Anne Grupları 2026 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 38 43,7%
  • erkek

OY: 44 50,6%
  • ikiz kız

OY: 1 1,1%
  • ikiz erkek

OY: 1 1,1%
  • ikiz kız/erkek

OY: 3 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    87
Internette araştırdım Bıraz da sınırlar ı bu cıvarda göstermıs anlamadım fark neden sızınkıyle 😅
Benim gittiğim endokrin uzmanı açlık 95 tokluk 140 sınır demişti. Arada çok fark var gerçekten.
Geminiye sordum ekran görüntüsü atıyorum . 1.gorsel Türkiyedeki değer, 2.gorsel Avrupadaki değer

Eklentiler

• 1000061411.webp
    1000061411.webp
    45,3 KB · Görüntüleme: 24
Gebelik şekeri evet riskli ama hani çok da korkulacak bişey değil dikkat etmeye rağmen normale inmiyorsa hap ve iğne ile (insülin ) kontrol altına alınabilen bi şey …ben kanadada yaşıyorum dün doktorum değil de hastane beni aradı diyabet klinigi varmış burda Salı günü yuzyuze görüşeceğiz dediler ve bebek doğuma gidene kadar haftada bir sizi kontrole çağıracağız dediler bakalım nasıl olacak 😄.ben kışlık dışarı cıkıknca kıyafetin üzerine giyilebilecek şöyle şeyler aldım belki size de fikir olur.şlk doktor ziyaretlerine aşılara vs gidince bunlar yeterli olur diye düşündüm evden araca bineceğim için daha kalın bişeyler gerek duymadım
Yaa çok tatlılar bu tulumlar, dışarı çıkarmak için gerekli ben de alsam iyi olacak. Teşekkür ederim

Yurtdışındaki birimler ve Türkiyedeki birimler farklı ama aynı birime vurunca üç aşağı beş yukarı aynıdır….
Yok birim olarak söylemedim. Onlar zaten farklı, ben referans aralıklarindaki farktan bahsediyorum. Sebebi de ölçü olarak esas alınan kriter farki

Gebelik şekeri evet riskli ama hani çok da korkulacak bişey değil dikkat etmeye rağmen normale inmiyorsa hap ve iğne ile (insülin ) kontrol altına alınabilen bi şey …ben kanadada yaşıyorum dün doktorum değil de hastane beni aradı diyabet klinigi varmış burda Salı günü yuzyuze görüşeceğiz dediler ve bebek doğuma gidene kadar haftada bir sizi kontrole çağıracağız dediler bakalım nasıl olacak 😄.ben kışlık dışarı cıkıknca kıyafetin üzerine giyilebilecek şöyle şeyler aldım belki size de fikir olur.şlk doktor ziyaretlerine aşılara vs gidince bunlar yeterli olur diye düşündüm evden araca bineceğim için daha kalın bişeyler gerek duymadım
Çok şeker görünüyorlar ☺️

Ben park yatak için İşbirin arya modelini tercih ettim yorumları iyiydi belki size de fikir olur 🌸

Şeker yüklemede 50, 75 ve 100 gr. şeklinde farklı miktarlarda glikoz kullanılıyor, hepsinde referans değeri farklı alınıyor miktara göre. Bir de her laboratuvarın kendine göre farklı ölçüm teknikleri olduğu için referans değerleri farklılık gösterebilir.

Bu gebeliğinizde de aynı sorun var mı? İnşallah yoktur 🥹
Benim hafif bir fazlalık var dedi ama öyle çok önemsiyor gibi de konuşmadı açıkçası. Ben de ilk dogumumda doğum esnasında suyunu patlattiklarinda doktorun şaşırıp ne çok suyu varmış dediğini hatırlıyorum ama öncesinde hiçbir şey dememislerdi. Erken doğum yaşamadım 40i geçmişti. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun 🥹☘️ vakti zamanı geldiğinde hayırlısıyla alırız inşallah kucağımıza yavrularımızı 💞

Şuana kadar bir sıkıntı yok çok şükür, oğlumda da 25. haftada başlamıştı şu an 26 haftalığım inşallah da bir şey çıkmaz sağlıkla ilerler, vaktinde olur her şey 🤲🏻 Amin hepimiz inşallah sağlıkla zamanında alırız kucağımıza bebişlerimizi 🥰

Bunlardan ben de almak istiyorum, araba koltuğu, bebek arabası vs. bağlaması daha kolay oluyor battaniyeye göre de istediğim gibi bir şeye denk gelemedim hala 🤔 Oğlumla da ayları tutmuyor, biri yaz bebeği biri kış tam tersi 😄

Geminiye sordum ekran görüntüsü atıyorum . 1.gorsel Türkiyedeki değer, 2.gorsel Avrupadaki değer
Attığınız görsele göre 51,100, 85 değil 5.1, 10.0, 8.5 mmol/L olması gerek. Türkiye’deki birim mg/dL. Fark oradan kaynaklanıyor.

Attığınız görsele göre 51,100, 85 değil 5.1, 10.0, 8.5 mmol/L olması gerek. Türkiye’deki birim mg/dL. Fark oradan kaynaklanıyor.
Evet bu şekilde kabul edelim yine de Türkiye de referans alınan üst değerlerle arada çok fark var bunu anlatmaya calistim

Şeker yüklemede 50, 75 ve 100 gr. şeklinde farklı miktarlarda glikoz kullanılıyor, hepsinde referans değeri farklı alınıyor miktara göre. Bir de her laboratuvarın kendine göre farklı ölçüm teknikleri olduğu için referans değerleri farklılık gösterebilir.
Her iki testte de 75 gr verilmis

Evet bu şekilde kabul edelim yine de Türkiye de referans alınan üst değerlerle arada çok fark var bunu anlatmaya calistim
Anladım sanırım demek istediğinizi, 51, 100, 85 gibi düşündünüz herhalde ama o değerleri Türkiye’deki birime çevirdiğimizde 92, 180 ve 153 mg/dL ediyormuş. Yani bi tek açlık sınırı biraz daha düşük. Zaten açlık sınırının 51 olma imkanı yok hipoglisemiye girer o.

Üsküdardayım. Doğum zamanında olsa bile yani erken doğmasa da nisan sonu bitiyor iznim. Mayıs ve haziran kalıyor 2 ay boyunca rapor alabilir miyim bilmiyorum. Ücretsiz izne çıkarım diye düşündüm. Temmuzda da başlatıp eylülde okula döneceğim. Maddi durumlardan daha fazla ücretsiz izin alamıycam ne yazık ki.
Siz hangi semttesiniz? Ben de Tuzla'dayim. Ücretli doğum izni haklarımı kullanacağım. Sonrasında sene kapanmış gibi oluyor zaten. Sanırım raporla seminerlere kadar kurtaririm diye düşünüyorum.
Merhaba bende pendikteyim benim dogumum ocakta olacak son aylara kadar çalışırım diye düşünüyordum ama 32.haftayı dört gözle bekler oldum kasım 27de 32.haftam oluyor.Branşımdan dolayı galiba okulda sürekli ayaktayım kasıklarımda çok baskı hissediyorum normal mi bilmiyorum evdeyken hiçbir şeyim yok okulda olduğum yorulduğum zamanlarda oluyor.Özel hastanede doğum yapmalarına rağmen doğum sonrası rapor alamayan birkaç arkadasım oldu maalesef.Özel hastaneden ücreti karşılığında heyet raporu alarak süreci tamamlamışlardı.Eğer 32. Haftamda izne çıkarsam benimde okulların kapanmasına 1 ay kala iznim bitiyor.Bu konuda doktoruyla konuşan var mı?

Merhaba bende pendikteyim benim dogumum ocakta olacak son aylara kadar çalışırım diye düşünüyordum ama 32.haftayı dört gözle bekler oldum kasım 27de 32.haftam oluyor.Branşımdan dolayı galiba okulda sürekli ayaktayım kasıklarımda çok baskı hissediyorum normal mi bilmiyorum evdeyken hiçbir şeyim yok okulda olduğum yorulduğum zamanlarda oluyor.Özel hastanede doğum yapmalarına rağmen doğum sonrası rapor alamayan birkaç arkadasım oldu maalesef.Özel hastaneden ücreti karşılığında heyet raporu alarak süreci tamamlamışlardı.Eğer 32. Haftamda izne çıkarsam benimde okulların kapanmasına 1 ay kala iznim bitiyor.Bu konuda doktoruyla konuşan var mı?
Biz yakınmışız o zaman. Siz hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz? Ben de lisede İngilizce öğretmeniyim. Bu dönemlik 18 saat dersim var. 6 ekimde 32. Haftam doluyor. Çalışabilir raporu almak istiyorum; gidebildiğim yere kadar gidip doğum öncesini doğum sonrasına aktarmak istiyorum ama tabii ki Rabbim ne yaşatır, gösterir bunu bilemiyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Doktorumla her kontrolde bir sonraki adımı konuşuyoruz. Şimdi sırada 32. Hafta raporu var. Sonrasında doğum şekli ve tarihi. Sonrası sonra insallah.

Biz yakınmışız o zaman. Siz hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz? Ben de lisede İngilizce öğretmeniyim. Bu dönemlik 18 saat dersim var. 6 ekimde 32. Haftam doluyor. Çalışabilir raporu almak istiyorum; gidebildiğim yere kadar gidip doğum öncesini doğum sonrasına aktarmak istiyorum ama tabii ki Rabbim ne yaşatır, gösterir bunu bilemiyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Doktorumla her kontrolde bir sonraki adımı konuşuyoruz. Şimdi sırada 32. Hafta raporu var. Sonrasında doğum şekli ve tarihi. Sonrası sonra insallah.
Ben pendik Medipol Aytekin hanıma gidiyorum.Dediğim gibi bende çalışabildiğim kadar çalışmayı düşünüyordum ama beden eğitimi öğretmeniyim ve sürekli dışardayım ayaktayım maalesef.Önümüzde kış dışarda ne yapacağım bilmiyorum başka seçeneğimde yok maalesef.Siz hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz?

Allah razı olsun teşekkür ederim. Babam vefat etti. Aniden rahatsızlandı bir anda beyin kanaması geçirdi ve acil ameliyat, yoğun bakım vs 1 hafta içinde rahmetli oldu. Çok sağlıklıydı hiçbir şeyi yoktu. Ve ilişkimiz çok güzeldi çok iyi bir babaydı. Bu şükür sebebi şu durumda bizim için ama çok sevince acısı da çok oluyor maalesef. Torunlarına aşırı düşkündü ve benim çocuğumu hiç göremeyecek olması da çok üzüyor beni. İlk hamileliğim benim. Öyle işte çok şey anlatasım var da herkes hamile diye emin olamıyorum.
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah 🙏 Allah sizede dayanma gücü versin 🙏

Kızlar sosyal medyada biri çıktı önüme 32-38. Haftalar arasında kendi yıllık iznimizi yada başka bir sebeple dahi olsa rapor kullandığımızda aktaracağımız izinlerden düştüğünü söylüyor. Hadi rapor alınca düşmesini anlarım da kendi yanacak 6 gün yıllık iznim vardı. O izinleri sonlara doğru ağırlaştıkça kullanıyım diyordum. Bu durumda 32 den önce kullanmam gerekir. Bu konu hakkında fikri olan var mı ?

Merhabalar...Doktorumla henüz izin vb konuşmadık. Ama müdürüm ücretsiz izin alırsın demişti. Bi arkadaşım haftalık gidip alıyormuş raporu. ne olur nasıl olur bilemiyorum. Ben bilişimciyim ortaokulda ders saatim çok az 12 saat 3 gün gidiyorum okula. Bir gün 2 bir gün 4 bir gün 6 saat vermiş. 6 saat verdiği gün yani cuma günü 4. Kata çıkıyorum merdivenle. Öğretmen wc aşağıda her tennefüste iniyorum sonra yine çıkıyorum. Çok zorladı beni rica ettim bölsün diye çünkü cuma ve cumartesi inanılmaz belim ağrıdı yattığım yerden kalkamadım ki daha 29 dayım. Umarım böler bu şekilde çok zor olcak. Niyetim 37 ye kadar çalışmak okulda doğurmazsam tabi🤣🤣

Merhabalar...Doktorumla henüz izin vb konuşmadık. Ama müdürüm ücretsiz izin alırsın demişti. Bi arkadaşım haftalık gidip alıyormuş raporu. ne olur nasıl olur bilemiyorum. Ben bilişimciyim ortaokulda ders saatim çok az 12 saat 3 gün gidiyorum okula. Bir gün 2 bir gün 4 bir gün 6 saat vermiş. 6 saat verdiği gün yani cuma günü 4. Kata çıkıyorum merdivenle. Öğretmen wc aşağıda her tennefüste iniyorum sonra yine çıkıyorum. Çok zorladı beni rica ettim bölsün diye çünkü cuma ve cumartesi inanılmaz belim ağrıdı yattığım yerden kalkamadım ki daha 29 dayım. Umarım böler bu şekilde çok zor olcak. Niyetim 37 ye kadar çalışmak okulda doğurmazsam tabi🤣🤣
Benimde 20 saat dersim var 4 gün gidiyorum dersler arasında hiç boşluk yok tenefüs tuvalete gitmekle geçiyor benimde sürekli merdivenle in çık yapıyorum.Bende çalışabildiğim kadar çalışırım diyordum ama galiba 32de izne ayrılacağım.

Benimde 20 saat dersim var 4 gün gidiyorum dersler arasında hiç boşluk yok tenefüs tuvalete gitmekle geçiyor benimde sürekli merdivenle in çık yapıyorum.Bende çalışabildiğim kadar çalışırım diyordum ama galiba 32de izne ayrılacağım.
Sizin çokmuş zorlayabilir. Bakarsınız duruma çok ileriyi de düşünmek fayda etmiyor. Ne olacağını bilemiyoruz. Bir iki ay izin rapor halletcez artık bi şekilde o zaman gelince düşünürüz.

Back
X