2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Kızlar bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz oğlum 3 4 saat geçmeden emmiyor o zaman bile nerdeyse acıkma belirtisi olmuyor
3 4 saatte acıkmaları normal artık aylarına göre. Bir de sinir sistemleri geliştiği için yenidoğan gibi acıkınca avaz avaz ağlaması vs gerekmiyor. Usulca meme bekleyebilirler :) Çişli bez sayısı normal ve kilo alıyorsa enerjisi de yerindeyse her şey yolundadır. Hatta bizim doktorumuz gülümsüyorsa tüm endişelerini unut diyor derdi olan aç olan bebek gülmezmiş 😀

Kızlar saat 8 bucukta gece uykusuna geçtik istisnasız 8 bucuktan beri her yarım saate bir uykusunda ağlayıp memeye gelimce susuyor aç olmadığına eminim emmiyor sadece bir iki emip koklamaya başlıyor uykuya tekrar dalıyor hee yarım saatte bir bunu yaşıyoruz resmen döngüye girdik 3.5 aylığız bu atak denen zıkkım gelmiş olmasın lütfen ne yaşıyoruz biz 🥺
Atak bacım atak. Bu ay böyleyiz. Sonrası uzun deliksiz uykular güzellikler inş 😀

Miramisu Miramisu

Son düzenleme:
Ben yukarıda anlattığım şekilde topuk kanı sonuçlarına ulaştım.

Eklentiler

• IMG_0660.webp
    IMG_0660.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 19
3 4 saatte acıkmaları normal artık aylarına göre. Bir de sinir sistemleri geliştiği için yenidoğan gibi acıkınca avaz avaz ağlaması vs gerekmiyor. Usulca meme bekleyebilirler :) Çişli bez sayısı normal ve kilo alıyorsa enerjisi de yerindeyse her şey yolundadır. Hatta bizim doktorumuz gülümsüyorsa tüm endişelerini unut diyor derdi olan aç olan bebek gülmezmiş 😀
Diğer her şey iyi ama kilo alımı 2 3 haftadır durdu maalesef 😔

Benim kızım da 8 temmuz doğumlu. O şekilde kaldırdığımda yeni yeni kafasını tutmaya başladı. Yani hatta bu hafta başladı diyebilirim. Endişe etmeyin saat gibi işlemiyor her çocuğun gelişimi farklı. Bir iki haftaya kafasını tutacaktır. Tummy time yaptırıyor musunuz onda nasıl

Bende takmıştım bu tutunca kaldirmama olayına, neden yapmıyor diye kurdum kurdum murtlandik, şükür korkacak bir şey yokmuş, kaldırıyor artık, an meselesidir, tutamayacak olsa kafa çevirme kaldırma da sıkıntılı olması lazım
Bizimki de 8 Temmuz doğumlu, kafasını tam tutamıyor daha, öyle ellerinden tutup kaldırınca bazen çabalamıyor gibi geride bırakıyor kafasını bazen kaldırıyor. Bu hareketi denemeli miyiz gelişme olsun diye acaba, zararlı mı? Bunun dışında tummy time ve kucaktayken kafa tutması gelişebiliyor bence.

Bir de bizimkinde başka bir gerileme oldu, 4. ay kontrolünü bekliyoruz doktora danışmak için. Eskiden ayaklarını yere bastırdığımızda dik tutmaya yere basmaya çalışıyordu, şimdi yapmıyor, gevşek bırakıyor. Kurbağa hareketinde de kendini iterdi, emeklemeye yakın diye düşünürdüm iki hafta öncesine kadar, şimdi onu da yapmıyor, itmiyor kendini. Ama bol bol elini emip garip sesler çıkarıyor, ana kucağının demirini tutup doğrulmaya çalışıyor değişik bir hareket olarak. Yapay zekaya sordum, başka bir beceriye odaklandıysa bazı becerileri birkaç haftalığıına bırakabilir dedi ama biraz endişelendim, doktor ne diyecek bakalım. Siz rastladınız mı ya da duydunuz mu böyle gerilemeler olabileceğini?

Bizimki de 8 Temmuz doğumlu, kafasını tam tutamıyor daha, öyle ellerinden tutup kaldırınca bazen çabalamıyor gibi geride bırakıyor kafasını bazen kaldırıyor. Bu hareketi denemeli miyiz gelişme olsun diye acaba, zararlı mı? Bunun dışında tummy time ve kucaktayken kafa tutması gelişebiliyor bence.

Bir de bizimkinde başka bir gerileme oldu, 4. ay kontrolünü bekliyoruz doktora danışmak için. Eskiden ayaklarını yere bastırdığımızda dik tutmaya yere basmaya çalışıyordu, şimdi yapmıyor, gevşek bırakıyor. Kurbağa hareketinde de kendini iterdi, emeklemeye yakın diye düşünürdüm iki hafta öncesine kadar, şimdi onu da yapmıyor, itmiyor kendini. Ama bol bol elini emip garip sesler çıkarıyor, ana kucağının demirini tutup doğrulmaya çalışıyor değişik bir hareket olarak. Yapay zekaya sordum, başka bir beceriye odaklandıysa bazı becerileri birkaç haftalığıına bırakabilir dedi ama biraz endişelendim, doktor ne diyecek bakalım. Siz rastladınız mı ya da duydunuz mu böyle gerilemeler olabileceğini?
Yenidoğan bebekler sürekli değişir, ileri geri oynama olur, kızım bir buçuk ay civarında dönüyordu, videoda cektim.bikac tane, sonra bikac hafta bıraktı, şimdi üç buçuk aylık dönme egzersizi yaptıkça yarım dönüyor, ağır çekimde hareket ediyor, oturtunca dimdik duruyordu şimdi tesbih böceği gibi boynu öne eğiliyor, tummy time.da kafayı baya yukarı kaldırıp tutuyor mesela orada sıkıntı yok, egzersizlerle destekliyorum, biraz yoğunluk ver, bir hareketi yapıyorsa diğer hareketi bekleme moduna alıyor gerçekten, yine de doktora sor daniş takipte olalım

Bizim e nabizda hala yok bu 🤦🏻‍♀️

Bende ulaşamadım sonuçlara ama sağlık ocağı bir sorun olsa en geç 1 ay içinde arıyorlar demiştir
Çocuğun değil bizim enabızda görünüyor, tahlillerim'e girince bebeğimin tarama sonuçları diye ayrı bir sekmede gördüm ben. Telefon uygulamasında göremedim ben de bu arada, web'Den bakınca gördüm.

Annişkolarım nasılsınız nasıl gidiyor 🥰
Kıvanç bebiş anneannesiyle kalıyor yarım gün çalışıyorum.Şimdilik her şey yolunda çok şükür❣️ 3 ay 28 günlük oldu yavru kuşum.Yani 4. Ay merhaba diyeceğiz 😍 Pazartesi sünnet olacak 🧿

Yenidoğan bebekler sürekli değişir, ileri geri oynama olur, kızım bir buçuk ay civarında dönüyordu, videoda cektim.bikac tane, sonra bikac hafta bıraktı, şimdi üç buçuk aylık dönme egzersizi yaptıkça yarım dönüyor, ağır çekimde hareket ediyor, oturtunca dimdik duruyordu şimdi tesbih böceği gibi boynu öne eğiliyor, tummy time.da kafayı baya yukarı kaldırıp tutuyor mesela orada sıkıntı yok, egzersizlerle destekliyorum, biraz yoğunluk ver, bir hareketi yapıyorsa diğer hareketi bekleme moduna alıyor gerçekten, yine de doktora sor daniş takipte olalım
Maşallah ne çabuk dönmüş🧿 Tekrar rahatlıkla kazanır o zaman bu beceriyi.

Bazı hareketleri yapmaya ara verebiliyorlar demek ki, bakalım biz de egzersizlere devam edelim. Uzun zamandır konuşamamıştık, sağol, selamlar sevgiler Vaalbara Vaalbara

Ben yukarıda anlattığım şekilde topuk kanı sonuçlarına ulaştım.
Bende baktım e nabizdan görünüyor aynen hatta bizim ilk kan tam saptama olmamış diye tekrar aradılar gittik tekrar topuk kanı aldılar hem sma hem diğerleri için çok şükür biximkife normal çıkmış zaten kimsede aramadı doktorun arkadaşa sma için test derken bundan haberi yokmuki acaba ayrıca benim bebeğim de daha tm olarak başını tutamiyor şuan ellerine daha çok odaklı ağzına götürüp duruyor Dr gayet normal sağlıkli ilerliyor dedi

Kızlar bizde bugün sünnetimizi olduk Dr bizide aldı içeri içim gitti işlem olurken ilk iğne yapılırken çok ağladı ama sünnet yapılırken hiç sesi çıkmadı zaten aç götürdüm orda biberon verdim çok güzel yedi ve sürekli Dr bakıp durdu eve geldik uyuşukluk geçti ilk çiş yaptı baya ağladı yavrum yüzü gözü kıpkırmızı oldu colpol verdim ağlaya ağlaya uyudu sünnet yapan arkadaşlar her ciste böyle kaç gün ağrısı olur acaba Dr bugün çok ağlar dedi ama böyle bir ağlama yok ilk defa bu kadar çok ağladı yavrum bende panik oldum şuan uyuyor uyanınca ne yapacaz bilmiyorum

Diğer her şey iyi ama kilo alımı 2 3 haftadır durdu maalesef 😔
Benimkinin de 2 hafta durdu sonra birden aldı. Doktorlar o yüzden kiloyu aylık değerlendirmek istiyor. Yani benim evde tartı var günlük tartıyorum açıkçası. Bazen 10 gün kilo almıyor, bir alıyor bir veriyor. Aylık sonuca bakmak lazım.

Şu an benimkinin tek derdi her şeyi ağzına götürmek mesela. Gece uyanıp elini yiyor. 10 gün önce tek derdi sohbet etmekti çünkü onu yeni öğrenmişti. Bence de yeni beceriler edindikçe diğerlerini unutabiliyorlar. İlerde hepsini birleştirecekler inşallah 😀

Şu an benimkinin tek derdi her şeyi ağzına götürmek mesela. Gece uyanıp elini yiyor. 10 gün önce tek derdi sohbet etmekti çünkü onu yeni öğrenmişti. Bence de yeni beceriler edindikçe diğerlerini unutabiliyorlar. İlerde hepsini birleştirecekler inşallah 😀
Aynı bizimki de, yeni becerilerini gece gece denemeye bayılıyorlar:) İnşallah sağlıkla büyürler💕💕

Benimkinin de 2 hafta durdu sonra birden aldı. Doktorlar o yüzden kiloyu aylık değerlendirmek istiyor. Yani benim evde tartı var günlük tartıyorum açıkçası. Bazen 10 gün kilo almıyor, bir alıyor bir veriyor. Aylık sonuca bakmak lazım.
Tartı ne kadar hassas ve hangi saatte/hangi koşullarda tartıyorsunuz ona da bakmak lazım sanki. Bir dolu bez ya da mide bile değişiklik yaratabilir sonuçlarda, daha küçükler çünkü. Ama iki haftada belirgin kilo alış yok diyorsunuz, umarım düzelir.

Bizde de bazen öyle oluyor biraz daha takip edicem

Back
X