- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #30.501
Anne sütü ve mama ikisi birlikte, emzirme sonrası 90 ml mama veriyorumMerhaba, Kaç ml içtiğinde bu geçerli anne sütü mü mama mı bu arada?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anne sütü ve mama ikisi birlikte, emzirme sonrası 90 ml mama veriyorumMerhaba, Kaç ml içtiğinde bu geçerli anne sütü mü mama mı bu arada?
3 saati de geçiyor ne emmek istiyor ne de mamaDoktor 3 saatten önce besleme dedi bize. Anca midesi boşalıyormuş.
Anne sütü için söyledi. Yani her bebeğin kilosuna göre ml değişir. Kilo başı 100 ml yeterli demişti yine doktorumuz. Mamanın sindirim süresi daha uzun bildiğim kadarıyla.Merhaba, Kaç ml içtiğinde bu geçerli anne sütü mü mama mı bu arada?
Belki sütünüz yettiği için mamayı istemiyordur artık. Sütü de hızlı içip boşaltıyordur memeyi. Size az içmiş gibi geliyordur. Çişli bez sayısı kaç kilo artışı devam ediyor mu3 saati de geçiyor ne emmek istiyor ne de mama
Kilo alımı doğduğundan beri alt sınırdan, çişli bez 5 6 oluyorBelki sütünüz yettiği için mamayı istemiyordur artık. Sütü de hızlı içip boşaltıyordur memeyi. Size az içmiş gibi geliyordur. Çişli bez sayısı kaç kilo artışı devam ediyor mu
Emziriyorsanız belki çok daha hızlı emmeye başlamıştır o sebeple kısa sürüyodurMerhaba, 4. Aya giren bebeklerinizi ne sıklıkla besliyorsunuz acaba benim kızım son günlerde çok kısa süreli besleniyor ve uzun aralıklarla normal mi acaba?
Yetersiz beslense çişinden anlarsınız. Sayısı azalır rengi koyulaşır.Bebeğiniz halsizleşir bazen huysuzlaşır. Her bebeğin farklı bir büyüme eğrisi var. Alt sınırda da olsa önemli olan düzenli kilo alması.Kilo alımı doğduğundan beri alt sınırdan, çişli bez 5 6 oluyor
Bebeğimi park yatağında yatırıyorum başından beri. Yatak kısmı sert ve düz doktorlar bu şekilde yatırılmasını öneriyor. Sert olması bana da konforlu gelmiyordu ama yatıyor yani alıştı heraldekızlar bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz? ben yataş juno kullanıyordum ama sırt sağlığı için düz zemine geçirmeye çalışıyorum ancak beşiğin yatağında asla uyumuyor. çok geniş geliyor o yatak, juno içeri göçük olduğu için korumalı gibi hissettiriyordu muhtemelen. babynest bakıyorum bir de, başka öneriniz var mı?
Sütünüzü arttırabildiniz mi? Suyu söylememe gerek yok heralde su %90 sür yapıyor../onun dışında evde bir tanıdık rezene getirmişti doğum yaptığımda pek tadını merak etmediğim için içmiyordum. Geçen gün bi demliyim dedim çay yerine. O gün memedeki doluluk oranına inanamadım gerçekten bebeğin ağzından süt aktı sürekli. O günden beri içmeye devam ediyorum. Tavsiye ediyorumİyi geceler kızlar
Maalesef ki sütüm çok çok azaldı. Malt içecek içiyorum, humana çayı içiyorum, laktamil sütlü içecek içiyorum, dut kaynatıyorum, hurma yiyorum. Ama faydasını görmüyorum her geçen gün daha da azalıyor. 2 saatte en fazla 30 ml süt birikiyor iki memede toplam.
Emzirdikçe süt artar derler emzirmeye yetecek kadar süt birikmiyor. Baştan meme verip arkadan biberonla mama versem bu sefer de mamayı içmiyor midesini bulandırıyor ve aç kalmış oluyor. Ama her mama verdiğimde de vicdan azabı yaşıyorum daha çok stres yapıyorum. Günde 2 kere mama veriyorum, 6 kere de emziriyorum. 1 haftadır kilo almıyor ve çiş-kaka yapma sıklığı da çok azaldı. Günde 3 dolu bez çiş, 1 kere de kaka yapıyor.
Geceleri bebeğim genelde aralıksız uyuyor. 12den sabah 8e kadar uyuyor, gece boş geçen 8 saatin süte olumsuz etkisi olur mu acaba? Ama sabah süt sağdığımda tek memede 90-100ml birikmiş oluyor.
Sorabileceğim bir doktor yok maalesef. Araştırma hastanesindeki bir çocuk doktoruna gidiyoruz ve doktoru henüz hiç göremedik. Asistanlar odada oluyor ve hiçbir şey yapmıyorlar, bilgili de değiller. Hatta 3 aylık tecrübemle bile asistanlardan daha bilgiliyim diyebilirim... Zaten bu konuyu çocuk doktoruyla mı konuşmalıyız onu bile bilmiyorum kime danışabilirim?
Tecrübeli anneler süt konusunda önerilerinize açığım. Nasıl arttırılır bu süt?
Yiyecek-içecek, aktivite, rutin vs tüm önerilerinize açığım![]()
Ay slinge nasıl alıştırdınız yaa ben 2-3 defa denedim sürekli daraldı ağladı acaba yanlış mı sardım dedim bıraktım sonra. Keşke dursaydı ev işleri açısından hiç bir şey yapamıyorum onu bırakıp .Merhaba canım desteksiz olunca bunları yaşamak gerçekten çok doğal.
Ben küçüğü genelde slinge takıyorum sevdi de en azından öyle yemeğimi yapıp mutfağı topluyorum yemek yerken kahve vs içerken de rahat oluyor.
Acaba sling kanguru vs var mı bi denesen
Merhaba bende babynest bi yatakta yatırıyorum baş kısmı yüksek ama düz genelde aşağı kayıyor o yüzden bende babynesti kaldıracağım artık.kızlar bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz? ben yataş juno kullanıyordum ama sırt sağlığı için düz zemine geçirmeye çalışıyorum ancak beşiğin yatağında asla uyumuyor. çok geniş geliyor o yatak, juno içeri göçük olduğu için korumalı gibi hissettiriyordu muhtemelen. babynest bakıyorum bir de, başka öneriniz var mı?
Slinge ilk aydan takmaya başladım durmuyordu çünkü bir de kucağımda uyumayı sevdiği için alıştı baya seviyor ilk oğlum da öyle çok sevmişti.Sütünüzü arttırabildiniz mi? Suyu söylememe gerek yok heralde su %90 sür yapıyor../onun dışında evde bir tanıdık rezene getirmişti doğum yaptığımda pek tadını merak etmediğim için içmiyordum. Geçen gün bi demliyim dedim çay yerine. O gün memedeki doluluk oranına inanamadım gerçekten bebeğin ağzından süt aktı sürekli. O günden beri içmeye devam ediyorum. Tavsiye ediyorum
Ay slinge nasıl alıştırdınız yaa ben 2-3 defa denedim sürekli daraldı ağladı acaba yanlış mı sardım dedim bıraktım sonra. Keşke dursaydı ev işleri açısından hiç bir şey yapamıyorum onu bırakıp .
Süper yaaSlinge ilk aydan takmaya başladım durmuyordu çünkü bir de kucağımda uyumayı sevdiği için alıştı baya seviyor ilk oğlum da öyle çok sevmişti.
Evde iş yaparken kurtarıcı o uyuyamadığı zamanlarda da uyuyor, ben işimi yapıyorum uyanınca o mutlu ben mutlu.
Ona alışması bende bir şey yapamam şimdi çoğu işimi yapabiliyorum geçen misafir ağırladım öyle servis yaparken şok oldular dedim ben alıştım biz böyleyiz![]()
Gelsin doktor emzirsinDoktor 3 saatten önce besleme dedi bize. Anca midesi boşalıyormuş.
Ne mama kullanırsan kullan bebek çok yiyorsa alıyor az yiyorsa almıyor oğlum maşallah iştahlı sma da da alıyordu bebelac gold da yaradı fakat kızımda her ay nerdeyse mama değişikliği yaptım almadı hiçKızlar 3.ay kontrolune gittinizmi benim oğlum 5740 kilo çıktı Dr kilosu normal dedi ama bu ay pek kilo almamış 2 ay kilomuz 4950 di meme +mama gidiyoruz ama mamayı 3-4 saate bir 90 -120 anca yiyor alta hep bırakıyor meme de aralarda veriyorum onuda pek en fazla 10 dk emip bırakıyor bazen 5dk 3dk ne yapsam bilemedim böyle giderse kilosu da düşecek mamayı mi değiştirsem sizde durumlar nasıl
İlk reflü yatağında yatıyordu çok kaymaya başladı 2 aylıktan beri anne yanında yatıyorkızlar bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz? ben yataş juno kullanıyordum ama sırt sağlığı için düz zemine geçirmeye çalışıyorum ancak beşiğin yatağında asla uyumuyor. çok geniş geliyor o yatak, juno içeri göçük olduğu için korumalı gibi hissettiriyordu muhtemelen. babynest bakıyorum bir de, başka öneriniz var mı?
valla en doğrusuymuş şu yaşadıklarımı önceden bilebilseydim en başından alıştırırdım ben de…Bebeğimi park yatağında yatırıyorum başından beri. Yatak kısmı sert ve düz doktorlar bu şekilde yatırılmasını öneriyor. Sert olması bana da konforlu gelmiyordu ama yatıyor yani alıştı heralde
buldum izledim sen dedikten sonra deneyeyim ama yan yatma yastığı aldım yan yatmaktan da nefret etti. yine de denensin bekki o sarıp sarmalanma duygusunu sever de yatarMerhaba bende babynest bi yatakta yatırıyorum baş kısmı yüksek ama düz genelde aşağı kayıyor o yüzden bende babynesti kaldıracağım artık.
İnternette müslini ya da battaniyeyi rulo yapıp saran videolar var bulursam atayım bebek yan yatıp sarılıyor gibi oluyor onlar çok mantıklı bence dönene kadar kullanılır.
dün ben de reflü yatağına yatırdım beşiğin içine, sabah beşikten ayaklar dışarda buldum öyle bir kaymak… kundaktan da nefret ediyor ama yüz üstü- sırt üstü olayını deneyeyim ben de. uyanıyor çat diye her şeye ama epey beklerim artık dalmasını.İlk reflü yatağında yatıyordu çok kaymaya başladı 2 aylıktan beri anne yanında yatıyor
İlk yüz üstü yatırıyorum iyice dalınca sırt üstü döndürüyorum belki kundak deneyebilirsin
ay sorma benimki 20dk zor dayanıyorGelsin doktor emzirsin
3 saat asla dayanamaz bebişimbazen 2 saate yakın dayanıyor ona bile şok oluyorum
![]()
Valla öyle o olmasa naparım bilmiyorumSüper yaa![]()