2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Mrb kızlar uzun süredir yoğunluktan giremedim arada girip takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir güzel bir gebelik geçiriyorsunuz dur bugün benim de kontrolum vardı benim plesanta aşağıdaydi hala aşağıdaymis yukarı çıkmamış bende miyomda vardı tabi oda büyümüş haliyle bide bebeğim yan duruyormuş aslında Dr kötü bişey demedi takip edecez sezeryan olursun büyük ihtimalle dedi ama eve gelip biraz internetten bakınca bu yan duruş hakkında biraz panik oldum hiç bilgim yok bu konuda ilk gebeliğim zaten bu ara sola yatsam rahatsız oluyordum sağa yatsam aynı şekilde e sırt üstü de yatamıyoruz ne yapacağımi bilmiyorum ilk duyduğumda normal sanıp Dr da ayrıntılı bişey sormadım şimdi de kendi kendimi yiyorum 🥹🥹

Neden sezeryan olursun diyor yan durduğu için mi? Geçen kontrole gittiğimde bana da başı biraz aşağıda ama yan duruyor dedi ama sıkıntılı bir durumdan bahsetmedi hiç. Miyom bende de var 5 cmdi en son ama ağrı yapmadı henüz.

Yan duruş nasıl acaba şuan bende de hareket ettiğinde hem sağda hem solda aynı anda hisseDiyorum acaba yan mı benim de bana öyle geliyor 🥲
Benim eşim anne karnında yan duruyormuş. 😅
Yani yere paralel, yatakta yatar gibi düşünün. Mecbur sezaryen olmuş Kv.
Kızlar benim bebiş hareketleri göbek deliğimin sırasında veya aşağıda, yukarı ne zaman çıkıyorlar acaba
Bebek zaten yukarı cıktı canım. Senin hissettiğin noktalar, bebeğin pozisyonuyla alakalı.

Ben de daha çok göbek deliğinin sağında solunda az üstünde hareket hissediyorum. Bas asagı duruyor muhtemelen. Poposu göğüs altıma doğru, fetus pozisyonunda old duşun. Ayakları da zaten göbek deliği hizasına geliyor.

Mrb kızlar uzun süredir yoğunluktan giremedim arada girip takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir güzel bir gebelik geçiriyorsunuz dur bugün benim de kontrolum vardı benim plesanta aşağıdaydi hala aşağıdaymis yukarı çıkmamış bende miyomda vardı tabi oda büyümüş haliyle bide bebeğim yan duruyormuş aslında Dr kötü bişey demedi takip edecez sezeryan olursun büyük ihtimalle dedi ama eve gelip biraz internetten bakınca bu yan duruş hakkında biraz panik oldum hiç bilgim yok bu konuda ilk gebeliğim zaten bu ara sola yatsam rahatsız oluyordum sağa yatsam aynı şekilde e sırt üstü de yatamıyoruz ne yapacağımi bilmiyorum ilk duyduğumda normal sanıp Dr da ayrıntılı bişey sormadım şimdi de kendi kendimi yiyorum 🥹🥹
Eger kötü bir durum görseydi seni bilgilendirirdi şöyle yap böyle yap diye hareketlerinde sıkıntı yoksa tedirgin olma bence. Ve doktor sıkıntı görse seni bırakmazdı emin ol plesentalardan çok çektik çok 😂

Doğum korkusu değil de dikiş korkusu diyebilirim 😀 Dikişsiz kesisiz doğum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırımm 👍🏻😀
Egzersiz araştır o zaman başlasan iyi olur bı an önce, bı engelin yoksa 😊 dikiş atıldığını anlamıyorsun bile, oraya iğne yapiyorlar sen fark edene kadar bitmiş oluyor, kesi mesi fark edilmiyor 😊 dikisine temiz bakar pansumanini yaparsan da hemen toparlanıyor ben odaya geçtiğimde ayaktaydim, zorlamadi, doğumdan kalkınca kendim giyindim, yemek falan yedim oturup, çok kötü bı süreç değil, hepimizin kolay geçer inşallah 😊

Benim eşim anne karnında yan duruyormuş. 😅
Yani yere paralel, yatakta yatar gibi düşünün. Mecbur sezaryen olmuş Kv.

Bebek zaten yukarı cıktı canım. Senin hissettiğin noktalar, bebeğin pozisyonuyla alakalı.

Ben de daha çok göbek deliğinin sağında solunda az üstünde hareket hissediyorum. Bas asagı duruyor muhtemelen. Poposu göğüs altıma doğru, fetus pozisyonunda old duşun. Ayakları da zaten göbek deliği hizasına geliyor.
Teşekkürler canım anladım şimdi 🥰

Kızlar nasıl gidiyor? Ben 9 kiloya dayanmışım. Bebiş kilo alsın diye iyice saldım kilo işlerini. Duba olcağım yakındır :işsiz:

Bu ara yeni kabuslar görüyorum çoğunda ya sütüm hiç gelmiyor, ya çocuk memenin ucunu emdiği için yara oluyor krem sürmeyi unutuyorum, ya emekleyerek biberon bulup emiyor memeyi reddediyor. Süt sağım cihazı çalışmıyor falan. İlk emzirme çok heyecanlı ve aynı zamanda korku içindeyim 😜
Hepimizde bi telaş hepsi biliç altında resmen 😄
Ben ilk gebeliğimde bebeğim küçük doğdu emsin diye çok uğraştım hep mama destekli gittik ama yüzde 80 memeydi şimdi düşünüyorum da öyle de böyle de büyüyor ben anne olarak kendimi çok yıpratmışım.
Yani süt kesilebilir gelmez yetmez olabilir mama da yiyebilir biz elimizden geleni yapalım da süt olmazsa napalım dünyanın sonu değil bizim anneliğimiz eksik olmuyor ki🥹
Bi kere kahvaltıyı süper yaptığın için tok tutması normal ben bile öğlene doğru tam acıkmıyorum aynı şekilde besleniyoruz kahvaltıda muhtemelen akşama doğru uzaklaşıyoruz yeme içmede :D E hamile olduğun için şişmen de olsun birazcık. Ayy dur kendine nazar edeceksin. Bebişin kilosu da artar son aylar sağlıklı olsun da :nazar:
Valla yiyorum da bebeğin kilosuna çok umudum yok abisi 40+0 da 2780 gr doğdu o yüzden elimden geleni yapacağım ama beklentiyi de yüksek tutmayacağım🥲

(Fiyat manyamış yalnızEn Büyük KK, indirimde 1.500 tl civarıydı)

Bu iki takım ve 2-3 tane sıfır kol-kısa kol çıtçıtlı badi koyacağım hastane çantasına.
Ayy evettt ikisi de çok güzel ama ilkinin fiyatı gerçekten fazlaymış üzdü 😔
Canım ben ebebekten aldım biri onlu set biri beşli

Bebek arabası Kanz X-Flip aldık. Tek elle kapanıyor ve hafifliği iyi geldi bana. Travel-kabin arası bir araba gibi. Kullanınca göreceğiz 😄

Kanz Xflip Autofold Travel Sistem Bebek Arabası Deeply Black

Ben linktekinin farklı rengini aldım bir de ebebekten almıştım yenidoğan seti. Ama bu yumuş yumuş, çok sevdim 😍

Cigit Kids

Bunu aldım birde isimli yaptırmıştım

Ben bunu aldım, bir de de annem almış onunkinde farklı olarak uzun kollu tulum var.

Bunu da beğenmiştim

Ben de bunu aldım yumuşacık çok güzel 🥰

Babasının halt yemesi ektedir ilk bunu giydireceğiz, üstüne kusar diye umuyorum :D Fenerbahçe Bebek Yüzde Yüz Hastane Çı - Fiyatı, Yorumları
Bu da görümcemin hediyesi: https://www.amazon.com.tr/HelloBaby-Organik-Hastane-Çıkışı-Yenidoğan/dp/B0B5XR7QJK
Bi de kv isimli olan yenidoğan almış instagramdan onun linki yok.

Bizde 3 tane olacak toplam başka almadık yeter umarım.

Aldım bende canım ama e bebekten aldım
Beşli set olarak ikinci bir takım daha almak istiyorum bu sefer internetten bakayım dedim 🥰
Kızlar hepiniz mükemmel şeyler önermişsiniz çok teşekkür ederim. Bir tane 10 lu şet bir tane isimli set almayı planlıyorum. Bir tane de alt üst takım ve zıbın koyacağım hastane çantasına yeter diye düşünüyorum. Bugün arkadaşım şey dedi. Bebeği doğunca yıkamadıkları için o üstündeki kalıntılar ilk giydirilen kıyafete çok bulaşıyor o yüzden mutlaka uzun kollu bir iç zıbın olsun dedi. Zaten bebeği giydirip getiriyorlar ben 4-5 saat sonra başka kıyafet giydirdim dedi. Duruma göre belki ben de öyle yaparım bilemedim. Ama attıklarınıza bayıldım çok teşekkür ederim cansınız güzel ailem 🥰

Doğum korkusu değil de dikiş korkusu diyebilirim 😀 Dikişsiz kesisiz doğum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırımm 👍🏻😀
Beni dikiş korkutmuyor ya o süreç ağrı falan doğum anı biraz beni strese sokuyor
Bakalım hayırlı doğumlarımız olsun hepimiz için 🤲🏻❤️

Midem bulanıyor :KK43: prilam içtim yine. Son 4 tane kalmış daha kontrole bir hafta var. Yandık napıcam ne iyi gelir ki :( of Allahım kolaylık ver :(
Aile hekimi yazıyor. Eğer gidemeyecek kadar kötüysen telefon et reçete yazsın, aldır. Yarın hallet, haftasonu rahat geçsin. 🌺

Yada tanıdık eczane varsa önce ilacı alıp, pazartesi de yazdırabilirsin.

Aile hekimi yazıyor. Eğer gidemeyecek kadar kötüysen telefon et reçete yazsın, aldır. Yarın hallet, haftasonu rahat geçsin. 🌺

Yada tanıdık eczane varsa önce ilacı alıp, pazartesi de yazdırabilirsin.
Eczacıya çok ısrar ettiğimde vermemişti. Yazdırayım aile hekimine. Haftasonu nöbetçi eczaneden alırım. Çok teşekkür ederim ❤️

Eczacıya çok ısrar ettiğimde vermemişti. Yazdırayım aile hekimine. Haftasonu nöbetçi eczaneden alırım. Çok teşekkür ederim ❤️
Sanki kaçak göçek insansın. Hamile kadını bulantı hapı için yalvartacak nerdeyse. Sersem :KK12:

Benim kv çok yardımcıdır hakkını ödeyemem bu zamana kadar bile uğraşmayayım diye yemek gönderir her hafta , poşet poşet bebek kıyafetleri, battaniyeleri dikti. Doğduktan sonra da aynı hevesle bakacağına eminim. Ama biraz fazla konuşur , önerileri bitmez.
Bazı şeylerde ters düşmezsek tabiki ben de elim ayağıma girsin istemem. Hayırlısı bakalımm.

Son 3 ay ikiye ayrılıyor kimisinde mide bulantıları geri dönerken kimisinde hunharca yeme isteği artıyor. Ah ben iştahımla savaşıyorum :anneadayı:
İş itah deyince de ben reklamcılar bi gelip nasıl yemek yediğimi görsün kesin beni oynatırlar gören 4 gündür bu kız yemek yememiş der 😃

Midem bulanıyor :KK43: prilam içtim yine. Son 4 tane kalmış daha kontrole bir hafta var. Yandık napıcam ne iyi gelir ki :( of Allahım kolaylık ver :(
Mide bulantısına zencefilli çay iyi geliyor, eğer yanman reflü gibi birşeyin varsada tahin öneririm ama ilki ağza atınca kötü geliyor 😬

Egzersiz araştır o zaman başlasan iyi olur bı an önce, bı engelin yoksa 😊 dikiş atıldığını anlamıyorsun bile, oraya iğne yapiyorlar sen fark edene kadar bitmiş oluyor, kesi mesi fark edilmiyor 😊 dikisine temiz bakar pansumanini yaparsan da hemen toparlanıyor ben odaya geçtiğimde ayaktaydim, zorlamadi, doğumdan kalkınca kendim giyindim, yemek falan yedim oturup, çok kötü bı süreç değil, hepimizin kolay geçer inşallah 😊
Ya benim ilk doğumumda biraz fazla olmuş dikişim yani yırtık olmus ondan bundakinde tırsıyorum 😀 perine masajı yapılıyormus 36 haftadan sonra bakalım soracağım doktora

Back
X