2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Benimki 12. Haftada salmıştı geziyordu resmen bakın ben erkeğim der gibiydi ya doktor dedi ki bacağının arasındakini görüyormusun dedim nasıl görmeyeyim 😃😃😃
Benim ilk oğlum öyleydi 11+2 de doktor al pipisi diye kocama usg fotoğrafı vermişti😀
Ben de bundan korkuyorum. O güdüsel analık gelirse ve anlaşamazsak diye. Espiri yapıyor bazen doğurunca size vermicem gidin gezin bakarım ben diyince içten içe rahatsız oljuyorum :(
Ya korkmayın bu kadar bebeğimiz hep bizimle eğer gelen destek istense ve seni yargılamayan laf etmeyen biriyse ne olur kabul edin canım anneler doğumdan sonra 1 saat hava alıp dışarı çıkmak tek başına veya eşinle hava almak o kadar kıymetli ki psikoloji için🫠
Evet insan başına gelince tek bakar üstesinden de gelir ama nasıl gelir emin olun çoğu anne desteksiz olduğu için hem fiziksel hem de psikolojik olarak o kadar zorlanıyor ki.
O yüzden gelen desteği geri çevirmeyin
Şu an beni en çok düşündüren şey o. Kedilerimize çok bağlıyız ve laf söylenmesine dayanamıyoruz. Annemin kedisi var kedi konusunda anlayışlı ama kayınvalidem aşırı titiz. Gidip gelip tüylerinden söylenirse diye şimdiden gardımı aldım 😀 kendi annem de balkona sigara içmeye çıkar sürekli. 8. Katta oturuyoruz Allah korusun her geldiğinde kedilerim balkona girmesinler diye annemin peşini kolluyordum. Bebek varken kedilere mukayet olamam balkona çıkarlar aşağı düşürler diye şimdiden anksiyetelere başladım 🤣 Allah sonumuzu hayretsin
Kv ile yaşadığın tüy sıkıntısını annem ile yaşıyorum köpeğimizi sahiplendiğimizden beri 4 yıldır resmen evimize hiç gelmez oldu bir elin parmağını geçmez geldiği günler tiksiniyorum tüyünden diyo e anne süpürünce geçer yok.
Bizde sizin gibi çok hassasız köpeğimiz konusunda eşimle geçen tartıştık ben artık annenlere gitmeyeceğim uzun süre yılda bir kaç kez yardımına ihtiyacımız oluyor ve şu an sen hamilesin küçük bebeğimiz var 1 hafta destek istedik ama annen hala köpeği bahane ediyor sürekli onu öne sürüyor diyo.
En son konuyu uzun bir süre onlara gitmeyeceğim diyerek kapattı yani.
Ama kv çok şükür diyim annemin vermediği desteği verdi bana sağolsun🙏🏻
Kızlar doymuyorum çok çabuk acikiyorum yine acıktım uyandım halbuki sağlam bi akşam yemeği yedim 1.5 porsiyon salata çorba makarna ve tavuk yedim ama acikiyorum napicam ben

İnan aynı şekilde ben de zorlanıyorum ama artık en azından ağır yemek yemeyi engelliyorum. Bir kase yoğurt içine meyve doğrayıp tarçınla süsleyebilirsin. O benim açlığımı baya bastırıyor bu aralar öyle yapıyorum. Bol su ile de mideni şişir bence bir süre oyalıyor ve eğer geç saatlerse uyumaya çalışıyorum ki yemeden kapatayım geceyi
Bende tam tersi normal porsiyon yesem bile şişiyorum aşırı rahatsız oluyorum resmen kusacak gibi oluyorum 2-3 saat geçene kadar bebeğim beslensin diye yemek yiyorum 🥲
Merhaba size sormak istediğim şey, 1 hafta geriden geliyoruz baştan beri geç döllenme demişti doktorlar bu hafta sat a göre 32. Haftam, geç döllenmeye göre 31. Haftam. kontrolde bebeğimin karın ölçüsü 30 haftalık çıktı sağlıklı bi yanıt da alamadım doktordan yaşayan var mı?ağırlığı 1750 gr boyu 42 cm. Birde normalde başı aşşağıdaydı aslında ama şimdi ters dönmüş başı yukarıda poposu aşşağıda sizce değişir mi yine😔
Bir kaç haftalık gerilikler normal sayılıyor benim oğlum da baya geri doğdu kilosu da düşüktü ama sağlıklıydı testler vs de normal çıktı hiç düşünme gayet sağlıklı diye hep telkin etti doktorum

Kızlar herkes kv desteği vs ile ilgili konuşmuş da benim çok şükür kv iyiki var Allah onu başımızdan eksik etmesin bana kendi annemin yapmadığını yaptı destek verdi.
Şimdi işe gidiyorum çocuğuma o bakıyor çok şükür içim rahat🙏🏻
Ve biz şubat 2023 depreminden beri birlikte yaşıyoruz🫠
Sağolsun var olsun ben ondan razıyım 🥰
Hatta kendi bizden yoruldu 2.de geliyor evdeki kalabalık artacak diye 1+1 tutacağız ona valla düşünüyorum napcam ben evde diye🙈
o derece desteği var bana 🙏🏻
Anlatsam böyle kv var mı dersiniz 😄

Bebek arabası Kanz X-Flip aldık. Tek elle kapanıyor ve hafifliği iyi geldi bana. Travel-kabin arası bir araba gibi. Kullanınca göreceğiz 😄

Kanz Xflip Autofold Travel Sistem Bebek Arabası Deeply Black

Ben linktekinin farklı rengini aldım bir de ebebekten almıştım yenidoğan seti. Ama bu yumuş yumuş, çok sevdim 😍

Cigit Kids
Bana kuzenim 2 lerinin tüm kıyafetlerini verdiği için hiç birşey almadım, annem müslin battaniyeler dikti sadece ama bu sete bayıldım çok güzelmiş tam yaz bebeklik sanırım bunu alacağım :KK200:

Yalnız farkında mısınız hemen hemen 7-8 aydır burada birlikteyiz. Neler neler konuştuk en başından beri konularımız ne çok değişti. Pozitif görülen testlerden hastane çıkışlarına geldik 😊 Gözlerim dolu dolu 🥹🥹🥹
yaa evet sanki daha dün kalp atışlarını paylaşıyorduk kese göründü görünmedi diyorduk çok farklı hislermiş ya şimdi yalancı kasılmalara gelmiş durumdayız ne kadar güzel :)

Suan karnımın sol yanı gevşek ve yumuşak, sağ yanı şiş ve sert. Bebek sağ tarafta toplandı, esniyor geriliyor. Karnım şu an resmen yamuk..

Ama birkaç gündür tüm karnımın sertleştiği böyle pompa ile şişirilmiş, adeta patlayacak gibi old rahatsızlık veren kasılmalar var. Bunlar doğuma hazırlık denen yalancı sancılar (Braxton hicks kasılmaları)

Ayşe duman dan dinlemiştim.

Benimde şu an karnım tam senin tarif ettiğin gibi sol yumuşak sağ tarafta bebek var sert.

Bazen tüm karnım da sertleşiyor demekki o zamanlar kasılma oluyormuş 🥹
Çok teşekkür ederim canım ☺️

yaa evet sanki daha dün kalp atışlarını paylaşıyorduk kese göründü görünmedi diyorduk çok farklı hislermiş ya şimdi yalancı kasılmalara gelmiş durumdayız ne kadar güzel :)
Anlat deseler 7 dk sürmez, ama 7 ay bitti. :KK51:

İçindeyken zaman geçmiyor gibi ama işte bu günlere geldik. İns doğumlarımız da sağlıkla, mutlulukla, kolaylıkla anlattığımız hikayelerden oluşur. :KK36:

Anlat deseler 7 dk sürmez, ama 7 ay bitti. :KK51:

İçindeyken zaman geçmiyor gibi ama işte bu günlere geldik. İns doğumlarımız da sağlıkla, mutlulukla, kolaylıkla anlattığımız hikayelerden oluşuri
inşallah daha sağlıkla hayırla doğacaklar doğum sonrasını uykuları ileride ek gıdaları konuşacağız:)

Kızlar nasıl gidiyor? Ben 9 kiloya dayanmışım. Bebiş kilo alsın diye iyice saldım kilo işlerini. Duba olcağım yakındır :işsiz:

Bu ara yeni kabuslar görüyorum çoğunda ya sütüm hiç gelmiyor, ya çocuk memenin ucunu emdiği için yara oluyor krem sürmeyi unutuyorum, ya emekleyerek biberon bulup emiyor memeyi reddediyor. Süt sağım cihazı çalışmıyor falan. İlk emzirme çok heyecanlı ve aynı zamanda korku içindeyim 😜

Kızlar nasıl gidiyor? Ben 9 kiloya dayanmışım. Bebiş kilo alsın diye iyice saldım kilo işlerini. Duba olcağım yakındır :işsiz:

Bu ara yeni kabuslar görüyorum çoğunda ya sütüm hiç gelmiyor, ya çocuk memenin ucunu emdiği için yara oluyor krem sürmeyi unutuyorum, ya emekleyerek biberon bulup emiyor memeyi reddediyor. Süt sağım cihazı çalışmıyor falan. İlk emzirme çok heyecanlı ve aynı zamanda korku içindeyim 😜
Sakin olll, sakinn olll, kabus bunlar 😂😂
Birsey olmazz lohusayken dökülür o kiloların çoğu 😊

Benim ilk oğlum öyleydi 11+2 de doktor al pipisi diye kocama usg fotoğrafı vermişti😀

Ya korkmayın bu kadar bebeğimiz hep bizimle eğer gelen destek istense ve seni yargılamayan laf etmeyen biriyse ne olur kabul edin canım anneler doğumdan sonra 1 saat hava alıp dışarı çıkmak tek başına veya eşinle hava almak o kadar kıymetli ki psikoloji için🫠
Evet insan başına gelince tek bakar üstesinden de gelir ama nasıl gelir emin olun çoğu anne desteksiz olduğu için hem fiziksel hem de psikolojik olarak o kadar zorlanıyor ki.

Kv ile yaşadığın tüy sıkıntısını annem ile yaşıyorum köpeğimizi sahiplendiğimizden beri 4 yıldır resmen evimize hiç gelmez oldu bir elin parmağını geçmez geldiği günler tiksiniyorum tüyünden diyo e anne süpürünce geçer yok.
Bizde sizin gibi çok hassasız köpeğimiz konusunda eşimle geçen tartıştık ben artık annenlere gitmeyeceğim uzun süre yılda bir kaç kez yardımına ihtiyacımız oluyor ve şu an sen hamilesin küçük bebeğimiz var 1 hafta destek istedik ama annen hala köpeği bahane ediyor sürekli onu öne sürüyor diyo.

Bende tam tersi normal porsiyon yesem bile şişiyorum aşırı rahatsız oluyorum resmen kusacak gibi oluyorum 2-3 saat geçene kadar bebeğim beslensin diye yemek yiyorum 🥲

Bir kaç haftalık gerilikler normal sayılıyor benim oğlum da baya geri doğdu kilosu da düşüktü ama sağlıklıydı testler vs de normal çıktı hiç düşünme gayet sağlıklı diye hep telkin etti doktorum

Teşekkür ederim yanıtınız için ❤️

Kızlar güneyde oturduğumuz için yazları tahmin edilemeyecek kadar sıcaklık oluyor. 1 tane klimamız vardı şimdi yatak odasına da alacağım bebekli odalarda klima nasıl çalıştırılmalı yani bebek üşür mü kaç derecede olmalı acaba

Back
X