• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Merhaba siz anakaradaydınız diye hatırlıyorum. Çoklu besin alerjisi için nereye takiplisiniz ? Bi de memursunuz diye hatırlıyorum. Çoklu besin alerjileri olan bebek annelerine refakatçi raporu yazılabiliyormuş. Bir bilginiz var mı
Refakatçi raporu tam olarak ne işe yarıyor

Evet evet patlıcan yapabilir maalesef.

Şu an bende sizden öğrendim yulafta süt olduğunu 😅 hiç aklıma gelmedi bile bende vegan olanından alayım 😅
Ya çok alakasız şeylerin içinde bulunuyor süt tozu şeklinde. Mesela tuzlu krakerde varmış hiç içeriğine bakmadan yedim bebeğimde tekrar nüksedince baktım 🥲
Sağlıksız ama arada cips yerim onlarda da varmış sadesi, acılısı vs. 🥲
Tatlı ve çikolataya bayılırdım maalesef elveda dedim onlara da. Onun yerine hurma toplarından yiyorum tatlı ihtiyacımı karşılasın diye 😅

Probiyotik olarak bize ‘trubiotic’ diye bir markanınkini verdi doktorumuz. Dediğim gibi sadece mukusu azaldı bi de karnı guruldardı emerken o da geçti sayılır azaldı baya.
Faydasını görüyoruz bence siz yine de bir sorun bakalım :)
Bizim bebişte baya ishal olmuştu ve kakası mukusluydu geçen buraya yazmıştım belki mamadan da oldu bilemiyorum bende alerjiden suphenlendim gaita testi yaptılar temiz çıktı Dr bizede trubiotic damla verdi ve iyi geldi bize mukus baya azaldı ishalde durdu günde iki veya en fazla üç kaka yapıyor ve kakasida civikligi geçti baya koyulasti Umutvari Umutvari canım istersen Dr Danış sende bi bu damlayı kullan bağırsakları düzenleme özelliği de var

Merhaba hanımlar nasılsıniz bende temmuzda dogum yaptım size sorum şu aranızda regl olamayan varmi acaba benim gibi
Ben 40 gün adet oldum lohusayken hatta sonrasında lekelenmem devam etmişti ama odur budur adet olmuyorum kansızlık vs de olabilir kanlarina baktır mutlaka canım bende asmye gidip kan vericem bu yuzden

Evet evet patlıcan yapabilir maalesef.

Şu an bende sizden öğrendim yulafta süt olduğunu 😅 hiç aklıma gelmedi bile bende vegan olanından alayım 😅
Ya çok alakasız şeylerin içinde bulunuyor süt tozu şeklinde. Mesela tuzlu krakerde varmış hiç içeriğine bakmadan yedim bebeğimde tekrar nüksedince baktım 🥲
Sağlıksız ama arada cips yerim onlarda da varmış sadesi, acılısı vs. 🥲
Tatlı ve çikolataya bayılırdım maalesef elveda dedim onlara da. Onun yerine hurma toplarından yiyorum tatlı ihtiyacımı karşılasın diye 😅

Probiyotik olarak bize ‘trubiotic’ diye bir markanınkini verdi doktorumuz. Dediğim gibi sadece mukusu azaldı bi de karnı guruldardı emerken o da geçti sayılır azaldı baya.
Faydasını görüyoruz bence siz yine de bir sorun bakalım :)
Malesef yiyecek çok az şey var. Tatlı olarak hurma topları iyi oluyor ya. Bi de kabak tatlısı yedim geçen beni kendime getirdi 🤣 paketli gıdaları neredeyse çıkarttım hayatımdan :( ama bi çikolata olsa me güzel olurdu şu an ☹️

Bu probiyotiği doktoruma soracağım. Bizde de emerken karnından gurultu geliyor. Mukus her zaman olmuyor ama zaten bizim asıl sorunumuz mukustan ziyade kakadaki kan. Temel amacımız kanı bitirmek 😀

Bizim bebişte baya ishal olmuştu ve kakası mukusluydu geçen buraya yazmıştım belki mamadan da oldu bilemiyorum bende alerjiden suphenlendim gaita testi yaptılar temiz çıktı Dr bizede trubiotic damla verdi ve iyi geldi bize mukus baya azaldı ishalde durdu günde iki veya en fazla üç kaka yapıyor ve kakasida civikligi geçti baya koyulasti Umutvari Umutvari canım istersen Dr Danış sende bi bu damlayı kullan bağırsakları düzenleme özelliği de var
Probiyotik kullanmak bana da mantıklı geliyor ya. Kendim kullanıyorum belki bebeğime geçiyordur. Ama tabi onun kullanması kadar etkili olmaz. Gittiğimde doktoruma soracağım kuzucum teşekkür ederim 🥰
Refakatçi raporu tam olarak ne işe yarıyor
Bakıma muhtaç birinci derece yakınınız varsa doktor 6 aya kadar bakım raporu veriyor. Maaşını almaya devam ediyorsunuz. Ama alerjiden ötürü bize vermediler. Hayati risk taşımıyor diye. Ama başka hastanelerde verildiği olmuş. Öyle okudum

Dün ellerinden tuttuk biximkide aynen oturdu ve oturmaya da çok hevesli kucağa alınca hemen oturma pozisyonunda hiç sesi çıkmıyor ama çok fazlada öyle tutmuyorum oturma için daha erken bu arada maşallah senin bebiş çok güzel kilo almış bizimki ne kadar oldu bilmiyorum bu ay bı ara hep ishal gibi geçti üstüne sünnet oldu iştahı kesildi kilo bile vermiş olabilir bakalım 4ay aşılarınızi yaptinmi
3 gün önce yaptırdık canım bi huzursuz bizimki de aşıdan mı acaba diye düşünmeye başladım.
Bu iştahlı çok şükür biz abiden çok çektik hala çektiriyor persentili yüzde 3 ün altında dün 1,5 aylık gömleğini giydirdim oldu😂 3 yaşında kendisi🥰 valla canım emmesine yemesine bile müdahale edemiyoruz ne kadar isterlerse o kadar

3 gün önce yaptırdık canım bi huzursuz bizimki de aşıdan mı acaba diye düşünmeye başladım.
Bu iştahlı çok şükür biz abiden çok çektik hala çektiriyor persentili yüzde 3 ün altında dün 1,5 aylık gömleğini giydirdim oldu😂 3 yaşında kendisi🥰 valla canım emmesine yemesine bile müdahale edemiyoruz ne kadar isterlerse o kadar
Öyle gerçekten ne kadar ugrassak onların istediği oluyor bizimki sütüm az diye mama da veriyor dum artık meme istemiyor sadece gece alıyor tekrar meme ye donermi bilmiyorum ve kaç gün dur uykularida bozuldu bu atak bizimkini çok etkiledi aşı da yaptırınca ne olur bilmiyorum benim bebeğim çok ağlamasi yoktu uykularida güzel di hepsi tersine döndü uyumaya calisinca çığlık kıyamet basıyor dün gece yarısına kadar uyutmaya çalıştım ağla ağla en son nasıl uyudu bilmiyorum bende bittim

Biberonun hızlı akışından sonra bir daha çekiştirmeli memeye dönmez diye korkuyorum ama özellikle geceleri zor oluyor. Kalk su ısıt yada sağdığın sütü ılıt tekrar vs. Her şeyden geçtim sağlıklı mı emin değilim sürekli acıkıyor 2 saat geçmeden. İnşallah atak haftası diyedir doktor yönlendirmese mama vermezdim :(

Akşam sağıyorum 160-160 ml olarak iki öğün çıkıyor onun dışında hep mama malesef. Hatta dün süt 120 ml olarak çıktı azalıyor galiba

Takviye işe yarıyor mu (solgar)? Ben ebebekteki maltlardan ve hipp süt artırıcı içiyorum bir süredir ama su içmeyi azalttım biraz eh işte
Bebeğim beni çok emmediği için sütüm artmadı fakat azalmadı da

Ben 40 gün adet oldum lohusayken hatta sonrasında lekelenmem devam etmişti ama odur budur adet olmuyorum kansızlık vs de olabilir kanlarina baktır mutlaka canım bende asmye gidip kan vericem bu yuzden
Olmadım ama olmamak çok normal değilmi doktorum emzirme sonlanmadan pek adet beklemiyoruz dedi ilk çocuğumda 1 yıldan fazla olmadım

Probiyotik kullanmak bana da mantıklı geliyor ya. Kendim kullanıyorum belki bebeğime geçiyordur. Ama tabi onun kullanması kadar etkili olmaz. Gittiğimde doktoruma soracağım kuzucum teşekkür ederim 🥰

Bakıma muhtaç birinci derece yakınınız varsa doktor 6 aya kadar bakım raporu veriyor. Maaşını almaya devam ediyorsunuz. Ama alerjiden ötürü bize vermediler. Hayati risk taşımıyor diye. Ama başka hastanelerde verildiği olmuş. Öyle okudum
Devlet hastanesi şart mı acaba

Malesef yiyecek çok az şey var. Tatlı olarak hurma topları iyi oluyor ya. Bi de kabak tatlısı yedim geçen beni kendime getirdi 🤣 paketli gıdaları neredeyse çıkarttım hayatımdan :( ama bi çikolata olsa me güzel olurdu şu an ☹️

Bu probiyotiği doktoruma soracağım. Bizde de emerken karnından gurultu geliyor. Mukus her zaman olmuyor ama zaten bizim asıl sorunumuz mukustan ziyade kakadaki kan. Temel amacımız kanı bitirmek 😀
Eti karam vegan çikolata ben de süt, yumurta, kuruyemiş diyeti yapıyorum ama eti karam bitter çikolatadan birkaç kare yiyorum sık olmasa da

Evet evet mukus bizde de azaldı, kaka sıklığıda azaldı. Ama cıvık şeklinde devam ediyor umarım o da düzelir :)

Ne güzel olurduu 🥲🥲

Fayda eder umarım sizede ☺️ ama bence eti kesince kanda gidecek bir arkadaşımın kızı da öyleydi eti kesince gitmişti sizinki de geçer inşallahh 🤲🏻

Bu dedigini yaptım canım itiyor ayaklarını çok güzel hareket ettiriyor piyano lu oyun almıştım onu her gün oraya koyup vakit geçiriyorum baya hızlı hızlı vuruyor ayaklarıyla ama ayağa kaldırdiginda hop büküyor dizlerini direk oturma pozisyonuna geçiyor bakalım bende haftaya goturcem bide Dr görsün ne diyecek sende Dr gidince buraya yazarsan sevinirim
Merhabalar. Biz bugün doktora gittik geldik. Yere basamama durumuna çok şükür normal dedi doktor. Hatta şöyle dedi: "iki aya kadar basarlar, sonra basmayı bırakırlar, yedinci aya doğru tekrar basarlar" dedi. Bacaklarındaki gücü test etti eliyle ama yere basma olmaması normal dedi yani. Yalnız burada yere dik basan bebişler var okuduğum, ayrıca çok tatlı bir video vardı azeri bir doktor dört aylık bebeği muayene ediyordu, orada da doktor yere bastırıyordu, dik duruyordu çocuk. Yani basması da normal olabilir. Kafam karıştı o bakımdan ama doktor normal diyorsa umarım normaldir.

Egzersiz önermesini istedim doktordan, kucağınızda destekli oturtmaya başlayın artık dedi. Bir de yerde yatarken elbise askısına tutunup kalkma egzersizi yapın dedi.

Bir de demir ilacına başlıyoruz, rutin başlanıyormuş.

4. ay aşılarını da oldu, muayenemiz çok şükür iyi geçti. Darısı başına beyons beyons ve tüm arkadaşlar💖🙏🧿

Merhabalar. Biz bugün doktora gittik geldik. Yere basamama durumuna çok şükür normal dedi doktor. Hatta şöyle dedi: "iki aya kadar basarlar, sonra basmayı bırakırlar, yedinci aya doğru tekrar basarlar" dedi. Bacaklarındaki gücü test etti eliyle ama yere basma olmaması normal dedi yani. Yalnız burada yere dik basan bebişler var okuduğum, ayrıca çok tatlı bir video vardı azeri bir doktor dört aylık bebeği muayene ediyordu, orada da doktor yere bastırıyordu, dik duruyordu çocuk. Yani basması da normal olabilir. Kafam karıştı o bakımdan ama doktor normal diyorsa umarım normaldir.

Egzersiz önermesini istedim doktordan, kucağınızda destekli oturtmaya başlayın artık dedi. Bir de yerde yatarken elbise askısına tutunup kalkma egzersizi yapın dedi.

Bir de demir ilacına başlıyoruz, rutin başlanıyormuş.

4. ay aşılarını da oldu, muayenemiz çok şükür iyi geçti. Darısı başına beyons beyons ve tüm arkadaşlar💖🙏🧿
Çok güzel geçmiş maşallah inşallah aşıyı da rahatlıkla atlatirsiniz demekki biz çok evham yapıyoruz tecrübesizlik bizimki ama işin ilginç yanı çevrede çocuklari olanlara sordum ya hatirlamiyorlar ya daha küçük ya diyorlar yada olurmu şimdiye basması lazım kafasını tm tutması lazım gibi cümleler duyuyorum kimisinde aman zamanı geldiğinde herşeyi yapıyorlar boşver takma gibi biz yeni nesil anneler herşeye takıyoruz işte 😂

Öyle gerçekten ne kadar ugrassak onların istediği oluyor bizimki sütüm az diye mama da veriyor dum artık meme istemiyor sadece gece alıyor tekrar meme ye donermi bilmiyorum ve kaç gün dur uykularida bozuldu bu atak bizimkini çok etkiledi aşı da yaptırınca ne olur bilmiyorum benim bebeğim çok ağlamasi yoktu uykularida güzel di hepsi tersine döndü uyumaya calisinca çığlık kıyamet basıyor dün gece yarısına kadar uyutmaya çalıştım ağla ağla en son nasıl uyudu bilmiyorum bende bittim
Tam anlattığın gibiyiz biz de pek ağlaması huysuzluğu yoktu çocuğun umarım geçicidir🙏

Selam herkese,
moraller yerlerde ilk defa meme reddi yaşıyorum ve muhtemelen bir daha almayacak. 25 ekimde doktora kontrole gittiğimde 400gr kilo alımını görünce doktor yetersiz dedi mama takviyesi önerdi ve mamaya geçtim. İçim hiç rahat değil. Çocuk 2 saatte acıkıyor çılgın gibi ağlıyor mama diye. Sma kullanıyorum doymuyor mu acaba dedim memede kilo almamış ama böyle ağlamıyordu. Şimdi biberon akışını görünce istesem de bir daha memede durmuyor yırtıyor kendini biberon içiyor sadece. İşin kötü tarafı sütüm istediğim gibi de gelmiyor artık. Çok üzgünüm ya. 6 aya kadar rahatça emziririm sanıyordum :(

Bizimde son 1.5 ayda 700 gr almıs asm deki hemşire alt sınırdan dedi ben meme reddi yapıyor cok zor emziriyorum mama vermemek için çok zor duruyorum demiştim , o kadar sıkıntılı ki bu durum memede rahat değil çok emse süt artacak az emdiği için doymuyor aç olunca memeye hiç gelmek istemiyor e bu sefer mama verince biberona alışıp memeyi daha cok reddediyor kısır döngü oluyor. Alıştırma bardağı gibi aldım 4 ay + yazıyo chicco nun dün onunla verdik mamayı tadını hiç beğenmedi ilk defa içtiği için ve bu sabah habire kustu durdu bi ek gıdaya gecebilseydik hayırlısıyla

Kızlar çoklu gıda alerjisi ile yazılanlar okudum ilk çocuğumda bu durumdan çok çektiğim için annelerin ne kadar çaresiz olduğunu çok iyi biliyorum. Ben aylarca çok katı diyet yaptım neredeyse her seyi kesmiştim 3 5 besinle besleniyordum aşırı zayıflamıştım sütüm çok azalmıştı gibi gibi. Ama çok yanlış yapmışım o zaman yurtdısındaydık ve covid vardı doktora ulaşım yoktu kendi kendime yapıyorudm her seyi . sonradan çok araştırdım, okudum Türkiye ye gelir gelmez testler yaptırdım hem cocuk gastroenteroloji hem alerji proflarına gittim çok şükür 8 9 aylıkken yavasca önce benim diyetim sonra oğlumunkini açtık ve gecti .
Eğer mukuslu kanlı kaka gaz huzursuzluk (bazen az egzama eşlik edebilir ) gibi semptomlar varsa çoğu zaman alerjik proktokolit ve en çok yapılan tedavisi anne sütü alıyorsa eliminasyon diyeti yoksa hidrolize mamalar . Diyetle kısa süre içinde kan duruyorsa bir süre böyle devam edip sonra doktorlar süt merdiveni diyorlar o sekılde açtırıyorlar belirtiler iyiyse , mukus ve cıvık kaka ek gıdayı 1 2 cay bardağı düzenli yiyene kadar geçmez arkadaşlar o yüzden kakasındaki mukusa cıvıklığa takılıp neden gecmiyor diye üzülmeyin. Bu bağırsak tepkili alerjiler için bu arada yani non IgE dediğimiz kanda ve testlerde çıkmayan alerji. Zaten test yapılıp belli alerjiler çıkarsa teste göre tedavi uyguluyor doktorlar. Bizimki bu olduğu için anlatıyorum. Yeni yaklaşımlar katı diyetlere çok karsı bebek ne kadar erken maruz bırakılırsa vücut o maddeyle savaşmayı tepki vermeyi bırakıyor bununla ilgili abd de yer fıstığı ile yapılan bir sürü araştırma var bakabilirsiniz.
Gercekten diyet yapmak o kadar yıpratıcı ve çok zor bir sey ki bunu uzun süre sürdürmek küçücük bebeği olan anneleri yıpratıyor bu yüzden benim tavsiyem yaklaşımı katı diyet olmayan alerji veya gastroentroloji doktorlarıyla ilerlemek mesela Ankarada Bülent Enis Şekerel var 4.5 aylıkken ek gıdaya geçiriyor listesi ve yapılacakları var .
İstanbulda ben Mahmut Doğru hocaya bir süre götürmüştüm o da anneyi rahatlatan bir doktor . Hatta hiç diyet yaptırmayan çocuk gastroenterolog ismi almıştım bu siteden birinden memnundu doktorundan. Tekrar bakarım isteyen olursa. Bebişiniz aşırı huzursuz durmuyor sıkıntılı durumdaysa diyet önemli evet ama doğru şekilde yapılmalı neyse çok uzattım konuşmak isteyen özelden de yazabilir 🥰

Bizimde son 1.5 ayda 700 gr almıs asm deki hemşire alt sınırdan dedi ben meme reddi yapıyor cok zor emziriyorum mama vermemek için çok zor duruyorum demiştim , o kadar sıkıntılı ki bu durum memede rahat değil çok emse süt artacak az emdiği için doymuyor aç olunca memeye hiç gelmek istemiyor e bu sefer mama verince biberona alışıp memeyi daha cok reddediyor kısır döngü oluyor. Alıştırma bardağı gibi aldım 4 ay + yazıyo chicco nun dün onunla verdik mamayı tadını hiç beğenmedi ilk defa içtiği için ve bu sabah habire kustu durdu bi ek gıdaya gecebilseydik hayırlısıyla
Benim de tek beklediğim şey ek gıdaya geçmek. Bu şekilde günde 5-6 öğün mama veriyoruz hiç içime sinmeden. Diğer türlü bari sağım yapıp sadece gıda ve anne sütü veririm 😏

Oğlum 3 ay 9 günlük kızlar. Bir süredir çok zor uyuyor hep kucakta durmak istiyor, sürekli uyanıyor, sürekli mız mız çok zor geçiyor bu günler sizde de böyle miydi

Back
X