- Emoji Skoru
- 8
- Puanlar
- 1
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ben şöyle bir liste yapmıştım kendim ama eksikleri ve gereksizler olabilir malum ilk gebeliğimMerhaba herkese..bebek için alışveriş yaptım ama eksik var mı emin olamıyorum.elinde liste olan var mı atabilir mi.?
Göğüs ucunu çıkaran minik pompa mı almalıyım silikon göğüs ucu muYa ben şöyle bir liste yapmıştım kendim ama eksikleri ve gereksizler olabilir malum ilk gebeliğimfikir olsun.
Bebe Alışveriş Listesi
Elektronik
Bakım
- Ateşölçer
- Oda Nemölçer termometre
- Burun aspiratörü
- Göğüs pompası (doğum öncesi şart değil)
- Beyaz Gürültü cihazı (şart değil)
- Bebek kamerası
- şampuan
- Vücut losyonu
- Pişik kremi
- Vücut yağı (komedon yapabilir şart değil)
- Konak tarağı
- Saç fırçası
- Bebek yıkama süngeri
- çamaşır deterjanı
- Myrabbit leke çıkarıcı kakalı zıbınlar için
- Güneş kremi (6 aydan önce kullanılmıyor)
- Tırnak makası veya törpüsü
- Alt değiştirme örtüsü
- Islak mendil
- Bez
- göğüs ucu kremi
- Göğüs pedi
- Gümüş kapak
- Göğüs kalkanı
- Burun yıkama serum fizyolojik
- Banyo küveti
- Silikon göğüs ucu
- Burun yıkama için şırıngaya takılan uçlar
Destek
Tekstil
- Kanguru
- Sling
- Anne kucağı
- Park yatak (iç yatağı ve çarşafı)
- Puset
- Oto koltuğu (başta puset kullanılıyor)
- Bebek arabası
- biberon ve 0-3 ay ucu(Small)
- 3-6 ay yedek biberon ucu
- Emzik
- Biberon temizleme fırçası
- Süt kaşığı
- Çekmece organizeri
- Korbell gibi çöp kovası ve poşeti
- Emzirme örtüsü
Bunlar harici tabi oyuncaklar diş kaşıyıcıları bebek gelişim kartları hışırtılı kitaplar çıngıraklar vs var, ek gıda dönemi için zaten apayrı bir liste olmalı o kısım o zaman gelince bakarız
- Müslin battaniye (ince ve kalın şekilde)
- Ağız bezi (çokkk al)
- Uzun kollu, kısa kollu veya kolsuz zıbınlar
- Uyku Tulumu
- Kundak (dönmeye başlayana kadar)
- Hırka mont mevsime göre
- Alt üst takımlar (yenidoğan için 3-4 takım yeterli)
- Çorap
- Banyo havlusu
- Şapka
- Eldiven
- Puset örtüsü (sıcak havalarda zararlı olabilir)
- Oyun halısı
![]()
Açıkçası o kadar bilemiyorum göğüs ucunu kavrayamaması gibi bir sorun yaşarsak diye nolur nolmaz silikon uc edindim ötekini bilmiyorumGöğüs ucunu çıkaran minik pompa mı almalıyım silikon göğüs ucu mu
İkisini de alabilirsin silikona alışmaması için çıkaran daha iyi ama bazen tam çıkmıyor o yüzden silikon da yedek de bulunsunGöğüs ucunu çıkaran minik pompa mı almalıyım silikon göğüs ucu mu
Teşekkür ederim güzel liste içinAçıkçası o kadar bilemiyorum göğüs ucunu kavrayamaması gibi bir sorun yaşarsak diye nolur nolmaz silikon uc edindim ötekini bilmiyorum![]()
Ay ne demek rica ederim fikir olsun yeter kiTeşekkür ederim güzel liste için![]()
Ben özel hastanede bi doktora gidiyorum başından beri. Doğum 45bin tl imiş güncel fiyat. Ama 3 ay önce arkadaşım doğum yaptı, tıpkı sizin gibi özel klinik takipliydi anlaşmalı hastanede 110bin'e yaptırdı. Bana çok yüksek gelmişti fiyat ama size de 140 demişler, piyasası bu mu ben de anlamadım şimdiSezaryen yaptıranlar ücret ne kadar yazabilir misiniz...gittiğim hastane riskli doğum yapmama kararı aldğ.dr arıyoruz.perinatolog bulduk özel klinikte anlaşmalı hastanede yapacak 140 bin istiyor sizce fiyat fazla değil mi.
Merhaba, ben de özel kliniğe gidiyorum anlaşmalı olduğu hastanede sadece sezaryen ücreti 50 bin, 180 bin de doktorun kendisi istedi. Buna göre sizinki normal geldi bana toplam ücret buysa eğerSezaryen yaptıranlar ücret ne kadar yazabilir misiniz...gittiğim hastane riskli doğum yapmama kararı aldğ.dr arıyoruz.perinatolog bulduk özel klinikte anlaşmalı hastanede yapacak 140 bin istiyor sizce fiyat fazla değil mi.
Ben xenon smart aldım. Arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun.Kızlar bebek kamerası alan var mı? Hangi markaları tercih ettiniz? Ben bebevo ve weewell’e bakıyordum uzun zamandır stok beklerken şimdi bi baktım aşırı zamlanmışlar o yüzden alternatif arıyorum
Hangi modelini aldınız? Bebek kamerası olarak geçen de var ev kamerası olarak geçen deBen xenon smart aldım. Arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun.
Biberonlari sağma makinelerini temizledikten sonra nasıl saklayacaksiniz? Tozlanmaz mi tekrar? Saklama kutusu gibi bir şey mi almak lazım acaba?Oh masallahhcamasirlari yikamadan önce makinada özel bir hazırlık yaptınız mı bazıları sirkeli suyla siliyormuş hazneleri vs
Ben de bugün biberon emzik vs karbonatlı su kaynatıp içine atıp kurutup öyle depolayacağım sivenonun biberon temizleyicisiyle de üzerinden geçerim
Sağma makinasının kendi çantası var ona koyarım, emziğin de emzik kabı oluyor ama biberonu bilemedim çekmecede tutarım kullanana kadar en azından zaten kapakları var.Biberonlari sağma makinelerini temizledikten sonra nasıl saklayacaksiniz? Tozlanmaz mi tekrar? Saklama kutusu gibi bir şey mi almak lazım acaba?
Ben de daha almadım çok pahalılar ancak bugün bi instagram blogunda gördüm bunu paylaşmışlar yorumları ve puanlaması da güzel belki bunu tercih ederim fiyat olarak da makulKızlar bebek kamerası alan var mı? Hangi markaları tercih ettiniz? Ben bebevo ve weewell’e bakıyordum uzun zamandır stok beklerken şimdi bi baktım aşırı zamlanmışlar o yüzden alternatif arıyorum
32. Haftadayım temizlik yapmadım eşyalar tamam değil beşik vs almadım hiç bir şey yıkamadım 34 ve ya 35 . Haftadan sonra düşünüyorumAy kızlar yazılanları okudum iyice telaslandim ben daha ev tasiyacagim bırakın çamaşır yıkamayı , bu evi nasıl toplarım nasıl yerlestiririm hiçbir fikrim yok Allah yardimcim olsun benim bebegin eşyalarını duzenlemem son haftaları bulacak gerçi daha 30 dayım 2 haftaya taşınma olacak çokta geç kalmam dimi biraz morale ihtiyacım vardaha beşiği ve mobilyayı yeni eve soyleyecegim bakalım ne olacak böyle
Biz de yaklaşık 1.5 yıldır bu kamerayı kullanıyoruz. Açıkçası keşke 2 tane alsaydım diye sonradan pişman oldum.Ben de daha almadım çok pahalılar ancak bugün bi instagram blogunda gördüm bunu paylaşmışlar yorumları ve puanlaması da güzel belki bunu tercih ederim fiyat olarak da makul
Aaa çok iyi o zaman yorumlarda boşuna övmemişlerBiz de yaklaşık 1.5 yıldır bu kamerayı kullanıyoruz. Açıkçası keşke 2 tane alsaydım diye sonradan pişman oldum.
İlk çocuğumdan kalan bebek kamerası vardı fakat tapodan sonra onu kullanmam![]()