Anne Grupları 2026 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Epiduralde takili kaliyir aparat mi ne diyim o igne.uyusmasi zaman aliyor biraz ameliyat sonrasi agri kontrolude yapiliyor.spinalde belden sivi seklinde verilip cok daha cabuk 3 5 dk da uyusukluk saglaniyor.anestezi doktoru bu sekilde kisa bilgi verdi o heyecanla aklimda bunlar kaldi.spinali sectik biz doktorun onermesiyle.tahlillere hastanin durumuna gore onerme yapiliyomus.
Ben de doktor ne derse onu seçerim. Ama korkuyorum. Benim önceki geneldi. Hiçbi şey bilmiyordum zaten. Şimdi uyanık olacak olmak korkutuyor açıkçası 🙈

Allahın izniyle güzel güzel büyütürüz bebişleri. Tabiki zorlu zamanlarımızda olacak herşey her yaşta mükemmel olmayacak ama en azından onları sevdiğimizi, kıymet verdiğimizi bilmelerini bunu onlara gösterebilmeyi istiyorum. Şimdiki nesil çok nankör ve hiç iyiye gitmiyor. Evlatlarımızı korumamız lazım. Allahım sen konuyu biliyorsun. Aminnnn 😂
Ay bir de yeni nesil fena fena. Hep bir ayrı kriz 😂😂 gerçekten sabır eşiklerimizi yukarı çekmemiz lazım 😂 hazır olun kızlar 😂

Hanımlar siz termos aldınız mı bebişlere sıcak su fln koymak için? 2 taneye sütüm gelir mi yeter mi bilmediğimden mama desteğini erken alırız gibi biz. Dışarı çıkarkende hastane vs. Su almam lazım yanıma. Evde termoslar var ama onları biz kullanıyoruz. Çocuklara özel birşey olsun istiyorum. Kalitesiz sağlıksız olmamalı. Var mı öneriniz?

Kızlar bu Arada doğum yapanlar bebişler ultrasonda çıkan kiloları ile uyumlu mu çıktı yoksa eksiği fazlası oldu mu
Bir onceki aksam 3700 dedi , bir sonraki gun dogunca 3500 cikti. Ama boyu dogruysa ondan çok zayif duruyor olabilir. Hic ele gelmiyor. cekiniyorum bezini degistirirken iki cirpi kurdan gibi bacak. Ama Çok tatli. Her bez degisiminde opuyor insan o ayaklari ve boncuk ayak parmaklarini.

Arkadaşlar benim baş ağrım koladan geçmemiş ağır kesici verdikleri için rahatliıyormuşum. Çünkü dün ağrı kesici tamamen kesilince gece ağrıdan durmadım. Ayağa kalkıp tuvalete gidemeyecek kadar kötüydüm. Ağlayarak hemşirenin odasına gidip anlattım ağrı kesici istedim. İki kola bir double Expresso içme rağmen su içmeye gayret etmeme rağmen daha da kötü olduğumu, ayağa kalkamadigimi söyledim. Yeniden Ağrı kesici yaptılar da bir nebze rahatladım. Meğer iki gündür ilaçlar sayesinde bomba gibi hissediyormuşum, ilaçlar kesilince hem kesi yerim hem de başım çok ağırdı. İnşallah kimse bu baş ağrısını çekmez.

Arkadaşlar benim baş ağrım koladan geçmemiş ağır kesici verdikleri için rahatliıyormuşum. Çünkü dün ağrı kesici tamamen kesilince gece ağrıdan durmadım. Ayağa kalkıp tuvalete gidemeyecek kadar kötüydüm. Ağlayarak hemşirenin odasına gidip anlattım ağrı kesici istedim. İki kola bir double Expresso içme rağmen su içmeye gayret etmeme rağmen daha da kötü olduğumu, ayağa kalkamadigimi söyledim. Yeniden Ağrı kesici yaptılar da bir nebze rahatladım. Meğer iki gündür ilaçlar sayesinde bomba gibi hissediyormuşum, ilaçlar kesilince hem kesi yerim hem de başım çok ağırdı. İnşallah kimse bu baş ağrısını çekmez.
Biri bos kaçağından bahsetmişti, çok korktum bana da mı oluyor diye. Hala da korkuyorum işin aslı. Ben böyle bir ağrı yaşamadım. Tuvalete gitmek için ayağa kalkmaya çekiniyorum. Çünkü bu ağrı yatarken hiç yok, sıfır. Sadece ayağa kalkıncan oluyor.

@Mirune sen nasılsın canım hastanedesin sanırım hala. Nası gidiyor sürecin
Baş ağrısıyla cebelleşiyorum. Ayağa kalkınca başlıyor ağrı, sürekli yatmak istiyorum. Bebeği tamamen bana verdiler. Sürekli yatakta emziriyorum. Memelerim açıyor. Gümüş kapak bulamamıştım. Daha çok aramadigim için pişmanım açıkçası. Bir tanesi yara oldu bile ezmirmeyi biliyor olmama rağmen. Güzel haberim yok pek. 🥲

Siz nasılsınız?Nasıl gidiyor?

Çok geçmiş olsun kuzum. E ilaç devamlı olsa daha iyi değil mi neden böyle kestiler ki 😔

Çok geçmiş olsun kuzum. E ilaç devamlı olsa daha iyi değil mi neden böyle kestiler ki 😔
Ya işte genelde uyguladıkları böyleymiş. Benim.icin yine ağrı kesici yazdılar. Neden hap olarak vermiyorlar ki keşke Panadol getirseydim evden. Valla iki hap alırdım, geçirdim hiç ses etmezdim onlara. Resmen her şeyi olay haline getiriyorlar.

Kısaca ozetleyeyim sistemi. Toparla.ks olayım.
İlk bir gün bebeğe hemşireler bakıyor, sadece görmen için getiriyorlar ve sen 24 saat yatıyorsun.
2. Gün ayağa kalkıyorsun. Bebeği yanına veriyorlar ve gece yine aliyorlar dinlenmen için.
3. Gün gece gündüz senle ve ilacı kesiyorlar. Bende geri verdiler gece 4te ağlayarak gidince. 🥲

Bebekleri sabah alıp yıkıyorlar, giydiriyorlar, ölçümlerini yapıyorlar. Bebek doktoru bilgi veriyor bebeğin hakkında. Bir yandan sarılık için fototerapi odaları var, bakınca vay be diyorsun her şey düşünülmüş, çok güzel düzenek kurmuşlar. Bir yandan mastit olmamak için hastane tipi pompa var mı diye sorduğumda uzaylı gibi davranılıyor. Eline çok pis eski püskü çirkin manuel bir el pompası sıkıştırıp bunu mu soruyorsun dediler. Aha teşekkür ederim deyip içimden asla kullanmayacağım dedim. Bazı konularda iyiler bazı konularda acayip cahil. Yanımdaki kız anlatiyor, bir anne söylemiş ona yan odadan. sütü yokmuş gelmemiş ve tüm gece bir kez biberon hazırlayıp vermişler kadına. Uğraşsın emzirmeye diye. Mecbur yani. Değil sütünün gelmemesi, tercihen emzirmeyi tercih etmeme özgürlüğü de tanımıyorlar. O süt gelecek, o bebek emzirilecek kafasındalar, başına silah dayayacaklar nerdeyse. İnsan sinirlenmeden edemiyor. Madem sen bu kadar yüce görüyorsun anne sütünü, neden ilk gün çocukları emzirmeye getirmedim her iki saatte de dayadın mamayı. Ben mama karşıtı biri değilim. Veririm. İki çocuğunu da 1.5şer yıl emzirdim, mama da denedim almadılar. Kızım hiç almadı, İlk Oğlum kısa bir dönem aldı, bıraktı. Benim olayım şu, insana seçme hakkı verilmeli. Fikir özgürlüğüne sen kim kopeksin müdahale etmeye çalışıyorsun. Meme onun çocuk onun. Emzirmek istemiyor olabilir. Bu da ancak onu ilgilendirir. Sana açıklama yapmak zorunda değil. Ama işte sorsan gözleri hep bebeklerin üzerinde asla izin vermezler aç kalmalarına. Bilemiyorum bana yanlış geliyor iyi niyetli dahi yapılsa bazı hareketleri.

Böyle tuhaf işte sistemleri. Ben Pazar yattım. İnşallah yarın çıkacağım. Başım ağrıyor dediği için kalsın dediler de kalbime iniyordu. İç oda in küçük lavabosunda saçımı yıkadım köylülük yapip. Oda arkadaşımdan utandım ama baş ağrım geçsin diye her yolu deniyorum. Saçımı yıkamak iyi geliyor. Hemen ısrar ettim, evde daha iyi olurum, beni bırakın gideyim dedim. İyi peki dediler ama bakalim. İnşallah sorun cikarmazlar da gonderirler yarın.

Son düzenleme:
Düzenli sancım varmış. Kendi doktoruma gitmediğim için ona sonucu attım o da izinde. Ulaşmaya çalışıyor asistanı. Duruma göre artık nolcak bakalım 😢
dd71ada3-e9b2-4455-972f-5b5e21288808.webp

Back
X