gaz için süt için içmeye başlıyoruz, bana odaya çıktığımda rezene falan icebilirsin sıcak demişlerdi, eşim getirdi de bol bol içtim, çantama koydum bile

Benim kv.m iyidir anlaşırız, lafları diktir falan ama idare ediyoruz birbirimizi alıştık, tek güzel huyu asla uğraşmaz, bakmak istemez ki söyler de ben elegimi astım herkes baksın çocuğuna bana güvenmeyin diyor, oğlumda da hastaneden çıktığım gün yemeğimi corbami kompostomu hazirlamisti biz geldik oda yemekleri getirdi çeşit çeşit sağolsun yiyene kadar oğlumu tuttu etti, iki saat oturdu gitti, ne aç mı der ne tok mu der sen hallediyorsun zaten bana vazife değil diyor.

Annemle zaten görüşmüyoruz oğlumda gelmişti iki gün sonra gitti ama sonra ipler koptu artık, gelmeyecek, kimse yok anlayacaginiz, halledilmeyecek şeyler değil yalnızlıktan da gocunmayin, birisi olacaksa da gocunmayin.. Yorgun, gergin olacaksınız zaten, gelen olursa bırakın çocuğunuzu bir saat dinlenin, kendinizi parcalamayin gittiklerinde zaten tek başınıza bakacaksiniz

Coraspin değil ecopirin ismi. Başından beri 150 mg yazmış ben de onu kullanıyordum. Meğer 100 mg olması gerekiyormuş bugün 100 mg dimi diye sorduğunda eve gelip kontrol ettim ama 100 değildi . Kısacası dozu yüksek yazmışlar bana fark etmeden.
Benim bebeğin göbeğindeki bir damarda genişleme varmış onun için verdi bu ilacı ama ileriki haftalarda kanama yapma olasılığı varmış o yüzden 36.haftaya kadar kullan demişti. Kendi doktorum da ilacın 150 mg olduğunu görüp doz yüksek diye her gün alma demiş.

Rezene zaten stoklayin, doğumdan hemen sonra gaz için süt için içmeye başlıyoruz, bana odaya çıktığımda rezene falan icebilirsin sıcak demişlerdi, eşim getirdi de bol bol içtim, çantama koydum bile

Bitki çayı hiç de sevmem ama içicez mecbur. Neler yapmadık bu yolda onu da içeriz be

O kadar doğru diyorsun ki tek başına her şeyin üstesinden gelinir mi gelinir. Gel gör ki ben basit bir tecrübesiz değilim ben baya bir kere bile yeni doğmuş bebek tutmuş değilim. Yeğenim doğduğunda onu alıp tutamadım çok küçük bu diye. Üstüne bi de çok panik bir yapım olduğu için birine muhtaç hissediyorum en azından ilk zamanlar için.

İkisi birbirinin muadili evet yazarken karıştırmışım ben de ecopirin 150 lik kullanıyorum. Bence perinatologu yarın arayıp dozu netleştir derim sonuçta ilk 150 lik dozu yazan da perinatolog yüksek görseydi en başından yazmazdı

Kendi çocuğun olunca kimseye vermek bile istemezsin canını yakarlar diye, merak etme hemen adapte olunuyor o evrede

Yazdıklarına birebir katılıyorum. Ben doğumdan sonra 1hafta çok kötüydüm hem annem hem kv yanımdaydı kv hiçbir işe elini sürmedi bebeğe bile bakmadı annem ilgilendi hep sağolsun. Ama o ağrılarla laf söyleyen bir kayınvalidem olsa yine de gelsin baksın isterdim mümkün değil kımıldayamadım bakıma muhtaçtım. Doğum sonrası sürecimiz nasıl olcak bilmiyoruz şimdiden çok kaygılanmayın derim ben de.. inşallah kolaylıkla güzellikle atlatalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…