Çok geçmiş olsun kuzum. E ilaç devamlı olsa daha iyi değil mi neden böyle kestiler ki
Ya işte genelde uyguladıkları böyleymiş. Benim.icin yine ağrı kesici yazdılar. Neden hap olarak vermiyorlar ki keşke Panadol getirseydim evden. Valla iki hap alırdım, geçirdim hiç ses etmezdim onlara. Resmen her şeyi olay haline getiriyorlar.
Kısaca ozetleyeyim sistemi. Toparla.ks olayım.
İlk bir gün bebeğe hemşireler bakıyor, sadece görmen için getiriyorlar ve sen 24 saat yatıyorsun.
2. Gün ayağa kalkıyorsun. Bebeği yanına veriyorlar ve gece yine aliyorlar dinlenmen için.
3. Gün gece gündüz senle ve ilacı kesiyorlar. Bende geri verdiler gece 4te ağlayarak gidince.
Bebekleri sabah alıp yıkıyorlar, giydiriyorlar, ölçümlerini yapıyorlar. Bebek doktoru bilgi veriyor bebeğin hakkında. Bir yandan sarılık için fototerapi odaları var, bakınca vay be diyorsun her şey düşünülmüş, çok güzel düzenek kurmuşlar. Bir yandan mastit olmamak için hastane tipi pompa var mı diye sorduğumda uzaylı gibi davranılıyor. Eline çok pis eski püskü çirkin manuel bir el pompası sıkıştırıp bunu mu soruyorsun dediler. Aha teşekkür ederim deyip içimden asla kullanmayacağım dedim. Bazı konularda iyiler bazı konularda acayip cahil. Yanımdaki kız anlatiyor, bir anne söylemiş ona yan odadan. sütü yokmuş gelmemiş ve tüm gece bir kez biberon hazırlayıp vermişler kadına. Uğraşsın emzirmeye diye. Mecbur yani. Değil sütünün gelmemesi, tercihen emzirmeyi tercih etmeme özgürlüğü de tanımıyorlar. O süt gelecek, o bebek emzirilecek kafasındalar, başına silah dayayacaklar nerdeyse. İnsan sinirlenmeden edemiyor. Madem sen bu kadar yüce görüyorsun anne sütünü, neden ilk gün çocukları emzirmeye getirmedim her iki saatte de dayadın mamayı. Ben mama karşıtı biri değilim. Veririm. İki çocuğunu da 1.5şer yıl emzirdim, mama da denedim almadılar. Kızım hiç almadı, İlk Oğlum kısa bir dönem aldı, bıraktı. Benim olayım şu, insana seçme hakkı verilmeli. Fikir özgürlüğüne sen kim kopeksin müdahale etmeye çalışıyorsun. Meme onun çocuk onun. Emzirmek istemiyor olabilir. Bu da ancak onu ilgilendirir. Sana açıklama yapmak zorunda değil. Ama işte sorsan gözleri hep bebeklerin üzerinde asla izin vermezler aç kalmalarına. Bilemiyorum bana yanlış geliyor iyi niyetli dahi yapılsa bazı hareketleri.
Böyle tuhaf işte sistemleri. Ben Pazar yattım. İnşallah yarın çıkacağım. Başım ağrıyor dediği için kalsın dediler de kalbime iniyordu. İç oda in küçük lavabosunda saçımı yıkadım köylülük yapip. Oda arkadaşımdan utandım ama baş ağrım geçsin diye her yolu deniyorum. Saçımı yıkamak iyi geliyor. Hemen ısrar ettim, evde daha iyi olurum, beni bırakın gideyim dedim. İyi peki dediler ama bakalim. İnşallah sorun cikarmazlar da gonderirler yarın.