Anne Grupları 2026 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 38 43,7%
  • erkek

OY: 44 50,6%
  • ikiz kız

OY: 1 1,1%
  • ikiz erkek

OY: 1 1,1%
  • ikiz kız/erkek

OY: 3 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    87
Ben bu cumartesi medical parktakine gitcem bakalım. İlçe sağlık merkezininki uymuyor. Çarşamba günü dersim var gidemiyorum. Cumartesi gidince yazarım içeriği. Ben bakım için istiyorum. Nasıl emzirilir, yan mı yatırcaz düz mü, meme reddi olursa ne yaparız gibi bilgileri öğrenmek istiyorum. Zaten Osman Gönülalın videoları da baya ayrıntılı gittiğim gebelik okulu işe yaramasa da o videolardan faydalanıcam.
Ebe bunları anlatıyor. Sanırım hamilelikten başlamışlar işlemeye doğumdan sonraki bu süreçleri anlattı. 3 haftaymış benim gittiğim yerde. Sadece son dersi gördüğüm için Ekim ayındaki gruba çağıracaklar yeniden.

Arkadaşlar 29+2 deyim karnımın bazı yerleri aşırı sertleşiyor bazen bir taraf semsert oluyor bir anda sonra yumuşuyor. Bebeğin sırtı mı geliyor ne oluyor anlamıyorum. Herhangi bi kasılma yok ama sertlik var parmağım bastırdığımda hiç göçmüyor. Bi 15 20 dk sonra yumuşuyor. Benzer bir şey yaşayan var mı? Doktoruna soran sebebini bilen?
Ben 28+3 teyim iki gündür oluyor. Doktor randevum henüz gelmedi ama bebeğin bir yeridir gibi geliyor sanki semsert elimle okşayınca altında kemikli yapı varmış gibi sandım ondan korkmadım ama bilgi alırsanız yazın size zahmet.

Teşekkür ederim cevabınız için 🌸
Bugün yüzünu görebilmek için doktor çok uğraştı ama o pozisyondan dolayı göremedik. Önceki haftalarda da yüzünü kapatmıştı, velhasıl hiç yüzünden bir ultrason görüntüsü alamadık😅

Biz de yüzünü göremedik hiç, hep arkası dönük, bir tanesinde yan döndü onda da elini yüzüne kapadı. Oğlumun çok net fotoları var ama kızımın hiç yok şu ana kadar, cinsiyeti bile zor gördük 😄

Arkadaşlar 29+2 deyim karnımın bazı yerleri aşırı sertleşiyor bazen bir taraf semsert oluyor bir anda sonra yumuşuyor. Bebeğin sırtı mı geliyor ne oluyor anlamıyorum. Herhangi bi kasılma yok ama sertlik var parmağım bastırdığımda hiç göçmüyor. Bi 15 20 dk sonra yumuşuyor. Benzer bir şey yaşayan var mı? Doktoruna soran sebebini bilen?

Benim de aynısı oluyor, tek noktada sertleşiyor ve biraz rahatsızlık veriyor, geriliyor. Önceki gebeliğimde de oluyordu ama böyle tek nokta değil tüm karnım sertleşiyordu ve ben nst ye bağlanana kadar bunun kasılma olduğunu anlamamıştım.
Doktora gittiğimde sorucam yalancı kasılmalar mı yoksa bebeğin sırtı, kafası vs. mi diye, çünkü öncekinden farklı olarak bunda tek noktada oluyor.

Yalancı kasılmaya benziyor anlattığınız (Braxton hicks kasılması). Rahim kendini doğuma hazırlamak için yapıyormuş, zararsızmış. Kasılma gibi hissetmiyorsunuz zaten, sanki böyle aşırı gazdan şişmiş gibi karın semsert oluyor, büyük ihtimal rahmin her yanı sertleşiyordur ama bebeğin olduğu taraf elinize daha sert geliyordur.

Kasılma olduğunu düşündüm ben de. zaten farklı bir durum olmadıkça kasılma ağrılı bir şey değil, aynı bahsettiğiniz gibi

Yalancı kasılmaya benziyor anlattığınız (Braxton hicks kasılması). Rahim kendini doğuma hazırlamak için yapıyormuş, zararsızmış. Kasılma gibi hissetmiyorsunuz zaten, sanki böyle aşırı gazdan şişmiş gibi karın semsert oluyor, büyük ihtimal rahmin her yanı sertleşiyordur ama bebeğin olduğu taraf elinize daha sert geliyordur.
Doktorum bahsetmişti ama ben içimde kasılma olcak sanmıştım. Bu baya hiç hissedilmeyen bir şey. Dediğiniz gibi bi gerginlik oluyor ama zaten akşamları hep gerildiği için anlayamamışım. Teşekkür ediyorum. Tamamen normal bir şey o zaman rahatladım sağolun🙏🥰 yalnız daha dün test yaptık ne ara kasılmalara kadar geldik🙈😀 şaka maka 70 80 güne doğurcaz🎉🎉

Göğüs pompası gerekli mi acaba yoksa ihtiyaç olunca mı alınmalı ? Dün gebe okuluna gittim. Biberon almayın ona alışınca meme reddi oluyor dedi ebe.
Pompayı götüren var ama bence ilk zamanlar için çok gereksiz çünkü ilk gelen süt bildiğiniz bal kıvamında gibi bir şey ve çok az oluyor bebeğe yetecek kadar çıkıyor sadece pompayla sağım yapıldığında ziyan oluyor. Onun yerine elle sağım yapılıyor gerekirse ve bebeğe kaşıkla veriliyor o süt.

Ben de ilk doğumumda çok şey koymuştum ama gerçekten gerek olmadığını düşünüyorum ya. 3. gebelik olarak tecrübelerim şu yönde; bebeğe 3 takım kıyafet, anneye 3 takım pijama( kanama vs olursa kirleniyor bende öyle olmuştu.), terlik, hırka, çorap vs kesinlikle önemli. battaniye, alt açma örtüsü vs. bir de normal doğum planlandıysa anneye atıştırmalık şeyler kuruyemiş, hurma vs. onun dışında emzirme yastığı falan aşırı teferruat bence. bir de götürülen şeyler hastaneye gitmiş olduğuı için tekrardan yıkanması gerekecek.. zaten en kötü senaryoda evden getirilir bence ihtiyaç olan şeyler :)
Evet ben de katılıyorum (özellikle yiyecek konusunda 🥲) pijama falan da aynı şekilde ben de 3 tane götürdüm hepsini de kullandım bebeğim için de 3 takım götürdüm gayet yeterliydi gerçekten .. çorap hırka falan götürmedim Temmuzda doğum yapmıştım çünkü ama bu sefer onları da götürmek gerekiyor. Onun dışında Lohusa külodu, emzirme sütyeni, kundak ya da kundak yapmak için müslin örtü (işitme testi için kundak yapın diyorlar çünkü).
Ağız silme mendillerini götürmüştüm bol bol ama hiç ihtiyacım olmamış bu arada 🤔 oğlum 3 aylık olduğunda kullanmaya başladık o zaman kusmalar falan başladı çünkü..

Konuştuğum gebeler de kesinlikle almalısın diyor. Sezaryen olan bi gebe arkadaşımda süt gelmemiş mesela hastanedeki makineyi çok beklemiş o arada bi sürü ağrı çekmiş vb. ben de sezaryen olacağım önceki ameliyatımdan ötürü. İşe de erken başlayacağım için zaten almam gerekicek sağıp bırakmak için. O yüzden alacağım ben. ilk etapta biberon düşünmüyorum. Çay kaşığı alıcam yanıma ya da kaşıklı biberon.
Pompayı satın almak çok mantıklı olur özellikle çalışan anneler için (ya da ben çalışmıyordum ama eşim de süt vermek istiyordu bebeğimize sağıp veriyordum ona) sadece ilk zamanlar için (ilk birkaç hafta/gün yanlış hatırlamıyorsam) uygun olmayabilir çünkü daha önceki söylediğim gibi ilk gelen süt aşırı değerli bebek için pompayla sağım yapılırsa ziyan oluyor yapısından dolayı (elle sağım yapılması gerekiyor) ama ondan sonra sütün yapısı değişiyor o zaman hiç sorun olmuyor. Meme reddi falan da olmadı biz de bu arada yani sütüm bildiğimiz süt kıvamına dönüştüğü an (daha 1 aylık bile değildi oğlum) sağıp biberonla verdik bazen onu aldı bazen almadı ama memeyi hep tuttu 4. Ay atağında bile meme reddi olmamış, şu an da hâlâ emiyor benim oğlum 🤔 sanırım bebekten bebeğe değişiyor bu bilemedim 🤔

Kızlar rsv aşısı ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim doktorum genel olarak aşılara sıcak bakmıyor o sebeple doktorum önermedi. Ancak kış bebeği olduğu için daha önce kışın doğum yapmış kişilerin yorumlarına baktığımda yaptıranlar iyi ki diyor, yaptırmayanlar bir süre sonra bebeğe yaptırmışlar keşke bana yapılsaydı diyor. Haftasonu Acıbadem’in gebelik atölyesi vardı orada konuşma yapan çocuk doktoruna sordum yaptırılırsa iyi olur dedi. Bir de sizin bu konudaki düşüncelerinizi okumak istiyorum.
27+3 oldum ben de zamana nasıl geçiyor anlamadım :)

Kızlar rsv aşısı ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim doktorum genel olarak aşılara sıcak bakmıyor o sebeple doktorum önermedi. Ancak kış bebeği olduğu için daha önce kışın doğum yapmış kişilerin yorumlarına baktığımda yaptıranlar iyi ki diyor, yaptırmayanlar bir süre sonra bebeğe yaptırmışlar keşke bana yapılsaydı diyor. Haftasonu Acıbadem’in gebelik atölyesi vardı orada konuşma yapan çocuk doktoruna sordum yaptırılırsa iyi olur dedi. Bir de sizin bu konudaki düşüncelerinizi okumak istiyorum.
Ücretli aşı olduğu için benim kafamı çok kurcalıyor, bir de eski bir aşı değil o da düşündürüyor. Ben tam fiyat almadım ama gördüğüm kadarıyla hamilelikte yapılırsa 6bin gibi bir ücreti var, bebeğe yapılırsa 23bin gibi bir şeydi sanırım. Yenidoğan bebekler için de genelde yoğunbakım gerektiren bir hastalık oluyor, kış bebeği nasıl korunur gelen gidenden bilemiyorum da 🤷🏻‍♀️

Aşılara sıcak bakmayan doktor mu benim doktorumun tam zıttı😅 benimki direkt zorunlu yapılacak aşıların içerisinde rsv aşısını da saydı ben de geçen kış rsvden yoğun bakımda yatan çok bebiş gördüğüm için 32. Haftaya gelince yaptıracağım. İzlediğim doktor videoların tamamında da rsv aşısı önerilmişti. Ama yine de tabi insan zararı olur mu diye de düşünüyo annelik şimdiden çok zor 😞

Kızlar rsv aşısı ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim doktorum genel olarak aşılara sıcak bakmıyor o sebeple doktorum önermedi. Ancak kış bebeği olduğu için daha önce kışın doğum yapmış kişilerin yorumlarınan baktığımda yaptıranlar iyi ki diyor, yaptırmayanlar bir süre sonra bebeğe yaptırmışlar keşke bana yapılsaydı diyor. Haftasonu Acıbadem’in gebelik atölyesi vardı orada konuşma yapan çocuk doktoruna sordum yaptırılırsa iyi olur dedi. Bir de sizin bu konudaki düşüncelerinizi okumak istiyorum.
Ben yaptırcam. Kış bebeği bu yüzden hastanelerde kalmasını istemem. Doktorum da önerdi. Bir de 1 yaşı dolmak üzere yeğenim var. Kış vakti bile cam açıp serin havada tuttular doğduğundan beri. Yazın klimayla baya serin ortamda büyüdü. Çok şükür hiç bir hastalık geçirmedi. Grip vb. Ve soğuğa dayanıklı bir bebek oldu. İçimdeki geleneksel anayı durdurabilirsem ben de mümkün olduğu kadar serinlikte çok giydirmeden terletmeden büyütmek istiyorum bebişimi. O yüzden de tim önlemleri almalıyım diye düşünüyorum.

Beni de aradılar geçen hafta. Gebelik okulu için hastaneden kadın doğum randevusu alıp bilgi/kayıt yapabilirsiniz dediler. Aslında gebelik okulu hem istiyorum hem de çok üşeniyorum 😅 Bebek bakımından çok doğumla ilgili yardımcı olurlarsa ilgimi çekiyor aslında. Gebelik okulunun içeriği tam olarak nedir bilgisi olan var mı?
Ben 3 haftadır gıdıyorum çok memnun kaldım. Haftada 1 gün. Dıyetısyen diş hekımı kadın doğum uzmanı bılgılerı verdi bebege ılk yedım yıkama bılgılerı vardı her gıttıgımızde de yarım saat pılates yaptırıyorlar sonra konu anlatıyorlar bugün de normal doğumu konuştuk haftaya da emzırme dogumhaneyı gezdıreceklermıs 😅

Merhaba iki doktor da onerdı kıs bebısı olunca yaptırıcam grıp aşısı olacaktım haftaya grıp oldum kış başlamadan 🤣

Merhaba bende pendikteyim benim dogumum ocakta olacak son aylara kadar çalışırım diye düşünüyordum ama 32.haftayı dört gözle bekler oldum kasım 27de 32.haftam oluyor.Branşımdan dolayı galiba okulda sürekli ayaktayım kasıklarımda çok baskı hissediyorum normal mi bilmiyorum evdeyken hiçbir şeyim yok okulda olduğum yorulduğum zamanlarda oluyor.Özel hastanede doğum yapmalarına rağmen doğum sonrası rapor alamayan birkaç arkadasım oldu maalesef.Özel hastaneden ücreti karşılığında heyet raporu alarak süreci tamamlamışlardı.Eğer 32. Haftamda izne çıkarsam benimde okulların kapanmasına 1 ay kala iznim bitiyor.Bu konuda doktoruyla konuşan var mı?
Bende benzer durumdayım heyet raporunu para ile veren yerler var. Ben gidiyorum diye ücretli alacaklar bir ay için hem öğretmeni yerinden etmek hem çocukların duzenini bozmak hem de çocuğunu bırakmak zor olacak . Doktor bugün bana ilk gebeliğin maksimum 33-34 e kadar dayanırsın dedi . Okulda tansiyonum düşüyor midem aniden bulanıyor soğuk soğuk terliyorum sabah saatlerinde normalde asla olmuyor

Bende benzer durumdayım heyet raporunu para ile veren yerler var. Ben gidiyorum diye ücretli alacaklar bir ay için hem öğretmeni yerinden etmek hem çocukların duzenini bozmak hem de çocuğunu bırakmak zor olacak . Doktor bugün bana ilk gebeliğin maksimum 33-34 e kadar dayanırsın dedi . Okulda tansiyonum düşüyor midem aniden bulanıyor soğuk soğuk terliyorum sabah saatlerinde normalde asla olmuyor
Rabbım yardımcımız olsun özellıkle çalışanlara ben de çalışıyorum zorlanmaya başladım 26. Haftadayım ınsallah sağlıkla ılerletırız 💜🙏

Rabbım yardımcımız olsun özellıkle çalışanlara ben de çalışıyorum zorlanmaya başladım 26. Haftadayım ınsallah sağlıkla ılerletırız 💜🙏
Amin inşallah o gücü buluruz kendimizde

Merhaba kızlar. Bugün 30. Haftamızı doldurduk 31e girdik, haftaya bugün nasipse doktor da uygun görürse çalışabilir raporu alacağım.
Benim de karnımda sertlesmeler oluyor. Bebeğin artık kemikleri sertlestigi içindir diyordum ben de ; bir de gerçekten gaz ve şişkinlik de oluyor maalesef. Rsv aşısını da haftaya gittigimde doktora soracağım. Ben de çok kararsızım.
Dediğiniz gibi zaman çok hızlı geçti; doğum her geçen gün yaklaşıyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah 😇🤲🏼

Back
X