2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Merhaba kızlar ben idrar tahlili verdim protein trace yazıyordu çok bir ödemim yok sadece 10 kg aldım maalesef tansiyonlarım normal geldi bir de idrarda glukoz +2 geldi doktorum açlık tokluk bak demişti onlar gayet iyi gelmişti şeker yüklemesi önermedi o yüzden başına gelen oldu mu. Böyle
Sanki Taranta Taranta nın bi idrar tahlilinde glukoz çıkmıştı. Ama sağlık ocagının uygun olmayan fiziki şartlarında yapıldığından mı önemsenmemişti, tam hatırlayamadım 🤔

İdrarda glukoz hamilelikte görülmek istenmeyen bi şey. Şeker kanda yükseldiği için idrarda da görülmüş olabilir. 🤔 Ama hiç yaşamadım. Bu konuda bilgiliyim diyemem. Belki arkadaşlar daha iyi bilir.

Benim kv çok yardımcıdır hakkını ödeyemem bu zamana kadar bile uğraşmayayım diye yemek gönderir her hafta , poşet poşet bebek kıyafetleri, battaniyeleri dikti. Doğduktan sonra da aynı hevesle bakacağına eminim. Ama biraz fazla konuşur , önerileri bitmez.
Bazı şeylerde ters düşmezsek tabiki ben de elim ayağıma girsin istemem. Hayırlısı bakalımm.

Son 3 ay ikiye ayrılıyor kimisinde mide bulantıları geri dönerken kimisinde hunharca yeme isteği artıyor. Ah ben iştahımla savaşıyorum :anneadayı:
Aman çok iyi öyle sana yardımcı olması dilini de biraz hoş görürsün çekilebilecek gibiyse🙏🏻🫠
Valla maşallah diyim ben iki gebeliğimde de ne mide bulantısı ne çok şükür mide yanması yaşamadım inşallah da yaşamam yaşayanları gördükçe çok zor ki ona rağmen insanın canı bir şeyler yemek istiyor 😄Ama benim durumum öyle değil hiç bir şeyim yok sadece mideye baskı arttı sanırım normal yesem bile hemen midem şişiyor o da beni rahatsız ediyor🤦🏼‍♀️

Anlat deseler 7 dk sürmez, ama 7 ay bitti. :KK51:

İçindeyken zaman geçmiyor gibi ama işte bu günlere geldik. İns doğumlarımız da sağlıkla, mutlulukla, kolaylıkla anlattığımız hikayelerden oluşur. :KK36:
Gün geçiyor ben biraz doğum konusunda korkuyorum sanki bir tek bende mi oluşuyor bu korku duygusu yoksa sizlerde de var mı
Sanki ilkmiş gibi biröşey bilmiyorum gibi hissiyat var daha erken belki ama iki günde bir aklıma gelip duruyor 😒😒

Aman çok iyi öyle sana yardımcı olması dilini de biraz hoş görürsün çekilebilecek gibiyse🙏🏻🫠
Valla maşallah diyim ben iki gebeliğimde de ne mide bulantısı ne çok şükür mide yanması yaşamadım inşallah da yaşamam yaşayanları gördükçe çok zor ki ona rağmen insanın canı bir şeyler yemek istiyor 😄Ama benim durumum öyle değil hiç bir şeyim yok sadece mideye baskı arttı sanırım normal yesem bile hemen midem şişiyor o da beni rahatsız ediyor🤦🏼‍♀️
Benim biyolojik ritmim hızlıdır. Hızlı yürürüm, hızlı konuşurum, hızlı yerim :KK69:

Hamileliğin belki olumsuz etkisi bu midenin sıkışması ve rahatsızlık oluşturması ama benim işime geldi. Yavaş yemeği öğrendim. Daha doğrusu mecbur öyle yiyorum. :confused:Dura dura. Eşim diyor ki miden mi bulanıyor. Hayır açım ama sanki midem dolu gibi almıyor yemeği diyorum.

Aynı şekilde su an yürümem de ciddi yavaşladı.
Normalde 7-8 dk da okula varıyorum, zilin çalmasını bekliyorum. Şimdilerde fark ediyorum ki evden erken çıksam da yol 10 dk dan uzun sürüyor. Çoktan zil çalmış, kızım bahçede bekliyor oluyor :KK45:

Son düzenleme:

O zaman sadece besin değeri yüksek az ve öz denilecek şeyleri yersen bile en azından boşuna miden şişmiş olmaz bebeğe kilo yapacak şeylerle için rahat olur.
Ben hem üç kişilik yemek istiyorum hem de midem şişiyor. Baya zarardayım :D

Sanki Taranta Taranta nın bi idrar tahlilinde glukoz çıkmıştı. Ama sağlık ocagının uygun olmayan fiziki şartlarında yapıldığından mı önemsenmemişti, tam hatırlayamadım 🤔

İdrarda glukoz hamilelikte görülmek istenmeyen bi şey. Şeker kanda yükseldiği için idrarda da görülmüş olabilir. 🤔 Ama hiç yaşamadım. Bu konuda bilgiliyim diyemem. Belki arkadaşlar daha iyi bilir.
Kendi doktorum hala normal bişey bu görülebilir şekerlerin gayet iyi gelmiş dedi bakalım 1 hafta sonra tekrar gideceğiz doktora ne diyecek bakalım

Denk gelmiştir ya. Hem nst bebeğin hareketlerini saymıyor. Rahim kasılmalarıyla bebeğin kalp atışına bakıyor. 🤔

Bi de ben Kağan Kocatepe den dinlemiştim. Nst ye tok gelmek iyidir demişti.
Aynen onlara bakılıyor ama bebek çok sakinse test non reaktif çıkabiliyormus doğru ölçüm yapamıyor gibi yani neyse ciddi bir sorun yok gibi çok şükür olsa söylerdi heralde şimdi akşam baya tekmelemeye basladı sıpa 😀

Benim biyolojik ritmim hızlıdır. Hızlı yürürüm, hızlı konuşurum, hızlı yerim :KK69:

Hamileliğin belki olumsuz etkisi bu midenin sıkışması ve rahatsızlık oluşturması ama benim işime geldi. Yavaş yemeği öğrendim. Daha doğrusu mecbur öyle yiyorum. :confused:Dura dura. Eşim diyor ki miden mi bulanıyor. Hayır açım ama sanki midem dolu gibi almıyor yemeği diyorum.

Aynı şekilde su an yürümem de ciddi yavaşladı.
Normalde 7-8 dk da okula varıyorum, zilin çalmasını bekliyorum. Şimdilerde fark ediyorum ki evden erken çıksam da yol 10 dk dan uzun sürüyor. Çoktan zil çalmış, kızım bahçede bekliyor oluyor :KK45:
Hızlı konuşurum yürürüm ama yavaş yerim hala da yavaş yiyorum belki ondan az yesem de doyuyorum 😄
Ay benim de yürümem yavaşladı ya bir de ben çok yürürüm hareketliyim ve sanki hamile değilim gibi yaşamıma eski tempoma devam ediyorum günlük 8-10 bin adımım oluyor ama eve gelince pilim bitiyor ama nerde dinlenmek oğlum uyuyana kadar ayağımı bile uzatamıyorum p yüzden bu hamilelik zor geldi bana 😄

O zaman sadece besin değeri yüksek az ve öz denilecek şeyleri yersen bile en azından boşuna miden şişmiş olmaz bebeğe kilo yapacak şeylerle için rahat olur.
Ben hem üç kişilik yemek istiyorum hem de midem şişiyor. Baya zarardayım :D
Zaten bebişin kilosu az diye protein alımımı artırdım öyle boş kalorili şeyler yememeye çalışıyorum ona rağmen şişiyorum örnek vereyim sabah kahvaltım iki haşlanmış yumurta birer domates salatalık yarım avokado bi dilim kaşar bu hemen beni şişiriyor çok tok tutuyor öğlene aşırı acıkmıyorum yarım kase çorba 1 kase yoğurtla bile doyuyorum🫠
Aşırı kilo almadım ama kendimi baya şişmiş gibi hissediyorum 😄

Kızlar ben bugün ne aldım gözyaşım pıt 🥲

Eklentiler

• E953B5DD-D62A-4F05-9C78-8284649C81EB.webp
    E953B5DD-D62A-4F05-9C78-8284649C81EB.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 55
Mrb kızlar uzun süredir yoğunluktan giremedim arada girip takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir güzel bir gebelik geçiriyorsunuz dur bugün benim de kontrolum vardı benim plesanta aşağıdaydi hala aşağıdaymis yukarı çıkmamış bende miyomda vardı tabi oda büyümüş haliyle bide bebeğim yan duruyormuş aslında Dr kötü bişey demedi takip edecez sezeryan olursun büyük ihtimalle dedi ama eve gelip biraz internetten bakınca bu yan duruş hakkında biraz panik oldum hiç bilgim yok bu konuda ilk gebeliğim zaten bu ara sola yatsam rahatsız oluyordum sağa yatsam aynı şekilde e sırt üstü de yatamıyoruz ne yapacağımi bilmiyorum ilk duyduğumda normal sanıp Dr da ayrıntılı bişey sormadım şimdi de kendi kendimi yiyorum 🥹🥹

Kızlar nasıl gidiyor? Ben 9 kiloya dayanmışım. Bebiş kilo alsın diye iyice saldım kilo işlerini. Duba olcağım yakındır :işsiz:

Bu ara yeni kabuslar görüyorum çoğunda ya sütüm hiç gelmiyor, ya çocuk memenin ucunu emdiği için yara oluyor krem sürmeyi unutuyorum, ya emekleyerek biberon bulup emiyor memeyi reddediyor. Süt sağım cihazı çalışmıyor falan. İlk emzirme çok heyecanlı ve aynı zamanda korku içindeyim 😜
Ben geçen gece rüyamda doğurmuşum ve emzirmeyi unutmuşum diye gördüm bebek açlıktan öldü kesin diye evde bebek aradım uyandım kiiii ÇOK ŞÜKÜR KARNIMDA UNUTMAMIŞIM dedim 🤦🏻‍♀️

Gün geçiyor ben biraz doğum konusunda korkuyorum sanki bir tek bende mi oluşuyor bu korku duygusu yoksa sizlerde de var mı
Sanki ilkmiş gibi biröşey bilmiyorum gibi hissiyat var daha erken belki ama iki günde bir aklıma gelip duruyor 😒😒
Doğum korkusu değil de dikiş korkusu diyebilirim 😀 Dikişsiz kesisiz doğum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırımm 👍🏻😀

Zaten bebişin kilosu az diye protein alımımı artırdım öyle boş kalorili şeyler yememeye çalışıyorum ona rağmen şişiyorum örnek vereyim sabah kahvaltım iki haşlanmış yumurta birer domates salatalık yarım avokado bi dilim kaşar bu hemen beni şişiriyor çok tok tutuyor öğlene aşırı acıkmıyorum yarım kase çorba 1 kase yoğurtla bile doyuyorum🫠
Aşırı kilo almadım ama kendimi baya şişmiş gibi hissediyorum 😄

Bi kere kahvaltıyı süper yaptığın için tok tutması normal ben bile öğlene doğru tam acıkmıyorum aynı şekilde besleniyoruz kahvaltıda muhtemelen akşama doğru uzaklaşıyoruz yeme içmede :D E hamile olduğun için şişmen de olsun birazcık. Ayy dur kendine nazar edeceksin. Bebişin kilosu da artar son aylar sağlıklı olsun da :nazar:

Mrb kızlar uzun süredir yoğunluktan giremedim arada girip takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir güzel bir gebelik geçiriyorsunuz dur bugün benim de kontrolum vardı benim plesanta aşağıdaydi hala aşağıdaymis yukarı çıkmamış bende miyomda vardı tabi oda büyümüş haliyle bide bebeğim yan duruyormuş aslında Dr kötü bişey demedi takip edecez sezeryan olursun büyük ihtimalle dedi ama eve gelip biraz internetten bakınca bu yan duruş hakkında biraz panik oldum hiç bilgim yok bu konuda ilk gebeliğim zaten bu ara sola yatsam rahatsız oluyordum sağa yatsam aynı şekilde e sırt üstü de yatamıyoruz ne yapacağımi bilmiyorum ilk duyduğumda normal sanıp Dr da ayrıntılı bişey sormadım şimdi de kendi kendimi yiyorum 🥹🥹
Yan duruş nasıl acaba şuan bende de hareket ettiğinde hem sağda hem solda aynı anda hisseDiyorum acaba yan mı benim de bana öyle geliyor 🥲

Evet sğlık ocağında karton bardağa yapıp ince tüpe aktardığım 😅 tahlilde glukoz ve protein çıkmıştı. Hastanede tekrar tahlil verdim negatif çıkmıştı 🙏🏻

Back
X