2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Kızlar selam,
bugün perinatoloji kontrolüm iyi geçti ama kan sulandırıcı olan ecoprin 100 mg dimi dedi hatırlamadığım için ve kendileri yazdıkları için doğrudur dedim ,tamam her gün aynı saatte almaya devam et dedi. Kendi kadın doğum doktorum dozu çok fazla 3 günde bir kullanmalısın kanama olabilir demişti. Bugün onlara bunu söyleyince hayır kesinlikle 36.haftaya kadar her gün al dedi. Ama işin acemice tarafı şu az önce ilaç dozuna baktım 150 mg yani 100 değil. Bu durumda kendi doktorumun dediğini mi yapmalıyım 3 günde bir alayım. Sonuçta perinatoloji tarafı 100 mg zannedip 150 mg yazmış. Kararsızım ya
Günlük 100 olarak al. Birden 150 yüklenmesinden iyidir. Ya da kırıp yarısını iç 50 mg olur günlük düzenli olur.3 günde 150mg olur zaten. Benim bir doktorum bırak dedi diğeri devam dedi 100 lüktü benim ben de ortasını buldum yarım yarım içiyorum günlük. 😬

Günlük 100 olarak al. Birden 150 yüklenmesinden iyidir. Ya da kırıp yarısını iç 50 mg olur günlük düzenli olur.3 günde 150mg olur zaten. Benim bir doktorum bırak dedi diğeri devam dedi 100 lüktü benim ben de ortasını buldum yarım yarım içiyorum günlük. 😬

Ortadan ikiye kırabilirsin ama çok küçük olduğu için kırması zor diye üç günde bir al dedi. Öyle yapıcam ya sonuçta doktoruma düzenli gidicem onu dinlesem daha iyi. Doktorlar bile kendi aralarında çelişiyor bizler napalım :D

Bacım baktım ama sonuçlar açıkça yazılmamış sanki. Anlaşılır değil.

Protein, eser miktarda gibi anladım. Öyleyse eğer çok mühim değil.

Ne zaman sonuç göstermeye gideceksin ?
Evet ladym ben de anlamadım değerlerin detayı yok. Dün doktor bir hafta şeker takibi sonrası dahiliyeye git dedi bana da iki hafta sonra gel dedi nasıl olacak bilemedim

Kızlar kaynım bebek arasını hediye olarak almak istiyor yeğenine ama ben hafif kendimde taşıyabileceğim en kolay ve güzel neyse onu istiyorum takımda olabilir önerisi olan var mı ?

Kızlar kaynım bebek arasını hediye olarak almak istiyor yeğenine ama ben hafif kendimde taşıyabileceğim en kolay ve güzel neyse onu istiyorum takımda olabilir önerisi olan var mı ?
Baston tipi tek elle kapanan arabaları tavsiye ederim bagaja da sığması önemli ben oğlumda hamilton R1 almıstım memnundum fiyat performans arabası ilk 6 ay puset takılıyor adaptörle sonra normal oturuluyor kardeşime verdim o kullanıyor suan. Şimdi bebiş için cybex beezy aldık

Merhaba size sormak istediğim şey, 1 hafta geriden geliyoruz baştan beri geç döllenme demişti doktorlar bu hafta sat a göre 32. Haftam, geç döllenmeye göre 31. Haftam. kontrolde bebeğimin karın ölçüsü 30 haftalık çıktı sağlıklı bi yanıt da alamadım doktordan yaşayan var mı?ağırlığı 1750 gr boyu 42 cm. Birde normalde başı aşşağıdaydı aslında ama şimdi ters dönmüş başı yukarıda poposu aşşağıda sizce değişir mi yine😔

Merhaba size sormak istediğim şey, 1 hafta geriden geliyoruz baştan beri geç döllenme demişti doktorlar bu hafta sat a göre 32. Haftam, geç döllenmeye göre 31. Haftam. kontrolde bebeğimin karın ölçüsü 30 haftalık çıktı sağlıklı bi yanıt da alamadım doktordan yaşayan var mı?ağırlığı 1750 gr boyu 42 cm. Birde normalde başı aşşağıdaydı aslında ama şimdi ters dönmüş başı yukarıda poposu aşşağıda sizce değişir mi yine😔
Pozisyonu değişir daha merak etmee, vakit var pozisyon için bu haftalarda çok düşünmeye gerek yok, iki haftaya kadar sapmalar oluyor, benim de bikac hafta önce gittiğimde başı farklı hafta, karın çevresi farklı hafta, hepsi farklı haftaydi, doktor dedi makine üretimi değil bunlar bebek, doğuma kadar yakalar haftasıni dedi neden böyle dedim, anne babaya göre bile değişir vücut yapısı çok takılma bunlara problem yok dedi

Ben de Sat a göre 32 haftalığım baş çevresi bacak boyu 33. Haftada karın cevresi 31. Haftada çıktı doktor bi sorun yok dedi yani 1 haftalık değişimler olabiliyor

Baston tipi tek elle kapanan arabaları tavsiye ederim bagaja da sığması önemli ben oğlumda hamilton R1 almıstım memnundum fiyat performans arabası ilk 6 ay puset takılıyor adaptörle sonra normal oturuluyor kardeşime verdim o kullanıyor suan. Şimdi bebiş için cybex beezy aldık
Bu cybexi herkes çok öneriyor ya sanırım onu alacağım ❤️

Kızçeler hepiniz hastane çıkışı setlerinizi aldınız mı ? Aldıysanız link paylaşır mısınız kararsız kaldım 😀

(Fiyat manyamış yalnızEn Büyük KK, indirimde 1.500 tl civarıydı)

Bu iki takım ve 2-3 tane sıfır kol-kısa kol çıtçıtlı badi koyacağım hastane çantasına.

Bebek arabası Kanz X-Flip aldık. Tek elle kapanıyor ve hafifliği iyi geldi bana. Travel-kabin arası bir araba gibi. Kullanınca göreceğiz 😄

https://www.kanzcocuk.com/kanz-xflip-autofold-travel-sistem-bebek-arabasi-deeply-black

Kızçeler hepiniz hastane çıkışı setlerinizi aldınız mı ? Aldıysanız link paylaşır mısınız kararsız kaldım 😀
Ben linktekinin farklı rengini aldım bir de ebebekten almıştım yenidoğan seti. Ama bu yumuş yumuş, çok sevdim 😍

Cigit Kids

Kızlar bir şey soracağım. Bu kasılma dediğimiz şey tam olarak nasıl oluyor acaba?
2 gündür ara ara bebeğim vuruyor mu yumru gibi bir şey mi yapıyor tam anlayamıyorum ya
Canımı acıtıyor ondan ötürü farklı bir şey diye düşündüm normal tekmeleri gibi değil 🤔

Kızlar bir şey soracağım. Bu kasılma dediğimiz şey tam olarak nasıl oluyor acaba?
2 gündür ara ara bebeğim vuruyor mu yumru gibi bir şey mi yapıyor tam anlayamıyorum ya
Canımı acıtıyor ondan ötürü farklı bir şey diye düşündüm normal tekmeleri gibi değil 🤔

Karnının komple sertleşmesi demek

Suan karnımın sol yanı gevşek ve yumuşak, sağ yanı şiş ve sert. Bebek sağ tarafta toplandı, esniyor geriliyor. Karnım şu an resmen yamuk..

Ama birkaç gündür tüm karnımın sertleştiği böyle pompa ile şişirilmiş, adeta patlayacak gibi old rahatsızlık veren kasılmalar var. Bunlar doğuma hazırlık denen yalancı sancılar (Braxton hicks kasılmaları)

Ayşe duman dan dinlemiştim.

Son düzenleme:
Back
X